27 yaşına geldim şu zamana kadar hiç tatile gitmedim hep ailemle köye gidiyorum. O kadar çalışıyorum ediyorum hayatımda bir kere tatile gitmek istedim. Kız arkadaşımla İzmir tarafına gideceğiz anneme bir türlü anlam veremiyorum başımıza bişey gelecek sanıyor. Şu yaşıma kadar arkadaşımda kalmama bile iZin vermedi. Geri kafalı sanıyor ki namusuma bişey gelecek. Oysaki kendi de biliyor erkek arkadaşım bile yok kimseye yan gözle dönüp bakmam bile hatta annem kendisi diyor sen evlenemezsin kimseye bakmıyorsun diye. Ama bu kadar baskı niye anlam veremiyorum istiyor ki hep dizinin dibinde olayım keşke sen de erkek olsaydın kız çocuğu büyütmek ne zormuş keşke seni doğurmasaydıma kadar geldi konu.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSeni o kadar iyi anlıyorum ki.
Benim annem de biraz geri kafalıdır. Hatta öyle ki ondan "erkek gibi" yürümeyi, erkek gibi sert olmayı öğrendim, diyebilirim. Istesem de, istemesem de kaptım bu özelliği ondan...
Annem erkekler konusunda bayağı serttir, hala bir ilişkim olmasına sıcak bakmaz mesela. Babam "erkek arkadaşın var mı" gibi bir soru sorarken annem de "ne işi var elin itiyle bitiyle" gibi bir yanıt verir mesela. Istemez hayatımda biri olsun, bela gözüyle bakar.
Açık giyen kadınlara iyi gözle bakmaz benim ailem. Benim öyle giyinmemi katiyen istemezler. Zaten kilolu olduğum için sıkıntı yok, ama zayıf olsaydım çok sıkıntı olurdu. "Açarsan bakarlar, bu kadar basit!" der hep annem, açık giyinenler için. Bu cümle de bana hep tacizi meşrulaştırıyor gibi gelmiştir. Makyaja da aynı mutaassıplıkla bakarlar. Zaten yüzümün koyu renk makyaj kaldırmayacağını savunur hep annem.
Başım açık, ama ruhum kapalı. Ailemin bana dayattıklarından mıdır bilinmez, onların istediği evlat oluverdim.
Geçtiğimiz yıllarda bir arkadaşım yanında bir kız arkadaşı ile Balkanlar'a tatile gitmişti. (O arkadaşım da çok açık giyinen birisidir.) Anneme anlattım bunu, özendiğimi belli ettim. Annemin ilk tepkisi şu oldu; "O arkadaşım yanında çalıştığı kişiden koparmıştır parayı, onu sömürmüştür. Yoksa nereden bulacak k. çını gezdirecek parayı?" Yanı konu döndü dolaştı paraya geldi, sırf konuyu değiştirmek için 🤣
Yani özetle, seni o kadar iyi anlıyorum ki. Senin aileni tanımıyorum nasıl insanlar ve bizimkilerle ortak yönü var mı, onu da bilmiyorum; ama şunu söyleyebilirim, şahsen ben "modern görünen, ama aslında mutaassıp" bir ailede yaşıyorum. Her şeye "o... puluk" gözüyle bakılıyor bizde, modernize edilmiş eylemlere hele de...
