En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılbence gayet mantıklı ama bu konuda annenin fikrini almanı çok da doğru bulmuyorum yani tabi annen sonuçta anneler dinlenmeli ama kızın çalışıp çalışmaması onu ilgilendirmez sonuçta o kız senle evlenecek onunla değil siz ikinizin arasında olan ilişkiye karışma hakkı yok annende olsa ve yorum da yapamaz hem para yemek ne saçma bir tabir öyle sanırım kendisi de hep çalışmış her neyse karı koca arasına giremez
benim de dayım çalışıyo yengem çalışmıyo gayet de mutlular ev düzenleri daha iyi hatta üç çocukları var anneleri hep bakıyo evle ilgileniyo eşi de çalışıyo düzenleri oturmuş ne güzel tabi yengem çalışmıyo diye evde pineklemiyo ben ona karşıyım kendini geliştirecek kurslara vs gidiyo gidilmeli de zaten00 Yorumla
Yani annen kusura bakma ama saçma düşünüyor zaten erkek çalışır kadın evine bakar haliyle yer , boşuna gücü erkeklere vermemiş Rabbim , Allah yardımcın olsun evlendikten sonrada annen biraz sorun çıkarır bazı konularda gibime geliyor
02 Yorumla
Soran+1 yılTek erkek çocuğuyum. Bana çok düşkün. Çoğu sevgilim annem yüzünden benden ayrıldı. Annem hep beni korumaya çalıştığını sanıp kızlara karışıyordu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılO kız dediği senin karın olacak onun da gelini, bence evlenmeden önce asıl en önemli sorun ailenin evleneceğin kadına olan saygısını yitirmemesini konuşmak olur. Annenin böyle düşünmesi çok ayıp, oğlumun parasını yemek nasıl bir tabir ya hayret ettim. Hayatı yemeği yatağı paylaşacaksın, ondan çocuk yapacaksın ama keseler ayrı olacak ilginç. Valla benim evleneceğim adamın annesi böyle söyleseydi eşimde buna dur demeseydi asla evlenmezdim. Aile de önemli. Sakın benim sözlerimi yanlış anlama ama senin ailemi nasıl ikna edebilirim demen bile büyük sorun. Örnek vereyim eşimin ailesi çok muhafazakar hatta sofiler, eşim benimle evlenmek istediğni söylediğin kızın kafası açık olmaz biz tanıdık istiyoruz demiş, eşim bu kız olmaz ise beni de evliliğide unutun demiş, şimdi 5 yıllık evliyiz. Bazı şeyler senin elinde. Sonuçta maddi özgürlüğü olan birisisin. Evleneceğin kızdan emin isen aileni ikna etmek zorunda değilsin. Türkiye cumhuriyetinde aileleri ikna etmek zulüm ve ölümdür. Sen onları ikna ettikçe yarın öbür gün aldığınız her karara karşı çıkıp ikna edilmeyi bekleyecekler. Sen tavrını koy gerisini gör. Ama annen evlensen de karınla anlaşamaz, sende karınla çookk kavga edersin. Demişti dersin. Baştan tavrını koy bence. Kadınlar böyle annelerini sürekli ikna etmeye çalışan erkeğe tahammül edemezler. Kararlı ve dediğim dedik bir kişi olmalısın, bu seni güçlü yapar karının gözünde. Tabiki de yanlış konularda ailenin tepki verip dur demesi normal, ama doğru olana da ısrarla bencillik edip karşı çıkmak yanlış.
00 Yorumla
+1 yılkardes onecelikle bende tek cocugum, tek cocuk olup ailenin nasil ustune dusunuldugunu iyi biliyorum. ilk kendi fikrimi soylicem sonra genelleme bir kac fikir vericem. benim dusuncem aslinda kizi seviyosan gercekten is biterdi yani, annen o senin zaten seni evlatliktan reddedicek degil. bir kac gun surat asar sonra oglum der bagrina basar. hele ki tek evladi oldugun icin hayli hayli bagrina basicak. belli ki sende annene duskunsun bu soruyu sorduguna gore, bunu sevgiline cok yansitmiyosundur insallah, hos bir durum degil acikcasi:( anne bu her zaman yaninda olucak zaten sen kimle evlenirsen evlen ama diyelim ki o kizi aldin evlendin, annenle aralari nasil olucak. o kiz neler yasiyacak? bunlarida goz onunde bulundur kimse uzulmesin. kaynana tarafindan hos gorulmemek zor bir durum allah kimseye yasatmasin. sordugun soruya gelelim cok uzadi kusura bakma artik. annene icini ac kizi ne kadar sevdiginden bahset. benim mutlulugumdan onemli ne var vs de uzun uzun de ama bunlari boyle kisa degil. bunlari ara ara anlat ona bir kere degil. zamanla bakti gercekten seviyosun bence oda artik pes eder. belki o su an senin gelip gecici birsey his ettigini dusunuyodur. bunun oyle olmadigini ona anlatman inandirman gerekiyo. ha gene olmadi ben olsam malesef ki kizdan yana olurdum. yani yillarca aile sevgisinde bogulmus biri olarak dusuncelerim boyle.
