Annem onları çok küçümsüyor. Türkiye şartları zor diyosun, sevgi diyosun umurunda değil. Bu özelliğinden nefret ediyorum. Abim avukat ve eşi lise mezunu. Her gün evde arkasından konuşuyor. Sen öyle olma diyor. Ne kadar aptalca bir düşünce.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin annen okumuşları vasıflı mı görüyor? Kitap yüklü eşek dolu ortalık. Okuyanlara eşek demiyorum yanlış anlama ben de okumuş biriyim. Ama her okumuşu bilgisi kültürü görgüsü oturmuş gibi göremeyeceğimiz gibi her olmayanı da cahil göremeyiz.
Ve senin annenin derdi okumak falan değil aslında; sadece para.. Bir çalışanla bir evin zor geçineceğine standartlarınızın düşeceğine inanıyor. Kısmen haklı olsa da hayatınızdaki lükslerin sadece bir kısmını çıkarsanız bir öğretmen maaşıyla çok kolay bir ev geçineceğini görürsünüz. Burda "8 bin maaşla geçinebilir miyiz?" diyen öğretmenler de oldu. Türkiye şartlarından bir haber olan bu şahıslar taşlandı haliyle. Tek memur maaşı biraz keyfinden ödün verenler aileler için gayet iyi bir miktar. Çocuk olana kadar ev de alınabilir gayet.03 Yorumla- +1 yıl
Evli misin
Cevap sahibi+1 yılHayır da alakası nedir
Soran+1 yılOkumuşların tamamının vasıflı olmadıklarını çok iyi biliyorum. Kendisi ekonomik açıdan sıkıntı yaşamamı istemiyor. Ve dediğiniz gibi tek öğretmen maaşı belki lüks bir hayat sunmaz ama en azından ele güne muhtaç ettirmez.
En İyi Cevaplar
Evet düşünce yanlış olabilir fakat evlendikten sonra bazı problemler baş gösterebilir.. Mesela eğitim statüsü farkı, bu taraflar arasında kavagaya baya açık bir konu... Diyeceğim şu çevremde lise mezunu kiz ve öğretmen adam evli de var ama universte mezunu kız lise mezunu adamda var çift olarak hepsi de sorunsuz.. Tek tavsiyem var mezuniyet belgelerine takılı kalmayın okul okumuş değil gerçekten okuyan kadın ve erkek arayın... Ne okuduğu önemli okuyan kendini geliştirmeye açık olan kişiler tüm üniverste mezunlarına bedel olabilir... Hayırlı günler...
10 Yorumla
Evlenmek hak edilmesi gereken bir şey değildir. Annenin tutumu sert olmakla birlikte kadınların meslek sahibi olmasının gerekli olduğunu düşünüyorum, evliliğe lâyık (?) olabilsinler diye değil tabii. İlla üniversite mezunu olmak gerekmez, herkes kendi ayakları üzerinde durmalı.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Okumak güzel amma velakin iyi insan olmak diploma sahibi olmaktan daha güzeldir, insanları eğitim durumuna göre yargılamanın kimseye faydası olmaz, çünkü bakabilirsen eğer her kişinin içinde bir hazine saklıdır.
Bu dünyanın okuyanlara ihtiyacı var ama, daha önemlisi iyi olana sürekliliği var.
