Nasıl cesur olabilirim? çok korkağım?

merhaba arkadaşlar son zamanlarda fark ettiğim çok korkağım eleştirilere dahi cevap vermek istemiyorum kendimi savunmak istemiyorum savunacak sözüm olmasına rağmen özgüvenim yok insanlara fazla korkutucu gözle bakıyorum dışarı çıkınca herkes bana bakıyo gibime geliyo babamla aramda bir samimiyetsizlik var neden bilmiyorum konuşmalarımız yabancı insanl gibi küçükken böyle bir insanlar değildik çünkü üzerimizde herzaman sert etki bırakmış bir insan her hangi bir olumsuzluk karşısında nasıl davranıcağımı bilmiyorum ne demem gerektiğini yani bir çözüm üretemiyorum ve de kalbim çarpmaya başlıyo ve buda benim hareketlerimi kısıtlıyo bu şekilde korkuyorum öneriniz nedir sizce ben bu durumu nasıl aşabilirim.. Biliyorum psikolojik bir rahatsızlık ama ben bunu kendim aşmak istiyorum bana sadece nasıl aşabileceğimle ilgili önerileriniz yeterli şimdiden cevaplayan tüm arkadaşlara , kardeşlere teşşekkürler :) :) sizlerin insanların sorunlarına çözüm üretmeniz bile bir insanın hayatına büyük bir katkı insanların yalnız olmadıklarını hissettirdiğiniz için de gerçekten çok teşşekür ederim
Nasıl cesur olabilirim? çok korkağım?