Bunun için nereye başvuru yapmalıyım? Konu dalbudak boşanma davası
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Arabulucu dediğiniz kişi zaten avukat bunun dışında atçrabulucu yani avukat dışımda arabulucu olmaz kaldıki arabulucu avukatın işi degil bu sizin kendi avukatınız var anladığım kadarı ile çocugu babaya vermek istiyorsunuz bunun için dava açmanız gerekir veya karşı tarafın dava açması gerekir velayet davası
055 Yorumla- Soran+1 yıl
açarsam bile babası da almak istemiyorum derse çocuğa devlet el koyar mı. Bu durumda dava açamam. Bu sonuç kabul edilemez
- Cevap sahibi+1 yıl
Nedeni ni bilmiyorum neden vermek istiyorsunuz?
- Soran+1 yıl
Geçim sıkıntısı ve ödenmeyen nafaka
- Soran+1 yıl
Madem nafaka ödemek istemiyor o zaman çocuğu vereyim ama almak istemiyor. Bu durumda hakim ne karar verebilir
- Cevap sahibi+1 yıl
Nafaka için icra yoluna başvurunuz mu? Sonuç olarak sgk lı çalışıyorsa nafakası alırsınız birde tam olarak anlatırsanız daha faydalı olabilirim
- Soran+1 yıl
Tam olarak anlatacak birşey yok. Tüm detay soru linkinde ve yorumlarda. Nafaka için icra durumu var yıl geçti zaten bu şekilde alıyorum aldığım zaman. Ama benden de icra kesinti yapıyor ve ıcra ile de uğraşmaktan bıktım. Bu yüzden kesin çözüm olsun diye bunu düşündüm. Hapis cezası davası da var ama ertelendi duruşma iki kez pandemi yüzünden ve bu dava olunca korkudan icraya yatırıyor arada. Fakat artık onun peşinde koşmaktan bıktım. Velayeti verip nafaka derdinden kurtulur muyum dedim aslında vermek istediğimden de değil. Sadece onu zaten almayacağı için çocuğu vesayetle köşeye sıkıştırmak. Ama ne nafakayı veririm nede çocuğu alırım derse bende aldım dersem ikimizde istemiyor olacağımızdan hakim gözünde, durum sosyal hizmetler boyutuna gider mi? Hakim çocuğu alır mı benden?
- Soran+1 yıl
Eğer bu karar çıkma ihtimali varsa bu davayı açamam. Çocuğuma bunu yapamam zaten ondan ayrılamam
- Cevap sahibi+1 yıl
Yani iki tarafta istemez ise çocugu sosyal hiz verebilir hakim çocugu bu riskli bir durum sizin açınızdan. Çalışıyorsanız siz bakacaksınız çocugunuza
- Soran+1 yıl
Düzenli olarak çalışmıyorum. Ayrıca babasıysa onun daa bakması lazım. Yasalar kadınlardan yana deniyor güya, ama ben bunun bir yararını pek görmedim. Baro avukatı da ilgisiz. Bıktım artık adaletin de avukatın da adamın da peşinde çözüm için koşmaktan. Lafa gelince asar keser adalet ama hiç aslında böyle değil. Teşekkür ederim ilginiz ve verdiğiniz yanıtlar için
- Cevap sahibi+1 yıl
Avukattan beklentiniz nedir bunu anlayamadım avukat hukuki süreci yapar başka ne yapabilir
- Soran+1 yıl
Bilgi ve ilgi aşaması sıkıntı
- Cevap sahibi+1 yıl
İlgi derken? Avukat bilgilendirme yapmıştır kesinlikle ama size yeterli gelmemiş olabilir mi yaptığı bilgilendirme? En son dosyanızı ben bakayım demek geliyor içimden açıkcası
- Soran+1 yıl
Avukat canı isterse bilgi veriyor, canı isterse telefona çıkıyor, ulaşılmaz dudumda. bunu baroya da bildirdim artık değişiklik yapıldı bu da aynı hatta daha beter. Bir daha vekalet ücreti veremem bu yüzden bıktım herkesin herşeyin peşinde koşmaktan. Özellikle olmayan adaletin. Bu yüzden tek seferde kökten çözüm olacak birşey arıyorum aklıma arabulucu geldi kendimce ama anlaşılan o da bir işe yaramayacak
- Cevap sahibi+1 yıl
Arabulucu bu tip davalara bakmaz ki zaten kaldıki her seferinde vekalet ücreti vermeyin iki avukat kendi arasında yetki belgesi düzenlesin olsun bitsin yani söylerseniz bu konuda yardımcı olurlar
- Soran+1 yıl
Iki kez verdim. Ne baro ne avukatlar böyle bir yetki belgesinden bahsetmedi bile. Üçüncü defa veremem demek istemiştin zaten yeni avukatsa atansa aynı, bir değişiklik olmuyor. Bu yüzden artık pes ettim. Yoruldum tek güvendiğim artık Allahın adaleti. Siz avukat mısınız peki bu kadar bilgilisiniz her konuda?