Peki, yok mu bunun bir çözüm yolu? Var. Bir şekilde ipleri eline almaya çalışacaksın. Yani ya ayrı eve çıkacaksın, bu mümkün değilse her gittiğin yer için detaylı hesap vermeyeceksin ailene, her şeyini onlara anlatmayacaksın... İlk etapta ufak adımlarla ilerlersen daha iyi olur. Anladığım kadarı ile tatile gitmek sizin için büyük bir adım. (Yoksa böyle bir tepki vermezdi.) Bu adıma gelene kadar, yolu yapmak, temeli hazırlamak çok önemli.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Herkesin aynı açıdan hayata bakmasını bekleyemeyiz. Yasadiklari, korktukları çok farklı herkesin birbirinden. Annenin de bence samimi şekilde konuşursanız geçmişinde nasıl bir yetişme tarzı oldu, neler gördü, nelerden korkuyor, neleri yanlış biliyor mesela seninle alakalı. Samimi bir konuşma eğer dinlemesini bilen iki insan varsa mutlaka olumlu yansıyacaktır her iki tarafa da. Bu kadar baskı insanı her türlü olumsuz şeye sürükler zaten önce güven duygusu oluşmalı ailede. Yani arkadaşınla gidiyorsun bir de yanlış bence annenin tutumu. Hepimiz ailemizde benzer kavgalar etmisizdir ama hepsi dinlememek, önyargı ve iletişimsizlik ten. Bir şekilde git bence o tatile ve yanlış düşündüklerini görsünler zamanla. Guven duymayı bir şekilde öğrenecekler. Hapis hayatı yaşatmak bir çocuğa herkesten daha çok zarar vermektir çünkü.
10 Yorumla
+1 yılKeşke seni doğurmasaydım kelimesi çok üzücü bir kelime bence annen eğitimsiz bir kadın bu kadar kalp kırıcı kelime çok kullanması çok yanlış.
Hep derler ananı babanı seçemezsin ama kocanı kaynananı kayınpederi seçersin.91 Yorumla
+1 yılİşte Türkiye nin bu gerçeği zaten Avrupa da Amerika da genç 18 yaşına geldi dimi bağımsız olmak zorundadır neden çünkü yaşadıkları devletler 18 yaşına kadar ücretsiz sosyal güvence mesleğini belirleme de garanti veriyor Türkiye de Eğitim, Sağlık, ve Sosyal güvence sınırlı, Sizde Bu yaşa kadar herhangi bir şekilde meslek edinememeniz ekonomik bağımsız olmamanız Ailenize bağlanmanıza neden olmuş 27 Yaşındayım diyorsunuz, gerçi mesleğinizin olup olmadığını bilmiyorum ama sizin gibi Türkiye de milyonlarca genç var. Senin Yapman gereken Tek şey yaşın geçmeden bir iş bulman ve meslek edinmen kendi ekonomik bağımsızlığını yakalaman ondan sonra kimse sana kimle arkadaşlık ettin karışamaz, evlilik kararlarına da kendin karar verirsin Umarım Hakkında hayırlısı olur
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
78Cevap
+1 yılCanım yaşla alakası yok ama biraz aileyi böyle dizlerinin dibinde alıştırıyoruz falan ama basımıza bir şey gelse ailenin çok sevdiği dost akrabadan tanışıktanda gelir ki zaten genelde öyle oluyor. Elalemin bir başkasına zarar verdiği çok nadirdir.. Biz kendimize girdigimiz ortamlara arkadaşlarımıza dikkat etmeliyiz ailemize bile yeri geldiği zaman bir dur dememiz lazım diye düşünüyorum. Bu saygısızlık yapabileceğimiz anlamına gelmiyor.. Ben bir ara evlenme düşüncesine girdim ailem okumami istiyordu daha sonra ikna ettim ama sonra mantıklı bir karar olmadığıni kendim karar verdim ve vazgeçtim kendi isteğimle okumaya karar verip uzak bir yere gittim annem şaka yapiyorum falan sanıyordu ama istedikten sonra