Sizce ben nankör müyüm?

Olayın taa en başından başlayayım ki kafanız karışmasın. Benim dayım evlendi. Evleneli 10 yıl falan oluyor. 10 yıl önce daha küçüktüm ve dayımların evindeyken bisküvi almıştım. Yengem elimden bisküviyi aldı ve “ev sahibi vermeden alınmaz” dedi. Çok zoruma gitmişti ve hala da gidiyor. Şimdi üç tane çocukları var. İkisi hasta. Çocukları doktora götürmeleri gerektiğinde hep ben de beraber gittim. Yaptığım pek bir şey de yoktu. Sadece çanta taşıyordum. Çocukları okula götürüp getirdiğim de oluyordu, evlerini topladığım da oluyordu (temizliğe yardım etmek), hizmet ettiğim de oluyordu. Bir gün dayımlara akrabamız geldi ve yengeme dedi ki: “bu kıza çeyizlik bir şey yap o kadar yardım ediyor size”. Ve dayım da dedi ki: “niye ne yaptı ki?”. O kadar zoruma gitti ki bir süre sonra telefon numaralarını silip engelledim ama şimdi kendimi suçlu hissetmeye başladım. Dayım ben orada kaldığım zaman bir şey demiyordu, yemeklerini yiyiyordum. Bilmiyorum. Nankör müyüm ben? Ablam da bazen nankörsün diyor. Ablam bana sesini çok yükseltir ve her şeyime karışır. Mesela evi topla diyor ben de toplamak istemiyorum çünkü çok yapıyorum zaten. Bana nankör diyor. Nankör müyüm ben?

Güncellemeler
+1 yıl
Nankör olduğumu söyleyenler nedenini de yazsınlar
Sizce ben nankör müyüm?