- Cevap sahibi+1 yıl
Ankara hukuk mezunuyum öğr görevlisiyim
- Cevap sahibi+1 yıl
Yetki belgesi den bahsetmrzler bu aslında avukatlar arasında olan bir durum. bir üniv Ceza dersletine giriyorum
- Soran+1 yıl
Maşallah. Bordo bere filan yazınca insan asker filan iması oluşuyor haliyle 😊 teşekkür ederim tekrar tekrar sabırla verdiğiniz yanıtlar için
- Soran+1 yıl
Işte bahsetmedikleri için olam halka oluyor. Zaten durum ortada ve bunu bildikleri halde neden tekrar vekalet ücreti vereyim. Ayrıca zaten barodan yardım alan biri için bu paralar bile büyük sıkıntı. Ve daha önümde birçok dava var Yine boşanma ile ilgili fakat nasıl çözeceğim bilmiyorum. 5 yıldır çıkamadım işin içinden bundan sonra da çıkmam zor gibi. Ayrıca boşanmaya bağlı oturduğun ev ve altınlar içinde dava var fakat bu davalar için harç yatırmam gerekliymiş ve ben bunları nasıl karşılayacağım bilmiyorum. Baro sadece avukatlık ücretini karşılar bunlara karışmaz diyor avukat. Bu durumda parası olmayan nasıl adalet arayacak?
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim ne demek bordbere öylesine bir nickname bir sıkıntı olursa çekinmeden sorabilirsiniz
- Cevap sahibi+1 yıl
Aslında tam olarak öyle degil ama dediğim gibi bunları bilmediğim için yani olayları detayları ile yardımcı olmakta zorlanıyorum. Bazı durumlarda kişi harç bedelinden muaf tutulur bu un için şartların oluşması gerekir dediğim gibi detaylı bilmediğim sürece size yardımlarım çok ileri düzeyde olamayabilir
- Cevap sahibi+1 yıl
Çözülmeyecek birşey yoktur meraklanmayın siz derdinize bir çözüm bir çare bulunur ama tabi anlatmalısınız detayları ile
- Soran+1 yıl
Sordum zaten yeni bir soru? Zamanlama hatası yüzünden gözden kaçırmış olabilrsiniz. Keşke aynı şehirde olsaydık da yüz yüze belki de daha kolay yardımcı olabilirdiniz. Dosyaları sıze verirdim ve bir inceleme yapıp yol gösterebilirdiniz belki. Tabi bu sizin için vakit alır ama buradan da çok yardımcı oldunuz zaten. Teşekkürler
- Soran+1 yıl
Detay derken üzerime hiçbirşey yok. Ve adlı yardım alıyorum sgk yok çalışan değilim bunları avukat da baro da biliyor. Buna rağmen nasıl muaf tutulacağım bilmiyorum. Bu harçları ödemezsem dava düşecek gibi ama bu durumda nasıl çocuklarımın hakkını arayacağım ve kendime normal bir düzen kuracağım bilmiyorum.
