Eşler birbirlerinin özgürlüğünü kısıtlamalı mi?

Afiyet olsun. Eğer doğru kişiyle aşk yaşıyorsanız zaten kısıtlamaya gerek kalmaz. eğer kısıtlıyorsanız yanlış olan bir şey var demektir. Evlilik değil gereksiz kıskançlık yapan eş özgürlüğü kısıtlar. özgürlüğü önemsemeyen kendine değer vermeyen insan buna göz yumabilir.
Teşekkür ederim
Rica ederim. teşekkürler
Evliyim ve evliliğinde özgürlüğümü kısıtladığını sanmıyorum. Tabi bu biraz da özgürlük anlayışımızın ne olduğuna bağlı. Mesela eğitime doymadım hala bunun için emek sarfediyorum ve eşim bu konuda destekçim. Aynı zaman da çalışıyorum, çalışmayan üretmeyen insanın vasıfsız olduğunu düşünüyoruz ikimizde. Karşı cinsten arkadaşlarımız var ve hala görüşüp konuşuyoruz bundan sonra da değişmeyecek çünkü çok iyi dostlar olduk. Hala kız kıza takılıyoruz karşılığında evde erkek toplantılarına ve oyun saatlerine izin vermek koşuluyla. Kazanıyoruz ve tek derdimiz kimseye muhtaç olmadan yaşamak yardım edebildiğimiz kadar etrafımızın farkında olmak. Bu konuda da birbirimizin ekonomik danışmanlığını yapıyoruz ve bu çok işe yarar bir durummuş🤭Yani evlilik özgürlüğü falan kısıtlamıyor ne maddi ne manevi😊
Çiftlerin özgürlükten ne anladıklarına bağlıdır. Birlikte daha özgür de olunabilir ancak pekçok kisi bekarlik hayatina devam etmek konusunda israrci olabiliyor adi ustunde biri bekar sorumlulugu yok, evli oncelikli olarak ese karsi sorumlulugu var. Bu kadar basit bir ayrim var esasinda.
🌸🌸
Bwn evlendim ve ozgurlestim esime hep derim sen benim özgürlüğümsun diye evlilik asla kısıtlama degildir
Cevap
94Cevap
Benim gözüme şu an kahve görünmüyor gadası. Bence o arkadaki kitabı hemen okumalısın.
Sonunda okuyorum 🤗
Güzel kitap hemen oku bence
Tamam dır 👍
Sadece basit bir formülü var "Evli değilken tek kişilik plan yaparken evlenince iki kişiye, çocuk olunca üç kişiye ve çocuk sayısına göre katlanarak giden" bir plan yapmalısın hepsi bu kadar. Evlenince seni zincire vurmuyorlar merak etme 😂
Kıskanmak sevgi ile geliyor ise bir dereceye kadar tatlıdır.
Ama ataerkil toplumumuzda kendi istediği boku yerken karısına mal gibi bakıp, buna namus kisvesi takan öküzler bence yok olsunlar zaten. Aynı şekilde malı, mülkü, iyi yaşam şartları için bir adama kapağı atıp sonra onu başkasına kaptırmamak tek gündemi olan kadınlar da...
ben kısıtlandım. eşimdir kıskanmıştır dedikçe kısıtlamalar devam etti. sonuç şu an benim nereye gideceğime kimlerle gezeceğime ve hatta ben senin hizmetçinmiyim diye evde naralar atan insana döndü..
boşanma sürecindeyiz. evlendiysem senin kölen olmadım. ben çocugun değil kocanım.
bundan sonra eger evlenirsemde kısıtlamayan
kıskanmayan
özgür bırakan
ileri görüşlü
sadece benimle huzur bulan
yasaklara takılmayan bir kadınla evlenmek istiyorum.
Eşler birbirlerinin özgürlüğünü kısıtlamalı ya da kısıtlamamalı demekten ziyade eşler kavramı iki parçadan oluşmuş bir bütün olduğu için kendi içinde ister istemez diğer yarısı ile birlikte hareket etme zorunluluğu doğar ve kendi kendine kısıtlamalar içerir mecburen.
Özgürlük budalası angutlar evlenmesin...
Sadece bunu derim.
Ayrıca bana göre hürriyet diye bir şey yok
Hepimiz İçinde bulunduğumuz şartların esiriyiz
Bizim Hürriyet zannettiğimiz şey aslında serbestiyet.
Serbestiyet ile hürriyeti ayırt etmek belli bir çap gerektiriyor sanırım...
Ayrıca az şekerli bir gayfeni alırım hanım apla :p
Ablan sevsin seni 😂
Yine sen, yine kahve :) afiyet olsun.
Özgürlük elbette kısıtlanır. Saygı ve sevgi çerçevesinde olduktan sonra ona da kısıtlama denmez sanırım.