ailenizi ikna edebilirsiniz kim ne derse desin elalem ne der diye düşünmemek lazim önce ne istediğimize karar verip sonra Allah ne der demeliyiz ki bu bizim için daha sağlıklı olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılCevap veren erkekleri sinirle okudum. Burda neden bu kadar namus bekçisi yobaz erkek var. Gizli üye olarak cinsel sorularda her türlü sapıklık yaparlar ama açıktan da namuslu erkek duyari kasarlar. Muhafazakar da denilen halkın yobaz ve gerici olan bu büyük kesimi yakında hepimizin sonunu getirecek. Mynmar 'dan afganistan 'dan pakistan 'dan beter olacaz
56 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
Dinci insan sağcı insan sevmiyorum. Siyasal islamcı sevmiyorum. Yobaz sevmiyorum milliyetçi sevmiyorum. @Nurunâlânurin
- +1 yıl
Irkçılık olduğu için
- +1 yıl
Hmmmm
+1 yılSen zaten birşey yapacak olsan, tatile gitmesen de olduğun yerde yaparsın hatta o köyde bile yaparsın. Ayrıca yapsan ne olur yapmasan ne olur. Herşey dahil bir otele gitmeniz güvenlik anlamında yeterli olur fazlası ile zaten. Bu işte büyüdüğünü anlayamama veya kabul edememe oluyor. Sen dinlemeyip istediğini yapacaksın, ya biraz üzülüp büyüdüğünü anlayacak ya da ömrünün sonuna kadar önce annen-baban sonra kocanın gölgesinde yaşayacaksın.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Burada esas sorun tatile tek başına çıkman değil, kendi hayatın olmaması. 27 yaşına gelmişsin ve ailenle yaşıyorsun. Maddi anlamda gücün yoksa bu durumu anlarım ama çalıştığını söylüyorsun, bir an önce kendi hayatını kurmalısın.
Kazancın kendi başına yaşayabilecek kadar yeterliyse bir devrim yap, kendi evine çık, kendi hayatını kur.20 Yorumla
+1 yılÜniversitede olduğum ve sınav dolayısıyla ailemin yanına gidemediğim ilk yılbaşında ağlaya ağlaya yatakta bilgisayarda oyun oynarken anlamıştım bir şeyleri. Özel günleri hiç arkadaşlarımla kutlamak istememişimdir çünkü onlar sadece arkadaş, biri gider diğeri gelir bir yerlerde buluşup yine hasret giderebilirsiniz. Fakat ailen bir gidip gelmiyor, onlarla daha çok zaman geçir gönülleri olsun 👍
20 Yorumlaİnan ailenle gitmen daha iyi, çünkü ileride eşinle gitmek için daha güzel bir öncelik. Ailenle gitmediğin tatillerde bir süre sonra karşı cinsle daha çok yakınlık kuracaksın. Belli bir yaş ya da tecrübeden sonra daha radikal tecrübeler yaşamaya başlayacaksın. Sonrasında iyi bir koca adayını daha zor bulacağın bir durumda olacağını düşünüyorum. Yine de kısmet. Sonuçta evlenip eşinle daha sonsuz ve güzel bir tatili yapacağına emin ol.
07 Yorumla
Soran+1 yılAnlamakta zorlandım 😢
- +1 yıl
Yaşın 25 ten yukarı anladığım kadarıyla öğrenci değilsin. 30 yaşına kadar evlenmeni tavsiye ederim. Muazzam özgürlükler yaşayacağın bir eş bulmak için böyle tatiller daha iyi. Çünkü erkeklerin bir çoğu daha masum hayat yaşamış kadınları tercih ederler. Bizim ülkemizde bu böyle. Ama iyi bir eş bulursan o tatiller 10 kat daha güzel olacak. Ben mesela aynı dertten müzdarip 35 yaşında bir adamım. Son 5-6 kız arkadaşım erkek arkadaşlarıyla tatile gitmiş insanlardı ya da insanlarmış. Ama ben böyle bir şey istemezdim. Sınırsız şeyleri hep beraber yapalım keşfedelim isterdim.
