Selam arkadaşlar.. Herkese güzel bir cumartesi günü ve iyi bir hafta sonu diliyorum.. :)Her güne bir anlam yüklemek gibi bir moda oluştu son yıllarda ya. Önceden sadece Anneler günü, Babalar günü, bir de Sevgililer günü bilirdik. Oysa şimdi öyle mi? O günü, bu günü, şu günü, gibi çoğu saçma sapan şeyleri anma günü olarak kutlanmakta. ya da hatırlanmakta desek daha doğru olur..
Ama bugün kutlanan ya da hatırlanan gün ise gerçewkten çok hoş. Çok anlamlı.. Çünkü bugün;
#DünyaKedilerGünü :) Bu fotoğraftaki tatlılık ise benim kedilerimden biri. 3 kedi ve 1 köpeği olan bir hayvan sever olarak bu günü önemseyerek sizlerle de paylaşmak istedim. Duygu ve düşüncelerinizi bu soru altında yorumlamanızı istedim. Pek çok eziyete, işkenceye ve yazmak istemediğim iğrenç muamelelere maruz kalan tüm can hayvanların hatırına bile bir kaç kelam edin bence.. Hem sevginizi, hem kötü muameleye karşı tavrınızı gösterin canım #kizlarsoruyor üyeleri.
Twitter da bu güzel günü unutmamış ve özellikle kedi severlerin birbirinden güzel twitleri Türkiye gündemindeki yerini almış.. :)
Peygamber efendimizin de bir kedisi olduğunu biliyor muydunuz?
Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin ezilmemesi için başına bir nöbetçi dikip orduyu o kedinin etrafından dolaştırmıştır. Seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Müezza (izzet veren, şereflendiren) koymuştur.
Soruma gelince; Senin bugüne kadar hiç kedin oldu mu? Hiç kedi sahiplendin mi? Yolda veya herhangi bir yerde gördüğün kediye karşı nasıl yaklaşırsın? #funda :)
Bugün 8 Ağustos #DünyaKedilerGünü Bugüne kadar hiç kedi sahiplendin mi?
Köpeğim kedilerle acaip iyi anlaşıyor ama benim alerjim olduğundan dolayı alamıyorum eve🥺. Ama kedi sahibi arkadaşlarım var onların kedilerini en fazla beş dakika sevebiliyorum😌. Küçük bir dip not düşmek istiyorum. Eski Mısır’dan gelen bir bilgi olduğunu duydum kediler insanları kölesi kendilerini efendi olarak görürken, köpekler tam tersi insanları efendisi kendilerini köle olarak görürlermiş.
“Kedinin içinde ruhlar ya da tanrılar yoktur, boşuna aramayın. Ebedi çarkın bir resmidir kedi, deniz gibi. Güzel olduğu için denizi okşamazsın ama kediyi okşarsın –neden?- SADECE SANA İZİN VERDİĞİ İÇİN.” Bukowski😌
Ben kedi aşığı biriyim. 6 yıldır kedilerim var. Sokakta ya da başkasında gördüğüm kedi ayrım yapmaksızın severim. Kediler kendisini seven insanları biliyor ve sokakta da kediler yanıma gelir. Kucağıma alıp sarılmaya korkuyorum bakterilerden dolayı ama en azından başlarını okşar en yakın yerden onlara yiyecek alırım. Evimde ki kedilerim ise beni ben yapan en önemli şey diyebilirim. Bir annenin bebeğine bakması gibi baktığımı söylerler. Bir kaç kez hastalananlar oldu hiç uyumadan onları bekledim. Tırnak dis ve tüy bakımlarına özen gösteririm. 💕🐈
KS üyeleri sahiplendiginiz bir kediniz köpeğiniz yoksa bile kapı önlerinizde onlar için şu ve mama bulundurur musunuz?
Kendimi bildim bileli hep bir kedim oldu. Kediler arasında büyüdüm diyebilirim. Dede evinde büyüdüm ve dedem çok severdi kedileri bende ondan aktardım kendime kedi sevgisini. Genel olarak hayvanları severim. Sürüngenler hariç. Böcek falan da severim bana bir zararı yok çünkü. Ama kedilere aşığım resmen.
Kedim var iş yerinde kışın buldum atmışlar diğer 10 iş arkadaşım almadı kimse almadı hödük oldukları için bence baya büyüdü hala yanımda uyuruz beraber üzünce anlar yanıma gelir anne oldu yavrularını bakabilecek kişilere hep sahiplenirdim
Köpeklere yapılanlar gibi iyi ve yumuşak huylu kedilerise çifleştireceksin. Evde bakımı daha kolay evcil hayvanların olacak. Bazı kediler aşırı vahşi oluyor... Evde bakmak imkansız hale geliyor. Ama arada sokakta bazıları var. İlgi hastası kimseye zararı yok.
Sokakta ilgilendiğim 1 anne 4 yavru var hâlen ilgileniyorum
Yeni doğmuş daha gözleri yeni açılmış 4 yavru gördüm annesi de çaresiz yanlarında 2 yavru kedide mikrop kapmış gözleri kapanmış üstleri de çok kirliydi önce doktora götürdüm sağolsun sokak hayvanlarına özel ilgi verdiler göz damlası aldım ve mikrop kırıcı şurup aldım doktor tavsiyesiyle sonra bir büyük leğen alıp 2 yvaru yu da dezenfekte ettik kardeşimle yıkadık ve şu an mutlular çok tatlı oldular
şu an durumları çok iyi annesi çok vahşi olduğu halde o gün yanında yavrusunu aldığım da hiçbirsey yapmadı
İnanki hayvanlar bizi anlıyor sadece konusamiyoruz hayvanlar Allah'ın sessiz kullaridir sahip çıkalım
Benim daha çok köpeğim oldu aralarında vefat edenler oldu kaçırılan vb
Başta kızım "Minik" olmak üzere bir çok kediye annelik yapıyorum; Küçüğümden beri kedi köpek içinde büyüdüm hayvan sevgim çok yüksek derece.. Onlarsız bir hayat düşünemiyorum... Başta kızım olmak üzere bütün kedilerimizin kediler gününü kutluyorum ❣
18 yıl önce kedi hastasıydım bütün sokak kedilerini yakalayıp eğitirdim tuvaletlerini bizim gibi yapardılar eve git dediğin zaman giderlerdi fareleri öldürürler ama yemezlerdi.
cok hayvan besledim balık kus ipekbocegi tavuk bıldircın yani cok besledim köpeklerim tabiiki ama hic kedim olmadi niyeyse bir türlu sevemedim ama yavru halleri gercekden guzel :)
Ah korkmasam ah bir korkmasam. Ben çok severim kedileri ama korkuyorum. Kucağıma alıp okşayıp, sevmek, öpmek isterim ama şu korkum mani oluyor bu isteğime. Ah bir korkmasam 🐾🌺
Evde bir kedimiz var 11 senedirbakıyoruz bizden başkada kimse bakmazdı hain ve tavizsiz. (persian cinsi.) dükkan kapısındada besldiğim ortalama 5 kedim var..