Söyleyiverin KScanlar;dünyaya yeniden gelsem yine aynı aileye sahip olmak isterdim diyebilir misiniz?

Bazı konularda evet cidden şanslıyım ama bazı konularda ise köküne kadar diyemem. Başkasında da gözüm yok ama bazı yanları bezdirir işte yapacak bir şey yok. Gülü seven dikenine katlanır. :d
Hoş ve düşündüren bir soru,
Evet, kesinlikle yine aynı anne/babaya sahip olmak isterdim. Babamın verdiği onca mücadele, hayatı idame ettirmek ve bizim geleceğimizi sağlamak için onca didinme, cefa ve annemin onun sağlığının bozulduğu vakit, o süreç zarfında tahammül sınırlarını zorlayan onca badireye göğüs geren bir kadın, günlerce hastane koridorlarında bekleyiş, bizleri ayakta tutmak için çırpınışı gözlerimin önünden gitmiyor.
Babam, bir gün baba olduğunda anlarsın demişti ona sorduğum bir soru karşısında.
Aradan yıllar geçti ve anladım ne demek istediğini. Umarım bende onlar gibi bir ebeveyn olurum evlatlarıma.
Evet, değil bir kez bin defada gelsem yine o anne/ baba'yı seçerdim şayet böyle bir imkan olsaydı.
Umarım sen de öyle bir baba olursun. 😊
Amin, büyüyorlar bakalım.
Teşekkür ederim.
Ne güzel 😊Allah bağışlasın rica ederim.
Günaydın,
Eig için teşekkür ederim.
Rica ederim
Annem akil hastasi babam iyi bir insan ama ilgisiz bir baba uvey anneyle buyudum aile ortamim olmadi hic anne baba aile kavrami bir insanin hayati icin cok onemli seylermis kesinlikle bunu anladim. Bende istemezdim ama yine de cok sukur anne babasiz yurtlarda yetimhanelerde buyuyen insanlar varken isyan etmek haksizlik olur. Sukur diyorum sadece
O an ki ruh halime gore degisir bu durum. bazen annemi degistirmek istiyorum. Bazen babami... Bazen ikisini de degistirmek istiyorum. Bazen de iyi ki diyorum. şu an Iyi ki boyle anne babaya sahipmisim diyorum. Yine gelsem yine tercih ederdim.
Cevap
15Cevap
İstemezdim demek istiyorum ama onlara kıyamıyorum isterdim sadece düşünce yapılarını biraz değiştirmeliler
Evet çok şükür Rabbim anamdan babamdan razıyım 😂onlar da evlatları olarak benden razı olursa ne mutlu bana
Anne için onu diyemem
Üzüldüm😔
Üzülme ya değmez, anne denmesin hak etmiyodu çünkü
Denmesini*
Maalesef herkes anne baba olamıyor.
Umarım sen çok iyi bir baba olursun.
Olucam inş inanıyorum buna ama önce evlenmek lazım 😂
😄😊
Derim, ikisiyle de gurur duyuyorum, her ne kadar anlaşamasak da
Başka bir hayat seçme şansım olsaydı hemen seçerdim
Evet her ne kadar beni darlasalarda ben onları öyle kabul ettim artık asfsjshd
Allaha ne kadar teşekkür etsem azdır ailemi seviyorum Allah başımdan eksik etmesin
Ayy asla!
Hem cahil, hem sapık, hem ıq su düşükler. Nefret ediyorum tiksiniyorum ikisinden de. Babam iptal özellikle.
Allah yardımcın olsun. Umarım sen çok iyi bir anne olursun.
Hayır istemezdim. Annemi 15 yaşında kaybettim babam da varla yok arasındaydı hep. Bı aileye sahip olamadım ki hiç.
İnşallah sen çok güzel bir baba olursun. 🙏😊
İnşallah 🤗
Evet, baya güzeldir. 😊Rica ederim.
Üzdün be gece gece yorumunu okuyunca üzüldüm 😕Allah bundan sonra yüzünü güldürsün
Şöyle sorumluluk sahibi baba isterdim ailesine sadık ve güvenilir.
Annemi direk silerdim kesin ve net...
Özel değilse, bir nedeni var mı?
Dördüncü kızıyım kız olduğum için Çok kötü davrandı bana okutmak istemedi 11 ablalarımın hepsi Üni okudu Onları giydirir yedirir beni aç bırakır üstüme başıma kıyafet almazdı. Ailem çok ama çok zengin olduğu halde ben ablamın komşusunun eskilerini giyerdim. Elime asla harçlık vermezdi bayramda bile bana vereceği harçlığı kardeşlerime verirdi bana gösterirdi bayram harçlığımı ablana veriyorum sen harcamayı beceremezsin derdi Okula gitmek okumak mezun olmak çalışmak bütün yaşıtlarımın kolayca ulaştığı her şey için savaşmak zorunda kaldım hayatımda bir annem olmasa her şey çok daha kolay olabilirdi. Evde hizmetçi gibi büyüdüm herkes gezdi tozdu ben cam sildim kapı sildim halı yıkadım hiç çocukluğumu gençliğimi yaşamadım
Üzüldüm lakin, ablalarına iyi davrandığı halde sana neden böyle davranıyordu.
Yani sebebi ne?
Bilmiyorum ki yedi yaşında okulda son derste eve gideceğim diye morali bozulan okuldan çıkıp eve gidince annem beni dövecek diye ağlayan bir çocuk ne yapmış olabilirse onu yaptım her gün eve gidince dayak yiyeceğimi bilerek gittim sebebini bilmiyorum ya da hatırlamıyorum çok küçüktüm
Çok çok üzüldüm.
İnşallah sen çok güzel bir anne olursun. 💕
Ben hep böyle dua ederim annem gibi olacaksam bana asla evlat verme allahım diye... Allah hepimize her şeyin hayırlısını versin. Çok şükür çok zor oldu çok ama çok çabaladım ama bu yaşıma geldim maddi gücümü elime aldım okudum öğretmen oldum benim gibi kadınlara yardım edebileceğim pozisyonlarda çalıştım şiddet mağduru kadınlara öğretmeyi farkındalık yaratmayı nasip etti Allah. hepsi geçti hepsini başardım asla çaresiz olmadığıma inandım kendime kanıtladım her ne kadar annem için hala israf olsam bile biliyorum ki kimseye ihtiyacım yok sahibim ve vekilim Allah aslında herkes bu dünyada yalnız ben sadece bunu açıkça görerek yaşadım 🙏
Evet ve başarmak için asıl gerekli olan buymuş bir duvarın bile olmadığını bilmek. Çoğu zaman üzülsem bile başım sıkıştığında tek başıma üstesinden gelebilecek güçte olmayı bana yapılan haksızlıklara borçluyum. Darısı bütün insanların başına olsun. Birey olmak güzel şey 💛
Babam için diyemem, annemi de görmedim zaten.
Üzüldüm
Bunlar derin mevzular saatlerce konuşmak gerekir bence
İstemezdim de denilmez ki simdi.
Diyemem ama nankorluk de yapmak istemem
Evet ❤ en büyük şansım onlar 💫
Çok şükür demesini bilenlerdenim.
Diyemem.
Üzüldüm
Tek bir kişi için demem tüm ailem için değil 😊
Hayır demem. Neden diyeyim yani?
Neden?
Cok sukur diyebiliyorum