- Cevap sahibi+1 yıl
Şehir neresi sizin? Ben İstanbul
- Cevap sahibi+1 yıl
Gizli oldugu uz için sorduğunuz soruları göremiyorum maalesef kusura bakmayın
- Cevap sahibi+1 yıl
Dediğim gibi bunlar için hukuk mahkemesinden basit bir kararla harçlar dan muaaf olabilirsiniz
- Soran+1 yıl
Peki hukuk mahkemesine bu harçlar için nasıl ve ne şekilde başvuru yapmalıyım. Avukat neden söylemiyor peki bunları. Bir kişi de işini düzgün yapmaz mı bu ülkede
- Cevap sahibi+1 yıl
Şuanda ki prosedürü çok iyi bilmiyorum baronun bu konuda yardımcı olması gerekir biraz tefferuatlı bir iş oldugu için belkide senelerdir gitmedim açıkcası baroya ve mahkemeye derslerin yogunluğundan
- Soran+1 yıl
En doğrusu. Inşallah bende kurtulurum da bir daha işim olmaz. Hayatında karakolun önünden geçmeyen biri olarak, yıllardır mahkeme kapılardınsa baro ve avukat üçgeninde sürünüyorum. Ne kadar zormus bu işler ya da benim için zor. Benden sonra dava açıp boşandı kurtuldu herkes ben ise sonuçsuz
- Cevap sahibi+1 yıl
Sizin boşanma olmadı mı henüz? Ya olaylar kesik kesik oldu bu arada hangi il?
- Soran+1 yıl
Olamadı 5 yıldır hala sonuç yok. Fiili ayrıyız hiç vor alakamiz yok ama mahkeme zorla bizi hala kağıt üzerinde evli tutuyor. İstanbul
- Cevap sahibi+1 yıl
Hangi adliyede dosyanız? 5 yıl uzun bir zaman zaten mahkemenin bu süreçte boşaması gerekir bir neden olmadan uzun zamanlı bir ayrılık olmuş
- Soran+1 yıl
Uzun hikaye. Anadolu da tüm davalar
- Soran+1 yıl
5 yıldır açmadığım dava kalmadı bu işi çözmek için. Ve ben yeniden yeni dava ile tekrar başa döndüm ve bir daha kendimi anlatacak hiç bir mecalim de yok. Bu yüzden uzlaşı arıyorum ama o da karşı tarafla pek mümküm görünmüyor. Boşverip hiçbir davaya katılmayayım artık diyorum bu da benim aleyhine ama çabaladım yıllardır hala kurtulamadım şu soyadından
- Soran+1 yıl
Bu da benim sorum. Buyurun tüm yorumlara verdiğim cevapları okuyun. Durum ama hatlarıyla böyle. Ne biliyorsaniz o
- Soran+1 yıl
Aslında amacım birine evet demek filan değil, sadece sosu dikkat çeksin diye öyle yazdım
- Cevap sahibi+1 yıl
İsterseniz yardımcı olayım az biraz size
- Cevap sahibi+1 yıl
Anadolu kaç aile?
- Soran+1 yıl
Bir ailede değil ki. Bir çok ailede dosyalar. Aç biraz zaten yardımcı oldunuz
- Cevap sahibi+1 yıl
Eğer dosyada bazı şeyleri paylaşırsanız yapmanız gerekenler konusunda size yardımcı olurum karar sizin
- Soran+1 yıl
Ne gibi şeyler? Zaten ana taslağı ile herşeyi bütün sorularda yazdım. Gerisi detay. Bu detaylar için dosyaların incelenmesi gerek bu nasıl olacak?
- Soran+1 yıl
Davayı açtım 2015 de ayrılınca dava 1 yıldan biraz uzun sürdü, davayı o kadar süre sonra reddetti hakim, ispatlanamayan dava diye. Bu arada nafaka bağlamadı komik rakamlar asgari ücret gösterdiği için. Bu arada davayı temyiz ettim, iki yıl bekledim sonuç gelmedi, bu sürede Nafakada hiçbir arış olmadığı ve bu küçük rakam iyice eridiği için tekrar dava açmam gerektiği söylendi fakat bu dava için temeyiz sonucu olmalı dendi. Bir türlü temyiz sonuçlanmadık için temyiz geri çektim nafaka davası açabilsek için. Bu sürede 3 buçuk yıl bitti. Yeni nafaka davası hala sonuca bağlamadı davalar bu virüs yüzünden iyice yıl sonuna atıldı. Bu süreçte karşı taraf yalan darp raporu ile vs yalancı şehitlerle bana tekrar boşanma davası açtı bence karşı dava açarım çünkü zaten ben kadınım ve bir erkeği darp etmem fiziksel olarak da mümküm değil. Adam neredeyse yüz kiloya yakın ben ise yarısı. Bu dava açılalı bir buçuk yıl oluyor daha ilk duruşma bile yapılmadı. Bu süreçte ödenmeyen nafaka için icra vs haciz işlemi de yaptırdım çünkü o küçük rakamlarla geçiniyorum. Yine ödemedi icra ceza açılınca gecikmeli de olsa icraya ödüyor fakat benden de kesinti yapıyor alacağım rakamdan icra. Ve kendisi bu süreçte havuzlu lüks sitede tek rahat hayatına devam ediyor biz çocuklarla ne yaparsak yapalım. Çocuklar bende iki tane. Yeni bir davada kendimi anlatmaya hiç uğraşmak istemiyorum fakat bitsin istiyorum tabi çocuklar hakkını alarak ama mümküm gözükmüyor
- Soran+1 yıl
Bu süreçte yıl oldu 2020 bitiyor bile ve ben hala sonuçsuz
- Soran+1 yıl
Yazarken bile yoruldum, bıktım artık kendimi anlatmaktan. Neden devlet benim gibi baro avukatlı birinin mağduriyetini anlamaz da karşı tarafın lüks içinde ve villada ofisi olan lüks ve paralı avukata sahip olan kişinin durumunun asgari olmadığını ve benim çocuklarla yardıma muhtaç olduğumu hala idrak edemez. Ve biz yıllardır ayrı yaşadığımiz halde halkımı verip beni boşamaz. Hani devlet kadının yanındaydı, hani kadının beyanı esastı. Hepsi mi havada kalır bunların ya da sadece benim için mi bu eza?
