Yoksa mutluluk maskesi altında birçok hüzüne mi sahibiz?
Sizce neden mutlu ya da mutsuzuz?

Ben mutlu değilim. Ve ben toplumun içindeki bir bireyim. Bu yüzden topluma genel olarak bir şey yaftalayamam. Toplum nasıl mutlu olacağını kendisi bulmak zorunda ki bunun yolu da refah dolu bir hayattan bir düzenden geçiyor. Ekonominin iyi olmasından geçiyor. İyi mi? Değil. O zaman?
Tüketici toplumlar muttlu olamazlarrr... çünkü tüketim araclari hizli bir şekilde üretiliyor bu gün aldihi 3 ay sonra modasi geciyor (saniyor) hep daha iyi ve yenisinde koştukca mutluluk haram onlara... halbuki bedenine baksa ne cehver var,, cevresine baksa ne güzellikler var ama tuketim toplumlarinin o bakiş acisi 0...
Toplumda sorununu ifade edebilen ve kendi kendini rehabilite edebilen, toplumsal düşünce ve yargıları aklıyla eleyen bireyler mutlu.
Toplumla düşünmeden birlikte hareket eden, kim ne derse inanan ve insanların sözleri ile hareket eden bireyler ise mutsuz.
Şahsen ben mutluyum.
EİG için teşekkür ederim.
Toplum olarak mutlu değiliz. Çunkü mutlulugu sadece maddiyata baģlamıs durumdayız. Oyaki hersey para degil fakat bunun bilincinde olanlarin sayisi cok az..
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Cevap
29Cevap
Genel olarak mutsuz bir toplumuz malum sebepler...
Not: Avrupa Yakası'nda Pek Bilinmeyen 7 Güzel Semt ↗ Çok süper benceme görüş belirtirseniz çok sevinirim :) Bu arada bencemde 50 görüşü geçtik. Görüş paylaşan ve bencemi beğenen herkese çok teşekkürler :)
:D maskeye sahibiz tabi bizden daha kötü olan toplumlar da var mutluluğun sebebini aramaya gerek olmaz hem mutlusun neden sorguluyon ki :D mutsuzluğun sebepleri eğt. sst. bunun alt dalları işsizlik ekonomi ebeveynlik vs vs die ayırırsın :D
hepimiz çook mutluyuz eminim mesela burdaki herkes çok mutlu ben bir akıl hastanesinde kalıyorum evimi yaktım bir süre orda misafir etmek istediler bu önlüklü insanlar hep yardımsever oluyolar onlar pek mutlu görünmüyolar hep asık suratlılar ama olsun
Kendini mutsuz yapmaya çaba sarfedenlerle doluyuz 😂 Halbuki mutsuz olacak sebep yok. Kökünü kurut yeter 😊
Papaz hergün pişav yemez
kimi zaman mutlu kimi zaman mutsuz olmalı insan
Hüzün bize kalan büyük bir mirastır.
toplum olarak kısa süreli mutluluk anlayışı hakim üzerimizde ya heves kaçıyor ya da elimizdeki ile yetinmeyi bilmiyoruz.
Ben mutluyum sizi bilemem. Sahip olduklarıma şükür ediyorum. Sağlığım yerinde.
Elindekiyle yetinmeyi bilirsen mutlusun..
Elindekinin kıymetini bilirsen mutlu olabilirsin bence.
Hiç değiliz. Ekonomik kriz hat fasafa insanlar işsiz aç bir çare nasıl mutlu olsunlar.
Toplumu bilmemede elimden geldiğince takmamaya mutlu olmaya caliaiyorum yaş ilerliyor neticede.
Herkezin maskesi vardır altında saklanan acıları kimse kendinden başka bilemez
Toplum olarak mutluluk yüzdesi çok az az olduğu içinde demekki mutsuz bir toplumuz.
Bence herkes mutlu mutluluk tip ile orantılı herkes güzel yakışıklı bir ben mal tipsizim.
Mutluluk insandan insana değişen bir konu. Mesela bana sorarsan Kilis'te yaşayan bir birey olarak yaşantımdan memnunum. Çünkü memleketimde ki yaşam standartları 2000₺ ama bunu üst segment illerde yaşayanlara sorarsan değilller
Mutlu olanlar ya sahte ya da başkasinin mutsuzluğundan mutlu olur
Toplum olarak mutlu değiliz, kişisel olarak hiç mutlu değiliz. Neden ve n’için mutlu değiliz?
Kimse kendini kandırmasın toplum çok mutlu
Ama ben değilim.. :(
İnsan şükür demeyi bilmeli
Ben daraldığım zamanlar bazen Hastanelere giderim o kadar sagliğa muhtaç insan varki gorünce halime şükreder geri donerim
Sağlığın kıymetini iyi anlayanlardanım.
bir sıkintimi yasadin?
Öyle.
Hala da yaşarım.☺️
Gecmis olsun neyin var sorsam. ayip. olurmu?
Estağfurullah.
İki defa bel fıtığı ameliyatı geçirdim. Bir safra kesesi.
Hala da iki tane fıtığım var.
Geçmis olsun kolay degil, harketlerde zorlaniyormusun
Evet.
İkinci ameliyatımı yeni oldum sayılır. 6 ay kadar oluyor. Adım atarken bile bazen boşluğa düşüp te diğer fıtıklar baskı yapabiliyor.
Ama yine de ayaktayım. İşimi yapabiliyorum. Kimseye muhtaç değilim.
Rabbim'in verdikleri binlerce şükür.☺️
Amin İnşallah dahada iyi gunlere ulaşirsin bu azminle 🤲🤲
Ecmein inş.
Rabbim son nefesi kurtarmayı nasip etsin inş.
Cümlemize.☺️
Sanmıyorum herkezin bir derdi oluyor bence Türkiyede maddi ve manevi mutsuzluk var
Toplum olarak mutlu taklidi yapıyoruz gibi hissediyorum.
Tabiki hayır insanlar intihar ediyo digerleride düşünuyo
Tam anlamıyla yüzümde mutlu maskesini takmış bir mutsuzum
Toplumu bilmem de ben değilim.
Mutsuzum ama buna da şükür
Mutluluk mu? Oda neki?
Değilim, Değiliz, Değil sjdjdjndxn
Değiliz ortadoğu kültüründe mutlu olmak haram
Herkes mutluluk maskesi takmış
Toplum olarak mutlu değiliz
Herkes kendini kutlu sanıyor ama öyle değil
Toplum olarak mutlu bir toplum değiliz.
mutluluk maskesi takan insan cok fazla
Değilim nefret ediyorum.
hepimiz yıkığız yıkıkk
Mutluyum ben şükürler olsun
Hiç sanmıyorum herkes de bir burukluk var sanırım.
bence /40 ihtimal mutluluk.
Değilim
Değiliz bence
Değiliz bence.
Değiliz bence
Değiliz
Huzurumuz yok ki nasıl mutlu olalım.
Değiliz
Hayır tabiki saçmalama
Değiliz
hayır tabii
Mutsuzuz