Okumadım bende ama insan olmaya gayret ediyorum, biliyorum ki meslek sahibi olmak hayatı kolaylaştırıyor iyi insan olmak ise dünyanı güzelleştiriyor.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılMesleği olmayan kadın evlenemez buna senjn annen mi karar veriyor belki okumak istedi okuyamadı ailesi baskıcı belki maddî durumu iyi değildi ne kadar yanlış bir düşünce ya hem okumakla insan olunsaydi ne okumuşlar var serseri insan olamamış senin annen bence sana okumuş bir kız yerine iyi bir aile terbiyesi almış bir kız alsın okumakla insan olunmuyor maalesef anne zerre katılmıyorum yazık insanları okumuş okumamış diye ayırmak çok yanlış önce karakterli olsun sen onun parasıyla mutlu olmayacaksın karakteriyle mutlu olacaksın gönlünde biri varsa ya da ileride girerse gönlüne biri annen gibi ayırma derim annenide bu konuda dinleme kalbinin sesini dinle derim her zaman ben öyle yapıyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı. Bir nebze annene şöyle hak verebilirsin, kolunda altın bileziği olmalı kimseye muhtaç olmamalı düşüncesinde ama küçümsemesin doğru değil, belki şartlar el vermedi bilemezsin ama annenin senin seviyende olan bir kadınla evlenmesini istemesini anlayabiliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılKız arkadaşım istemez miydi atanmayı. Fen bilgisi öğretmenliği mezunu. Her sene 25 bin civarı o bölüm mezunu sınava giriyo ve atanan kişi sayısı 600-800. Olmuyorsa nolucak. Kızı mı bırakıcaz yani. Geliri yok diye kıymeti de olmicak mı.
+1 yılEnçok sevilmeyi hak edenler onlar asıl, herkes okuluna giderken evde kalıp çalışan okuyamayan onca insan var.. annen keşke kendini o kızın yerine koya bilse umarım tavrından bir gün vazgeçer... Saçma bir takıntı
Tabiki okusun mesleği elinde olsun, olmuyorsa nasip diyip normal yollarla çalışan insanlar var kimsenin hayatından birşey eksilmiyor yani...24 Yorumla- +1 yıl
Okumamak be çalışmamak kendi tercihi olan insanlarla imkanı olmayan insanları aynı kefeye koyamayız.
- +1 yıl
@Brooklyncarter Orası öyle ama yinede evde bütün gün yatmaz o insan dimi? Elbette iş güç onu bekler bir zaman sonra.. okumak güzel ama okula gidemeyen insanda yan gelimde yatim demez
- +1 yıl
Yatmayıp gün gün geziyorlar. Kocam çalışsın ben yiyim.
- +1 yıl
@Brooklyncarter yok onlar devre dışı bıraktım.. o konuda haklı payı var..
+1 yılBunu bizzat benim yüzüme söyleyen biri olmuştu. "Üniversite okumadın, iş de bulup çalışamadın. Nasıl evlenmeyi düşünüyorsun?" Demişti kelimesi kelimesine. O günden sonra kafamı toplayamadım bir türlü. İnsanları kalıba sokmak, hayatımda gördüğüm en saçma ve aşağılayıcı şey...
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hayat vasfi yoksa, ama bu Meslek sahibi olanlar icinde geçerli. Tek vizyon evcilik oynarcasina esya, bilezik ise sıkıntı. Boş ev Hanımı da, calisanin da boşu var, mevzu daha cok burda basliyor bence. Yinedr bir Kadinin yuva kurmadan kendi ayakları üzerinde (hem manevi, hem maddi)
durmasını destekliyorum11 YorumlaSelamün aleyküm.
Anneler hak sahibidir, baş tacıdır.
Anneniz hakkında, onun olmadığı bir ortamda konuşmasanız daha iyi olur, bu üzdü beni sizin adınıza.
Öte yandan, anneler oğul ve kızlarının "dengini" istedi diye suçlu olmazlar, herkes evlenebilir, ama denklik en mantıklı olandır.00 YorumlaEee bir yandan haklı kızlar zengin erkek ister şunu ister bunu ister erkek de isteyebilir yani kızlar kiz olduğu icin isteyecek herseyi sorun olmuyacak erkekler isteyince sorun olacak devir degisti artık kızlar bu zaman da yamanacak kapak atacak yer arıyor bacak aralarinda bir amm iki göğüs var diye bunu bir sey saniyor hic bir vasiflari yok zaten bunlarla evlenmek bile yanlış
00 Yorumla
+1 yılHerkesin universiteye gitme zorunlulugu yok elbet ama bu yine de bos durabilecekleri anlamina gelmiyor
Kendine bir seyler katan insana lafim yok. Tamam okuma ama bir seyler ogren, kendini gelistir. Tum hayatini evine adayan kisiler keske bunu yapsa. Yine de kimseye laf etmem bu konuda, ne haddime.10 YorumlaMesleğinin olup olmaması çok mühim değil. Ama ayakları üzerinde durabilmesi gerekli. Yani gerektiği zaman çalışmalı. Sonuçta hayat bu başımıza hersey gelebilir. Yarın öbür gün ben olmayabilirim ve çocuklarımıza eşimin bakabilecek kapasitede olmasını isterim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunu anana sorsana delikanlı.😆😆
Annen saçmalamış.