Soran+1 yılÇıkmıyor ki karşıma doğru düzgün biri olsa evlenicem
- +1 yıl
Bak bu soruyu herkes söylüyor. Benim de dün bu konuyla ilgili açtığım bir başlık vardı. Düzgün bir kız bulsam ben de evlenmek istiyorum ama Aynı şu senin tatil meselen gibi onların da çok yaşadıkları var. Hadi onu sorun etmesem yaşantıları yüzünden bana yalan söylüyorlar soru bile sormadığım halde. Sonuç olarak sınırsız ve muhteşem bir hayat var ve paylaşmadan hiç anlamı yok. 30 kişiyle paylaşacağına biriyle sonsuz ve en sadesinden paylaş. Benim ideolojim bu yönde olsa da, bu şekilde düşünmeyen ya da vakti zamanında bu şekilde düşünmemiş insanlarla aylar kaybettim. Bu yüzden naçizane tavsiye ailenle yap tatillerini şu an evlenmeyeceğin her insanla ya da 2-3 yıl sonra o ya da bu nedenle görüşmeyi sonlandıracağın kız arkadaşlarından iyidir bu tatiller. Ailenle anılar biriktirirsin eşine daha sade gidersin ve hatta daha sade bir eş bulursun.
Soran+1 yılŞu seneye kadar hep ilk tatilimi evleneceğim kişeyle yağıcam derdim ama benim evleneceğim yok umudu kestim artık
- +1 yıl
Bunu 27 yaşında söylüyorsun bende 35 yaşındayım ve ben de ayni şeyi düşünüyorum. Sana bir film önereyim çok bilinmeyen eski bir film. Hayalim çok ama çok uzun zaman önce biriyle evlilik ya da ne olursa on yıllarca birikim ve anı biriktirip onunla evlenmek olurdu. Çünkü arada yaşadığım onca samimiyetsiz ilişki benden ve ruhumdan çok şey çaldı. Yıllarımdan, naif ve sade isteklerimden git gide o zorba hayatın içinde onca garip insan tanıdım. Her tecrübe iyi değildir elbet ki. Ama dünyaya göğüs germek için güçlü bir yuva şart. Evinde (eşiyle) mutlu olan ve yetinen kişiye her yer cennet. Filmin adı Blue Lagoon. İkinci bölümü de bir kaç yıl sonra çekilmiş. Merak edersen izlemeni tavsiye ederim.
- +1 yıl
Bu arada ben kamp tatilleri, tekne ve karavanla tatilleri çok kez yaptım. YouTubeta izlersen karı koca böyle tatiller yapan ve sınırsızca gezen, zaman geçiren, mücadele eden ve onca paylaşım içinde olan çiftleri onlara hayran kalırsın. Aralarındaki güzel sihirli bağları yakalarsın. Su olmayan yerde 5 lt lik bir Erikli şişesiyle birbirini yıkayan çiftler daha mutlu olurlar, buraya da yazmış olayım :)
Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Annen her zaman yanında olamayacak sonuçta başına bir şey gelecekse ki sen öyle bir yapıda bir insan olsan her yerde her şey olabilirdi. Yanında tutarak koruyamaz ki sadece. Sözleri de ağır söylemiş ne yazık ki. Üzüldüm ama yavaş yavaş alıştırabilirsin diye düşünüyorum 🙂
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen 28den gün aldım neler var hayatta abimle gittim gezmeye evet ailemle ama dediğim gibi hala hiçbirşeyi ben kendim yapamıyorum annem çok takıntılı anne baba ilişkisi yok akraba o bu şu herşey sorun hiç sizin dediğiniz gibi bir arkadaşımla tatile gitme ihtimalim olmadı çünkü Allah nasip etmedi ama sabır ediyorum sabır etmek zorundayım Allah'tan bana imtihanım önce aile sonra akraba vs
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Bende bu yaşıma kadar izin almamıştım (24). İlk defa bu sene izin verdi babam bilet vs aldı gideceğim haftaya bugün bir konuşma yaptı kıyamet koptu kavga ettik. Geldi bana orda biri içki verirse içme bilmem ne diyo. Bu yaşıma kadar ağzıma içki sürmemiş insan olduğumu biliyor. Aşırı kızdım babama bu yüzden kırk yılda bir ayağıma gelen bu fırsata gidesim kalmadı.