Teşekkür ederim 🤗
Yani şöyle mesela benim 2 bayanla evlenme hayalim var ama ikiside kısıtlarsa olmaz ki nasıl olacak zor
Hayaller işte😀
Adama cevap vereyim diye soruya cevap veremedim 😂😂neydi konu kahve 🙈🙈yok özgürlüğü kısıtlamaz yaa sanmam
😀😀
Kısıtlamamalı. Zaten kısıtlayamaz da. Neden? Çünkü ne haddine? Ayrıca kısıtlasa da kısıtlamasa da sadece akılcı düşünecek olursak evlilik zaten saçma bir eylemdir. En azından hala devam eden değerleriyle. Değerler değişirse neden olmasın.
Benim evliliğim de özgürlüğüm kisitlandiginda biter en mantıklısı bu ama genede uyum sağlamaya çalıştım hep asıl saygı bittiği yerde herşey bitiyor
Birlikte bir hayata evet fiytn çiftin adımları birlikte olacaksa. Ki mantık bursa basitçe şunu söylüyor evet kısıtlıyor. Bu kısıtlamayı baştan kabul eden insanın sonradan karşı çıkması saçma ama durum bu bence
Nadiye hanim afiyet olsun. Ozledim tabiki. Bence kisitlar siz evli misiniz?
Teşekkür ederim 😊evet
Gezme konusunda eşle gidilebilecek yerlere elle gidilebilir.
Tek başına mesela erkek arkadaşlarıyla görüşmek istediğinde kısıtlama yapmak mantıksız. Tabiii herşeyin olduğu gibi bunun da ölçüsü olmalı..
%75 kısıtlar.
O serenad kitabı benim kafamı yedi 😂 profesörün hayatı bıktırıyor fazla okuma
Bitene kadar fazla değil 😀
Üzgünüm ama evlilik belli sorumluluklar geitirir. Bunu "özgürlüğü kısıtlamak" diye gören biri hiç evlenmesin daha iyi.
Umrumda değil... ne yapmam gerektiğini e yapmamam gerektiğini kendom bilirim... yanlis bisey yapmam gerisi önemli değildir o konuma getirmem kendimi ,, beni o şekilde sevip aldı öyle kabul edecek
Özgürlük anlayisina göre değişen bir durum.
Kısıtlama değilde düzenleme getirir diyebiliriz. Çünkü sorumluluk artar ve artık tek başına karar almak doğru olmaz
Kısıtlamak demeyelim de arada eşler birbirine görüşlerini ve rahatsız olduğu konuları söylemeli ama kesinlikle istemediği bir seyi yapmaya zorlamak bu çok yanlış. giyiminiz olsun düşünceleriniz olsun bunlara saygı duymayan bir eşle birlikteliğinizi sürdürmenizi önermem.
Ne o açık saçık mı giyinmeyi düşünüyorsun evliyken. Senin eşinse tabiki giyimine karışıcak. Heralde eşinin yanında veya eşinsiz bakılması hoşuna gidiyor.
@Gizli_ÜYee411 öncelikle beyefendi terbiyenizi takının lütfen açık seçik falan bunlar nasıl kelimeler onu geçtim kıyafetten kastım bir kocanın karısının kıyafetini kıskanmasını demiyorum ben zorla çarşaf veya eşarp takmaya zorlayan tamamen kisitlayan pislik kesimlerden bahsediyorum ben. Bu arada bakılması hoşuna gidiyor falan bu nasıl iğrenç bir zihniyet bu ne terbiyesizlik kendinize gelin eşiniz sizin köleniz değildir bunu beyninize sokun en başta da rahatsız oluyorsa söylemesi gerekir kisitlamasi değil yazmışım da zaten
bir kısıtlama olmalı tabi ben istemem bir başka insanın benim eşime baktığım da aldığım hazı almasını ya da benim duyduğum hisleri ona karşı hissetmesini
Sen köle sahip ilişkisi istiyorsun o zaman
@Cansugünday1 yanlış anladınız köle sahip değil ben kısıtlarımda demedim istemem dedim bana göre özgürlük kimse için kısıtlanmak zorunda deildir ancak evlilikte sevgi ve saygı karşılıklı olmalıki uzun ömürlü olsun yoksa isterse ben dayatacak deilim sonuçta ona zulmetmek için değil yoluna yoldaş olmak için evleniyorum
Burdan bakarsak kısıtlar tabiki. Evlendikten sonra özgürlük algısı değişecektir ama, bir plan yaparken veya başka birşey yapmak isterken eşini de düşünmek zorundasın
kıskançlık insanın doğasında vardır. zaten kısıtlanacak birşeyi karşı taraf bilinçli olup yapmamalı. karşılıklı empati kurmaktan geçer bu olay aslında. evlilik çoğu şeyi kısıtlar ama bu iyi sonuçlar ortaya çıkarır
Herkesin kişisel ve özel alanları olmalı... Eger bunlar aşılıyosa insanın kimliği de zarar görür... Tabi "benim özelim" e sığınarak her bir pisliği yapanlar bunun dışında... Evlilik ortak paylaşımdır... Ortak yapılan paylaşımlar olmalı... Bunun dışında insanın kendine ait bir dinlenme alanı olmalı... Hem ilişki bir nefes alır, hem insanda enerji olur..
kısıtlama olmalı karşındakinin ne düşüneceğini düşünerek hareket etmeliyiz. eşiniz rahatsız olacaksa herhangi bir hareketinizden buna dikkat ederseniz evlilik daha uzun sürer.