Hayat senin hayatın. Bir de şu var; hayatın kendi planları var, biz ne kadar plan yaparsak yapalım, bazen işler planladığımız gibi gitmeyebiliyor.
Herşey planladığımız gibi olsaydı sıkıcı bir hayat olurdu.00 Yorumla
+1 yılSinir oluyorum şu ev kadinligini, çocuklarıyla kaliteli vakit geçiren eşinin hizmetini yapan kadınları küçümseyen boş güruha ve bunu yapan çoğunluk da kadınlar her zaman ki gibi kadının düşmanı yine kadın
10 Yorumla
+1 yılAsiri tutucu kizini okutmayan hatta disari bile cikarmayan ailelerin kizlari haric mutlaka okumak ya da meslek sahibi olmak taraftariyim. Ve evde yan gelip yatip kocasindan herseyi bekleyenlere uyuz oluyorum.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOkumayla insan olunsaydı bir kim milyoner olmak istiyoru izlesenize elenen ilk soruda giden herkes universite mezunuyum doktora yapiyorum şurda okuyprum diyen çok bilmişler ama sorsan 2 kere 2 kac yapar diye onu bile dusuneyim diyen cinsle
00 Yorumla Herkes gelir düzeyine göre yaşar. Nice iş adamları var ilkokul mezunu. Bu insanlar aptal mı? Değil. İnsanları hor görmenin, ezmenin anlamı yok. Annen muhtemelen ev kadını olmak dışında birşey olamadığı için böyle davranıyor.
00 YorumlaNiye herkes okuyacak diye bir şey mi varmış anasını satim insanları okusun diye baskı yapa yapa toplumda insanlığı diploma adamlığı okumak sanan şerefs*z andavallar türedi (annene hakaret etmiyorum toplumun geneli böyle malesef)
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Annen haklı var , sende biraz aklıni kullan , kendinden daha gelişmiş iş sahibi ayakları yere basan bir kadın bul , yoksa okuyamayan kızların kaçış yolu olursun
Oh ne güzel be bizler çalışıp didinelim kız gelip hazıra konsun00 Yorumla
+1 yılHerkes aynı şart ve standartda büyümüş olsaydı tüm kızlar okur meslek sahibi olurdu.. kimi ailenin maddi durumu yetmemistir kimi ailenin fikri yetmemistir bu konu da.
Annenizin düşüncesi çok yanlış umarım anlatabilir siniz.03 Yorumla- +1 yıl
Yakana yapışan mi var 😂😂
- +1 yıl
Burada klavye başında artislik yapacağına git yakana yapisana söyle banane senden aptal herif.
- +1 yıl
Nereye gitti şapşal 😄
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük ihtimal sen belli bir statü sahibi olunca dengin birinin olmasını istiyor. Ama sevince bunların bir önemi olmuyo.
17 Yorumla
Soran+1 yılDenkliği önemsiyor. Baktığın anda ben de bir öğretmenim yani öyle ahım şahım bir şey değil.
- +1 yıl
Sonuçta emek edip seni okutmuş e evlendiğinde de rahat olmanı ister bir anne olarak. Küçümsemesi doğru değil ama seni düşünüyor.
- +1 yıl
Benim annemde böyle , bu yaşımda memur etti beni dengin birini bulursun ileride diyor. Ama sevince öyle olmuyor işte
Soran+1 yılRahat etmemi önemsiyorsa imkanı olmasına rağmen neden bana ev almam için maddi açıdan destek olmuyor. Ben yıllarca kötü evlerde oturdum elin kızı ilk günden ev sahibi mi olucak diyebiliyor.