- Cevap sahibi+1 yıl
Şimdi şöyle bir durum var isterseniz dosyaya göz atabilirim sorun degil tam olarak ara kararlarda ve kararda gerekçe ne kaldıki iştirak nafakası bağlanmalı ve eski eşinizin maddi durumunu belgelemek gerekli kendi iş yeri vs veya ortagı oldugu bir firma gibi ama bu lar bursa yoruma yazmak ile olacak şeyler degil darp raporuna gelince itiraz edilebilir
- Soran+1 yıl
Avukatın dediğine göre itiraz filan demedi, bu görünür durumda ben suçlu görünüyor muşum olmayan sahte raporla. boşar ama tazminat fiilen talebim var onlar olmayabilir diyor. Iyi de zaten sırf bu süreçte bile ben ve çocuklarım yeterince maddi manevi yiprandık bunların bir karşılığı olmadan mi bitecek.. siz bana telefonunuzu yazın ısterseniz ben hemen telefon yorumunu geri sileyim. Oradan tüm dava dosya numaralarını vereyim yıllardır devam eden. Size zahmet olmazsa inceleyip bana bilgi verin ve ben size yine detay vereyim oradan
- Soran+1 yıl
Karşı tarafın avukatını da görürsünüz hem belki de tanıyorsunuz bile benim başıma yalanlarla çorap ören avukatı. Kendisi ya da abisi aynı zamanda milletvekili deniyor. Çoğu kişi sizin meslekte adını duyunca tanıyor pisliği. Benim gibi bir güçsüzü bulup çocuklarla kenara sıkıştırmanın bedelini oda öder inşallah bir gün diğerleri gibi
- Cevap sahibi+1 yıl
Mesaj atarsanız eğer burdan yazmamı beklemiyorsunuz sanırım degil mi
- Soran+1 yıl
Buradan yazarsanız hemen sileceğim geri yorumu. ya da profil bilgisi olarak ekleyip geri kaldırın. Ben size Whatsap ulaşacağım yarın. Mesaja gerek kalmaz
- Cevap sahibi+1 yıl
Kusura bakmayın burdan yazamam özür dilerim iyi geceler
- Soran+1 yıl
Zaten size mesaj gönderilmiyor ki bunu yapmak istemiyorum. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim. Iyi geceler
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim sizede iyi geceler mesaj gönderilmiyor evet istek yollamanız gerekir öncelikle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
5Cevap
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Çözebilir. Bazı avukatlar çok ketum bakıyor olaya. Arabulucular daha objektif ve tarafsız baktıkları için çözebilirler. Bende hukukçuyum, avukat yanında çalışıyorum, bazen avukatımızın çözemediği olayı bize danışanlar oluyor, keşke sizin gibi olsa herkes, avukat mısınız diyenler, neden avukatlar böyle değil diyenler. İşini hakikatle yapan avukatlara saygım sonsuz, lakin yapmayanlar da oldukça fazla. Bu işi aşkla yapmak lazım yoksa olmuyor
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Ikinci defa ilgisiz avukatımı degistirdim barodan. Bu da ondan beter. Ilk başlarda daha iyi yardımcı oluyordu şimdi ise ulaşmak imkansız neredeyse. 5 yıldır mahkeme kapılardınsa sürünüyorum hala ne boşansın ne sonuç alabildim. Ne yapacağım bilmiyorum. Arabulucu işe yarar mı diye düşünce geldi aklıma bu konuda baro bana destek verir mu sizce
- Cevap sahibi+1 yıl
Genelde isim yapmış kişiler olaya para açısından bakıyor, bu konularda avukatların çoğu dediğim gibi parasına bakıyor, dolandıranlar var. Ya çevre tavsiyesi ile tanıdık avukat bulacaksınız, ya da netde avukatlardan memnun olan tavsiye edenler var, arabulucu işi çözer duruma bağlı ama. Bence araştırmadan da avukat tutmayın.
