Birikmiş yığınla söyleyeceğim birçok şey var aslında...
Ama kız çocuklarına çevrilen at gözlüklere bir çare bulunsun artık! Çocuğunun güvenliğini istiyor diye okul hayatına engel olmaya hiçbir anne babanın hakkı yoktur! Aynısını erkek çocuk yaşamıyor, özgürce her şehirde her yerde dolaşıp okuyabiliyor. İşlerine gelmeyince " kız çocuğu olmak daha avantajlı. " diyorlar.Sözüm şudur: İstanbul gibi metropol bir kentte dahi baba ve anneler kız çocuklarına yeterince stres kaynağı oluyorlar. Bu kız çocuğu yaşı gelmesini bekleyip evliliği mi seçmeli yoksa tüm gaddarlıklara, cehaletlere rağmen dayanmak zorunda olup üniversiteye mi yönelmeli?
Üniversite kurtarır evlendiğinde de eşinden aynı şekilde baskı görebilirsin illa olur demiyorum ama ailenden kurtulma amacıyla mantığınla gidip evlenirsen pişman olursun okursan özgürlüğün elinde olur düşünsene okumuşsun öğretmen olmuşsun avukat olmuşsun herhangi bir mesleğin var kim gelip sana ne diyebilir bunu yapamazsın diye ayrıca okumazsan işe falan giremezsin markete bile lise mezunlarını sınav yapıp alıyorlar düzgün iş bulamazsın eşinden para beklersin ekonomik özgürlüğün olmaz kendi paranı yemek varken neden böyle olasın değil mi?
Aile baskısı ve kısıtlamaları içine büyümüş kızlarımızla karşılaşıyoruz özellikle de Üniversite hayatında, başka şehirden geldiklerinde ailesinin olmayışının verdiği rahatlıkla ne oldum delisine dönüyorlar. Hayatında hiç bar görmemiş, gece dışarı çıkmamış kızları içeri sokamıyorsunuz.
Diyeceğim şu ki; Ne yazık ki ailemizi seçme şansımız yok yapabileceğiniz tek şey kendini geliştirmek, ufkunuzu açmak örneğin elinde ki telefonla tiktok videosu izleyeceğine yaşanmış hikayeleri ve kitapları okumak.
Elinde bir mesleği olmadan evlenen kadınları görüyoruz. Dövüyorlar, sövüyorlar sesini çıkaramıyor kötünün iyisi diyip kocasının dizinin dibinden ayrılamıyor tabi ki herkes için geçerli değil bu.
Herşeyi de ailem izin vermedi ailem yapmadı diyip onlar üzerine yüklemekte sorumluluktan kaçmak olarak düşünüyorum. Eğer siz kendinizi kontrol edemiyorsanız üniversite hayatında hiç edemezsiniz, o vakit gidin evlenin en azından en fazla kocanızla ilgili sorun yaşarsınız hemen çocuk yapmazsanız rahat edersiniz. Diğer yandan okumaya niyetle başka şehire gittiğinizde cıvıtırsanız, önünüze kimse geçemez, sıyrılamayacağınız sorunlar olur.