- +1 yıl
Annen seni paylaşmak istemiyor belliki gelecek olan gelini de kıskanacaktır. E statü sahibi olunca ev sahibi olabiliyormuymuş? Yoksa bir vasfı olmadığı için o hakkı onda mı görmüyor
Soran+1 yılPaylaşamamak değil onunki. Daha çok denkliği aramak. Bir vasfı olsa idi beraber çalışır siz ev alırdınız madem çalışmıyor benden de bişey bekleme diyo. Düğünden gelen takıları satıp üzerine de 100 bin lira kredi çekip ev sahibi olmayı düşünüyorum. Kendi yağımda kavrulup kendi göbek bağımı kendim kesmem gerekicek
- +1 yıl
Evet bencede öyle yapman lazım başka yol gözükmüyor sana...
Evlenmeyi hak etmiyor değil de, genelde hayat standartları belli, beklentileri belli, küçük beyinler oluyorlar. Uğraştırıyorlar insanı bence.
18 Yorumla
Soran+1 yılKendisi Fen bilgisi öğretmenliği mezunu ve ayrıca 2 yıllık da bitirmiş. Ufku oldukça geniş. Hatta benden daha zeki olduğunu düşünüyorum. Sohbetlerinde çok yaratıcı.
Soran+1 yılFen bilgisi öğretmenliği mezunu demek atandığı anlamına gelmez ki.
Soran+1 yılÖğretmenlik mezunu ama çalışmıyor. Yani okullar açılınca hani ücretli öğretmenlik vardır ya şu asgari ücret kadar kazandıran işte en fazla onu yapabilir.
Soran+1 yılBenim maaşım 5500 lira. Yeter diye düşünüyorum. Umarım yeter.
Kendisi zamanında çalışıyormuymuş bir sor bakalım annene.
22 Yorumla
Soran+1 yılAnnem okula dahi gitmemiş. Okuma yazmayı da 5-6 sene evvel öğrendi.
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. annenin mesleği var mı peki gelininin arkasından konuşmak dışında...
21 Yorumla
Soran+1 yılAnnemin mesleği, uzaktaki ablamla yengemi çekiştirmek.
+1 yılMeslek sahibi olmayan kız evlenmeyi hak ediyor fakat eşi iyi çıkmazsa olurya insanlar 10 yıl sonra bile boşanıyor bence bir bayanın kesinlikle ve kesinlikle ekonomik özgürlüğü olması lazım
00 YorumlaUlkece insanları elestiriyi bırakmalıyız bence annen mi evlenmis oğlu mu evlenmiş belli değil. Eleştiriyi yararlı bilgilerde yaparsak çok daha iyi yerlere gelebiliriz.
00 Yorumla
+1 yılYani hak etmemesi için bir sebep yok. Herkesin kendi kafasında bir kriteri vardır, buna göre de tercih edilebilir yani bundan daha doğal ne var ki?
02 Yorumla
Soran+1 yılBen illa çalışsın modunda değilim. Kalbimi ısındırsın yeter. Tek kriterim bu. Ki kız arkadaşım bunu da fazlasıyla sağlıyor. Annemin kriterini ise karşılamıyor.
- +1 yıl
Bu durumda bence senin ne dediğin daha önemli sanki. İleride sorun edeceksen, kızın başını yakmaman daha hayırlı olur.
Herkes dengi dengine olmalı. Ama olan olmuş arkadan laf etmekte yanlış. Annen ne okumuş onu eleştiriyo?
06 Yorumla
Soran+1 yılAnnem ilkokul mezunu bile değil. Babam okula göndermedi diyo. Kız arkadaşım ise öğretmenlik bitirmiş ama atanamamış.
Soran+1 yılAtanamamış diye annem tarafından vasıfsız bir eleman olarak görülüyor. Sıkıntı bu işte. İstersen doktora yap Harvardda elinde para yoksa boşsun mantelitesi.
Soran+1 yılÖğretmenim.
