İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'dan itibariyle düğün salonlarının açılacağını ve düğün yapılacağını açıklayan bir genelge yayınladı. Bu genelgede ilginç yasaklar vardı. Bunlar;
Misafirlerin girişte ateşleri ölçülecek. 38 dereceden yüksek ateşi olanlar hastaneye gönderilecek.
Düğün mekanında dezenfektan ve el antiseptiği bulunacak. Düğün öncesi ve sonrası salon dezenfekte edilecek.
Her masada kolonya ve dezenfektan bulunacak.
Bütün misafirler maske takacak.
Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı töreninde yakınlaşma olmayacak.
Toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak.
Dans, oyun, halay, horon gibi gösteriler yapılmayacak. Sadece gelin ve damat dans edebilecek.
Bu kurallara göre düğünlerde oyunlar yasak olacak. Böyle bir durumda düğünlere katılır mısınız? KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Görüşlerinizi bekliyoruz.
Korona bitmedi, hiçbir düğüne katılmayı düşünmüyorum.
Çok yakınımlarımın düğününe mecbur gideceğim.
Sosyal mesafemi korurum, düğünleri özledim elbette katılacağım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
1 Temmuz’da düğün salonları açılıyor, halay çekmenin yasak olduğu düğünlere katılır mısınız?
Olan şey, Elektromanyetik dalgaların virüsleri tetiklemesi veya virüs üretmesi değil,
Elektromanyetik dalgaların zararlarını örtbas etmek için insanlara zarar veren şeyin virüs olduğunun söylenmesi Oysa virüsler insanlara zarar vermez, virüsler zarar veren şeylerin sonucudur." Bir tezde böyle! Dünya Sağlık Örgütünün doktor olmayan başkanı salgın 5 yıl daha sürebilir demiş. Bunun üzerine Prf. Dr. Bülent Ertuğrul bu çok uzun bir süre o zamana kadar bir tedavi bulunabilir ve çok hızlı üretilebilir diyor. Özetle dsö bu gerilimli durumu sürdürmenin peşinde sanki aşı ve çip olayı bir kez daha istedikleri gibi gitmiyor. Tehdidi büyütmeye karar verebilirler ve başka virüslerle sınanabiliriz. Virüsten önce bu hastalıklı zihniyete sahip adamların dizginlenmesi, hatta küresel toplum üzerinde bu kadar söz ve eylem haklarının olmasını kısıtlayacak yaptırımlar uygulanması gerekir.
Bilgisayarlar için işletim sistemi satmaktan başka bir alanda ne işleri var? Vücudumuzda bir çok virüsler yaşıyor kanser hücreleri, ve diğerleri, uyuyorlar bunları GDO lu ürünlerle, radyasyon yayan Wifilerle bunlar uyanıyor benim düşüncem covid bir çeşit radyasyon zehirlenmesi, nasılki MR çekimlerindeki radyasyon vücuttan hemen atılamıyor gibi, özellikle amerikanın covitten ölüm oranlarının artması beslenme yanlışlığından yani fastfood gıdaları fazla tüketmeleri, bizler genetik olarak bağışıklığımız iyi bunlarda atalardan kalma bol probiyotik turşu, yoğurt, sirke, kelle paça, kefir gıbi faydalı gıdaları tükettiğimizden dolayı en az hasarla atlatacağımızı düşünüyorum. Bununla ilgili eş dostla yaptığımız konuşmalarda ölüm sonrası insanın kurtlanması vücutta bulunan bakterilerin oksijensiz kalan vücutta değişime uğraması yani nefes alıp düzgün beslenmeyle bunlar gün yüzüne çıkmıyor. İlk başta belirttiğim gibi bizi hasta eden şeyler uyuyan hücreler. Hipokrat kaçıncı yüz yıldı hatırlamıyorum şu an YEDİKLERİNİZ İLACINIZ. İLACINIZ YEDİKLERİNİZ olsun demişti. Benim naçizane düşüncem herşey boğazdan girenlerle alakalı, birde uyku düzeni, karanlıkta uyumak çok etkili. Her şey barsak florası ile alakalı bizi ayakta tutan HORMONLAR hormonların %97 si barsaklarda salgılanır. "Virüsleri Salgınları laboratuvar da ürettiler Önce Tohum sattılar bu tohum böcekleri çekti Böceklerden kurtulmak için al ilacı dediler Bu da hasta etti hasta olunca da al aşı dediler Ama bunları yapan hep aynı şirketti" !.. * * * * *
Tanıdıklarımın düğünleri Koronavirüs nedeniyle iptal oldu, gayet de isabetli bir karar bence. Buna rağmen düğün yapmak isteyenler varsa da bilmeliler ki, sağlık her şeyden değerlidir ve davet gelse de gitmeyeceğim. Yoksa düğünleri, o düğün eğlencelerini ben de özledim. Umarım tez zamanda bu durumları aşar ve daha sağlıklı bir toplum oluruz.
Zaten normal zamanda katılmayı sevmiyorum. Görüntü verip tebrik edip çıkarım. Düğünlerden de pek haz etmem. Benim için düğün sevdiğim yakın çevremle güzel bir akşam yemeğinden ibarettir. Bu işlere harcanan parayada acırım. Onun yerine yuvamı güzelleştirip , hanemde mutlu olmaya çalışırım. Zaten zamanımızda düğün yapmak büyük külfet büyük borçlanma. Geçimin dara düşmesi evliliği olumsuz etkiler. Zaten evlilikler pamuk ipliğine bağlı. Kimse sıkıntıya gelemiyor. Bir gün mutlu olucam diye milyonlar harcayıp büyük düğün yapmak bana göre israf ama halkımız arasında gösteriş öylesine yaygınki. sanki düğünü başkalarının gözüne sokmak için yapıyorlar. kimse demiyor damat ne yapar gelin ne yapar kısaca gitmem
Normalde de pek tercih ettiğim bir etkinlik değil. Kaldı ki salgın dan dolayı azami gayret gösterip, orada kaç aylık emeği, özveriyi ve kimsenin sağlığını tehlikeye atamam.
