İşin aslı, dışarıdan bakan gözler daha objektif olduğu için ve daha iyi gözlemledikleri için bir yerde haklı olduklarını düşünüyorum. Neticede bende bir babayı ve çocuklarımın yanlış bir seçim yapma olasılığına karşın bazı telkinlerde bulunabilirim. Bazen kulak vermek gerekir.
Zamanında dinlemezdim. İki tane kardeşim bildiğim arkadaşım vardı ve yeri geldiğinde onlar için ailemle kavga ettiğim dönemler olmuştu. İkisini de çok severdim ve haklarında en ufak bile olsa, kötü şeylerin konuşulmasına asla izin vermezdim. Ailem onların hep yanlış insanlar olduklarını ve iyiliğimi düşünmediklerini söylerdi. Kulak asmamıştım ve umrumda değildi dedikleri. Arkadaşlarımın samimiyetine sonuna kadar inanıyordum. Ta ki bir gün kazık yiyene kadar. Beni hayal kırklığına uğratan ve güvenimi yerle bir eden hareketlerde bulundu kardeşim dediğim insanlar. Ailemin bir kez daha ne kadar haklı olduğunu gördüm. İnsan hatalarından ders alır cümlesine sığındım sonrasında. Zaten kaç senedir öyle yakın aradaşlıklar kurmadım çünkü güven denen kavramı kaybettim. Bu sebeple ailemizi dinleyelim, iyiliğimizi onlardan daha fazla kimse isteyemez. Olumsuz konuşuyorlarsa elbette bir bildikleri vardır. 🌸
Hayır bana çok mantıklı ve kanıtlayıcı bir şeyle gelmedikleri sürece ya bana böyle geldi derlerse kulak asmam. Kimin neyi sevip sevmedigi kisiye göre degisir, ben beraberken eğleniyorum gayet de güzel bir arkadaşlığımız var, bir yanlışını da görmemişim neden kafama takayım ki etrafı bu konuda? ben görürüm o ayrı sonrasında da çevreden de duyarsan zaten hayatimdan çıkar
Evet dinlerim ama bana geçerli bir neden sunup kanıtladıkları zaman dinlerim. Onun dışında kimsenin lafıyla kimseyi yargılamam. Tabii ki ailem uyardıktan sonra o kişiye karşı daha dikkatli olurum ama arkadaşlığımı bitirmem
Bence kulak verilmeli Sonuçta dışarıdan bakan daha iyi görür ki onlar senin ailen seni korumak için sana zararı dokunabilecek kişiyle görüşmeni istemezler. Son olarak insanı ailesi kadar kimse düşünmez kanka falan boş işler gececeksin
Valla uzak dur demislerdi iki 3 kiz icin tabi bizde dostu satmak yok Birakmam dedim Sagolsunlar pisman ettiler 😂aetik arkadaslik filan kurdurmuyorum kimseye.