Soran+1 yılEvet devlet memuru. Kamudayım.
+1 yılO değilde meslek sahibi veya değil benim kızdığım şey normalde meslek sahibi olupda evliliğe gelince ben çalışmam demeleri. Üniversite mezunu veya değil fark etmiyor bende onlara kiziyorun
00 Yorumla
+1 yılAnnen sadece kibir budalası
Daha fazlası ya da daha ötesi değil
Mide bulandırıcı bir kibir var annende
Ne kadar ayıp şu ifadeleri...10 Yorumla
+1 yılEvet yanlış bir düşünce okumuş cahil ve edepsiz insan çok gördüm öyle bir gelin getir annene de akıllansın
10 Yorumla
+1 yılPeki annenin mesleği nedir? Bir mesleği olmayıpta böyle konuşuyorsa çok gülerim
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ediyor tabiki.
Fakat eğitim seviyesi yüksek olunca onun gözünde farklı oluyor sanırım.01 Yorumla
Soran+1 yılAtanmış eğitim seviyesi yüksek kişi farklı oluyor gözünde. İstersen doktora yap eğer elin ekmek tutmuyorsa boştur. O öyle görüyor.
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek ayri bir mevzu da her insan calismali, bir meslegi olmali bence. Eger calismiyorsa, ekonomik ozgurlugu yoksa birilerine muhtac olmaya mahkumdur.
10 Yorumla
+1 yılHe he de geç.. yanlış bir dusunce ama oda onun dusuncesi. Sen yine bildigini oku
09 Yorumla
Soran+1 yılKarşılarına çıkıp dersem ki şununla evlenmek istiyorum, kız arkadaşımı fiziken de beğenmicekler ( bana göre dünyanın en güzel kızı ) ve mesleği olmadığı için de küçümsicekler.
- +1 yıl
Sen evlen nikahi kıy madem cok seviyorsun kizi, evlendim de bir sure konusup sonra elbet susarlar duymamazlktan gel evini ayri yaparsan zaten cok dr dır cekmezsin..
Soran+1 yılKonuşurlar konuşurlar susarlar sonra. Evimde olunca ne konuştukları umrumda olmaz. Abimin de arkasından konuşuyorlar ama adamın haberi yok bundan. Mutlu mesut geçinip gidiyor.
- +1 yıl
Aynn
Soran+1 yılSizinle hemfikirdim. Böyle zamanlara insan, düşüncelerini perçinlemek istiyo. Destek oldunuz. Yolunuz, bahtınız açık olsun kardeşim.
- +1 yıl
AMİNNNNNNNNNNNNNN Duaya ihtiyacm vardi
Soran+1 yılUykularınızı kaçıran hayallerinize, en yakın zamanda ulaşmanızı temenni ediyorum. Yaradan yoldaşınız olsun.
- +1 yıl
Allah razi olsunnnn. Umarim sizinde hayatnz hep yolunda gider evleneceginiz kizla cok mutlu olursunuz insallah
Soran+1 yılBilmukabele kardeşim. Hoşçakalın.
+1 yılTemizlikciyim evlenmeyi haketmiyormuyum simdi asjhjj
30 Yorumla
+1 yılevlenmek hak edilen bir şey değil 😅 abartmayın bu kadar
10 Yorumla
+1 yılAllah diplomalı cahillerden korusun hep derim 😀 mesleği var ya da yok kendini geliştirsin yeterli bence.
00 Yorumla
+1 yılAnnen çok fena bir kayınvalide. Düşman başına :X ahahah
00 Yorumla
+1 yılKendini geliştirmek daha önde. Yazık o kadına en çok da annene.
00 YorumlaNe alaka ya ne eğitimsiz insan var kendini geliştirmiş bırakın yüksekden ucmayı
00 YorumlaBence hiç önemli değil evde yemeğim hazır olsun yeter 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çok aptalca bir dusunce insanlari meslekleriyle etiket etmeketen hiç vazgeçmeyecekler maalesef annen sığ düşünceli kadının teki
06 Yorumla
Soran+1 yılOna göre atanmamış biriyle evlenmek aptallık. Çevreden 3-5 örnek verip duruyo. Ben de ev hanımı 8-10 örnek verince başlıyoruz tartışmaya.
