Detaya katılmamak elde değil. Zar zor ev alıyorsun. "kümes gibi ev, üstüne biraz daha para koysaydın biraz daha büyük alsaydın" diyorlar. Zaten kimse bunu akıl edemiyor sizin aklınıza ihtiyaç var değil mi? Zaten para olsa herkes en iyisini ve en güzel şeyi almayı bilir.
Benim bir babam var, birgün fena tartışmıştık bunun yüzünden. Hİç unutmam, yaşım 5 falan, çarpışan arabalara biniyoruz kardeşimle, ben direksiyonu tam çevirip geri geri gitmeyi çözmüşüm, hoşuma gidiyor onu yapıyorum.
Neyse süre bitti çıktık babam ''Yeteneksiz, anlamıyor musun tam çevirince arabanın geri gittiğini'' demişti, 28 yaşındayım, üniversitede yurtdışındayken defalarca araba kullandım ama daha babama bir kere ''Arabayı alayım mı'' demedim mesela aklıma hep o gelir. Daha bunun gibi bir sürü olay var, insanımızda inanılmaz bir dalga geçme, küçümseme, alay etme hastalığı var. Toksik bir milletiz ve laf edildi mi de ''Biz seni sevdiğimizden diyoruz'' diye mağdura yatıyorlar.
Çünkü hayatlarinda çok mutsuzlar ve seni mutlu görmeye dayanamiyorlar istiyorlar ki sen de onlar kadar mutsuz ol veya daha az kazan daha az gez🤷Daha az gül, eglen. Mutsuzlugunla beslenen o kadar çok insan var ki hayatında çok yazık bakınca üzülüyorsun onlar adına. Onlara tek cevabı mutlu olmaya devam ederek yaparsın, sözlerine gülüp geçerek yeri gelince baktın iyice hayatın hakkında söz sahibi olduğunu düşünüyor çıkar gitsin varlığı bir şey ifade etmeyen birine neden ihtiyacın olsun? negatif insanlardan oldum olası uzak durdum onlar senin ufak bir mutlulugunu, hayalini bile baltalamak için elinden geleni yaparlar çünkü. Herkes aklını kendine saklasın bırakın insanlar istediği hayatı istediği gibi yasasin.
İnsanlara yaranmak, insanları memnun etmek hele ki hadlerine bile değilken gerçekten zor. Yani karşı taraftan kişi alsaydın, yapsaydın, şunu şöyle yapsaydın, bunu böyle yapsaydın demek çok kolay. İnsanlar düşünmüyor. Acaba bu kişi bunu bile nasıl aldı, bunu nasıl yaptı, neden yaptı diye sorgulamıyor. Ağzı olan konuşuyor anlayacağın..
Başında kıskançlık duruyor bütün bunların. Mutlu olmanı istemeyen ve seni içten içe kıskanan bir insandan moral bozmaktan başka bir şey beklenmez. Bu tür insanlar tam bir parazit gerçekten. Virüs gibi bulaşıp yapışıyorlar. Olabildiğince uzak durmak gerekiyor.
Lütfen açıklamama izin ver. Insanlar diğer kişilerin moralini bozma çabasında çünkü onlar kendi iç dünyalarında sıkıntılı oldukları için başkasını aşağılayıp moralinin bozulduğunu görünce kendilerini üste çıkardıklarını sanıp sadistçe bir zevk alıyorlar. Herkes kendi hariç çevresiyle o kadar ilgiliki kimse dönüpte kendine bakma gereği duymuyor ya da durup dediklerini akıllarının süzgecinden geçirme gereğini. Onlara göre en iyisi onlar bilirler. Dediğim gibi, iç dünyalarındaki sıkıntıyı başka insanların moralini bozarak bastırmaya çalışıyorlar. Başka açıklaması olamaz bence
İnsanları memnun edemeyiz zaten ki ne yapsak boş, yağa da yatırsan balada yatırsan memnun kalmazlar zaten memnuniyetsizler, kendileri musuz, huzursuz, huysuz olurlar ve buna sana bana ona buna da aşılamak isterler, birde işin ilginç yanı sanki kendisine yapıyorsun yatırımı falan ya işte insanlar böyle boşlar, amaçları bezdirmek bir yandan da kıskançlık ederler, Allah daha çok versin demezler...