10 YorumlaBu tür durumlarda ben izin almıyorum. Yolla çıkıyorum yoldan arıyorum bakın ben gidiyorum haberiniz olsun diye. Sonuçta başıma bir iş gelirse nerde oldugumu bilin diye. Ayrıca kızları gezmeye yollamamalarindan bende çok çektim. Abimler her türlü yere giderken " onlar erkek sen kızsın." Dediklerinde sinirlerim tavana firliyordu. Fakat üniversiteye okumaya başka bir şehire gittigimden beri pek karışmıyorlar
10 Yorumla
+1 yılHanım Kız annenle Kafa yapısı ile senin kafa yapan uyuşmuyor bu ortada tartışarak dereye vermeyi düşünüyorsun hiç gerek yok ir şeye karar verdiysen kararının peşine düşeceksin İzmir'e gitmeye karar verdiysen arkadaşların ile kalkıp gideceksin bu kadar dönünce de annen anlayacak ki kızı arkadaşlarıyla tatile gidebiliyormuş ve Sağ Salim geri gelebiliyormuş bu kadar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 551 cevap paylaştı. Ben bu yaşmda dışarı bile habersiz çıkamıyorum :) ya kızım toplumumuzda önemli değil isterseniz 50 60 yaşnda olun yine aynı. Hani derler ya kızlar evden kurtulmak özgürlük için evleniyor. Evlenip de boşanana arışan olmuyor ünü böyle cahil zihniyet var ne yapalım...
00 YorumlaAilemde azicik öyle korumaci seviyorlar beni kiz çocuk oldum için izin vermiyorlar ama onlar abimede karişirlardi tek bana degil , bence erkek daha zor buyutmek kizi azda olsa evde tutabikiyon erkek durmuyor!
Ve tatil kizarkadaşlarla harika olurduda ne bizimkiler nede istedim arkadaşlarin ailesi izin vermezlerki!!!00 YorumlaAnne olunca anlarsın
Hiç duydun mu erkeklerden KIZ DÜŞÜRELİM TATİLDE
Boşluğuna gelebilir bayanlar duygusal yapıya sahip boşluğa gelirse geri dönüşü olmayan hatalara düşebilirsin
Benim de ailem çok dikkat eder erkeğe bile
Ben kafama göre takılmak istedim takıldım hatalarım oldu hala oluyor
Çünkü alışmış kudurmuştan beterdir der atalarımız
Ailen çok haklı bence geri kafalı vs diyerek haklarına girme bence
Seni tertemiz gelin etmek için çabaları sana baskı gibi gelse bile
Malumdur devir belli kimin kimle ne yaptığı belli değil00 YorumlaBenim annemde ayni bisey olcak seniyor, fakat bu annenin sucu degil, bu yillardir bizim toplumda kiz cocugu gezmez, evinde durur, disari cikarsa basina bir is gelir, faman filan bunda annenin sucu yok, annene ne soyluyorlarsa annende aynisini sende yapiyor, yabancilarda oyle birsey yok 18 oldugunda birakiyorlar, neden cunku toplumdan kaynaklaniyor neyi gorursen onu yasatirsin, onlarinkide yanlis ne fazla serbest birakacaksin nede fazla ustune gideceksin, toplumdan baskisindan dolayi cogu zaman evlatlarin kalbi kiriliyor cunku anne babalarimiz herseyi elaleme gore yapiyolar 🤷🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBundan kurtulmanın tek yolu ekonomik özgürlüğünün olması yani bir mesleğinin işinin gücünün ve düzenli bir gelirinin olması lazım işte o zaman özgür olabilirsin ailemden bağımsız , 27 yasındayim demişsin ve bu yaşna kadsr ailenle yaşamana şaşırdım ilk öncelikle üniversite okudun mu yoksa üniversite mezunu olupta mı iş bulamadın mesela bir maaşın falan olsa ayrı eve çıkabilirsin
15 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite okudum işim gücüm var ama ayrı eve çıkmaya yetmez
- +1 yıl
O zaman üzülme düzgün biriyle evlenip kendi hayatını kur o zaman istediğin yere tatile gidersin. Yolun açık olsun.