- Soran+1 yıl
Ben secmiyorum ki avukatı. Baro seçiyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Ben özel avukat dan bahsediyorum. devletin sana atayacağı barodan değil.
Merhaba benimde boşanma davam var yıllardır ordan oraya surdan buraya sürüklenip duruyorum fikir alış verişi yapa bilirmiyiz özelden?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Buna gerek yok. Yorumları okursanız zaten çok yardımcı olabilecek konular var fikir alışverişi için
- +1 yıl
İşe yaroyolar ama anlaşmalş olsa ıyı olur
18 Yorumla- Soran+1 yıl
nasıl bulunur pekı bu arabulucu. Param yok özel tutamam avukatım da baro avukatı zaten ama işe yaramıyor
- +1 yıl
Bn ysrdımcı olım size nerde oturuyorsunuz takıp edermısınız bnı
- Soran+1 yıl
olmaz bu şekilde yardım
- +1 yıl
Bakın bnımde ablam kardesım var bn aıleme yapılmasını ıstemedıgım terbıtesızlıgı kımseye yapmam
- Soran+1 yıl
mesele bu değil. Bildiğiniz birsey varsa buyurun yazın
- +1 yıl
Bakın avukatlatım var yarfım ederım dedım
- Soran+1 yıl
benimde var avukatım ama bir işe yaramıyor 5 yıldır
- +1 yıl
Ticaretle urastigşm için demiştim bn adım atmaya calişiyorum sız ters yapıyorsunuz
- +1 yıl
çözemez avukata kalır o iş
01 Yorumla- Soran+1 yıl
son umudum aklımda bulduğum tek çözüm buydu oysaki
- +1 yıl
Yardımcı olabilirim ama konuyu bilmem lazım
02 Yorumla- Soran+1 yıl
nasıl olacaksın sanki avukat mısın
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Dalbudak boşanma ne oluyor ilk kez duydum
02 Yorumla- Soran+1 yıl
yanı konu genel olarak boşanma ama nafaka vs birçok konuyu kapsıyor demek istedim
- Cevap sahibi+1 yıl
Tamam şimdi anladım Türkiye'de mesela 4 yıl evli kaldın Bir tane de çocuğun var Çocuk sende kalıyor ve boş anıyorsun ne kadar zaman boyunca nafaka almış oluyorsun
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Öncelikle baro avukatı ile arabulucunun farklı müessese olduğunu açıklamakta fayda görüyoruz.
Baro avukatı diye tabir edilen adli yardım avukatı, adil yargılamanın eşit koşullarda yapılabilmesi için hizmet vermektedir. Yargılama ve takip giderlerini karşılamaya ekonomik durumu uygun olmayan vatandaşların, adli yardım avukatından faydalanmaları mümkündür.
Arabuluculuk ise, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir "Alternatif uyuşmazlık çözümü" yöntemidir. Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntemdir.
Görüldüğü gibi çalışma alanları ortak olsa da özelde kendi içlerinde farklılıklar taşımaktadırlar. Dava konusu somut olay hakkında bilgi sahibi olmamakla beraber iki farklı özel alanda çalışan adli yardım avukatı ve arabulucunun birbirlerinin alanlarına dair sorunlarını çözme konusunda yetkileri bulunmamaktadır.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Zaten avukat yardımı aliyorum. avukatımı baro görevlendirdi fakat 5 yıldır boşanamadım. Bu yüzden alternatif çözüm olur mu diye arabulucu fikri aklıma geldi. Bu arabulucu için de baro bana yardımcı olur mu?