Katılmam. Bizim burda bir adam var. Nerde davul görse çıkarır mendilini hemen oynar. Neyse slow tarzda şarkı söyleyen bir sanatçının konserine geldi. Baktı oyun yok. Böyle oluyor mu halay için geldim deyip gitti 😀
Hiç kimsenin bu şartlar altında o kadar para ödeyip de düğün yapacağını sanmıyorum. Düğün yapıyorlarsa da kesin o yasaklar delinecek demektir. Ben insanımı bilmez miyim? O halay da çekilir, göbek de atılır, para da takılır, şakır şukur oynanır.
Halaydan nefret ederim zaten hiç tarzım değil anlamamda zaten deli gibi bir sağa sola becerebilseler çekmeyi içim yanmayacak biri ayağını sola atarken öteki sola atar biri sağa giderken öbürü sola gider serçe parmağın yerinden çıkması an meselesi hayır yani beceremiyorsun ne diye gerek görüyorsun birde zorla kaldırırlar, halay olsun olmasın düğünlerden nefret ederim. Kokteyl tarzı falan ise olabilir..
Dugune gitmeden oynamadan olmaz o yuzden katilirim zatende katilacam temmuzda dugunumuz var mesafeyi koruyarak dikkat ederek belli sure durup ayrilacam fazla kalmayi dusunmuyorum acikcasi dugunde de Oynamayi severim ins kendimi tutabilirim ☺️
şansımı seveyim o kadar yıl koca çıksın diye bekle yaş olmuş 30 tam evleneceğin yıl koronaya takıl sanırım oyun falan olmayacak... iller arası yasağın kalkması iyi olmadı ne güzel bizim buralarda yoktu şimdi yurtlar koronalı hasta dolu
Düğünleri sevmiyorum gösteriş gibi geliyor ve masrafa sokuyor insanları bir yerde nikah kıysınlar olsun bitsin ne gerek var ki düğüne yıllarca borcunu ödeyecek tüm o masrafların kadınlar eşlerini düşünsün biraz
Vallahi en yakınımda olsa gitmek istediğimi sanmıyorum çünkü belki bize bir şey olmayacak ama bende varsa ve benden birine bir şey olursa o zaman vicdanım çok sızlar tek kendimi değil milleti düşünüyorum.
aferim aferim Türkiye hala sen bu halkına güveniyorsun ya bravo sana Türkiye Temmuz ayının ilk günlerinde 2 bin leri göreceğiz daha rakamları nasıl düşürüz nasıl tedbir alırız diyeceklerine herkes rant kaygısına düşmüş
Elbette ki katılacağım. Korona morona valla beni ırgalamaz sosyal mesafemi korurum maskemi takarım halayımı da çekerim. Bir kürdün halay çekmeden kaç saat durduğunu gördünüz 😂😂
herkes senin gibi düşünseydi eğer bugün normalleş de başarıyı elde ederdik işte senin gibi birkaç kişi kurallara uyunca uyuyoruz diye avrupa ya hava atıyorduk noldu demekki Türklerin çoğu uymuyormuş kardeşim lafım sana değil kurallara uyuyorsun eyvallah ama Genel Olarak Türkiye bu süreç de 4 aylık müadeleyi veremedi
Halaysız danssız düğün en sevdiğim ya, dans hep bana boş gelmiştir. 😂 Şakası bir yana, şu dönemde asla düğüne katılmam, ayrıca yine şu dönemde düğün yapacak bir tanıdığım da yok.
Ben geleneksel olarak düğünlere karşı değilim, fakat Covid-19 döneminde özellikle bu kadar belirsizlikler kol gezerken düğün yapmayı, ya da düğünlere katılmayı düşünmezdim.
Zaten oynamayı seven birisi değilim. Benim için bir getirisi veya götürüsü olmayan bir durum. Ben düşünlere birşey yiyip içmek için gidiyorum zaten. Başka bir amaçla oralarda olmuyorum.
Aman en gereksiz adetlerden biri zaten. Normalde de gitmezdim şimdi hiç gitmem. Hoş zaten kimse bu yasaklara uymayacak ki. Herkes yine dipdibe oynayıp eğlenecek maskesiz.
Bence son derece kısıtlı katılımlı nikahlar şeklinde yürümeli işler bir süre. Bu süreçte aile arasında nikah yapan çiftler, icabında bir yıl sonra düğün yapabilirler. Yani salgın geçince.
Bir akraba ve kısmen belli olmayan bir arkadaşımın düğününe gideceğim. Başka düğüne gitmeyi düşünmüyorum. Sokağımda kına gecesi olursa camdan izlerim sadece.
Amaan dert mi bu ya. Otursunlar evde az daha beklesinler. Eş adayı da test edilir bakalım ne kadar sabırlı. Herşey düzelirse inşAllah o zaman düğün yapsınlar. Hem yapılacaksa tam yapılır.
Korona bitmeden kalabalık topluluklar olarak bir araya hiç gelinmemeli. Gerekirse nikah yapıp düğün masrafını evli çifte hediye etsinler. Düğünlere gitmeyi düşünmüyorum.
Şu an abim evlense yine gitmem düğüne falan. Ki kendisi bu zamanda düğün yapmayacak kadar kendinde👍 nikahı anlarım da düğün için bu kadar gereksiz çaba ve riski anlamsız buluyorum