Cevap sahibi+1 yılKişinin okuması değil kendini geliştirmesi önemli okumus essek çok ülkede annenin dusunceleri hiç hoş değil
Soran+1 yılKız arkadaşım hem 4 hem 2 yıllık bitirmiş ufku çok geniş biri.
Cevap sahibi+1 yılSen annene bakma seviyorsaniz birbirinizi gerisi boş
Soran+1 yılSevmek mi dediniz. Gülüşüne, yürüyüşüne, sesine, yüzüne, gözlerine kısaca her şeyine aşığım. Yanında birileri olmazsa dışarı çıkamıyor. Dün gece parka geldi annesi ve yeğeni ile. Annesine demiş ki anne dükkana gidiyorum. Yanıma geldi yeğeni ile. Toplam yarım dakika elini tuttum. Geceden bu yana uyku girmiyor gözüme. Kalbim fırlıyor onu görünce. 1 sene oldu hayatımda ama ben onu ne zaman görsem dizlerimin bağı çözülüyor.
Cevap sahibi+1 yılYaaa çok şeker ama🙃 aman diyim sana bunları hissettiren birini sakın elinden kacirma mutluluklar 😊
+1 yılÇok alakasız.
Ne yani kızları geçim kaynağı olarakmı görelim.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen ev hanımı istiyorum :)
2 prenses versin bana
Ben gece gündüz çalışırım :)00 Yorumla Hayir çoğu kişi öyle kız istiyor evinin hanımı olsun istiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇoğu yuvalar hep böyle herşeye karışan küçümseyen aşağılayan Anne ve Kaynanalardan yıkılıyor...
Allahın azabını bekleyin cani insanlar...00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAma şimdi avukatla lise mezunu kız da olmaz yani. Ne konuşacak bunlar? Sadece yatakla bitmiyo
04 Yorumla- +1 yıl
Biter biter :))
Soran+1 yılFikirsel açıdan bir farkımız yok. Kendisi iki üniversite bitirmiş biri ama mevcut şartlarda atanamamış. Dediğiniz doğru elbette. Aşırı uçları ben de onaylamıyorum.
Cevap sahibi+1 yıl@Muhammet719 bitmez şimdi siz aç abaza olduğunuz için öyle sanıyonuz 😂 o açlık bir geçsin normale dönün bak bakalım yetiyo mu?
Cevap sahibi+1 yıl@Muhammet719 benim sevgilim var kimseyi aramıyorum burda. Maksat eğlence
Ediyor ve evleniyor da da bu hak olayı ne alaka insan görünümünden çıkın da kim olduğunuzu bilelim
00 Yorumla
+1 yılMeslek sahibi olmayan kızların poposu daha bir kalkık oluyor. Özellikle kariyerli biri onlara yüz verirse. Davul bile dengi dengine. Hiç yüz verme.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çok aptalca kesinlikle
Annene söyle dinimizde evi erkek geçindirir.02 Yorumla
Soran+1 yılKızı erkeği yok devir çalışma devri diyor.
Cevap sahibi+1 yılKız hsmile olup Doğum yaptığında mecbur 1 sene ücretsiz izin alacak
O devirde kim çalışacakmış annen mi
Gizli Üye(30-35)+1 yılniye etmesin
bence kriter karakteri, senin onu seviyor olman filan olmalı mesleği filan değil00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDevir çıkar devri insana insan olduğu için değer vermek lazım. Ama nerdeeee
00 YorumlaOna mı kalmış canım onlar evlenmiş gitmişler annen ne kadar cahil bir insan herkes okuyacak diye birşey yok ve her okuyan da adam olmuyor bu da var yani önemli olan insan olabilmek anlasabilmek
00 YorumlaLütfen şu zaman ile annenizin zamanını kıyaslamayın onların kac yıllık düşünce yapıları var böyle görüp öğrenmişler fikir ayrılıkları çok normaldir
04 Yorumla
Soran+1 yılGeçinemezsin ve ev, araba sahibi olamazsın diyorlar. Onlara göre evi, arabası olmayan kişi boştur insanların nezdinde. Ben kirada oturan bir öğretmen olsam insanlar bana saygı duymicaklar mı yani.
