- Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılYok yere çağırma. Daha çok dert açıyor insanın başına. Ben de babamla görüşmüyordum torununu göstermek istedim, iki yıl oldu hala beni süründürme peşinde, oğlumu kaçırdı benden. Hapise attırmaya çalıştı hala uğraşıyor. Senin baban bu kadar uğraşmada da isteme ortamını bozup iptal ettirebilir
54 Yorumla
Soran+1 yılciddi misin ya çok üzüldüm :(
- +1 yıl
Nasıl kaçırdı la saka mi bu
- +1 yıl
Deyus adam
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Zor durum. bir taraftan baba gibi davranmamış evden çıkın eşyaları götürmek nedir...Öte yandan sonuçta baba. Anneniz ne diyor? Nikaha davet edin diyeceğim ama o zamana da benmi verdim seni der. Anneniz nasıl istiyorsa öyle yapın. Sonuçta karar verilmiş belki yani onaylamıyorum diyebilir mi ve derse ne yapacaksınız?
07 Yorumla
Soran+1 yılyani elbette başkasına aşık olması bana garip gelse de insan gibi boşansa yine bu halde olmazdık, bu şekilde olması çok değiştirdi her şey
- +1 yıl
aynen ama aşı oması ya annenizle olan ilişkisi onların arasında bişey siz anca annenize üzüle bilirsiniz bu durumda. Yapacak şey yok. Ama baba gibi de davranmamış gözüküyor yani eşya alma nedir bu yarın sizi de satardı demek oluyor. E patavatsız biri değilse çağırabilirsiniz işinize taş koymasında. karşı tarafa babam annem bu demek istiyorsunuz alaşılan. Anneniz de istiyorsa gelsin ama dediğim gibi ya hır gür çıkartırsa o gence hayır derse ne oacak razı gelecek misiniz? İsteme işi uzun sürmez zaten alt tarafı kahve içilip el öpülecek sonuçta sağ olan babanız için yok diyemezsiniz garip görünür hem ileride ezmesinler sizi baban da bırakmıştı zaten diye diye. İsteyecek adam bulamıyordunuz falan derlerse gücünüze gider. Ama babanız oğlanı tanıyorsa ve çıar falan güdüyorsa mesela yarın eviniz gelip hadi eşyalar bana ver kızım ders ya para isterse bu durumları da göze alın babanınız siz tanıyorusunuz biz değil.
Soran+1 yılisteme + nişan bir arada olacak aslında ve ne bileyim arkadaşlarımın nişanına istemesine gittim hep babaları dedeleri ordaydı bizde hiç büyük olmadığı için biraz üzülüyorum ondan galiba bunu sormam. o hır gür çıkarmasa da annemle takışabilirler bilemiyorum :/
- +1 yıl
e çağırın o zaman ya hayatta babanız işte o resmi şeyler bitn adar zaten kafalar karışacak işiniz gücünüz telaş faşan yani küslükle kimse uğraşmayacak. Yani sonuçta babanız. Zaten bunu yapma istiyorsunuz o yüzden burda yazdınız :) Allah mutlu mesut etsin tamamına erdirsin inşallah!
Soran+1 yılçok teşekkürler :)
Bence çağırma karşıdaki kişiler de anlayış gösterir, görüşmediğini belirt. Illa bir büyük olması gerekmiyor üzerinde emeği geçen, seni seven insanlar olması önemli. Mutlu gününde boş yere kötü hatıraları eve misafir etme. Zaten baban güvenilmez bir insan anladığım kadarıyla. O gün ne yapacağı da belli olmaz, boşver.
10 Yorumla
Çağırma bu zamana kadar babalık hakkını yerinde getirmiş mi şimdi getirsin annenden istesinler eksik kalınacak bir şey yok hem annelik hemde babalık yapmış güçlü bir kadının gölgesinde büyümüşsün.
12 Yorumla
Soran+1 yılçok doğru diyorsun teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Hayır çağırma. Babalık sadece çocuğu spermden üretmek ile olmaz. Hayatınızda bir etkisi olmaması gerek bundan sonra. İhanet edip eşiğini ve öz kızını sokağa atan birinin babalığındansa bir sokak köpeğinin babalığı ondan kat kat iyidir. Garipsenecek bir durum yok. Annenden istesinler. Hem anne hem baba o kadındır. Hiç üzülmeyin gelsinler istesinler annenden
81 Yorumla
Soran+1 yılçok doğru dedin çok teşekkür ederim
Annenle baban anlasamamıs ayrılmıs olabılır ama, bu onun senın baban oldugu gercegını degıstırmez. Eger baban normal sartlarda aklı başında ne konustugunu bilen bırı ıse ve annen onay verıyorsa gelmesı mantıklı olur bırde bu detayları erkek arkadasınla paylaşma bence sadece boşandıklarını bılmesı yeterlı karsı tarafında aıle yapısı ve dusuncesı farklı olabılır . Ancak baban huzursuz sorun yaratmaya meyıllı bır karakter ıse ayrıca degerlendırmek gereklı. Yasadıkların uzucu ancak hayatta oluyor bazen böyle seyler sen gelecegını dusun gecmısle yasayarak gelecegını kuramazsın allah mutlu mesut etsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkasına aşık olması, evden kaçması normalvari ama evden çıkın demesi vs ne babalığa ne insanlığa sığar yeterli süre tanıdı mı bari? Muhtemelen kaçtığı kadın çirkef babanı kışkırtıyordur. Bence çağırmayın karşı taraf anlayış gösterir çok kısa özet geçin ama.
12 Yorumla- +1 yıl
Niye eksilendiysek kötü bir yorum yapmadım ki. Normalvari derken normal karşılanabilir icabında dedim.
Soran+1 yılben de aynısını düşündüm, çoğunlukla aynı şeyi yazmışsınız ama biri hoşlanmamış :)
Aile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Canim benim babamla annemde ayrildi, annemle kanli bicakli diyebilirim annem istemiyordu gelmesini ama ben yinede babama haber verdim, o da kürde kiz vermem diye kizdi benim rizam yok dedi bende ona haber vermeden evlendim.. evlendikten snra soyledim beni sildi ha umrumda mi degil dedemler falan var ama ben sadece annemi dusunuyorum oyizden size bunlari yapan birini neden onemsiyorsun ki
13 Yorumla
Soran+1 yılçok doğru diyosun ya
Soran+1 yılevet o çok sıkıntı, kötü biri yaşadığını duyuyorum içim acıyor ama onun umursamadığını da biliyorum hiç canımızı sıkmanın gereği yok dediğinin gib, i
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYanlışın var.
Büyüğün yanında zaten.
Seninle her zor günlerde birlikte olan annen var.
O yeter de artar bile.
Burak giden gittiği yerde kalsın.
Eski yaraları açma.10 Yorumla
+1 yılBurda herkes kolay bir şekilde yorum yapmış çağırma diye. Yaşamayan insanlara yorum yapması çok basit. Ama dostane bir tavsiye olarak çağırmanı öneririm. Yarın bir gün başına kakılmasın. Zaten gelmez büyük ihtimalle. Ama büyüklük sende kalsın arkadaşım. Bahtın güzel olsun...
11 Yorumla
Soran+1 yılamin çok sağ ol :)
+1 yılBenim dedem de ailesinden ayrı. Teyzemi istemeye geldiklerinde onu anneannem verdi. Bence sorun olmaz çağırma. Benim de dedem giderken yüklü miktarda altınla arkasında sekiz çocuk bırakarak gitmiş. Annem en büyükleri, altı kızı var üçü okuyamamış üç küçük kızı okudu biri hemşire biri öğretmen biri atanamamış öğretmen. Bir oğlu bu sene tıp bitirdi. Bir oğluda yine hemşire. Dedemi sorarsan şimdi yalnız. Arada bir annem kardeşleriyle birlikte gidiyor yanına. Görsen nasıl seviniyor. Etme bulma dünyası işte.
13 Yorumla
Soran+1 yıltıp bitirince allahtan peşine düşmemiş oğlunun, bir de öyleleri var
- +1 yıl
Bu arada yanlış yazmışım, biriktirdikleri altınları alarak gitmiş yani. İyilik gitmiş diye dua ediyorlar, gitmeseymiş hiçbirini okutmazmış. Anneme zorla okulu bıraktırmış. Şiddet meyilli biri. Sen evlendikten sonra yinede git yanına sana kötü davranmazsa. Belkide birgün özür diler. Benim annem çok eziyet çekmiş ama affetmiş. Anneside çoğu zaman evde yokmuş çünkü. Küçük kardeşlerine o bakmış genellikle. Yahu bamıyacaksan niye çocuk yapıyorsun. Bu ne biçim iş yahu
- +1 yıl
İyiki
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Babanız size hazmedemeyeceğiniz kadar zorluk yaşattı mı? Şayet öyleyse sizde onu bu onurdan mahrum bırakın derim. Bekara boşanmak kolaydır derler ancak buradan yazarız böyle ama hazmedemeyeceğim bir şey varsa ben o zaman babamı istemezdim.
00 Yorumla
+1 yılSize yaşattıkları görmezden gelinemez şeyler. Ne de olsa baban, çağırman daha doğru olur diyeceğim ama diyesim gelmiyor. Eğer çağıracaksan yanınızda bir büyüğünüz olmadığından değil, içinden geldiği için çağır. Anladığım kadarıyla içinden de gelmiyor. Annen ve sen yetersiniz birbirinize. Başınızda bir büyük olması şart değil...
03 Yorumla
Soran+1 yılYani birkaç kişi dedi aslında çağır ne de olsa baban diye ama inanır mısın benim de içimden gelmiyor :/
- +1 yıl
Bir de şu var. Gelirde eğer bir sorun çıkarırsa ne olacak? Hoş bir durum olmaz. İşin zor. Çağırsan bir dert, çağırmasan ayrı bir dert.
Soran+1 yılDoğru diyorsun, babam hayatımızdayken erkek arkadaşım yoktu ve babam kızardı o tip şeylere. Şimdi bile ne alaka diyebilir evleniyor olmama rağmen
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle adamın mk ben karısını kızını ortada bırakan adamın ejdadını..çağırma annen hem baban hem annen yeter o kadın sana çağırma işi bozar adam yerine koyulmadığını anlasın
70 Yorumla
+1 yılBenimde annem babam boşandı ve benide görmeye gelecekler bikere gördüm çocuğu şimdi tekrar gelcekler ve babamın haberi yok normalde babamla görüşüyorum ama biraz ters ve huysuz bir adamdır kendisi çekiniyorum şahsen böyle bir olay var aklıma yatarsa evlenicem demeye hakkaten büyük bir sorun annemle kalıyorum ben dedemlerde zor durum ama çağır bence sonuçta baban sende onun kızısın hakediyor haketmesede sen çağır görevini yap
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Çocuk anne babadan istenir dedelerden değil. Kaldı ki annen baban boşanmış ve bu kötü bir şekilde olmuş ve siz görüşmüyorsunuz bile. Bu durumda asla çağırmana gerek. Vaktinde seni düşünmeyen insanı sen şimdi ne diye var sayıp evliliğinin aşamalarına çağırasın ki?
00 YorumlaSenin icin onemli bir gun onemli olqn senin ne istedigin.
Annenle olan sorunlari onunla ilgili ama o adam senin hep baban.
Basimda buyuyum yok demen anlamsiz bir yandan annen de senin buyugun illa kizi erkekten isterler diye bir sey yok sonuc olarak.
Annene sor gonlu olursa sen de istiyorsan cagir.
Ama suda varki eger annen bu durumda duygusallasabilir ve bazi olumsuz sonuclarda cikabilir konusmakta acik acik fayda var00 Yorumla
+1 yılÖyle Bir Geçer Zamanki, Ali Kaptan geldi aklıma. Yazdıklarını okuyuncaya kadar çağırmalısın diyecektim fakat okuyunca fikrim değişti. Sana hayatı zindan edene bir anını bile heba etmemelisin. Naçizane fikrim çağırmaman yönünde.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. Sakın çağırma babanı. Arıza olay çıkartır şerefsiz. Annen ve sen yeerlisiniz. Allah sizi mutlu etsin.
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet çağırmalısın zamanında babalık yapmamış şimdi görevini yapsın 👍 Eğer evleneceğin kişi pislik yapacak olursa babanla uğraşsın ;) böylece babanda cezasını çekmiş olur. İyiyse zaten baban Ne kadar hayatındaysa o şekilde devam edersiniz.
02 Yorumla
Soran+1 yıluğraşmaz ki, nerede kalacağını düşünmeden karısını kızını evden kovan pislikle mi uğraşacak. :)
- +1 yıl
Uğraşır uğraşır ;) pislik pisliği çeker.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMecbur değilsin. Arayıp sormuyorsa zaten hiç değilsin. Ama baba olarak yanında olmasi güzle bir anında ynainda olması demektir. Ama demiyorsa zorlamamak da lazım yani sen kendin ölç tart ona göre hareket et. Annen üzülür diye de cagirmamazlik yapma tamamiyle kendi kararın olsun.
00 YorumlaKötü gününde yanında olmamış, iyi gününde mi olsun? Kesinlikle çağırma.
80 YorumlaBu soruyu sordugunuza gore kalbiniz baska diliniz baska diyor, zor bir karar ancak bu konuyu anneniz ile istisare etmeniz daha dogru olur gibi.
Ömür boyu mutluluklar dilerim.🤗11 Yorumla
Soran+1 yılyani biraz öyle :) çok teşekkürler
Yaşadıklarımız çok üzücü, öncelikle tercih sizindir.
Benim fikrim, babanızı çağırmanızdır. Çünkü, öncelikle kendiniz için , karşı tarafın sizi zayıf görmesi içinde olsa çağırın.
Hayat sürprizlerle doludur00 Yorumla
+1 yılÇağırma öyle birini. sana ve ailene yaşattıklarını unutma. sen yanlız değilsin annen var öyle bir insana ihtiyacınız yok. inan öyle biri ne baba sıfatını ne de baba denmesini haketmiyor. böyle babalara gerçekten lanet olsun. gelmeyide haketmiyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBabanla zaten görüşmüyorsan cagirmana gerek yok. Annen onun açığını kapatır hic canını sıkmak.
Ayrica bu ataerkil kafalar uzaklaşmanı tavsiye ederim.01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru diyorsunuz çok teşekkür ederim
+1 yılİlla erkek birinden isteyecekler diye bir şey yok ki. Bunu kafana takıp dert edinme güzelim, senin baban olacak insan yapmış bunları sizin bir suçunuz yokki kimsede yadırgamasın. Annenden istesinler
02 Yorumla
Soran+1 yıl:( umarım çok teşekkür ederim
- +1 yıl
Erkek arkadaşım durumu biliyorsa problem yok o ailesine açıklamalı
+1 yılBöyle biri, bu günde olsa ne olur olmasa ne olur..
O hiç olmamış zaten..
Çağırma gerek yok..
#Vesselam30 Yorumla
+1 yılNankör olma baban o senin bugün var yarın yok birak mutlu gününde yaninds olsun özür dilemek küçüğün işidir koca adam senden özür dileyecek değil ya
12 Yorumla
Soran+1 yılEvden atılan benim niye ben özür diliyorum anlamadım o kısmı
- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılTamam işte, büyüğün olarak annen yanında.
Babanda bir büyüklük göremiyorum..
Çağırmak gibi bir zorunluluğun da yok..11 Yorumla
Soran+1 yıldoğru :(
+1 yılKararı annene bırak bence, onun bu konuda karar verme yetisi daha doğru olacaktır. Ha keza Annen senin hayatında 10 adam gücündedir bırak o karar versin.
10 Yorumlahala böyle bir şeyi düşünüyor olman bile garip. annenden istesinler ne olacak ki bu kadar adetlere kesin kuralmış gibi bağlı kalmayın
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı. Sen daha iyi bilirsin tabi ama bu dediğin olayların üzerinden çok zaman geçtiyse ve babanın yanında olması sizi rahatsız etmezse cagirabilirsin. Eğer tam tersi ise hiç düşünme bile.
00 Yorumla
+1 yılBunu bize soracağına annene sor, anne kimi çağıralım büyüğümüz erkek yok de babamlada küsüz kimden istiycekler beni de annen ne derse o olur.
04 Yorumla
Soran+1 yılVov büyük zeka. :) Annemin canını sıkmak istemiyorum, o gün benimle ilgili çünkü annem veya babamla ilgili değil. Ben anneme ikircikli cevaplarla gidersem kadın istemiyor olsa da gelsin diyecek benim gelmesini istediğini düşünüp.
- +1 yıl
Neden annen öyle düşünsün. Sen söylersin babmı istemiyorum gelmesin onun yerine kim gelsin dersin. Teyze kocası yenge kocası enişte ya da dayın amcan vesayre yok mu bir erkek kimse ağbindemi yok abinden istesinler.
Soran+1 yılYok akrabamız hiç.
- +1 yıl
Ozaman sadece annenden istiycekler yapacak bir şey yok...
+1 yılBence gerek yok. Annenle boşanmış olması değil ama size yaptıkları babalığa sığmaz. Komşunuzu uzak akrabanızı çağırsanız bile olur.
01 Yorumla
Soran+1 yıltabi elbette başkasına aşık oldum diye en başta boşansaydı da kabulümdü ama bir baba çocuğunu evden atmaz, atmamalı. yoksa boşanmalarında değilim ben de
+1 yılÇağırma sana size bunları yaşatan insanın sadece büyüklük rolüyle orda olmasına gerek yok en yakın arkadaşını çağır ya da annenın yakın komşusunu çağırın büyük olarak onlar bulunsun.
00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle çağırma annenle arasında ki sorun ne olursa olsun sen onun evladisin içinde ki durumun senide etkiliceğini bile bile düşünmeden böyle davranan bir adamın ne babaligina ne büyüklüğüne ihtiyacın olmasın bu zamana kadar babalık yapmadiysa bu saatten sonra insanların karşısına babam büyüğüm diye çıkarma bırak gelip annenden istesinler birşey de derlerse bana hem anne hem baba oldu dersin :)
00 Yorumla
+1 yılBen olsam çağırmam, amcanı falan çağır ne bileyim, dayın varsa onu çağır.
Hiç kimseyi bulamıyorsan annenden istesinler seni.10 Yorumla
+1 yılKötü gününde yanında olmayanın iyi günde de yeri yoktur bence.
11 Yorumla
Soran+1 yılne güzel dedin :)
+1 yılNezaketen teklif edilmeli bana kalırsa, ha mecbur musun bilmem ama en azından bilgisi olmalı gibi geldi.
10 YorumlaCagirma. Eger tanidiginiz bir buyuk varsa ne bilim mahalleden falan onu cagirrin. Yoksa annenden istesinler.
10 Yorumla
+1 yılAile dostu annenin yakını birisi varsa olabilir veya mahallenin edebli adabli bir büyüğü de olabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılannemin yakını yok ama mahallede var evet öyle biri, sorun olmaz dimi akraba olmayan birini çağırmak?
- +1 yıl
Annen , o kişinin hanımından rica eder. Babanla annenin durumunu karşı tarafta biliyorsa isteme olayı o kişinin de erkek olarak bir büyük olarak orda olmasıyla gerçekleşir. Tahminim o büyük olarak çağıracağınız adamda usulen istendiğinde annene sorar, eee... Hanım kararın nedir ne düşünüyorsun, hayırlısıyla olur derse olur biter orda yüzükler o zaman mı takılır. ne zaman takikir annenin yönlendirilmesi. ike kararlar alinir
Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı. Babanın'da senin uzerinde hakkı var
Cagirmalisin11 Yorumla
Soran+1 yılevden kovarken neredeydi o hak peki
+1 yılbrnce bir tanıdık varsa teyze kocası falan onu çağır
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇağırma bence annene haksızlık. Annennin emeği daha büyük belli ki sende. Annenden istemeleri daha doğru olur bence
21 Yorumla
Soran+1 yıltabi ki öyle, doğru diyosun
Annen rahat olabilecek mi o halde bilemiyorum. Yaşadıklarınızda kolay şeyler değil. Gününüzü zehir edecekse çağırmayın derim. Şimdiden mutluluklar🙏
00 YorumlaEğerki baban sadece biyolojik babsn ise çağırma ha eğer cidden manen baban olduğunu hissettirecek şeyler yaptıysa çağırmalısın.
00 Yorumlahayır çağırma. babalık görevini zamanında yapmamış şimdi mi yapacak Allah aşkına? durumun zor Allah yardımcın olsun. umarım güzel bir yuvan olur
00 Yorumla
+1 yılCagirmana gerek yok bence annen olsun yeter böyle mutlu bir gününde seni bu kadar üzmus birinin gelmesine gerek yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tabi ki çağırmalısın.. Her ne olursa olsun o senin baban.. Babanın önünden geçmemelisin hiç bir zaman
00 YorumlaBen kesinlikle hayır derim, annenden isteyebilirler. Adetlere uyucağız diye kavga çıkarmanın / tatsızlık çıkarmanın lüzumu yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. kendin bilirsin ama ayni durumda ben olsam düğünüme hatta cenazeme bile çağırmam.
Babalık bu değil.00 YorumlaBosver :) normalde bosver demezdım fakat bosver cagırma
10 YorumlaBen olsam çağırmam komşumu çağırırım onu çağırmam zaten sana da pek babalık yapmamış ama karar senin
10 Yorumlaçağırmamalısın. zaten çağırsan da oturduğu koltuk boş olacak
10 Yorumla
+1 yılBence çağırma bu güne kadar ancak zorluk kötülük etmiş size bundan sonra olsa ne olur olmasa ne olur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. çağırmamalısın. zaten sizin mutluluğunuzu istemiyor. arıza çıkartır seni vermez filan uğraş dur sonra. illa büyük istiyorsan komşularından destek alabilirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇağırma bence sizi yarı yolda bırakmış bir insanın bu mutlu günde yanınızda olmayı haketmiyor
40 YorumlaBence çağırma. Çünkü o sizi önemsemek yerine zorluk çıkartmış. Önemsenmediğin birini neden önemseyesin ki? Tabi ki baban ama boşanıp sonradan zorluk çıkartmayablirdi de. O öyle seçmiş. Çağırma derim ben.
00 YorumlaOyle bir baba olmaz olsun. Çağırma babalık mi yapmış ki annen yeterli.
00 Yorumla
+1 yılAh ah seni öyle anlıyorum ki 😔 yerinde olsam o eve adımını attırmam annen yeterli.
00 YorumlaKesinlikle çağırma, Dağ gibi annen var ondan isterler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHiç işi yok. Çağırma, siz size yetersiniz. Başka kimseye gerek yok...
00 Yorumla
+1 yılbence çağırmamalısın şimdiye kadar yanında olmamış bu saatten sonra niye olsun ki
00 Yorumla- Devamını Gör (111)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat