Eski esim cocugumu ihmal ediyor. Ne yapmaliyim?

Ben hamileyken ayrildik. 3 yil bosanmak icin mucadele verdim. Bosandik. Bosanma sebebimiz kotu arkadasliklari vardi ve malesef uyusturucu kullaniyormus. Yurtdisinda farkli ulkelerde yasiyoruz. Beni koseye sıkıştirdi bosanma asamasinda, cocugu gorme hakkim var yazlari bana gondermek zorundasin dedi, eger nafaka odersem dedi.. Ben de eger gonderirsem cocugu geri alamama ihtimalimi ve yanina gittigi zaman cocuga uyusturucunun egkisiyle zarar vermesinden korktugum icin nafaka odeme ama yanimda benim gozetimimde gor cocugu diye anlastik. Cocuguma da babasizligi hissetmesin arkadaslarinin yaninda ezilmesin diye hep yalan soyledim, baban ve ailesi seni seviyor dihe hep yalan soyledim. O da babasi sadece baska ulkede yasiyor diye dusunuyor. Gecen sene egitimi nedeniyle oglumun onun ulkesine gittik, bir sene. O ara orada kalmamizi soyledi. Biz geri kendi yasadigimiz yere donunce de tamamen diyalogu kopardi.. Sanirim aile kurmaya calisiyor kendine ve oglumla hic konusmuyor.. Oglum ariyor acmiyor, cok nadir konusuyor.. Ne yapmaliyim? oglum 10 yasinda
Eski esim cocugumu ihmal ediyor. Ne yapmaliyim?