Soran+1 yılDört farklı okulda çalıştım, onlarca kız ile sohbetim oldu ama hiçbiri bunun bana verdiği mutluluğun binde birini bile vermedi. Yanında oturduğum anda beni heyecanlandıran biri olmadı. Gülüşüne öldüğüm, yürüyüşüne hayran kaldığım, sesine eridiğim, gözlerinde denizlere daldığım biri. Evinin yanına gidiyorum mesela bir gece vakti. Oturuyorum yere o ise çıkıyor balkona. O anki mutluluğumu tarif edicek kelime yok. Ne yani sırf çalışmıyor diye bu kıza niye farklı bakılsın niye küçük görülsün.
+1 yılMalesef türk aile toplumumun saçmaliklari , kesinlikle haklisin
00 Yorumla
+1 yılacaba annenin mesleği ne veya evlenirken ki statüsü neydi kızlarını mal varlığı olarak gören ailelerden nefret ediyorum
00 Yorumla
+1 yılHakkı var tabi. Ben evlenitsem eşimden calışmasını beklemem
00 YorumlaDüşünce yapısıyla alakalı bir durum. Böyke düşünme saçma. İsteyen isteğiyle evlenir.
00 Yorumla
+1 yılannen ordinaryüs falan mı!
010 Yorumla
Soran+1 yılKendisini bu konuda eleştiremiyorsun. Vakti zamanında okusaydım bir yerlere gelirdim diyip işin içinden sıyrılıyor.
- +1 yıl
tatmin edici bir cevap değil işte
Soran+1 yılDeğil elbette. Senin döneminde okuyan insan azdı, devletin kalifiye elemana ihtiyacı olduğu için kimse boşta kalmıyordu, hatta ziraat mühendislerini bile öğretmen olarak atadılar, sen bu dönemde olsaydın bunca okuyan rahip arasında bir yerlere gelebilicek miydin diyorum. Bişey demiyor.
- +1 yıl
eskiden ilkokuldan sonra öğretmen okuluna gidip öğretmen çıkıyorlarmış netin kafası bu ya
Soran+1 yılBen öğretmenim ve çevremde görev yaptığım öğretmen arkadaşlardan birkaçının ziraat mühendisi olduğunu biyolog olduğunu gördüm ya.
- +1 yıl
annen kalben iyi düşünemiyor kusura bakma ama belki yengenin kalbi çok güzel
Soran+1 yılKalbi, sevgiyi, duyguyu, hissedişi önemsemiyor. Güzel, uzun boylu, saygılı, şımarık olmayan ve meslek sahibi birini arıyor. Sanki oğlu Burak özçivit de.
- +1 yıl
haha güldürdün beni 😀
Soran+1 yılYani Allah var tipim gayet iyi. Belki annemin kriterlerinin bu denli yüksek olma sebeplerinden biri de bu.
- +1 yıl
önemli olan sen ne düşünüyorsun o
Siz de annenizin arkasından dedikodu yapıyorsunuz.
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle aynı jenerasyona sahip olduğunuz için kendisine hak veriyor olmanıza şaşırmamalı.
- +1 yıl
Öncelikle annenizle ile aynı jenerasyon olmadığımızi belirtmek isterim.
Yazdığım cümlemi tekrar okursanız annenize hak verdigimi yazmadım yalnızca tanımadığınız insanlarla annenizin dedikodusunu yapmanızı hoş bulamadığımı ifade ettim. On yargılarınızdan siyrildiginiz anda insanları da en basta da annenizi anlayıp ona göre davranacaginizi dusunuyorum.
Iyi gunler dilerim.
Fena kaynana valla 🤨
00 YorumlaHerhalde hakeder yani
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?