Cidden evde kişisel ihtiyaçlarımı anladınız işte yapamıyorum günün her saati gece bile tal diye giriyor kardeşim soru sorar annem bir şey koyar bir şey diyorlar sürekli peşimdeler anneme diyemem bunu utanıyorum
Odama tak diye giriyorlar ne yapmalıyım?

Merhaba,
Yaşınız ne olursa olsun ailemiz ile ya da diğer sosyal çevremiz ile aramızda sınırlar bulunmaktadır. Bu sınırlar korunmadığı zaman fazla esnek olduğunda ya da sert bir şekilde konulduğunda sorunlar yaşanabiliyor.
Burada ailenizin kendi alanınıza saygı göstermesi ve hak ihlali yapmaması önemlidir. Aileler fazla koruyucu bir tutum takındıklarında bu tarz sınır ihlallerinde bulunabiliyorlar.
Ailenizle düşünce ve duygularınızı paylaşmanız, empati kurmalarını istemeniz ve orta yol çözümü önermeniz fayda sağlayabilir.
Kişisel ihtiyaçlarınızın olması son derece normaldi fakat bunları karşıdakine aktarmadan saygı duyulmasını beklemek bazen yeterince anlaşılmamamıza sebep olabilir.
Açıkça kişisel ihtiyaçlarınızın olduğunu belirtip doğru iletişim tarzıyla duygularınızı aktardığınızda ailenizin size bu konuda anlayış göstereceğini düşünüyorum.
Sevgiler...
Bir soru paylassam yorumlarınız çok önemli benim için lütfen yardimci olur musunuz
Tabi ki _BeBeRuhii_ 🙏