Aile baskısı olan bir kız çocuğu istediğini yapamadığı ve özgür hissedemediği için çoğu zaman mutsuz olur. Aileler çocuklarının iyiliği için bunu yaptıklarını söylese de onların hayatlarını zehir etmekden başka birşey yapmıyorlar ne yazık ki. Kişi kendi kararlarını kendisi vermeli baskı asla uygulanmamalı. Çevremde bu tür şeyleri çok gördüm ne yazık ki hele de küçük bir yerse. Başta en yakın arkadaşlarım olmak üzere ailesinin baskısından kurtulmak için evliliğe başvurdular ve emin ol evliliği daha mutsuz oldu. Bu yüzden bir anlık tereddütle mutsuz olacağın şeyleri yapma. Biraz dişini sıkıp eğitim hayatına, kariyer hayatına bak sonrasında zaten kendi hayatını kurucaksın, mutlu olucaksın tek başına herşeye göğüs gererek. O zaman işte çok güçlü olacaksın. Sadece biraz sabret.. 💜💜💜
Bence her birey okumalı ve tahsil hayatını gerçekleştirmeli. Dediğiniz gibi çağımızın vabası haline gelen bu durum, kapalı kapılar ardında dönen oyunlar, şiddet ve yaşanan değersizlik hissini ve bahsi geçen baskı göz önünde tutunca insan bir kaçış, bir kurtuluş yolu aramaz değil. Lakin ne sebeple olursa olsun tahsil hayatı ve evlenmek bir çözüm değil. Daha doğrusu bu baskıya bir çözüm aranan noktalar olmamalı. Kişinin özgür iradesi dahilinde ve kazanılmış bir hakkın bir çözüm olması ne kadar üzücü. Belki bir nebze okumanın vermiş olduğu imkanlar, geleceğe atılan bir adım, umutlar böyle gözüksede neticede okumak için hayatın kenarından ve köşesinden o baskı kurulan ailenin eline bakmak zorunda kalıyor öğrenci. İşte yine burada sarmal içe dönük olarak dönüp duruyor. Her şeyi bir kenara bırakmak gerekirse, bir birey iradesi dahilinde huzur içinde bu kararları almalı. Bir dayatmanın çözümü asla ve asla olmamalı.
Son söz olarak evet, okumalı ve hayatını idame etmeli.
Evlilik hayatı boyunca tekrar aynı şeyleri yaşaması demektir gadası. Ama üniveriste yeni sayfa açması demektir. Ama ilk şartlarında evlilik yapanları daha çok görüyoruz.
Kankacım yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum, benzerini gördüğümden. Ailemiz dahi destek olmazken tanımadığımız bir adama teslim olamayız.. En azından birtakım şeylerden kurtulmak için. O yüzden tabii ki de üniversite okumaya bakıcaz. Evlilik sonra da olabilir. İşini iyi yapmaya çalış sonra tüm kapılar açılır. Yeter ki kendine güven yaparsın sen💜
Sözüm sana değil ama kızların baba evinde yaşadıkları zorlukları atlatmak adına evliliği seçmesi kadar saçma bir durum yok. Evlenince ne olacak sanıyorsunuz? Bir kafesten çıkıp başka bir kafese gireceksiniz üstelik bu defa sizi bir ebi İdare etme çocuk bakma gibi daha büyük sorumluluklar bekleyecek. Eşiniz iyi bir insan çıkarsa ne ala birde kötü birine denk geldimmi başınıza gelebileceklerin sınırı yok. Kızların kendileri için yapabilecekleri en büyük iyilik okuma okumak okumak. Okuyup kimseye muhtaç olmamak. Yeri geldiğinde alıp başına gidebilecek güçte olmak. Koca eline bakmamak, boşanınca baba evine dönmemek. Her istimali sıfıra indirip hayata güçlü başlamak
Tabiki de üniversite kurtarır. Meslek sahibi olmak icin ilk şart okumaktır. şöyle düşün evlendi diyelim 10 yıl evli kaldı cok da mutlu oldu. Sonra rüzgar ters esmeye basladı. Gururukırıldı ve Ayrılmak zorunda kaldı. Asgari ücretle bir yerde çalışır kıt kanaat yasar o da güçlü biriyse. ama işi mesleği varsa kendi ayakları uzerinde durur. Once meslek arkadasım. Önce entelektüel birikim. Beyn gelişmeden evlilik olmaz. Bağlanma bile sağlıklı değil ne evliliği...
insanlar ne zor şartlarda okuyor. Zor şartlar seni evliliğe yönlendirmemeli
Aile baskısı kokay kurtulabileceğiniz bir şey değil malesef. Üniversiteyi kazanıp 4 yıllığına bundan kurtulabilirsiniz ama okul bitip de eve döndüğünüz de bu devam edecek. Eğer evde çok vakit geçirmek yerine çalışmaya başlarsanız okuldan sonra, elinize paranızı alacağınız için eskisi kadar baskıya maruz kalmayabilirsiniz. Evleneceğiniz kişiyi sağlıklı seçerseniz o zaman bir daha bu baskıyla karşılaşmazsınız. Tabii evlendikten sonra anne babasından baskı görmeye devam eden insanlar da çok. Yani evlilik kurtarır deyip erkenden evlenmeyin, okuyun, kendinize güzel bir iş ve iyi bir eş bulun.
Bu da soru mu üniversite tabii ki. Oku kızım mesleğin elinde olsun kendi paran olsun bak bakalım neler oluyor. Ama okuma bir erkeğe kapıl git herkes için demiyorum kesinlikle. Ama sen ön yargılı olacaksın şimdi acaba beni üzer mi? Bak şöyle bir şey diyeyim. Sen birini ne kadar seversen sev o da seni ne kadar severse sevsin elin oğlu kızı üzer arkadaş. Ama üniversite de neler neler görürsün düşük not al üzülürsün yüksek al sevinirsin daha anlamlı gelecek planı. Tabii aşk güzel şey. Ama üniversiteyi yaşamalısın. Keşke diyorum bir kere daha aynı ortam da okuyabilsem. Mesleğin olsun sonra evlenirsin tatlım
Kesinlikle okumak... Zaten gençken yaşadığı baskıyı bir de evlendikten sonra kimsenin çekebileceğini sanmıyorum. Okursa fikrini soran, önemseyen, ciddiye alan olur. Eğer okumazsa sen ne bilirsin diyip belkide hiçbir şeyde fikri alınmayacak ve mutsuz olacak. Diplomayı alan düdüğü çalar anlayacağın.
Üniversite tabii ki. Kızın ufkunu genişletmesi gerekiyor. Ailesinden gördüğü baskının yanlış olduğunu kavrayamazsa evlendiği kişiden gördüğü baskıyı normal olarak değerlendirir. Ekonomik özgürlüğü de olmadığı için, eşinin baskısından kaçıp aile baskısına dönmek istemediği için boşanamaz ve hayatı mahvolur böylece
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evlenince kurtulmazsın asla arkadaşım öyle yapıvak çok büyük bir hat yaparsın üniversite okumak çok daha iyi ekonomik özgürlüğün olur ilerde cinsiyet ayrımcılığı en nefret ettiğim şey senden 5 işi yapmanı istiyolar ben hem ovaya gidiyordum hem ev işi hem çalışıyodum sınar yemek vb. İşlerde erkekler istedikleri gibi geziyorlar eğleniyorlar kızın sevgilisi olunca afedersin bacım diyolar erkeğin sevgilisi olunca farkı kız makyaj yapar bacım olur kız erkeğe yazar yüzsüz olur ana erkek kıza yazınca aşık biz niye gece gece rahat dolaşamıyoz ya ya 8 hatta önce evdd olmak zorundayım insnlar ve toplum drğişmedikçe bu da asla ddğişmez sakın evlenme iki yıllıkda olsa oku.
Sakın evlilik diyenlere aldırış etme. Git oku. Kendine yatırım yap. Hobiler edin üniversitede. Dolu dolu öğrenci hayatını yaşa ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın ol. Hayallerin peşinde koş. Ama bak tekrar ediyorum sakın evlenip de kendi ekonomik bağımsızlığın yok diye kendini ezdirtme. Çünkü ezileceksin belki de sırf kocanın eline bakıyorsun diye şiddet göreceksin. Git oku en güzeli
kendini kurtarması ve ayakları üzerinde durabilmesi için için önce okuması kendine yeni bir hayat kurup her şeyi düzene sokması için de daha sonra evlenmesi gerekir eğer aileden uzaklaşma şansı varsa evlenmesine gerek bile yok okumak yeterli tabi bu aileyle küs olmak yüz çevirmek değil kesinlikle aileyle olan sorunlarda bu aşamada çözülmeli
İkisi de olmaz. İkisi de ancak birer araç olabilir. Amaç koyup buna ulaşacak olan gene kendimiz olacağımızdan, en önemli yatırım aracı insanın kendisidir.
Kendini geliştirmesi gerekir bu kız çocuğu ki güçlü bir kadın olsun, özgürlüğüne sahip olsun ki çocukluğunu zehir eden bireyler dokunamasın bu kişiye.
Şöyle düşün böyle ani bir kararla evlenirsen evleneceğin kişi ailen gibi hatta ailenden daha beter olabilir. Ama üniversiteyi kazanıp kendi ayaklarının üzerinde durursan tamamen özgürsün. Sadece sen ve özgürlüğün... Mantığını kullan sırtın yere gelmez.
Evlilik asla kurtarmaz. Aile baskisindan kacayim derken koca baskisina takilir. Kurtulus olarak gördügü adamin bir hanzo oldugu ortaya cikincada hayatina hayal kirikliklari ve caresizliklerle boyun egmeyle devam eder. Cocuklari olursa onlara bir sey katamaz cünkü okumamistir dünyasi ev olmus, kocasina olmustur. Kisacasi binlerce kadinin yaptigi bu hatayi yapmayin ve okuyun. Kendinizi ancak yine kendiniz kurtarirsiniz
Evlilik asla kurtarmaz, kızlar bu yanlışa çok düşüyor. Sırf evden kurtulmak için yanlış insanlarla evlilik yapıp kadın cinayetlerine şiddete kurban gidiyor. Biraz bilinçlenmek lazım, evlilik kurtuluş değildir.. Eğitim ve kariyer sahibi olup önce kızların kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmelisiniz
Tabi ki üniversite. Evet evlilikte güzel bir olay, doğru insanla karşılaştığın sürece ama şu zamanda o kişi doğru mu değil mi anlayamıyorsun. En iyisi ve öncelikli olanı okumak. En azından kendi ayakların üzerinde durabilirsin, kendi paranı kazanabilirsin.
İkisi de kurtarmaz Aileden kaçıp evleneyim derse; "Yağmurdan kaçarken doluya yakalanma ihtimali" var Aileden kaçıp üniversiteye gideyim derse; "serbestliği görüp g*tü başı dağıtma ihtimali" var. Kısacası ikisi de kurtuluş değildir...
Aile baskısı gören bir çocuk üniversiteyi başka bir yerde okuyabilirse eğer o kurtarır ama maalesef bu baskıyı hisseden insanlara o da izin verilmiyor. Evliliği kurtuluş olarak seçmeye karşıyım. Ama tabi insanların yaşadığı hayatı bilemeyiz
Hiçbir insanın dayanağı başka bir insan olmamalıdır. İnsan kendi ayakları üzerinde durabiliyorsa, hayatını birine bağlı olmadan da idam ettirebileceği düşüncesinden eminse kimseye boyun eğmek zorunda kalmaz. Evlilik baskıdan kurtuluş amacıyla yapılıyorsa doğru değildir bu. Yani böyle bir durumda kişiyi kurtaracak olan evlilik değil üniversitedir zannımca.
Evlenince eşi iyi çıkarsa mutlu olabilir. Ama bu tarz kişiler bu kez de okumaya özeniyor çevremde görüyorum. Eşi kötü çıkarsa tek kişiye bağımlı olduğu için cehennem hayatı yaşar. Ama okuyup kendi parasını kazanırsa özgüveni artar ve eşi örneğin onu aldattığında daha rahat boşanır. Kısacası daha güçlü olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Elbette üniversite okumak. Ben her kadının ekonomik özgürlüğünü elde etmesi gerektiğini düşünüyorum. Büyük hayaller, aşklar ile kurulan bir yuvanın bile bozulmayacağının garantisi yok. Onun için evlilik asla bir kurtuluş değil kaçıştır. Ne yazık ki sırf baba evine gitmemek için eşinin pisliklerine katlanan bir sürü kadın var. O yüzden en doğrusu okuyup kimseye muhtaç olmamak.
İyi bir eğitim kurtarır. Benimde bir kızım var başta yabancı dil eğitimi olmak üzere tüm eğitim hayatı boyunca sıkı bir takipçisi olacağım. Ne okuldan almak çözüm nede okula gönderip takip etmemek. Evlilik kendi vereceği bir karar olur.
Üniversite. Evlilik ciddi manada yozlaşmaya fazlasıyla açık bir kurum. Çok kötü bir insan düşünmek gerekirse, nasıl zorluklar yaşanacağı da aşikar. Kendi kazanımını elde etmek çok daha iyi. Ailelere de büyük sorumluluklar düşüyor.
Üniversite okuyup iş hayatına karışınca kendi ayaklarının üzerinde diğerlerinden bağımsız bir şekilde yaşayabileceğin için sana karışmaya kimsenin hakkı olmayacak. Bu yüzden üniversite diyorum ve hakkında en hayırlısını diliyorum. 🌸
Üniversite tabii ki. Maalesef kız çocukları üzerinde baskı kurma sorunu toplumumuzun geneline yayılmış bir problemdir. Sen herşeye rağmen iyi bir eğitim alarak kendi ideallerinin peşinden koşmaktan vazgeçme. lütfen
Böyle bir aile de büyüyüp, kurtuluşu evlenmekte gören bir çok kadın var ama çoğu zaman aceleyle yanlış kararlar verip daha da zor duruma düşüyorlar. Çok üzücü. Zor bir durum ama sabretmek en mantıklısı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
üni demiş herkes hiç kusra bakmayın uni belli bir yere kadar 4 sene okudu diyelim sonra iş bula bilecek mi tabiki hayır haftalık 400 tl çalışır ise iş çok uni çoğu bayanlar erkeklerin sırtından geçiniyor geri kalan da sevgili ayağından uni aşklar otogara kadar en fazla
Yanlış bölümde okuduysan bizene kardeşim türkiyenin boktan ekonomisi belli meslekleri kaldırıyor. 4 sene hava için okurlar gir grafiğe bakalım işsiz kalırmısın
Ailesinden uzak bir yer yazarak üniversiteye gitmeli cünkü sırf kurulmak için evlendirsen ne olur biliyormusun tanıyamazsın belki karşı tarafın ailesi senin ailenden daha kötü esin olacak kişiyi düşünemiyorum bile şu zamanda insanlar 40 yıllık eşlerini tanıyamıyorlar ki bırak sen ailenden kurtulmak için asla böyle bir yola başvurma
Üniversite kurtarır evlilik öldürür. Öncelik her zaman okumak olmalı. İllaki birgün evlenirsin. Aileden kurtulmak içün yapılan evlilikler daima pişmanlıkla sonuçlanır.
Üniversite kurtarır. Bir baskıdan kurtulmak için evlenince başka baskı dolu bir hayata giriş yapıyorsun çünkü. Spiritüel yasalardan benzer benzeri çeker yasasını inceleyin
Sürekli birileri bir kadını kızı öldürüyor tecavüz ediyor ya da zaten müsait olan üniversite çağındaki ergenleri bir şekilde kandırıp cinsellik için kullanıyor ebeveynlerde çoluk çocuğa sahip çıkalım diye peşlerine düşüyo, hadi ebeveynleri kınayalım çok haksızlar
Kurtuluşunu direk bunlara bağlamak saçma. Önce kendi içinde bazı şeylere inanmalı sonra sabredip hırsla güçlü bir şekilde stedigine her şeye rağmen yönelmeli. O yüzden o bu şu diyemiyorum
Üniversite tabiki evlilik çok mantıklı değil olur da ailenden sana daha çok baskı yapan biri çıkar karşına pişman olursun sakın öyle bişey yapma üniversite mutlaka okunmalı merak etme bir meslek sahibi olup eve para getiren her kız çocuğunun değeri artar.
Üniversite okuyup bağımsız biri olmalı kesinlikle. Evlenirse kocasından baskı görür eğer kendi bagımsızlıgı olmazsa. 4 sene dayanmak lazım şehir dışı yazıp rahatlarsın.
Evlilik doğru kişiyle olmazsa hayat zindan olur insana. Beterin beteri vardır hep.. insan kıymetini bilecek, hayat arkadaşı olabilecek biriyle hayatını birleştirir..
Okulmalisin.. Evet kız çocuklarının üstünde baskı var hak veriyorum. Ama kız çocuğunu fazla serbest bırakınca başına bela alma oranı daha fazla. Beni yanlış anlama gördüğümü söylüyorum bu belalar ister istemez ailesinde yansıyor. Diyeceksinki erkekler öyle değilmi evet erkekte de böyle durumlar var ama kız çocuğa göre daha az. Mesela ben bugüne tek bulastigim belalardan hiç birini ailem bilmez.