Özgürlük anlayışının ne olduğuna bağlı.
Ama burada esas olan sorumluluktur. Bundan kaçanlar özgürlüğü öne sürer.
Bahanedir.
Abla evlilik sevgililiğe flörte benzemez öyle ha diyince oldu bittiye gelmez özgürlüğu tabii ki azda olsa kısıtlar ki doğru olanda bu kafamıza göre hareket edeceksek evlendik o zaman ama boğacak kadar değil tabii
Ahlaki değerleri sağlam olanlara hicbir sey olmaz..
Gelecekte olduğu zaman ben kısıtlamam ama hâl ve hareketlerine dikkkat etmeli evli bir birey gibi davranmalı
İsabetli bir evlilik değilse (İnsanlar canları sıkıldığı için evlendiğinden çoğunlukla da isabetsizdir zaten) kısıtlar.
Bunu doğru bulmuyorum, sadece aldatmasin ve benimle olduğunun bilincinde olması yeterli. Ben kisitlamam kisitlanmaktanda hoşlanmam.
Elbette kısıtlar yani kısıtlamalıdır. Iki kişi ortak bir hayat kuruyor iki tarafta bazı şeylerden feragat edip birleşiyor
Eğer kisitlamiyorsa kimse kimseye hesap sormuyor herkes bekar gibi başkalarıyla flortlesiyor hareket ediyor kıskanmıyor sahiplenmiyorsa o işte başka şeyler vardır demektir
Bir insani hayatina alipta 2 kisilik bir düzen kuramiyorsa, tek başina yaşasin, özgurlüğude kisitlanmaz.
Evlilik özgürlüğü kısıtlamaz..
birlikte özgür bir hayat yaşarsın
kısıtlama olarak görenler zaten evlenmesin bence
Birbirini tamamen değiştirecek insanlar evlenmemeli. Orası net.
Evet özlemiştim ben :)
Ne güzel
Fikriyatta güzel evet.
Gerektiği kadar kısıtlamalı evliyken bir bekar gibi davranamazsın
Ister istemez kisitlar cünkü artik yalniz degilsindiradi üstünde es bir esin vardr
Evlilik herşeyin katilidir. Sadece katiline aşık insanlar evlenince mutlu olur.
Kısıtlar, kısıtlamalı da ama çok boğmadan belli başlı konularda.
Gercek ozgurluk diyr birsey zaten yoktur.
Ozgur kilinan yerde esitlige zarar verir degilse.
Evlilik ve özgürlük sözcüklerinin aynı cümlede kullanılması bile garip. O derece uzak iki kavram.
Kısıtlamak nedir ya? Sahip olduğunuz beyninizi kullanmak çok mu zor mnk?
Eşimi gordugum gun tum kadinlarin cenaze namazini kildim diyo Sami Yusuf... O adam gercekten adam gibi adam
👏👏
Hayatlarını birbirine adamış iki ruh ve ten için özgürlük nedir eğer taraflardan biri eşini düşünmeyip kendini düşünürse o zaman bı yerde sıkıntı var
İki tarafta birbirine göre davranırsa istediğini dozunda yaparsa iki tarafta kısıtlanmaz
kimin eli kimin cebinde belli değil bacım
ülkede herkes alt alta üst üste
Yani kisitlmaa olmali artik tek degilsin ama olculu ve karsilikli
Tabi ki çünkü artık sorumlulukların var kafana göre değil planlı ve düzenlli olacaksın brader
Kıskanmakla alakalı değil sadece
evlilik her türlü kısıtlıyor
valla eliysen özgürlük falan aramayacaksın ama ipleri de kadının eline vermeyeceksin
Kişiye göre değişir. Özgürlüğüne düşkün insan kıskanç biriyle evlenmezse problem kalmaz.
Kısıtlar. Zamparalık performansı nereden baksan 50% düşer.
Sorumsuz başıboş yaşamaya alışmış biri için evlilik elbette cazip olmaz yoksa normal iyi biri için en büyük mutluluktur bence
Evlenmeden önceki hayatını yaşayamazsın tabiki. Evlilik demek sorumluluk demektir. Ama bu özgürlüğün kısıtlandığı anlamına gelmez.
Evlilik Degilde evlendikten sonra maddi durum kısıtlar
Kısıtlama olmamalı
Zaten neyi nerde yapıp yapmayacağını bilmeyen evlenmesin
Ne Kadar bu soruya yok demek istesem de tabi ki evlilikden sonra bekar hayatında ki bazı aktiviteleri bırakman gerekebilir. Fakat sevdiğin insanla beraber olmak için bazı şeylerden vaz geçmek ufak bir feda olması gerek.
Sadece evlilik için değil , tüm ikili ilişkiler içinde
kişilerin özgürlüklerini kısıtlayacak her türlü kıskançlığa karşı biriyim..
37 yasindasin dostum. Biz daha senin yurudugun yollarin yarisinda sayiliriz
Yani
Mutluluğa engel ise kısıtlamalı.
Sami yusuf gibi düşünenler düşünenlere devirde neredeyse yok o yüzden yorumsuz...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?