Cevap sahibi+1 yıl@TraderGirl06 ama evlenmek kaçış yolu değil ki allah korusun daha beteri olabilir benim öyle yapan arkadaşlarım çok pişman eline bir meslek bulmak en iyisi yoksa evlendiğin kişi bir gün kapı önüne koyabilir
- +1 yıl
Tabi önceliğin meslek edinmek olacak. Mesleğin olunca evlilik de oluyor
Cevap sahibi+1 yıl@TraderGirl06 aynen bence de
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnen seni kimseyle paylaşmak istemiyor. Amaç mutluluksa malesef anneni dinlemeye devam edersen başın dertte. Yarın birini bulsan bile evlenene kadar o anne kırk bela çıkartır başınıza. Şu şöyle olcak bu böyle olcak diye. Eğitim denince akla hep okul öğrenim vs gelir. Bu da bir eğitimdir. Hayat hep sağlamcı yaşayabilmek için hiç uygun değil. Başına ufak tefek dertlerde gelmeli ki nasıl aşacağını öğrenebilesin. Yarın anne olsan çocuğunu da senin annen mi koruyacak? İyi düşün kararını ver
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendimi gördüm 🙄bende 25 yaşındayım hiç bir yere yanlız gitmedim şimdiye kadar bizimkilerde öyle üniversiteyi bile aynı şehirde okudum kendi ayaklarımın üstünde durmadım hiç bu yüzden özgüvenim yok evden dışarı çıkmayan bir yere gitmeye utanan biriyim bide utangaçsın falan diyolar eee siz bu şekilde yanlız bişeyler yapmama fırsat vermezseniz nasıl özgüvenim olsun ki kendi çocuğum olursa ilerde ona hiç böyle Yapmıcam ailelerin en büyük yanlışı 😒
10 Yorumla
+1 yılHayatı bir kere yaşıyorsun ve bunlarla uğraşarak yaşıyor olman üzücü. 27 yaşındasın, kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin. Sonuçta ailenden bağımsız bir bireysin. Paranı kendin kazanıyorsan git. İzin almana gerek yok, çocuk değilsin ki
10 Yorumla
+1 yılBebeğim 27 yaşında olduğun için sevgilin de olmalı. Ailene karşı daha cesur dur kendi başına her şeyi yapabileceğini göster. Yakında 30 yaşına geleceksin ve hala ailenin dediklerine bu kadar uymamak gerekir. Ben sana ailene karşı gel onlarla asla görüşme demiyorum. Anlaşılan istediğin kadar özgür olamamak seni üzüyor. Bu senin hayatın ve sadece sen yönetebilirsin.
20 Yorumla
+1 yılİlk yalnız cıkacagın tatilde anneni götür bence. Anneni ödüllendir. Sonra arkadaşınla git. Ben oyle yapmıstım guven acısından etkili oluyor. İlk istemedi arkadaşını davet et dedi. Sonra gittik çok begendi. Güzel bir anıydı.
01 Yorumla- +1 yıl
Bizim evde de yasak başkasının evinde kalmak. Senede bir kaç kez tatil yapma hakkım var kimse kusura bakmasın. Fazlasıyla detaylı bilgi veriyorum. Hemen hemen bütün aile boyle maalesef. Örf adetçi toplum boyle
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKandılar kendi aralarındaki iç savaşı çözseler erkekler yandı 😏😒😒 ama öyle bir yapıdalar ki bunu çözemezler. Yani ne tam rahat ediyoruz nede hepten yanıyoruz, odunu fırına verdiğimiz sürece yanıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılHer anne için kızı öyledir tek sen değilsin o konuda sıkıntı yaşayan emin ol genede ikna etmeye çalış illa gidecem deyip kestirip atma yani anneler baş tacı dır her zaman allah eksikliklerini göstermesin inşallah
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 954 cevap paylaştı.
+1 yılAileye bağımlılık kötü bir şey... Ama bunda senin değil annenin suçu var. Israrcı olursan ikna olacaktır. Ufak bir tartışma çıkabilir ama bu tartışmayı kazanma ihtimalin yüksek ;)
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAman ya kadınların kendilerine yaptıklarını başkası yapmıyor.
51 Yorumla Bazen insanlara seninde bir birey olduğunu kendine ait biseyler yaşamak istediğini söylemek gerekir yanlız sikilirsan turlara katil iyi gelir kafanı dagitirsin
00 Yorumla
+1 yılBen olsam senin yerine kaçar giderdim öyle olmaz böyle olur derdim onların sözüne bakarsan evlenene kadar hiçbir yere gidemeSin cebinde paran varsa korkma hiçbir şey den
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAnnende ileri seviye de kaygı bozuklugu var. Bir dönem tedavi gördüm bu konudan. Ona kizma, yardim et. Buyuk ihtimalle o da icinde oldugu durumun bilincinde degil cunku
05 Yorumla- +1 yıl
@flower0 anlattiklari kaygi bozukluğu kesinlikle. Ben de öyleydim hatta daha fazlasi. Anneme dahi cocuklarin bakimi konusunda guvenmiyordum, cevremdeki her seyi anlik kontrol etme takintim vardi. Simdi daha toleranslıyim bu konular da. Bence kendine hayati zindan etmek yerine bir uzmanla görüş bu konuyu
- +1 yıl
@flower0 açıkcası tr de yasam standartlarimiz cok dusuk ve can güvenliğimiz yok. Gitmene engel olacak ya da tatili burnundan getirecek kadar seni gerecek bir durum varsa kaygılı oldugunu dusunebiliriz. Onun dışındaki düşüncelerinde cok haklısın marketten eve sag salim donmek bile mucize olmus durumda :))
Kadın kıyamıyor sana bence keşke seni doğurmasaydım demesi ondan. Bende kız çocuklarını erkeklerden daha çok severim hep bir kızım olsun istemişimdir ama yarın bir gün evleneceği aklıma geldikçe vazgeçiyorum ben veremem kızımı kimseye😡 yine sinirlendim ya o kimki seni istiyor gebertirim valla
00 YorumlaBen 10 yasında kuzenle sapancaya gidiyodum trenle. Yüzüo dönüyodum iyi ölmedik ozamanlar. Baskıvı aileler bilmiyorlar istemedikkeri herşey bu baskıyla olacak.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar baskı iyi degil evlensen çocukların olurdu yani , biraz daha özgür bırakmalı ve guvenmeliler tabi ama ne diyeceksin ki , diyemiyorsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılZaten onun yüzünden doğru düzgün erkek arkadaşım bile olmadı şimdi kendileri görücü usulü birilerini buluyor ben beğenmiyorum
- +1 yıl
E normal. Zamanla düzelir hersey ama duzelene kadar bunu çekecek olan sensin.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen dinlemiyorum allem de öleydi hic birsey izin wermezlerdi Şu an hep hotelerden cikmiyorum 11 saaat ucak ile uciyorum uzaklara gidiyorum her yere gidiyorum nr yapsinlar evden mi kovsunlar ztn artik birsey demiolar
10 YorumlaÖncelikle Allah sabır versin ama annen hayatta iken kıymetini bil. Bundan kurtulmanın keain yolu evlenmen. Evlenmeden gidemwyecek gibi duruyorsun...
10 YorumlaAile ile tatile gitmek güzel de insan arkadaşları ile de gidebilmek istiyor ama bizimkiler de buna sıcak bakmıyor
10 Yorumla
+1 yılŞu konularda tanrınızi ortaya koyun artik. Kendi paranı kazaniuorsun zaten git gez
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılSenin göremediğin şeyleri görüyordur onlar, 36 yaşına gireceğim 2 gün sonra evlendim ayrıldım ailemsiz hiçbir yere gitmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılSu ulkede kadinlara neden bu kadar anlam yukleniyor anlamiyorum. bir salin artik su karilari ya. 😁😁😁
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 430 cevap paylaştı.
+1 yılBilemedim ya zor durum önceden bir sorun yaşadın mı ki Annen bu kadar kalkan açmış sana ve dışarıya karşı koruma çabasında seni anlamadım nedir
00 Yorumla İzinsiz git mesela deki bir seminer var ona katilicam meslekle ilgili veya İngilizce kursu ne bilym. Öyle bir şey uydur git
00 YorumlaGeri kafalı demen hoş olmamış elbette seni merak edecek beni değil-ya sana güveniyorsa başkasına güvenmiyor vede hakli
00 YorumlaValla allah yardım etsin tatili geçtim bence maddi olarak zorlanmicaksan direkt evini ayır biraz dik dur karşılarında.
00 YorumlaGüvenmekle alakalı değil bak ben boşandım 32 yaşındayım ama hala eve ana babama sorumlulugum var ilerde çocuğun olunca anlayabilirsin bu durumu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 928 cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın zor. Peki ailenle gitmeyi düşündün mü tatile
02 Yorumla
Soran+1 yılAilemle gitmek istemiyorum kalabalığız ben arkadaşımla gidip kafa dinlemek istiyorum
- +1 yıl
Anladım. Bunu ailene güzel bir dille anlat anlayışla karşolarlar belki
Kocanla gidersin üzülme seni tebrik ediyorum helal olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılİşte buna da anlam veremiyorum bir yere girmek için illaki sahibinin mi olması gerekiyor
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
+1 yılO şekilde yetiştirmişsin kendini demekki açılman lzm
10 Yorumla
+1 yılkaçsana kanka evden haber vermeden çık kim ne dicek yaşın 15 değil ya
00 YorumlaValla ben bu cumartesi tek başıma kemerdeyim kafa dinlicem oh miss
02 YorumlaTek gitme zaten..
İt kopuk kaynıyor.
Seni de anlıyorum bacım merak etme.00 Yorumla
+1 yılgün gelecek keşle ailem olsada tatile onlarla gitsem diyeceksin...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 323 cevap paylaştı. Benzeri dert bende de var ama ben hastayım diye yanlız bırakmıyor
00 Yorumla
+1 yılAile neden kasmasın seni nasıl yalnız tatile göndersin etrafta bu kadar yam yam var iken
00 Yorumla
+1 yılİçinde yaşadığın toplumun çelişkileri, travmaları bunlar, çoğu kişi aynı durumda.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir babamda hep der ne zaman evlenirsin o zaman benim korumam kurallarim biter der
00 Yorumla
+1 yılKorona var senin için daha iyi olmuş şu an ama aileler insanı yalana teşvik ediyor bu şekilde...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bu kadar baskıcı tavırlarında sen nasıl tepki veriyorsun?
10 Yorumla
+1 yılBiz kızların özgüvensiz olmamizin en buyuk nedeni iste bu erkeklere her sey izin verilir ama biz kizlar da kaderimize razi oluyoruz iste:(
10 YorumlaŞu dönemde aileler daha hassas taciz tecavuz şiddet cinayet haberleri hergun gundemde ya birsey olursa duşuncesi var
00 Yorumla13 yaşımdan beri ailemden ayrı yaşıyorum ve bir noktada zor da olsa ipleri koparman gerektiğini düşünüyorum. Zaten işin geldiği nokta üzücü olduğundan ipleri koparman da çok yıpratıcı olmaz. Ailede olsa yanlışlarını göstermek gerek diye düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeni bir salsalar etrafına bakarsın da... hem kimseye bakmıyosun demiş hem de baskı yapıyo. Çalışmıyo musun ailenle aynı evde mi kalıyorsun?
00 Yorumla
+1 yılBu zamana kadar yavaş yavaş alıştırmaya çalılsaydın. Ne biliyim eve gelişlerini bikaç saat geciktirseydin hafta sonlatı daha sosyal takılıp az evdekilerin gözündrn uzak olsaydın belki şimdi tatile gidişini yadırgamazlardı. Ben öyle düşünüyorum
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 27 yaşına geldim ama hala ailem olmadan tatile gidemiyorum. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler