selam arkadaslar, iki hafta sonra Annemi kaybedeli 2 yil olacak ama sanki her an kapi acilacak ve Annem gelecekmis gibi hissediyorum, ölümünü kabullenmekte hala zorlaniyorum. bu durumu nasil kabullenebilirim bilmiyorum ama hayatima kaldigim yerden devam edemiyorum. cenazesi dün gibi, Annem icin aglamadigim tek gün yok. biliyorum ölüme care yok ama bunu bile bile neden kabullenemiyorum. ölmeyi bile denedim ama basaramadim. ben annemi cok özlüyorum, neler vermezdim ona yeniden sarilabilmek, kokusunu icime cekebilmek icin... sizce ne yapmam gerekiyor?
Ölüm nedir? kaybettiklerimizin gidisini nasil kabulleniriz?
Allah ölümü önce dağlara vermiş. Dağlar bu acıyı taşıyamamış yıkılmış. Ardından nehirlere vermiş, nehirler ağlamaktan kurumuş. Daha sonra rüzgarlara vermiş, rüzgarlar da hiç durmadan esip tüketmiş kendini. Sonunda hepsi bir olup Allah’ım al bu acıyı bizden, biz buna dayanamıyoruz demişler. Ve daha sonra ölüm Allah tarafından insana verilmiş. İnsan ilk anda ölümün verdiği acı ile ağlamaktan helak olmuş. Ama aynı anda yakınında olan başka bir şeye de gülümseyivermiş. Aradan biraz zaman geçince acısı sürse de hayatına devam etmiş.. acısından burnumun direğinin sızladığını bilirim, çok zor ama insan alışıyor çok tuhaf.
Hiçbir zaman kabullenemeyeceksin zamanla kaybolacak her şeyi senden sesi kokusu görüntüsü . Unutmamak için fotoğrafa bakacaksın ağlayacaksın ama zamanla ağlamayı da unutacaksın. Sadece hatırlarken hüzün ve tebessüm edeceksin inan bana zaman o kadar hain ki neleri unutturmuyor. Arkadasim öldü belki senin annenle asla eş değer olamaz ama hala bakamam resim videolara hepsini sildim sadece 1 tanesi kaldı ilk tanıştığımız zaman.. Inan bana güzelim zamanla kendine geleceksin bunun için çabala hicbir acı baki kalmaz ve Allah'ım sana bol sabırlar versin dilerim güzel insanlar çıkar hep karşına💜💕🎈
Hayatın adaleti onca annesine zulüm eden evlat varken senin annen elinden alınıyor. Senin de imtihanın bu maalesef çok daha ağır ve zor bize göre. Öncelikle hayata tutunacak dal ara eş çocuk kardeş bunlar seni yaşama tutsun. Sürekli bir şeylerle meşgul olmaya çalış belki daha az aklına gelir annen. Başka diyecek tavsiyem yok anne acısı bambaşka ne mutlu ki yaşadığında annene doydun güzelce vakit geçirdin. Allahım daima seninle olsun🙏
Öncelik ile Başın sağolsun..Ölümün anlamını ve ona verdiğin değeri tekrar düşünmeni istiyorum. Dini inancını bilmiyorum fakat ne olursa olsun ölmek bir son değil..Üzülmenin sebebi annen ile arandaki durumları her gün sana hatırlatacak yerlerde bulunmak ve onu anımsatacak şeylere odaklanmaktır-..Ölümü sevgi ile kucaklamak gerekiyor..
Yeni doğan her insan birgün zamanı gelince vefat eder gadası. Allah'a inanan her kul ölümün Allah tarafından verildiğini bilir. Başına gelen her üzücü olay karşısında Allah'a şükreder. Allah'a güvenir. Allah sevdiklerimizi yanına aldığı için bizlerin mutlu olması gerekiyor.
Insan annesinin ölumünü asla kabullenemez sanirim sadece zaman icerisin de artik gelmeyecegine inanir. Ancak anneniz zaten sizinle yaşıyor kendinizi dikkatli incelediginizde ona benzeyen yönlerinizi keşfedersiniz ki zaten nitekim insanlar en sonunda anne ve babalarina benzerler
Ölüm acıdır bence unutulmayan hiç sevmediğin kişi ölünce bile bir hüzün çöker sana sana yaptığı onca kötülüğü bile unutursun unutmak istersin çünkü hayatın en acı şeyini yaşamıştır giden canıni verirken kim bilir ne kadar acı çekmıştır dersin ve kendi ölümünüde düşünmeye başlarsın herkesin bir gün mutlak yaşayacağı o acı son ve ölüm sadece ölüm demek değildir ölüm hayat demektir.
babasiz büyüdüm ben, ben bebekken ayrilmislar. annem benim bu hayattaki tüm eksikliklerimi doldururdu. o varken hic kimseye ihtiyac duymadim, cünkü yeri geldi babam, annem, ablam, abim, en yakin arkadasim yani herseyim olurdu. onun yoklugunda kendimi yetimhanenin önüne birakilmis bir kiz cocugu gibi hissediyorum
ayrılığı kabullenebilirsin. unutulmayı kabullenebilirsin. sevilmediğini kabullenebilirsin. her tecrübede kabullenmeyi öğrenebilirsin. ama anneye özlem hiç bitmiyor. yıllar geçiyor alışamıyorsun yokluğuna.
ölüm haktır kaçışı yok bizde öleçeğiz ölenlerin nasıl insanlar olduklarını bilirdik o yüzden ahirette nereye geçiçeklerini tahmin edebiliriz ama bilemeyiz çok şükür şu ana kadar hep iyi insan olarak tanıdığım insanlar öldü