+1 yılGüzel kardeşim aşağıda yorumlarda da görüşleri onaylamışssın bu beni üzdü. Tövbe etmelisin.
İslamda böyle bşr saçmalığın yeri yoktur. Kesin delilleri seninle paylaşıyorum.
Tenasühe inanan dinden çıkar kâfir olur. Bu bâtıl inanç, daha çok Hindu ve Budistlerde görülür. Ölen kimsenin ruhu başkasına geçmez. Bekara suresinin (Allah sizi ölü iken diriltti. Sonra öldürecek, sonra diriltecek, nihayet Ona döndürüleceksiniz) Kâfirler ahirette (Ey Rabbimiz, bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin) diyecekler. (Mümin 11),918 Yorumla- +1 yıl
Orada da anlatılmak istenen şu : Çocuğun ana rahminde can verilmesinden önceki hâli için ölü, can verilmesine de diriltme denmiştir. Yani insan, bir defa ana rahminde, bir de kabirden sonra diriltiliyor. İki ölü hâli vardır. Biri ana rahmindeki canlılıktan önceki durumu, bir de kabirdeki hâli. Yani hepsi iki ölüm, iki diriltmedir.
Bunun reenkarnasyona nasıl bağladın güzel kardeşim. Birde delil gibi insanlara sunuyorsunuz bunu ve dinden çıkıyorsun. Okuduğunu doğru anlamanı tavsiye ediyorum. - +1 yıl
İllâ mevtetenâl ûlâ ve mâ nahnu bir muazzebîn. Sadece bizim ilk ölümümüz var. Bir daha biz azba uğratılmayız. Ha gayet açık ki ikinci bir ölüm de olacak. Bir başka yerde de diyor ki: Kâlû rabbenâ emettenâsneteyni ve ahyeytenâsneteyni. Rabbimiz bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Fe hel ilâ hurûcin min sebîl. Bir üçüncü dirilme olacak mı? Eksiklilerimizi düzeltelim. Veriyor. Efendim işte o ilk ölüm ana rahminde…Ana rahminde ölüm. Ölümden söz etmek için bir defa hayata gelmesi lazım.
- +1 yıl
Yani sen şimdi Allah'a hesap mı soruyorsun?
- +1 yıl
Bsn daha bir şey demiyorum sen kiminle masaya oturuyorsun karşında her şeye müktedir bir Allah var. Oku ve öyle gel tartışalım kardeşim. Kusura bakma Allah sana hidayet versin diyorum ve susuyorum. Üzüldüm bunu savunuğuna
- +1 yıl
Güzel kardeşim görüşümü kaldır git neye inanmak istiyorsan inan. Ama ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün. Çünkü Allah her şeyi zaten görüyor. Haydi eyvallah.
- +1 yıl
Reenkarnasyonun kabulü, eğer mahşer inancını başka gerekçelerle reddetmiyorsa, Ahiret inancıyla çelişmez. Ahiretteki dirilme (ba’s), son hesap günü için bir dirilmedir.
Kur’an, mahşerle dünya arası bir devreden söz ediyor. Bu devre, berzahtır. (bk. Müminun, 100)
(Not: “Döndürün ki, o arkada bıraktığım yerde iyi bir iş yapayım.” Hayır, bir kelime ki bu, o söyler onu. Ötelerinde, dirilecekleri güne kadar bir berzah vardır.” Müminun 100. B. Pakman)
Reenkarnasyon, şöyle veya böyle, berzah sürecinde söz konusu olur. Ruh, bir yerine birkaç kez bedenlenmekle berzahın dışına çıkmaz. Mahşer ve hesap, tüm ihtişamıyla bakidir. Ve herkes haşrolacaktır.
- +1 yıl
Kopyala yapıştır yapma soruştur kardeşim neyse haydi selametle. Rabbim hidayet versin sana.
- +1 yıl
Tamam tamam sakin nasılda sabah sabah delirtti seni🤣🤣🤣
- +1 yıl
Haydi anlaştık o zaman bak ne güzelde tartışılıyormuş demek ki..
Seninle hiç tartışacağız aklıma gelmezdi. Hadi kal sağlıcakla🙏☘️ - +1 yıl
Ben seni halen iyi bilir severim. Sen bana kızsanda şimdi eve yeni giriş yaptım sohbete devamm ederiz yeri gelince. O vakte kadar kal sağlıcakla.
Seviliyorsun.
Ama dinde reenkarnasyon yok🤭 - +1 yıl
Tövbe helal olsun ne demek.
Değerli bir kardeşimsin ama sandım ki sen öl, çiçek ol böcek ol onu savunuyorsun net sorsana sorunu🤣🤣 - +1 yıl
@alonephoenix teşekkür ederim🙏
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yıl1. Ölüm ve diriliş.
Burada şahsi kanaatim ruhların yaratılmadan önceki hali yani berzah aleminde yaratılışı ve sonra yokluk yani ölüm halinde beklemeleri.
2. Ölüm ve diriliş.
Dünya hayatına gelmemiz ve ölüp ahiret aleminde yeniden diriltilmemiz olarak düşünüyorum.
Not: "Allah'ı nasıl inkar edersiniz? Halbuki siz ölüler idiniz ve o sizi diriltti. Sonra öldürecek ve sonra tekrar diriltecektir. Nihayet O'na döndürüleceksiniz. İlk ölüm dışında artık orada ölüm tatmayacaklar.
Duhan Süresi 56. Ayet
Burada ilk ölümü ruhların yaratıldığı an olarak biliyoruz ve sonra öldük. Ardından dünyaya diri olarak gönderildik ve ölüp yeniden ahiret yurduna gidip orada diriltilmemiz ile bir daha ölümsüz olacağımız mükafat veya ceza noktasına gelmiş olduk.
Sonuç olarak 2 defa dirilip 2 defa ölmüş oluyoruz.17 Yorumla- +1 yıl
Ben şahsi kanaatim dedim. Ruhun yaratılması da bir diriliş bana göre. Tabi siz daha çok biliyorsanız o ayrı. Ben kendimce yorumladım ve benim inancım bu yönde. Ruhun yaratılışı ilk diriliş değil diyorsanız ruhlar nereden geldi sorusunu sorarım bende. Allah onları yaratmadı ve can verip diri olmalarını sağlamadı ise Allahın dışında nasıl var olabildiler?
- +1 yıl
Annemizin karnında 40 gün öncesine kadar cansız ceninler olduğumuzu bildiren ayetler var. Bu ölüm benim sözüm değil. Yine ayet.
- +1 yıl
Ona biçim verip kendisine ruhumdan üfledigim zaman onun için saygıyla eğilin.
Sad süresi 72. Ayet
Sizden birinin yaratılışı anne karnında 40 günde toplanır. Sonra melek gelir ve ruh verilenin rızkı, eceli yazılır.
Buhari Sahih adlı eserinde bulunan hadis.
ve bu ayeti tefsir eden hadis - +1 yıl
Tabi senin bulduğun ayetler ve farklı yorumlar varsa onları da okuruz. Bilgileniriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
+1 yılBu cok derin bir konu.
Kimisi Allah aciz mi ki bir ruhu onca bedende gezdirsin diyor..🤔mantıklı
Kimisi de tek sınavla hesap yapılmaz diyor.
Astral seyahat davaları var , paralel evren davaları var..
Yaşanmış olaylar, hikayeler çok.. mesela
Reenkarnasyon fenomenine bir numaralı kanıt olarak gösterilen “Titu olayı” 1990 yılında BBC tarafından yapılan bir belgesele konu olmuş ve kitlelere ulaşarak dünyaca büyük ilgi görmüş.
Valla kafam karışık karar veremiyorum. Ama reankarne olacaksam lütfen hep kadın olarak geleyim Dünyaya😅20 Yorumla
+1 yılregresyon seanslari oluyor insanlar kendini baska biriymiş gibi görüyor ve öldüğü anı falanda görüyor ama bu bilinçaltinin bir oyunu veya kurgusumu bilemiyorum. Gerçekmi değilmi tam kanıtlanmamiş birşey.
Ben inanmiyorum çünkü öbur tarafta hesap vericez ya kendi ruhumuzla hesap vermemiz gerekiyor 1 ruh bissürü insan degiştirip hepimizin hesabini tek tek o mu vericek bizim beynimiz hem ruhu hem bedeni kontrol ediyor ruhun kendi iradesi diye birşey yok ruh da vücutta bize ait bir bedenimiz olduğu için mantıklı değil.
Ama bilmediğimiz o kadar çok şey varki neye inancağimizi saşirdik :D10 Yorumla
+1 yılMezhep imamlarının vaazlarını dinlemiyorum. Çok merak edersem açar okurum ki konu hakkında bilmem gerekeni biliyorum. Reankarne (tenasüh) olayına inanmıyorum. Hinduizm'de özellikle yaygın bir inanıştır ancak işin özüne inip, biraz mantık yürütünce saçmalığın boyutunu görebiliyorsunuz
23 Yorumla- +1 yıl
Ruh göçü aynı durum. Ruh göçüne inandıktan sonra ne şekilde dirileceğinin önemi var mı?
+1 yılYaa bu konu çok karışık.. Bence olabilir. Farklı bakış açıları var kafamı karıştırıyo.. Ben ruhun yenilendiğine ruhun bedenden çıktığında başka bir bedende doğabileceğini düşünüyorum. İslamı açıdan daha bilgili arkadaşlarım var hoca olanlarda var onlarda "Allah neden böyle bişeye ihtiyaç duysun ki?" diyolar..
11 Yorumla
+1 yılSaçmalıyor bence şimdi ki hocalar bile ne dediğinin farkın da değil. Niye Allahı görmüyorsun inanıyorsun dünyada gelen insanlar gelmemiş mi ki ölsün falan filan saçmalıyor.
22 Yorumla- +1 yıl
Açın biraz kuran okuyun aradığınız bütün cevaplar on da
kardeşim biz niye geldik dünyaya Allaha kulluk etmek için ve sınav oluyoruz sence reenkarnasyon olsa mantıklı olur mu
314 Yorumla- +1 yıl
sonuç olarak dünyaya gelmiş bir cenine yerleştirilmiş Takdiri İlahi yapacak bir şey yok melek gibi ki şu var bu sordun sorunun cevabı illa ki vardır şu an ben yanıtlayamam ama üstüne düşüp güzelce bilgi edinirsem açıklarım ya da sen daha mantıklı insnalara ya da sitelere danışabilirsin çünkü günümüzde doğru bilgiyi edinmek çok zor
- +1 yıl
Kur’an’da reenkarnasyona işaret eden yirmiye yakın ayet vardır. Bu ayetlerin, geleneksel kabullere mahkum olmadan değerlendirilmesiyle şu sonuçlara ulaşılabilmektedir:
Herkes tekrar tekrar bedenlenmez. Ruh, tekamülüne genellikle dünya ötesi alemlerde devam eder. Ancak bazı ruhlar, dünya boyutuna tekrar indirilir ve tekrar bedenlenirler. Bu bedenlenme, Allah’ın lanetini gerektiren büyük kötülüklere bulaşmış olanlar için domuz, maymun veya zalimlerin uşağı haline getirilme şeklinde olabilir.
- +1 yıl
Herkes tekrar tekrar bedenlenmez. bedenlenenleri saymışlar ki bir ara bir haber vardı 80 yılında mı yaşamış misal diyom tarhileri hatrırlamıyorum ve günümüzde tıpa tıp aynı kişi peki bu pilotun günahı sucu neydi ki basitt bir pilot mu yoksa günahkar mı ki kabir azabı denen şey var birde laneti üzerine tekrar diriltme gibi şey olabilir mi bilmiyorumda kabir azabı çeker çektirilir yani dedim gibi sana bu konu da bir şeyleri açıklamam için %100 bilerek gelmem lazım ama benim bilgim kendime yetiyo ve inancım yok diyorum reenkarnasyona
- +1 yıl
Olay yaradan Rabbimizin bu şansı kuluna tanımasıdır. sence Allah büyük günahları işlemiş birine tekrar bir şans verir mi misal hitler diyelim ya da dünyanın gelmiş geçmiş en azılı suclusu ki o zaman herkes ister bu şansı nebiliyim şimdi internettekiler kopyalayıp yapıştırmak kolaydır kuranı hiç okumadıysan türkçe mealinden tamamen olayları çıkarıp anlayamazsın
- +1 yıl
Sen dersen ki Kur'an ı mealinden okuyup anlayamazsın o zaman dinden çıkarsın reis. Şüphesiz dosdoğru bir kitaptır o. Aklı olanlar için hidayettir. Aklını kullanıp bu sonuca ulaşırsan ahiret inancına da dokundurmazsan bu Allah'ın bileceği iş. Kur'an da yazılan ortada. İster inaaan ister inanma. Senin kaybın olur
- +1 yıl
kardeşim git sor hocaya ya da nete şimdi sen çeviri yapıyorsun googledan dosdoğru cıkıyor mu o cümle yakın ihtimalli cıkıyor ama tam ne bilmiyon ben bunu bilerek söylüyorum yani güzel kuranı mealden okumak bile bir şey elbette ama tam anlamyla anlamak için arapça okumak en güzelidir
- +1 yıl
yani görüşümdeki şeyden cıkarak ilerlersen zaten doğru şeyi bulursun mantıksız bişi söylemedim direk doğmamış ceninden girdin de melek işte onlarda ne günahı ne suçu var ki bu işin cinleri var şeyleri var konular çok derin bazen insan kusurundan ölüyor bazen cinler hamile kadınlara musallat olayı olur misal ya da Takdiri İlahi deriz
+1 yılBence reenkarnasyon var. 1 hayat koskoca dünyayı anlamak için yetersiz ayrıca bazılarımız daha küçükken hayatını kaybediyor. Onlara haksızlık olmaz mı?
13 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar çok ezberci duyduklarını söylüyorlar sadece bu böyleymiş diyip duruyorlar. Kendileri hiç okuyup araştırmıyor hep başkalarını gösteriyorlar
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaşar Nuri dinlemeyelim.
Siz de dinlemeyin.
Allah onun günahlarını affetsin.90 Yorumla
+1 yılacmaz ölüm den sonra hayat var zaten ama o şekilde değil.
33 Yorumla- +1 yıl
Bence sen ne dediğini bilmiyosun... Allah bilir herşeyi Kuran'da yazan ölümden sonra olanlar var Berzah alemi var ama bu dünyada değil bunlar ölünce bu dünyada isin bitiyor senin hangi ölen geri gelmiş bu dünyaya var mı ispatlarin bu akrabam öldude bu şekilde dünyaya geldi diye kabir hayatı Berzah alemi kıyamete kadar beklenecek yer bu dünya da değil
Onların geri dönmelerini engelleyen bir berzah vardır diyor ayette
Daha söze gerek yok bence.23 Yorumla- +1 yıl
Herkes tekrar tekrar bedenlenmez. Ruh, tekamülüne genellikle dünya ötesi alemlerde devam eder. Ancak bazı ruhlar, dünya boyutuna tekrar indirilir ve tekrar bedenlenirler. Bu bedenlenme, Allah’ın lanetini gerektiren büyük kötülüklere bulaşmış olanlar için domuz, maymun veya zalimlerin uşağı haline getirilme şeklinde olabilir.
Bu son şekle Kur’an ve hadis dilinde ‘mesh’ (noktalı Hı ile) yani hayvana çevirme denmektedir.
Meshin, insanı olduğu yerde ve anında hayvana çevirme şeklinde değerlendirilmesi müfessirlerin tevilidir.
- +1 yıl
olacak şimdi ben bunda ısrar edersem? Şişlide bana apartman mı tahsis edecekler veya öbürüne? Yoksa yok kardeşim. Yani Süleyman Ateş hoca bunu tefsirinde, ilk, bak burda ilklik onun hakkıdır, ilk bunu çok geniş ve çok mukni ve çok geniş şekilde bunu gündem yaptı. Ona da çok sataştılar filan, ama, sataştılar ama aşamadılar ve dediği hala ilmi manada inandırıcılığını koruyor. Süleyman Ateş Hocaya göre ahiretin müteşaibih olmasının bir manası da bu. Reenkarnasyon bu müteşaibih ahiret inancının bir tür yorumudur
+1 yılYasar nuri geberdi gitti munafık, böyle serefsizler milletin kafasini karistiriyorya
29 Yorumla- +1 yıl
Adam dünyada bile. ibretlik çürütuldü munafık.
- +1 yıl
Sen diyebilirsin ven Rahmeli demem, islama böyleleri zarar verdi Sosyetenun keyfine gore yorum yapardı, ben gayet iyi tanirdim sen meraj etme
- +1 yıl
Turkiye Cumhuriyetinin kurulusunda ki Diyanet isleri baskanida Hafizdi ama yahudiydi hafiz olman sana birsey kazandirmaz Allah a gercekten iman etmemissen
- +1 yıl
Birak bunları demekki sen Kendi dedigin gibi Yâsar nuriyi anlayamamissin
- +1 yıl
İlk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rıfat Börekçi’nin Yahudi bir haham olduğu iddiasının doğruluk payı bulunmuyor. Mehmet Rıfat Börekçi, İslâmi ilim eğitimi almış, Medreselerde müderrislik yapmış, Ankara müftülüğü görevini üstlenmiş, Kuvayı Milliye’yi desteklemek için Ankara fetvasını sunmuş bir isim. Börekçi’nin Yahudi bir haham olduğuna yönelik hiçbir emare yok aklına sok. Hafızalara da dil uzatma o dil cehennemde yanar hadi eyvallah
- Aile & Toplum konusunda 580 cevap paylaştı.
+1 yılYaşar Nuri’yi dinleyerek çok büyük bir hata yaparsın o deistti. İslam’a göre asla reenkarnasyon diye bir şey yoktur. İslam’da ahiret inancı vardır. İslam’da bir kişi dünyaya bir kere gelir ve bir kere ölür. Mantıklı olan da budur.
10 Yorumla Spiritüalizm i incelemenizi tavsiye ederim butun dinler ordan dogmus.
126 Yorumla- +1 yıl
Butun herkes bunu diyor, hep duydugum sey bu. Herkes ayni seyi soyluyor bana farkli bir done ver ki sana guveneyim.
Akli bilincin bizzat aklim derken karaindakinin bilincinin de akli olmadiginimi dusunuyorsun.
Eger boyle dusunuyorsan benide kucumsemis olursun ve dahasi ben senin bisey bilmedigini gorurum. - +1 yıl
En basitinden boyutlar. Etrafındaki her şey üç boyutlu. Einstein 4. boyutun zaman olduğunu varsaydı. 3+1 dedi. 5,6,7,8,9,10. boyutları hiç hesap etmiyorsun... Evren sicim teorisine göre 11 boyutludur ve 11. boyutta olan bir varlığın her şeyi yapabilme kudreti vardır ve sonsuzdur. Al sana yabancı kaynaklı boyutlarla ilgili de bir video aç izle
https://youtu.be/ge0ymWWEoWo
+1 yılReenkarnasyon zor kanıtlanabilen görece bir olgudur. reankarnasyon, Karma Planının bir gereğidir.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen inanmıyorum sadece ölümden sonraki hayata inanıyorum.
41 Yorumla
+1 yılBenzeyecek yerler bulunup oralardan karıştırılabilir. Bu ölüp yeniden dirilişle bağdaştırılabilir fakat ölüp dünyada başka bir bedenle dirilebileceği hiçbir İslam kaynağında yer almıyor.
20 Yorumla
+1 yılHayır islamda Renkarnasyon yoktur.
Yaşar Nuri bir Sunni degildir. "Sunni" mezhebinde olmayan bir sapıktır.30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen inanıyorum neye kapı açtığıyla çokta ilgilenmem
237 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca korkma islamda var reenkarnasyon
Cevap sahibi+1 yıl2dende fazla belkide çünkü dinin kendi argümanlarına ters
Cevap sahibi+1 yılHerkese adaletli olunacağından eşit olunacağından bahsediliyor bunu sağlamanın tek yolu reenkarnasyon
Cevap sahibi+1 yılAyrıca dini açıdan bakmıyosan bile milyonlarca reenkarne olan insan örneklerine bakınca inanmamak biraz aptalca
Cevap sahibi+1 yılBelki bir son bağlanıyor belkide cennet cehennemde tamamen mecaz hepsini dünyada sonsuz bir döngünün içinde yasıyoruzdur belli olmaz
Cevap sahibi+1 yılKi cennet ve cehennemim tasviri mecazdır o dönemki araplar için tasvir edilmiş gibi bir şey mesela cehennemi ateş yani sıcaklık cenneti ise ırmaklarla tasvir etmeleri
Cevap sahibi+1 yılFikrimi söyledim kanka dogma sınırların varsa tartışmaya kapalı tabiki🙏🏻iyi günler
Cevap sahibi+1 yılKanka benim kafamda inancımda seni ne kadar ilgilendirirki
Cevap sahibi+1 yılBurda saygıyla kendi yorumumu belirtiyorum ve isteyen istediğini düşünmekte inanmakta özgür
- +1 yıl
Bak Mumin 11 i iyi oku iyi anla
Onlar:
“Ey Rabbimiz, bizi iki defa ölü halde bulundurdun, başlangıçta ruhsuz, bilinçsiz, ölü varlıklar, biyolojik hücreler halinde tuttun, dünya hayatının sonunda ecellerimiz gelince de ölümümüzü gerçekleştirdin. Biri ana rahminde hücrelerimize ruh yaydığın, diğeri mahşerde topladığın gün iki defa da hayat verdin. Bunları görüp kudretini anladıktan sonra biz, günahlarımızı itiraf ettik. Buradan, cehennem azâbından kurtulmanın bir yolu var mı?” derler.
Reenkarnasyonla alakasi yok söylenenin.
- +1 yıl
Din yorum işi degildir beyler bayanlar. Allah ne derse odur. Benim mantigima göre böyle benim mantigima göre şöyle diyemezsin. Senin benim onun aciz mantigi Allahin sözünü yorumlamaya her zaman yetemez. Biz bize emrolunana iman ederiz. Aksini söyleyen dinden çikar.
- +1 yıl
Mumin 12 yi de okuyun : Mumin 11 ile birlikte.
(Onlara: Hayır bu samimiyetsiz istekleriniz asla kabul olunmayacaktır.) “İşte şu sebepten dolayı; çünkü Allah’a Vâhid (yegâne yardım umulacak ve korkulup sığınılacak tek Zat) olarak (imana ve itaate) çağrıldığınızda inkâr edip (sapıtırsınız. Ama) O’na ortak koşulduğunda ise inanıp onaylarsınız. (Canlı ve cansız tağutları ve şeytani güç odaklarını, Allah’a eşler yaparsınız.) Artık hüküm; O Yüce, O Büyük olan Allah'ındır.”
Cevap sahibi+1 yılOf herkes inanmak zorunda mi diyorum bende veya herkes senin dediğin gibi düşünmek zorunda mı iki insanın konuşmasının arasına girip sadece kendi fikrinizin doğru olduğunu düşünmenize mi yanayım yoksa herkes aynı dine inanıyor gibi davranmanıza mı ayrıca arkadaş müslüman ve yine kendi sorumluluğu inanırsa kendine inanmazsa kendine sizin mantığınıza göre hangi kula diğerini yargılama hakkı düşüyor herkes kendinden sorumlu az önce yaptığım gibi saygı duyup gitmeniz en doğrusu bence
Cevap sahibi+1 yılSana çok güzel ayetlerle gelirimde uykum geldi kanks
- +1 yıl
Ben seninle konusmuyorum ki. Ben de fikrimi beyan ediyorum. Saygidan bahseden her fikre daygi duymalidir. Diger arkadasin Maide 60 ayetinde bahsettigi durum ise Memsûh olma olayidir. Yani insan ölüp de maymun dogmaz. Ceza olarak bazi insanlar ölene kadar maymun-domuza cevrilmistir ve öylece helak olmuştur. Reenkarnasyonla yine alakasi yok. Islamda adalet herkes icin vardir. Reenkarnasyon gibi uydurmasyon bir safsataya ihtiyac yoktur. Reenkarnasyon hint toplumundaki kast sisteminden kaynakli isyanlari engellemek icin halka uydurulmus bir sacmaliktir.
Cevap sahibi+1 yılBenle konuşmuyorsan neden soruya değil benim görüşüme yazdın kardeşim saygı duydugum icin az once arkadasa tartismaya kapali o zaman gideyim dedim sen inatla yok uydurmasyon yok şu yok bu yazık kafana her insan istediğine inansın salda ve soruya görüş atıp bildiriminle rahatsız olmamamı sağlarsanda güzel olur :) malum benle konuşmadıgından
- +1 yıl
Iyi de arkadasim sen neden bu kadar geriliyo ve kasıyosun ki? Ben kimseyi kolundan tutup şuna inanin diye zorlayamam ki zaten bunu da yapmiyorum. Ben de fikrimi dile getirdim. Burasi ozgur bir platform. Ben direk seni hedef alarak konusmadim ki. Ben ilk basta arkadas ayetler paylasinca ikinizi de müsluman diye dusundum. Musluman icin bana gore sana gore olmaz dedim Allah ne derse odur aksi halde dinden cikarsiniz dedim. Ama bu dedigim musluman olan icindir. Sen degilsen seni baglamaz ki bu durum. Sen neden geriliyorsun agresif oluyorsun. Ben gayet sakin sekilde kendi yorumumu paylasiyorum.
Cevap sahibi+1 yılKardeşim agresiflik yapmıyorum saygıdan bahsedip saçmalıktır öyle olmaz böyle olur diye düzeltmelerin üst üste ama inatla saygı duyduğunu ama senin dediğin gibi olacağını iddia ettiğin yerler baydı en sonundada sana demiyorum demen arkadaşla ufak bir tartışmada bulunduk ha yatmıyorsa kafana tabiki söyle ama üslubuna git tekrar bak istersen ayrıca şu dip notuda geçeyim müslüman olup reenkarnasyona inanan dünya kadar insan tanıyorum. Keşke bir kaç farklı fikir rahatsız edeceğine bu kadar din adı altında yapılanlarda rahatsız etse bu arkadaşımızda gayet oturmuş ayettir şudur budur araştırmış ki zamanında bende okudum komple meali yani yaptığı şeyde bir yanlışlık yok ama siz inatla hoca gibi hüküm veriyorsunuz dinden çıkmaya dair hayır buna nasıl karar veriliyor bunlar aklımı kurcaladı oldukça keyifli saygılı seviyeli (!) Muhabbetiniz için teşekkürler iyi günlerr size
Cevap sahibi+1 yılGüzel kardeşim benim yolum yok beni çikar ordan ndosmsosmxkx
Cevap sahibi+1 yılKanka rica ediyorum görüşümü kaldırsana bunaldım ben @ƘƛƦƬƛԼ
- +1 yıl
@hayatimkarardi10 üstüne alınmayaiblirsin fark etmez ama reenkarnasyonluk bir olay yok o ayette ki inanmıyorum insana 1 kez sans veriliyor dünyada 1000lerce değil ki o zaman imtihan dünyası olmazdı burası ki sende reenkarnasyon var demişsin :D doğuyorsun ölüyorsun ölümde bir doğmaktır ki Allah seni yaratıyor onuda doğmaktan sayarsak daha öncesinde yani anne karnına düşmeden öncede doğuyorsun yani mantıken bu böyledir
Cevap sahibi+1 yılHala anlatamıyorum derdimi inandığına inanıyorum demiş miyim? ya da herkes reenkarnasyona inansın falan kendi görüşüm ve senin tez çürütmeye çalışman beni etkilemiyor. Ben sadece arkadaşa islam açısından bir kaç örnek verdim
Cevap sahibi+1 yılMantığınıza bayıldım tebrikler
- +1 yıl
Kusura bakma ama güzel kardesim. Daha yasin 18. Tabi dogruysa. Ettigin buyuk ve mesnetsiz laflari yasina veriyorum. Saygi duymak ayridir. Fikrin kanitsiz ve yanlis demek ayridir ve kisinin boyle de bir hakki hurriyeti vardir. Kuranı Kerimin mealini tam olarak okudugunu kesinlikle dusunmuyorum bu birincisi. Okusaydin bu dusuncelerde olmazdin cunku. 23 senelik egitim ogretim hayatim da dahil Reerkarnasyona inanan bir tane bile musluman tanimadim. Sen acaba bu kadar muslumani nerde tanidin benimle tanistirir misin onlari bu da ikincisi :) Lutfen ben bu konuyu tartismaya devam etmek istemiyorum. Yukarda ayet paylasan arkadasin ayet sunmaya aciklamaya bilgisi oldugunu da dusunmuyorum. Cunku yorumlarindan bu cok acik belli yani. Bunlar benim iddialarim degil. Soylediginiz ayetleri google a yazin aciklamalarina bakin. Boyle yapinca bile anlayacaksiniz yanildiginizi :) Neyse sizin gibi genc arkadaslarin ateşini yaslarina veriyorum. Hayirli gunler diliyorum :)
Cevap sahibi+1 yılYaşım doğruda insanlarla baş edemeyince yaşa vurmak ne kadar doğru bilemem sizden fazla bu konuları okuyup araştırdığıma eminim ayrıca kuranıda okudum sabahtan beri savunduğunuz dine göre şu an günahımı aldınız sizede hayırlı günler bende cahilliğinizi yaşınıza verip şu olayı temelli bitiriyorum
- +1 yıl
😅😅😅😅 Peki 🙂
- +1 yıl
@ThorRagnarok3 Dostum orada maymun olarak doğmaktan bahsetmiyor zaten. Hükmü domuzlar maymunlara çevirdik diyor. Ceza olarak insanın maymuna çevirilmesi reenkarnasyon değil de nedir? Reenkarnasyon u bu şekilde reddederek bir yere varamazsın.
Cansız nesneler iken size O hayat verdiği halde Allah’ı nasıl inkâr edebiliyorsunuz? Sonra sizi öldürecek, sonra diriltecek, sonra O’na götürüleceksiniz. (Bakara 28).
Ayıp diye bir şey var. Bir defa ölümden söz etmek için hayata gelmiş olmak lazım ki öleceksiniz. Dünyaya gelmemiş bir varlığın ölümünden hem de iki defa, üç defa söz edilir mi? Yahu bunlar kafayı mı yemiş? “Emettenesneteyni ve ahyeytenesneteyni – bizi iki defa öldürdün iki defa dirilttin” diyor. Dünyaya gelmemiş varlığın ölümünden söz edilir mi? Dünyaya gelecek, ölecek, bir daha gelecek, bir daha ölecek, onu diyor Kur’an. “O ana rahmindeki durumudur da ordan değil”. Ana rahmindeki cenin ölü müdür ya? ölümden söz etmek için dünyaya gelmek lazım. Bu saçmalığı bir matahmış gibi habire tekrarlayıp durmasınlar. Ayıp oluyor…Kur’an’ı Kerim reenkarnasyona açık ifadeler taşımaktadır, otuza yakın ayet var. Ama hüküm veremeyiz çünkü müteşabihtir
- +1 yıl
Bu Hintteki tenasuh. Yani insan öldükten sonra ceza olarak hayvana döner. Yılan olur, böcek olur falan. Bunla, ki orda ahiret inancı da yok, reenkarnasyona inananlar ahirete inanır, reenkarnasyon ahiret inancını reddetmiyor, apayrı bir kavram o, Hint tenasuhu ile bunu karıştırma.
- +1 yıl
"Nihayet onlardan birine ölüm gelip çattığında der ki, Rabbim! beni geri gönder. Tâ ki, boşa geçirdiğim dünya hayatında iyi ameller işleyeyim. Hayır! O, söylediği boş bir laftan ibarettir. Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah (12) vardır" (Mü'minûn, 99-100).
"Onların arkalarında ise, yeniden diriltilecekleri güne kadar bir berzah vardır" ifâdesi de, onların diriltilecekleri güne kadar berzah âleminde bekleyeceklerini, yani dünya hayatıyla âhiret hayatı arasında bir hayatta olacaklarını, dünyaya dönemeyeceklerini belirtmektedir. - +1 yıl
"Onların, ateşin karşısında durdurulup, âh! keşke dünyaya geri gönderilsek de, bir daha Rabbimizin âyetlerini yalanlamasak ve inananlardan olsak! dediklerini bir görsen! Hayır! daha önce gizlemekte oldukları şeyler (günahlar) kendilerine göründü. Onlar dünyaya geri gönderilseler bile, yine kendilerine yasaklanan şeyleri mutlaka tekrar yaparlardı. Onlar kesinlikle yalancıdırlar" (En'âm, 27-28),
"... Acaba şimdi bizim için şefaatçiler var mı ki, bize şefaat etsinler, ya da dünyaya geri gönderilsek de, yapmış olduğumuz amellerden başkasını yapsak. Onlar kendilerine yazık ettiler ve uydurdukları şeyler de kaybolup gitti"(A'raf, 53),
"Rabbimiz bizi cehennemden çıkar, eğer bir daha dönersek o zaman gerçekten zalimlerdeniz. Allah buyurdu ki, susun! konuşmayın!.." (Mü'minûn,107-108).
En'âm, 28. âyette, "Eğer dünyaya geri döndürülselerdi kendilerine yasaklanan şeyleri mutlaka tekrar yaparlardı" ifâdesi çok önemlidir.
"Onlardan önce nice kavimler helâk ettiğimizi görmüyorlar mı? Onlar bunlara tekrar dönüp gelmezler" (Yâ-sîn, 31)
Ayeti de helâk edilen insanların, daha sonra gelen insanlara dünyaya tekrar gelmek sûretiyle dönmediklerini açıkça ifâde ediyor.
"Allah sizi annelerinizin karnından hiç bir şey bilmez vaziyette çıkardı" (Nahl, 78) âyeti de reenkarnasyon aleyhinde kuvvetli bir delîldir.
"Orada ilk ölümden başka ölüm tadmazlar" (Duhân, 56) âyetinde ölümün bir kereye mahsûs olarak yaşandığı ifâde edilmiştir. Dolayısıyla bir kaç veya bir çok defâ ölümü gerekli kılan reenkarnasyon bu âyetle de reddolunmaktadır.
Müşriklerin "hayat ancak dünya hayatımızdır. Ölürüz, yaşarız, bizi zamandan başka bir şey helâk etmez" (Câsiye, 24) şeklindeki sözleri hakkında da, bazı müfessirler, bu sözleriyle inkârcıların, müşriklerin inancı olan tenasühü ifâde etmiş olabileceklerini söylemişlerdir (21) ki, Cenab-ı Hakk'ın onların bu görüşünü red makamında zikretmesi de tenasüh aleyhine bir delîl sayılabilir.
+1 yılBilmiyorum.. Y. N. Ozturk reenkarnasyon yaziyor diyorsa yaziyordur.
Hatta bilim bunu kanitlarsa Islama ters dusmez bu durum demisti.13 Yorumla- +1 yıl
@ShöVale sen enkarne olamamis olabilirsin bu islami bağlamaz
+1 yılKılalım namazı okuyalım Kuran’ı ölelim görelim. Allah kabul etsin. Fazla bilgim yok ama bence Yüce Allah her insanı tek ve özel yaratmış Reenkarnasyon diye bir şey yoktur herhalde
17 Yorumla- +1 yıl
Abi dur şimdi fazla bilgim yok tenasüh ne
- +1 yıl
Abi Tövbe haşa ama oyun mu bu ben bir şey sorcam bir kul kendine eziyet etmişse Allah bırakır mı onu Dünya’da ölümü ona haram eder mi mesela
- +1 yıl
Belirlediği ecel vaktinde tık gideriz İnşallah
- +1 yıl
Doğru haklısın
+1 yılReenkarnasyona inanmıyorum, dindede reenkarnasyon yoktur dinde Dünyada işlediğin amele göre canlanırsın Cennet veya cehennem görüşüm budur
26 Yorumla- +1 yıl
ayet pardon? videodamı ayeti atabilirmisiniz?
- +1 yıl
ben videolara inamam direk kitapdan bakarım örneği kitapdan getir lütfen
- +1 yıl
çünkü videolar olsun televizyona çıkanlar olsun inan doğru gelmiyor
+1 yılbizim dinimizde reenkarnasyon yok
61 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamiyette reenkarnasyon durumu yok. Ama sanırım ruhani olarak kalu bela denilen bir yerde ruhlarımız kendilerince bir şeyleri tecrübe edinip en başta Allah (c. c.) sözlerini vermişler. Ama biz bunu hatırlamıyormuşuz tam olarak. Bu dünya yaratılmadan önce olmuş şeyler fakat yaşantımızda bazı şeyleri anımsayabiliyoruz dejavu gibi şeyler olabiliyor. Bazen de anımsamıyoruz bilinçdışı olarak ruhumuz anımsıyor ve yansıtıyor. Gizemli ve değişik şeyler. Umarım doğru aktarımdır. 😇
33 Yorumla- +1 yıl
İllâ mevtetenâl ûlâ ve mâ nahnu bir muazzebîn. Sadece bizim ilk ölümümüz var. Bir daha biz azba uğratılmayız. Ha gayet açık ki ikinci bir ölüm de olacak. Bir başka yerde de diyor ki: Kâlû rabbenâ emettenâsneteyni ve ahyeytenâsneteyni. Rabbimiz bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Fe hel ilâ hurûcin min sebîl. Bir üçüncü dirilme olacak mı? Eksiklilerimizi düzeltelim. Veriyor. Efendim işte o ilk ölüm ana rahminde…Ana rahminde ölüm. Ölümden söz etmek için bir defa hayata gelmesi lazım. Hayat sahnesine çıkması lazım ki onun ölmesinden söz edelim. Ana rahmindeki ceninin ölmesinden söz edilebilir mi? Herneyse. Yani Kur’an’ı Kerim reenkarnasyona mesnet olacak onlarca ayet barındırmaktadır.
Dinlerle pek işim yok mlsf ölmeyi bkliyrum sadece
33 Yorumla- +1 yıl
Beklemek Cehennemdir
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslamı bilmem ama bence olabilecek bir şey, neden olmasın ki? Bana oldukça mantıklı geliyor
10 Yorumla
+1 yılİslam da reenkarnasyon yoktur.
21 Yorumla
+1 yılİslamda öyle bir şey yok
32 Yorumla- +1 yıl
Hangi ayet
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılAma biraz sacma degil mii
121 Yorumla- +1 yıl
Bence sacma
- +1 yıl
Ben anlamadim ya. Bu dedigin farkli farkli bedenlerde ruhun dunyaya geri gelmesi degil mi. Ben buna sacma dedim. Videoyu izlemedim. Farkli bir sey ise🙄
- +1 yıl
Öyle bir sey olsa kiyamet olmaz. Islamda ahiret diye bir sey var. Bu olsa ahiret olmaz. Celiskiler var.
- +1 yıl
Herkes bir ayetler yazmis göz attimda. Buradaki ölmek yeniden dogmak bir normal dünya bir de ahirette yeniden dirilme. Yani öl ruhun yeniden dünyaya gelsin baska bedende degil bence.
- +1 yıl
Ay neyse ruhun baska bedenletde yeniden gelmesi yok bu kesin
- +1 yıl
“Döndürün ki, o arkada bıraktığım yerde iyi bir iş yapayım.” Hayır, bir kelime ki bu, o söyler onu. Ötelerinde, dirilecekleri güne kadar bir berzah vardır.” Müminun 100. )
Reenkarnasyon, şöyle veya böyle, berzah sürecinde söz konusu olur. Ruh, bir yerine birkaç kez bedenlenmekle berzahın dışına çıkmaz. Mahşer ve hesap, tüm ihtişamıyla bakidir. Ve herkes haşrolacaktır. Dünyaya ister bir kez gelin, ister beş kez, sonunda bedenlenip hesaba çekileceksiniz.
Beden birkaç kez değişebilir ama, ruh ve şuur birdir ve son hesap, ruhun mahşerdeki son bedenlenmesi üzerine ve o ‘son bedenle’ olacaktır. - +1 yıl
O son kisim hangi ayet
- +1 yıl
He sadece ilk kismda ait gibi gelmisti. Peki o zaman bir sey sorucam. (Yanlis anlama tartisma kavga görüşüne karsi çıkmak icin konuşmuyorum) Ben simdi istedigim her türlü pisligi yapsam tecavüz cinayet fuhuş hırsızlık vs vs vs daha sonra ölsem baska bedende geri gelsem ve o bedende iyilik yapsam. Sonuc olarak o yaptigim kötülükler yanima kâr mi kalacak? Attigin ayetin son kisminda son bedenle yazmissin ya. O yüzden soriyorum. Bu kötülüklerin hesabini kim verecek?
- +1 yıl
Beni karistirma mi. Neyse peki))
- +1 yıl
Tam cevap veremeyecgin konularda bu kadar kesin konusma derim o zaman.
- +1 yıl
Tamam sorumada kurana bakarak cevap verebilirsin degil mi. Neyse uzatmaya gerek yok. Iyi günler.
Bu zaat ı dimlememenizi tavsiye ederim. Nureddin Yıldız a sor.
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 780 cevap paylaştı.
+1 yılBizim din hocalarinagore değil ama olsun
10 Yorumla
+1 yılReenkarnasyon yoktur 🥀
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Gücü yetmez
12 Yorumla
+1 yılyok heralde
16 Yorumla- +1 yıl
aynen
- +1 yıl
İllâ mevtetenâl ûlâ ve mâ nahnu bir muazzebîn. Sadece bizim ilk ölümümüz var. Bir daha biz azba uğratılmayız. Ha gayet açık ki ikinci bir ölüm de olacak. Bir başka yerde de diyor ki: Kâlû rabbenâ emettenâsneteyni ve ahyeytenâsneteyni. Rabbimiz bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Fe hel ilâ hurûcin min sebîl. Bir üçüncü dirilme olacak mı? Eksiklilerimizi düzeltelim. Veriyor. Efendim işte o ilk ölüm ana rahminde…Ana rahminde ölüm. Ölümden söz etmek için bir defa hayata gelmesi lazım. Hayat sahnesine çıkması lazım ki onun ölmesinden söz edelim. Ana rahmindeki ceninin ölmesinden söz edilebilir mi? Herneyse. Yani Kur’an’ı Kerim reenkarnasyona mesnet olacak onlarca ayet barındırmaktadır.
- +1 yıl
dergi.diyanet.gov.tr/makaledetay.php?ID=26815 bunu okudum ve olmadığına inanmayı tercih ediyorum
- +1 yıl
Bakara Suresi’nin 2/28. ayetinde şöyle buyurulur:
“Allah’ı nasıl inkâr edersiniz? Siz ölüler idiniz, O sizi diriltti; sonra öldürecek ve yine diriltecektir, sonra da O’na döndürüleceksiniz.”
diyor makalede. bunu nasıl değiştireceksin. açıklama su dünyada ilk dirileceksin diyor. su dünya nedir neyin nesidir? Kur'an dosdoğru bir kitaptır - +1 yıl
Bakara Suresi’nin 2/28. ayetinde şöyle buyurulur:
“Allah’ı nasıl inkâr edersiniz? Siz ölüler idiniz, O sizi diriltti; sonra öldürecek ve yine diriltecektir, sonra da O’na döndürüleceksiniz.”
Ayette iki ölüm ve iki dirilmeden söz edilmektedir. Daha aşağıda söz konusu edeceğimiz gibi, Mümin Suresi’nin 40/11. ayetinde sözü edilen “Bizi iki kez öldürdün ve iki kez dirilttin” mealindeki ayetle bu ayet irtibatlandırılmış ve bu iki ayette Allah Teala’nın aynı hususu anlattığı ifade edilmiştir. Bu ayette sözü edilen ilk dirilme şu dünya hayatıdır. Bundan sonraki dirilme ahiretteki dirilmedir, çünkü bu dirilmeden sonra Allah’a döndürülme söz konusu edilmektedir.
Burada dikkati çeken ve açıklanması gereken husus; “Siz ölüler idiniz” ibaresidir. Mevt, ölüm kelimesi Arapçada hayatın karşıtı anlamında kullanılır, nitekim Kur’an’da da böyle yer alır. Hayatta olmama ölüm ile ifade edilir. Ölümün olduğu yerde hayat, hayatın olduğu yerde ölüm yoktur. Ayetteki “Siz ölüler idiniz" ifadesini, “henüz dünya hayatına gelmemiştiniz, hayat sahibi değildiniz veya toprak, nutfe vb. maddeler halindeydiniz, veyahut hiç yok idiniz” seklinde anlamak yerinde olur. Bu ifadenin “hayatta olmayanlar” anlamına kullanıldığı açıktır.
+1 yılNe fark eder cidden ne farkeder
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkese hoca demeyin ya
40 Yorumla
+1 yılReenkarnasyon yoktur...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılTamamlanmak 2 gün önce dinlemiştim vidyoyu
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
21 Yorumla Ne alaka
110 Yorumla- +1 yıl
De ki: “Ey kitap ehli! Sadece Allah’a, bize indirilene ve daha önce indirilmiş olan (ilâhî kitap) lara inandığımızdan ve çoğunuzun da fasıklar olmasından ötürü bizden hoşlanmıyorsunuz.” (maide 59)
De ki: "Allah katında cezası bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Onlar, Allah’ın lânetlediği ve gazap ettiği, bir kısmını maymunlara ve domuzlara çevirdiği, tâguta tapan kimselerdir. İşte bunlar, yeri daha kötü olanlar ve doğru yoldan daha fazla sapmış bulunanlardır." (maide 60)
Size geldiklerinde "İman ettik" derler. Oysa onlar inkârla girmiş, yine onunla çıkmışlardır. Allah onların neler gizlemiş olduklarını daha iyi bilir. (maide 61)
Onlardan birçoğunun günaha girmede, haksızlık etmede ve haram yemede birbirleriyle yarıştıklarını görürsün. Yapmakta oldukları şey ne kötüdür! (maide 62)
- +1 yıl
Bu anlattigin olay böyle degildir @KarTaL bak yukarda o ayetin anlamini acikca yazdim. Reerkarnasyonla alakasi yoktur. Reerkarnasyon diye birsey de yoktur. Insanlari böyle yanlis yönlendirmenin ayetleri yanlis yorumlamanin bedeli cok agir olur. Bunu bilerek yapmiyorsan önce ayetlerin anlamlarini iyi oku derim sana yoksa farkina varmadan dinden cikarsin.
- +1 yıl
İllâ mevtetenâl ûlâ ve mâ nahnu bir muazzebîn. Sadece bizim ilk ölümümüz var. Bir daha biz azba uğratılmayız. Ha gayet açık ki ikinci bir ölüm de olacak. Bir başka yerde de diyor ki: Kâlû rabbenâ emettenâsneteyni ve ahyeytenâsneteyni. Rabbimiz bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin. Fe hel ilâ hurûcin min sebîl. Bir üçüncü dirilme olacak mı? Eksiklilerimizi düzeltelim. Veriyor. Efendim işte o ilk ölüm ana rahminde…Ana rahminde ölüm. Ölümden söz etmek için bir defa hayata gelmesi lazım.
- +1 yıl
Sâffât Suresi 58-60. Ayetler :
E fe mâ nahnu bir meyyitîn (meyyitîne). /58
Artık biz (bir daha) ölecek değiliz, öyle değil mi?
İllâ mevtetenâl ûlâ ve mâ nahnu bir muazzebîn (muazzebîne). /59
Bizim ilk ölümümüz hariç. Ve biz azap görecek olanlar (da) değiliz.
İnne hâzâ le huvel fevzul azîm (azîmu). /60
Muhakkak ki bu gerçekten fevzül azîmdir (en büyük kurtuluştur).
Artık bir daha ölmeyeceğiz değil mi?” anlamındaki soru cümlesi, cennet hayatının sonsuzluğu konusunda bir kuşku ifadesi değil, orada bulunanların, nâil oldukları nimetlerden dolayı hissettikleri şaşkınlık ve mutluluğun büyüklüğünden dolayı söylenecek bir sözdür (Râzî, XXVI, 139). “Önceki ölüm”le bireyin dünya hayatının son bulduğu ölümü kastedilmiştir. “Amel sahipleri böylesi bir kurtuluş için çalışmalıdırlar” ifadesi ise âhiret mutluluğunu kazanmanın, dünyada bu uğurda harcanacak çabaya bağlı olduğunu göstermektedir.
- +1 yıl
Sureleri parçalayıp vererek, oradan kendi isteğin doğrultusunda anlamlar çıkararak ancak kendine zulmedersin kardeşim. Sâffât Suresi'nin bahsettiğin kısmında cennet ehli ile cehennem ehlinden kişilerin birbirleri ile olan konuşmaları geçmektedir. Reerkarnasyonla zerre alakalı bir durum söz konusu değildir. Bakın tekrar söylüyorum. Böyle bir şey yok. Kur'an-ı Kerim'i arayıp tarayıp, surelerini bölüp, içindeki ayetlerin Türkçe meallerini alıp burada kelime oyunları ile acaba şunu mu kastediyor yoksa bunu mu kastediyor demekle ancak kendinizi helak edersiniz. Çünkü Allah'ın sözü değişmez ve haktır, dosdoğrudur. Kur'an-ı Kerim içinde bu hayat, bu hayatın sonu, kabir hayatı ve hesap günü, hesap gününden sonraki ceza ve mükafatları kapsayan ahiret hayatı çok açık bir şekilde, defalarca dile getirilmiştir. Bu onlarca ayeti alıp buraya yazmayıp, bazılarını kendin farklı şekillerde anlamlandırarak buraya yazmak çok yanlış. Arapçaları üzerinden değerlendirmeli ve tüm sureyi okuyarak değerlendirme yapmalısın. Tüm ayetlerin üzerine peygamberimiz (sav) de dahil olmak üzere tüm islam bilginlerinin görüşleri, açıklamaları da mevcuttur.
Saçmalık
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler