:D Kadınlar güldür çiçektir, babam babamdır. Çiçek diyerek hakaret edilmiyor, rencide edilmiyor, saygısızlık edilmiyor. Tamamen iyi duygular besleyerek böyle bir benzetme yapılıyor ve uygunsuz bir şey asla değil. Kadınlar güzel sözler duymak, ilgi görmek ister. Erkek ne yaparsa yapsın kabahatli bulunuyor ya pes cidden. :)
Ben yıldıza benzettim, hata olarak görüyorum ve öyle bir benzetme yi asla hakeden birisi değildi. Birisini çöpe bile benzetecek değilim şu saatten sonra kimse haketmiyor cidden. :)
Şairler bile şiirlerinde kadınları çiçek erkekleri ise arı olarak tasvir etmiştir. Bunun nedeni: Arının (erkeğin) çiçeğin (kadının) etrafında dönmesidir ve buna aşk denir. Ama burada edebiyattan bihaber feminist kadınların başka bir şeye benzetilemeyeceğini sadece kadın olduklarını dile getirmeye çalışmış. Erkeklere odun deniliyor ama erkeklerden ses çıkmıyor. Kadınlara övgü niteliğinde çiçek deniliyor ama bazı kadınlar çıldırıyor. Çiçek, oksijen veren, güzel kokulu ve güzel görünümlü bitki demek kadını da böyle tasvir etmişler edebiyatçılar.
Herhangi bir şekilde kadınları ya da insanları cisimleştirmeyin yakıştırmada bulunmayın bugün çiçek diyen yarın motor der ufak bir şey gibi görünüyor ama önemli