İnsanoğlu zalim.. Kendi açığının kendi açlığının üzerini başka insanların açığından ve acılarından yararlanarak kapatmaya çalışır, halbuki bu onu sadece kendi kafasında yüceltir, evrende bir gıdım saygı duyulmaz böylelerine, onlar nefretten ve kinden beslenirler.
Bu Maalesef Türk insanında var. "Üniversite kazanırsın 2 yıllık mı 4 yıllık mı diye sorarlar, işe başlarsınız kadrolu mu sözleşmeli mi diye sorarlar, emek verip spor yapıp vücudunu geliştirirsin ilaçla mı yaptın diye sorarlar". Ama başka ülkelerde ne yaparsan yap adamlar tebrik ediyor kardeşim. Nefret ediyorum bizim insanların bu huyundan , başarıyı tebrik etmek yerine bir yerden açık bulup aşağılamaya çalışıyorlar. Ve ben seni tebrik ediyorum emek verip bir ev almışsın.
İnsanların en iyi işi mahv etmek, moral bozmak, kendini üstün görmek. Her kes kendi yaptığından, yaşadığından sorumludur. Kendini bilmeyenlerin, kendini zeki sananların işidir böyle yapmak. Öyle söyleyenler çevrilip kendi hayatlarına baksın da nerede, hangi akılda olduklarını görsünler.
Çünkü insanlar zor beğenir ve eleştirmek bedava olduğu için, daha doğrusu olumluyu söylemeyi hiç öğrenmedikleri için, bir tutam hasetlikle birlikte hep hevesini kursağında bırakmaya yeltenirler. Bunu yapan insan mutsuzdur, sebebi bu.
Ya alakasız ama ben tiktok da geziyorum küçücük bir çocuk gördüm babasıyla eğleniyor yorumlarda da hemen benim babam yok benim babamla aram kötü felan diyor. Ya arkadaşlar aptal mısınız siz ya? küçücük çocuğun videosunun yorumuna neden böyle şeyler yazıyorsunuz? yazacak başka yer mi bulamadınız ha? umrumuzda da değil anlayın ya. Madem herkese babanızın olmadığını aranizin kötü olduğunu söyleyeceksiniz gidin psikologa
Şahsen seçimleri ile model aldığım, yaşantısını takdir ettiğim kişiler ve ailem dışında tavsiye verenleri ve eleştirenlerin dediklerini zihnimde tutmamayı öğrendim.
Senin ulaştığın şeye karşı haset ediyorlar da ondan. Senin elde ettiklerini elde edemiyorlar da ondan. Onlar mutsuz ve senin mutlu olman onlara batıyor da ondan.
Başkalarının mutlu olmalarını hazmedemedikleri için. Gülüp geçiyorum bazenleri ama nereye kadar bazen cidden delirtiyolar. Sanki dünyaya insanları üzmek için gelip bundan haz alıyorlar.
Kimse birbirini çekemiyor artık hazımsızlık hat safada, haset aldı başını gidiyor. Birşey yaparken mümkün mertebe kimseye haber vermiyorum. Başıma gelecekleri biliyorum.
Tamamen çekememezlik. Bakarsın elinde seninkinden daha iyisi, güzeli var gelir sana laf sokar. Bunu ben çekememezlik, fesatlıktan başka bişeye bağlayamıyorum..
İçine kapanık insanlar her daim üzülmeye hazırdır. Azıcık kendiniz olun dik durun da insanların söyledikleri size öğüt veya şaka olarak gelsin. Her şeye böyle alınacaksınız ohoo çok işiniz var.