Bunun için nereye başvuru yapmalıyım? Konu dalbudak boşanma davası
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇözebilir. Bazı avukatlar çok ketum bakıyor olaya. Arabulucular daha objektif ve tarafsız baktıkları için çözebilirler. Bende hukukçuyum, avukat yanında çalışıyorum, bazen avukatımızın çözemediği olayı bize danışanlar oluyor, keşke sizin gibi olsa herkes, avukat mısınız diyenler, neden avukatlar böyle değil diyenler. İşini hakikatle yapan avukatlara saygım sonsuz, lakin yapmayanlar da oldukça fazla. Bu işi aşkla yapmak lazım yoksa olmuyor
04 Yorumla
Soran+1 yılIkinci defa ilgisiz avukatımı degistirdim barodan. Bu da ondan beter. Ilk başlarda daha iyi yardımcı oluyordu şimdi ise ulaşmak imkansız neredeyse. 5 yıldır mahkeme kapılardınsa sürünüyorum hala ne boşansın ne sonuç alabildim. Ne yapacağım bilmiyorum. Arabulucu işe yarar mı diye düşünce geldi aklıma bu konuda baro bana destek verir mu sizce
Cevap sahibi+1 yılGenelde isim yapmış kişiler olaya para açısından bakıyor, bu konularda avukatların çoğu dediğim gibi parasına bakıyor, dolandıranlar var. Ya çevre tavsiyesi ile tanıdık avukat bulacaksınız, ya da netde avukatlardan memnun olan tavsiye edenler var, arabulucu işi çözer duruma bağlı ama. Bence araştırmadan da avukat tutmayın.
Soran+1 yılBen secmiyorum ki avukatı. Baro seçiyor
Cevap sahibi+1 yılBen özel avukat dan bahsediyorum. devletin sana atayacağı barodan değil.
Gizli Üye(36-45)+1 yılArabulucu dediğiniz kişi zaten avukat bunun dışında atçrabulucu yani avukat dışımda arabulucu olmaz kaldıki arabulucu avukatın işi degil bu sizin kendi avukatınız var anladığım kadarı ile çocugu babaya vermek istiyorsunuz bunun için dava açmanız gerekir veya karşı tarafın dava açması gerekir velayet davası
055 Yorumla
Soran+1 yılaçarsam bile babası da almak istemiyorum derse çocuğa devlet el koyar mı. Bu durumda dava açamam. Bu sonuç kabul edilemez
Cevap sahibi+1 yılNedeni ni bilmiyorum neden vermek istiyorsunuz?
Soran+1 yılGeçim sıkıntısı ve ödenmeyen nafaka
Soran+1 yılMadem nafaka ödemek istemiyor o zaman çocuğu vereyim ama almak istemiyor. Bu durumda hakim ne karar verebilir
Cevap sahibi+1 yılNafaka için icra yoluna başvurunuz mu? Sonuç olarak sgk lı çalışıyorsa nafakası alırsınız birde tam olarak anlatırsanız daha faydalı olabilirim
Soran+1 yılTam olarak anlatacak birşey yok. Tüm detay soru linkinde ve yorumlarda. Nafaka için icra durumu var yıl geçti zaten bu şekilde alıyorum aldığım zaman. Ama benden de icra kesinti yapıyor ve ıcra ile de uğraşmaktan bıktım. Bu yüzden kesin çözüm olsun diye bunu düşündüm. Hapis cezası davası da var ama ertelendi duruşma iki kez pandemi yüzünden ve bu dava olunca korkudan icraya yatırıyor arada. Fakat artık onun peşinde koşmaktan bıktım. Velayeti verip nafaka derdinden kurtulur muyum dedim aslında vermek istediğimden de değil. Sadece onu zaten almayacağı için çocuğu vesayetle köşeye sıkıştırmak. Ama ne nafakayı veririm nede çocuğu alırım derse bende aldım dersem ikimizde istemiyor olacağımızdan hakim gözünde, durum sosyal hizmetler boyutuna gider mi? Hakim çocuğu alır mı benden?
Soran+1 yılEğer bu karar çıkma ihtimali varsa bu davayı açamam. Çocuğuma bunu yapamam zaten ondan ayrılamam
Cevap sahibi+1 yılYani iki tarafta istemez ise çocugu sosyal hiz verebilir hakim çocugu bu riskli bir durum sizin açınızdan. Çalışıyorsanız siz bakacaksınız çocugunuza
Soran+1 yılDüzenli olarak çalışmıyorum. Ayrıca babasıysa onun daa bakması lazım. Yasalar kadınlardan yana deniyor güya, ama ben bunun bir yararını pek görmedim. Baro avukatı da ilgisiz. Bıktım artık adaletin de avukatın da adamın da peşinde çözüm için koşmaktan. Lafa gelince asar keser adalet ama hiç aslında böyle değil. Teşekkür ederim ilginiz ve verdiğiniz yanıtlar için
Cevap sahibi+1 yılAvukattan beklentiniz nedir bunu anlayamadım avukat hukuki süreci yapar başka ne yapabilir
Soran+1 yılBilgi ve ilgi aşaması sıkıntı
Cevap sahibi+1 yılİlgi derken? Avukat bilgilendirme yapmıştır kesinlikle ama size yeterli gelmemiş olabilir mi yaptığı bilgilendirme? En son dosyanızı ben bakayım demek geliyor içimden açıkcası
Soran+1 yılAvukat canı isterse bilgi veriyor, canı isterse telefona çıkıyor, ulaşılmaz dudumda. bunu baroya da bildirdim artık değişiklik yapıldı bu da aynı hatta daha beter. Bir daha vekalet ücreti veremem bu yüzden bıktım herkesin herşeyin peşinde koşmaktan. Özellikle olmayan adaletin. Bu yüzden tek seferde kökten çözüm olacak birşey arıyorum aklıma arabulucu geldi kendimce ama anlaşılan o da bir işe yaramayacak
Cevap sahibi+1 yılArabulucu bu tip davalara bakmaz ki zaten kaldıki her seferinde vekalet ücreti vermeyin iki avukat kendi arasında yetki belgesi düzenlesin olsun bitsin yani söylerseniz bu konuda yardımcı olurlar
Soran+1 yılIki kez verdim. Ne baro ne avukatlar böyle bir yetki belgesinden bahsetmedi bile. Üçüncü defa veremem demek istemiştin zaten yeni avukatsa atansa aynı, bir değişiklik olmuyor. Bu yüzden artık pes ettim. Yoruldum tek güvendiğim artık Allahın adaleti. Siz avukat mısınız peki bu kadar bilgilisiniz her konuda?
Cevap sahibi+1 yılAnkara hukuk mezunuyum öğr görevlisiyim
Cevap sahibi+1 yılYetki belgesi den bahsetmrzler bu aslında avukatlar arasında olan bir durum. bir üniv Ceza dersletine giriyorum
Soran+1 yılMaşallah. Bordo bere filan yazınca insan asker filan iması oluşuyor haliyle 😊 teşekkür ederim tekrar tekrar sabırla verdiğiniz yanıtlar için
Soran+1 yılIşte bahsetmedikleri için olam halka oluyor. Zaten durum ortada ve bunu bildikleri halde neden tekrar vekalet ücreti vereyim. Ayrıca zaten barodan yardım alan biri için bu paralar bile büyük sıkıntı. Ve daha önümde birçok dava var Yine boşanma ile ilgili fakat nasıl çözeceğim bilmiyorum. 5 yıldır çıkamadım işin içinden bundan sonra da çıkmam zor gibi. Ayrıca boşanmaya bağlı oturduğun ev ve altınlar içinde dava var fakat bu davalar için harç yatırmam gerekliymiş ve ben bunları nasıl karşılayacağım bilmiyorum. Baro sadece avukatlık ücretini karşılar bunlara karışmaz diyor avukat. Bu durumda parası olmayan nasıl adalet arayacak?
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek bordbere öylesine bir nickname bir sıkıntı olursa çekinmeden sorabilirsiniz
Cevap sahibi+1 yılAslında tam olarak öyle degil ama dediğim gibi bunları bilmediğim için yani olayları detayları ile yardımcı olmakta zorlanıyorum. Bazı durumlarda kişi harç bedelinden muaf tutulur bu un için şartların oluşması gerekir dediğim gibi detaylı bilmediğim sürece size yardımlarım çok ileri düzeyde olamayabilir
Cevap sahibi+1 yılÇözülmeyecek birşey yoktur meraklanmayın siz derdinize bir çözüm bir çare bulunur ama tabi anlatmalısınız detayları ile
Soran+1 yılSordum zaten yeni bir soru? Zamanlama hatası yüzünden gözden kaçırmış olabilrsiniz. Keşke aynı şehirde olsaydık da yüz yüze belki de daha kolay yardımcı olabilirdiniz. Dosyaları sıze verirdim ve bir inceleme yapıp yol gösterebilirdiniz belki. Tabi bu sizin için vakit alır ama buradan da çok yardımcı oldunuz zaten. Teşekkürler
Soran+1 yılDetay derken üzerime hiçbirşey yok. Ve adlı yardım alıyorum sgk yok çalışan değilim bunları avukat da baro da biliyor. Buna rağmen nasıl muaf tutulacağım bilmiyorum. Bu harçları ödemezsem dava düşecek gibi ama bu durumda nasıl çocuklarımın hakkını arayacağım ve kendime normal bir düzen kuracağım bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılŞehir neresi sizin? Ben İstanbul
Cevap sahibi+1 yılGizli oldugu uz için sorduğunuz soruları göremiyorum maalesef kusura bakmayın
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi bunlar için hukuk mahkemesinden basit bir kararla harçlar dan muaaf olabilirsiniz
Soran+1 yılPeki hukuk mahkemesine bu harçlar için nasıl ve ne şekilde başvuru yapmalıyım. Avukat neden söylemiyor peki bunları. Bir kişi de işini düzgün yapmaz mı bu ülkede
Cevap sahibi+1 yılŞuanda ki prosedürü çok iyi bilmiyorum baronun bu konuda yardımcı olması gerekir biraz tefferuatlı bir iş oldugu için belkide senelerdir gitmedim açıkcası baroya ve mahkemeye derslerin yogunluğundan
Soran+1 yılEn doğrusu. Inşallah bende kurtulurum da bir daha işim olmaz. Hayatında karakolun önünden geçmeyen biri olarak, yıllardır mahkeme kapılardınsa baro ve avukat üçgeninde sürünüyorum. Ne kadar zormus bu işler ya da benim için zor. Benden sonra dava açıp boşandı kurtuldu herkes ben ise sonuçsuz
Cevap sahibi+1 yılSizin boşanma olmadı mı henüz? Ya olaylar kesik kesik oldu bu arada hangi il?
Soran+1 yılOlamadı 5 yıldır hala sonuç yok. Fiili ayrıyız hiç vor alakamiz yok ama mahkeme zorla bizi hala kağıt üzerinde evli tutuyor. İstanbul
Cevap sahibi+1 yılHangi adliyede dosyanız? 5 yıl uzun bir zaman zaten mahkemenin bu süreçte boşaması gerekir bir neden olmadan uzun zamanlı bir ayrılık olmuş
Soran+1 yılUzun hikaye. Anadolu da tüm davalar
Soran+1 yıl5 yıldır açmadığım dava kalmadı bu işi çözmek için. Ve ben yeniden yeni dava ile tekrar başa döndüm ve bir daha kendimi anlatacak hiç bir mecalim de yok. Bu yüzden uzlaşı arıyorum ama o da karşı tarafla pek mümküm görünmüyor. Boşverip hiçbir davaya katılmayayım artık diyorum bu da benim aleyhine ama çabaladım yıllardır hala kurtulamadım şu soyadından
Soran+1 yılBu da benim sorum. Buyurun tüm yorumlara verdiğim cevapları okuyun. Durum ama hatlarıyla böyle. Ne biliyorsaniz o
Soran+1 yılAslında amacım birine evet demek filan değil, sadece sosu dikkat çeksin diye öyle yazdım
Cevap sahibi+1 yılİsterseniz yardımcı olayım az biraz size
Cevap sahibi+1 yılAnadolu kaç aile?
Soran+1 yılBir ailede değil ki. Bir çok ailede dosyalar. Aç biraz zaten yardımcı oldunuz
Cevap sahibi+1 yılEğer dosyada bazı şeyleri paylaşırsanız yapmanız gerekenler konusunda size yardımcı olurum karar sizin
Soran+1 yılNe gibi şeyler? Zaten ana taslağı ile herşeyi bütün sorularda yazdım. Gerisi detay. Bu detaylar için dosyaların incelenmesi gerek bu nasıl olacak?
Soran+1 yılDavayı açtım 2015 de ayrılınca dava 1 yıldan biraz uzun sürdü, davayı o kadar süre sonra reddetti hakim, ispatlanamayan dava diye. Bu arada nafaka bağlamadı komik rakamlar asgari ücret gösterdiği için. Bu arada davayı temyiz ettim, iki yıl bekledim sonuç gelmedi, bu sürede Nafakada hiçbir arış olmadığı ve bu küçük rakam iyice eridiği için tekrar dava açmam gerektiği söylendi fakat bu dava için temeyiz sonucu olmalı dendi. Bir türlü temyiz sonuçlanmadık için temyiz geri çektim nafaka davası açabilsek için. Bu sürede 3 buçuk yıl bitti. Yeni nafaka davası hala sonuca bağlamadı davalar bu virüs yüzünden iyice yıl sonuna atıldı. Bu süreçte karşı taraf yalan darp raporu ile vs yalancı şehitlerle bana tekrar boşanma davası açtı bence karşı dava açarım çünkü zaten ben kadınım ve bir erkeği darp etmem fiziksel olarak da mümküm değil. Adam neredeyse yüz kiloya yakın ben ise yarısı. Bu dava açılalı bir buçuk yıl oluyor daha ilk duruşma bile yapılmadı. Bu süreçte ödenmeyen nafaka için icra vs haciz işlemi de yaptırdım çünkü o küçük rakamlarla geçiniyorum. Yine ödemedi icra ceza açılınca gecikmeli de olsa icraya ödüyor fakat benden de kesinti yapıyor alacağım rakamdan icra. Ve kendisi bu süreçte havuzlu lüks sitede tek rahat hayatına devam ediyor biz çocuklarla ne yaparsak yapalım. Çocuklar bende iki tane. Yeni bir davada kendimi anlatmaya hiç uğraşmak istemiyorum fakat bitsin istiyorum tabi çocuklar hakkını alarak ama mümküm gözükmüyor
Soran+1 yılBu süreçte yıl oldu 2020 bitiyor bile ve ben hala sonuçsuz
Soran+1 yılYazarken bile yoruldum, bıktım artık kendimi anlatmaktan. Neden devlet benim gibi baro avukatlı birinin mağduriyetini anlamaz da karşı tarafın lüks içinde ve villada ofisi olan lüks ve paralı avukata sahip olan kişinin durumunun asgari olmadığını ve benim çocuklarla yardıma muhtaç olduğumu hala idrak edemez. Ve biz yıllardır ayrı yaşadığımiz halde halkımı verip beni boşamaz. Hani devlet kadının yanındaydı, hani kadının beyanı esastı. Hepsi mi havada kalır bunların ya da sadece benim için mi bu eza?
Cevap sahibi+1 yılŞimdi şöyle bir durum var isterseniz dosyaya göz atabilirim sorun degil tam olarak ara kararlarda ve kararda gerekçe ne kaldıki iştirak nafakası bağlanmalı ve eski eşinizin maddi durumunu belgelemek gerekli kendi iş yeri vs veya ortagı oldugu bir firma gibi ama bu lar bursa yoruma yazmak ile olacak şeyler degil darp raporuna gelince itiraz edilebilir
Soran+1 yılAvukatın dediğine göre itiraz filan demedi, bu görünür durumda ben suçlu görünüyor muşum olmayan sahte raporla. boşar ama tazminat fiilen talebim var onlar olmayabilir diyor. Iyi de zaten sırf bu süreçte bile ben ve çocuklarım yeterince maddi manevi yiprandık bunların bir karşılığı olmadan mi bitecek.. siz bana telefonunuzu yazın ısterseniz ben hemen telefon yorumunu geri sileyim. Oradan tüm dava dosya numaralarını vereyim yıllardır devam eden. Size zahmet olmazsa inceleyip bana bilgi verin ve ben size yine detay vereyim oradan
Soran+1 yılKarşı tarafın avukatını da görürsünüz hem belki de tanıyorsunuz bile benim başıma yalanlarla çorap ören avukatı. Kendisi ya da abisi aynı zamanda milletvekili deniyor. Çoğu kişi sizin meslekte adını duyunca tanıyor pisliği. Benim gibi bir güçsüzü bulup çocuklarla kenara sıkıştırmanın bedelini oda öder inşallah bir gün diğerleri gibi
Cevap sahibi+1 yılMesaj atarsanız eğer burdan yazmamı beklemiyorsunuz sanırım degil mi
Soran+1 yılBuradan yazarsanız hemen sileceğim geri yorumu. ya da profil bilgisi olarak ekleyip geri kaldırın. Ben size Whatsap ulaşacağım yarın. Mesaja gerek kalmaz
Cevap sahibi+1 yılKusura bakmayın burdan yazamam özür dilerim iyi geceler
Soran+1 yılZaten size mesaj gönderilmiyor ki bunu yapmak istemiyorum. Herşey için tekrar tekrar teşekkür ederim. Iyi geceler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim sizede iyi geceler mesaj gönderilmiyor evet istek yollamanız gerekir öncelikle
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
5Cevap
Merhaba benimde boşanma davam var yıllardır ordan oraya surdan buraya sürüklenip duruyorum fikir alış verişi yapa bilirmiyiz özelden?
01 Yorumla
Soran+1 yılBuna gerek yok. Yorumları okursanız zaten çok yardımcı olabilecek konular var fikir alışverişi için
+1 yılİşe yaroyolar ama anlaşmalş olsa ıyı olur
18 Yorumla
Soran+1 yılnasıl bulunur pekı bu arabulucu. Param yok özel tutamam avukatım da baro avukatı zaten ama işe yaramıyor
- +1 yıl
Bn ysrdımcı olım size nerde oturuyorsunuz takıp edermısınız bnı
Soran+1 yılolmaz bu şekilde yardım
- +1 yıl
Bakın bnımde ablam kardesım var bn aıleme yapılmasını ıstemedıgım terbıtesızlıgı kımseye yapmam
Soran+1 yılmesele bu değil. Bildiğiniz birsey varsa buyurun yazın
- +1 yıl
Bakın avukatlatım var yarfım ederım dedım
Soran+1 yılbenimde var avukatım ama bir işe yaramıyor 5 yıldır
- +1 yıl
Ticaretle urastigşm için demiştim bn adım atmaya calişiyorum sız ters yapıyorsunuz
+1 yılçözemez avukata kalır o iş
01 Yorumla
Soran+1 yılson umudum aklımda bulduğum tek çözüm buydu oysaki
+1 yılYardımcı olabilirim ama konuyu bilmem lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl olacaksın sanki avukat mısın
Gizli Üye(36-45)+1 yılDalbudak boşanma ne oluyor ilk kez duydum
02 Yorumla
Soran+1 yılyanı konu genel olarak boşanma ama nafaka vs birçok konuyu kapsıyor demek istedim
Cevap sahibi+1 yılTamam şimdi anladım Türkiye'de mesela 4 yıl evli kaldın Bir tane de çocuğun var Çocuk sende kalıyor ve boş anıyorsun ne kadar zaman boyunca nafaka almış oluyorsun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Öncelikle baro avukatı ile arabulucunun farklı müessese olduğunu açıklamakta fayda görüyoruz.
Baro avukatı diye tabir edilen adli yardım avukatı, adil yargılamanın eşit koşullarda yapılabilmesi için hizmet vermektedir. Yargılama ve takip giderlerini karşılamaya ekonomik durumu uygun olmayan vatandaşların, adli yardım avukatından faydalanmaları mümkündür.
Arabuluculuk ise, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir "Alternatif uyuşmazlık çözümü" yöntemidir. Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir yöntemdir.
Görüldüğü gibi çalışma alanları ortak olsa da özelde kendi içlerinde farklılıklar taşımaktadırlar. Dava konusu somut olay hakkında bilgi sahibi olmamakla beraber iki farklı özel alanda çalışan adli yardım avukatı ve arabulucunun birbirlerinin alanlarına dair sorunlarını çözme konusunda yetkileri bulunmamaktadır.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Zaten avukat yardımı aliyorum. avukatımı baro görevlendirdi fakat 5 yıldır boşanamadım. Bu yüzden alternatif çözüm olur mu diye arabulucu fikri aklıma geldi. Bu arabulucu için de baro bana yardımcı olur mu?