01 Yorumla- +1 yıl
sen annenin eline bu sekil ipleri verdikce daha cok sevgiliden ayrilirsin. bu durumu bir an evvel degistir bence sende memnun degilsin
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBak şimdi hemen çözümlüyorum.
Annen çalışıyor mu? ya da zamanında çalışmış ve emekli falan mı?
Aslında soru cevap gidebiliriz ama kolaylaştırıp hızlandırmak adına varsayımda bulunup sonraki adıma ilişkin stratejiden bahsedeceğim.
Diyelim çalışmış ya da çalışıyor. Hemen şuradan vuruyoruz.
Sen çalıltığın için çocuklarına, evine yeterince ilgi gösteremedin
Çalıştın da başımız göğe mi erdi. Tarzı diyaloglara gireceksin.
Diğer varsayım
Diyelim çalışmadı ve ev hanımı
Sen ne güzel çalılmadığın için evinle çocuklarınla ilgilendin, çalışsan böyle mi olurdu şeklinde diyaloglara gireceksin.
Ayrıca aylık 10 milyar kazanç nedir arkadaş az bize de ateşle 😝
ya da tüyo ver nasıl kazanıyorsun?03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem emekli.
Bu diyaloğu çok yaptım onla Nuh diyor peygamber demiyor.
Çalışmasını isteme sebebi oğlumun parasını yemesin diyor. Beni kız arkadaşlarımdan bile kıskanıyor
Doktorum 🙂- +1 yıl
Demek ki anne çalışmış ve babanın parasını yememiş
Peki anaanne? O da dedenin parasını mı yememiş
Yani bu durumu empati yapmasını sağlayıp, aslında kötü bir şey olmadığını hissetmesini sağlamayı amaçlıyorum
Soran+1 yılSöylesem bile şimdiki zamanla o zamanı kıyaslama der.
Kusura bakma da kaç yaşına gelmişsin hala daha annene mi danışıyorsun evlenirken işin var kendi ayakların Üstüne gelmişsin ve evlilik çağını geçmişsin bile yaşın doğruysa eğer ve kalkıp ailem için vermiyor diye burada serzeniş ediyorsun çok basit eğer seni kaybetmek istemiyorlarsa razı olursun ya da resti çek inan o zaman kapınra köle olurlar beni hep baskılamışlar bu yaşına kadar nasıl olsa bizsiz yapamaz edemez diye ama eğer evleneceğin kişi buna değiyorsa ya kabul edersiniz ya da bir daha görüşmeyi dersiniz sonuçta sen kendine düşen görevi yapmışsın sormuşsun sevenlere karşı gelmek işlerini zorlaştırmakta günah.
Bu sebeple hiçbir aile evlat kaybetmek istemez onların gözünü korkutursan ve dik durursan kabul ederler hala da etmiyorlarsa sana saygıları ve sevgileri yokmuş demektir00 Yorumla
+1 yılYa beni yanlis anlamayin hani annenize ve ailenize Danışmanız bence cok guzel bir durum ama acaba aileniz kiz arkadasiniza mi guvenmiyo yani sizi siz oldugunuz icin degilde cuzdaniniz agir oldugu icin mi sevdigini dusunuyo zaten hani bir bayanin her sartta ekonomik ozgurlugunu eline almasi sart fakat ailem istemiyo dediginiz icin benim aklima bu geldi yanlis bsy yazdiysamda simdiden özür dilerim
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzür dilemenizi gerektirecek bir durum yok. Benle beraber olan kızlarda ben böyle bir şey sezmedim. Annem sezmiş olabilir sonuçta o da bir kadın. Annemin çalışmasını isteme sebebi evde yan gelip yatıp ben oğlumun parasını yemesin zihniyeti var. Bana çok düşkün.
- +1 yıl
Bencede anneniz bazi seyleri sezmis olabilir ama size bu kadar duskun olmasida yasiniz itibariyle pek hos durmuyo
Sorununun çözümü çok basit. şu an aday var mı bilmiyorum. Ama adayını göstermelik bir işe sok. Evlendiğin zaman işten çıkarılsın. İşsiz kız almamış olursun.
Ailen sana işsiz kız alma demiş. İşten kovulan kız alma dememiş. EEe iş hayatı bu. Bugün işin var yarın yok.
Biraz ayak oyunu biraz demagoji oldu ama yapacak bir şey yok :D :D :D00 YorumlaAbicim annen paracı. Çalışan biri olsun ne var bunda? Daha düzeyli bir evliliğin olur. Kız kendini ifade etsin herşey para değil. Sosyalleşmek nereye kadar? O kurstan bu kursa? Peki ya sen iflas edersen? Bunu düşünüyor musun? Ya çalışamaz duruma gelirsen? Bunlar hayatta hep var
00 Yorumla
+1 yılParanla hava atmak icin bos sorular sorma mk ya E bende 4500€ aylik kazaniyorum türk parasina cevirirsen 34 bin tl yapiyor Ben evlenicem annem veya ablam degil kimse kimsenin karisina karisamaz !! Kiz calismak zorunda degilse sikinti yok he kendi calismak istiyorsa bambaska konu ama gelip de annem veya ablam benim karima karisamaz sonucta benim param bu
17 Yorumla
Soran+1 yılHangi ülkede yaşıyorsun
- +1 yıl
Almanyada
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun?
Ben de Almanyaya gelmeyi düşünüyorum ama doktorların aylık kazancı çok düşük 3000€ kazanıyorlarmış- +1 yıl
Kardes sen parayi düsünücegine annenle ablana paranin nekadar degersiz bisey oldugunu anlat.
Telefon tamirci dükkanim var
Soran+1 yılKararımı verdim Almanyaya gelip orada çalışacağım. Orada istedipğimle evleneceğim başka yolu yok
- +1 yıl
Senin Şu an sevdigin biri yok mu?
Soran+1 yılVardı da ayrılmak zorunda kaldık. Annem onları istemem dedi. Kızlara gel gizlice nikah kıyalım dedim onlarda ailemin rızası olmadan kıyamam dedi, aile rızası olmadan evlenmek bizim topluma ters. Almanya da staj yapmıştım oradaki insanları az çok tanırım. Onlar bu konuda daha rahatlar. Oradaki biriyle evlenmek daha doğru olacak gibi
+1 yılAnnenin fikri de önemli ama sonuçta kızla evlenecek olan sensin annen değil. Kızın çalışıp çalışmaması da pek sana bağlı değil bence isterse çalışır isterse çalışmaz bunu ona bırakman lazım. Seviyorsan eğer her şekilde kabul etmen lazım gerçekten onu istiyorsan o yüzden kıza bırak bence isterse çalışsın. Annenin de fikrinini bu yönde değiştirmen lazım.
00 Yorumla
+1 yılİstemeye gitmesinler bu kadar takınlmayın gidin nikahınızı sessiz sakin yapın bir süre sonra herkes alışır.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik öyle kolay değil. Her şey bir imzaya bakmaz. Ailenin rızasını almak da önemli.
Birçok kızla ilişkim oldu. Annem istemedi ben de bu durumu kıza bildirdim, sessizce evlenmeyi teklif ettim kabul etmedi. Kimse ailesinin rızası olmadan evlenmez. Siz şimdi gençsiniz kanınız kaynıyor yapabilirsiniz ama ya sonrası?- +1 yıl
Sonrası öncesi yoktur bunun ki senin maddi olarak bir ihtiyacı yok onlara ki manevi olarakta onun boşlugunu karınla doldurursun olur biter sevdikten sonra kimse mani olmamalı ha ailesini senden çok seviyosa kız o zaman ailesiyle mutlu mesut ölene kadar yaşayabilir tutan yok :)
Hayır amg oltayı attın yem mi bekliyosun senin karına ailen ne karışır
11 bin geliri varmış filan KS kızları koşun burda sizi besleyecek biri var 😂😂😂😂10 Yorumlaİşe girsin çalışsın evlendikten sonra işten ayrılsın bir müddet sonra sizin özel hayatınız
22 Yorumla- +1 yıl
Bug bulmuş 🤣
- +1 yıl
Hahahha cok mantıklı 😂😂😂
+1 yılBuna da mı aileler karışıyor ya? Ev kadını olmaktansa çalışmak daha iyi o da ayrı tabi.
013 Yorumla
Soran+1 yılAilemin zihniyetini o kadın benim oğlumun parasını yemesin diyor. Annem beni aşırı kıskanıyor. Evlensem eşime çok müdahale eder. Bana aşırı düşkün
- +1 yıl
Evlenceğin kişiye sabır şimdiden. Kendisi kimin parasını yemiş peki şimdiye kadar?
Soran+1 yılAnnem emekli öğretmen
Soran+1 yılZaten ailemden uzaklaşırım. Yoksa eşimi kanser eder annemle ablam
- +1 yıl
Öğretmende böyle düşünüyosa :D Evlenme bence ailenle kal sen.
Soran+1 yılEvlenme mi? Ben de yuva kurmak istiyorum. Hayatımı paylaşacağım bir eşim olsun istiyorum. Sence onları nasıl ikna edebilirim?
- +1 yıl
Ben ikna etmeye çalışmam ben böyle istiyorum derim koca adam olmuşsun onlar mı karar vercek senin hayatına çok saçma.
Soran+1 yılSeninle özelden konuşabilir miyiz?
- +1 yıl
Neden?
Soran+1 yılAilemi ikna etme konusunda
- +1 yıl
Ben ikna etmem diyorum :D
Soran+1 yılBirkaç bir şey soracağım
- +1 yıl
Burdan sorabilirsin
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhocam anneni ikna etmenin bence yolu yok. sen çalışan biriyle evlen yoksa evleneceğin hatun tımarhaneye gider. senin gibi arkadaşım vardı eşi 1 senede hastalandı ve ayrıldı
01 Yorumla- +1 yıl
agzina sagliiikkk
Arkadaş ben 20 yaşımdayım, ailem dövse bile onların sözüyle hareket etmem. Çok mu zor yumruğunu masaya vurman? Annenin kız istemeye gitmemesinden korkuyorsan avrupai usulle evlen, düğününe de anneni davet et. Bu kadar basit.
05 Yorumla- +1 yıl
@physica ya da hiç davet etmesin onun kararına saygısı yoksa bence gelmeyi bile haketmez :)
- +1 yıl
@mert19971111 O kadarını paşa bey kaldıramaz :D
- +1 yıl
@physica Evlenirken bile kim olcagını nasıl olcagını anne babasına soran evlat bence evliligi yapamaz kararları verir olur veya olmaz bunu sadece zaman gösterir :)
- +1 yıl
@physica Anne ve baba diyebilir bu kız iyi veya bu oglan iyi görüş bir konuş hoşuna giderse buna okey ama bundan öteye gidemez :)
Soran+1 yılArkadaşlar siz okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Ben evleneceğim kişiyi onlara danışmıyorum. Annem bana çok düşkün biri. Kötü olaylar yaşadı haliyle kırılgan ve çok inatçı biri. Tek erkek çocuğuyum haliyle bana karışma gereği duyuyor.
Sizin yaşınız daha küçük olduğu için evlenmeyi kolay zannediyorsunuz ama öyle değil ailenin rızasını almak benim için önemli.
İnsanları bu kadar kolay eleştirmeyin kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez
+1 yıleşine sor istiyor mu istemiyor mu diye. hem ev kadını olsa da senin önüneo yrmek koyacak o temizliğini yapacak annen ne saçmalıyor öyle hayat birleştiriyorsunuz senin benim param diye laf mı olur
05 Yorumla
Soran+1 yılGel de anlat işte. Dilimde tüy bitti. Onları nasıl ikna edebilirim?
- +1 yıl
annenin zaafını kullan
Soran+1 yılZaafı yok çok inatçı biri. Bir de ablamla bir oldular mı baş edemiyorum.
Kadın milleti ile baş edilemez.- +1 yıl
ay kıyamam umarım halledersin abi
Soran+1 yılNasıl halledecem bir fikrin var mı?
Aileni dinleme çalışmak zorunda değil ailen evlenmicek onla sen evlencen
02 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum da o zaman istemeyiz diyorlar o nasıl ikna etmem lazım?
Böyle adamlara uyuz oluyorum mk abi senin yuvan ayrı annen gil niye herşeye karışıyor sen bir ömür eşinle gecirecen annen le değil
12 Yorumla
Soran+1 yılBen zaten annem karışsın demiyorum. Sevdiğim bir kız vardı çalışmıyordu annem onlarda çalışmadığını öğrenince istemeyiz dediler kızın babası da isteme olmazsa vermem dedi.
Ben de bu durumdan çok rahatsızım
Anne sen çalıştın mı de onun üzerinden konuya hakim ol yine bir şeyler bulacaktır ama fikir ayrılığına düşücek sonra torunu üzerinden yürüdün mü oldu iş
10 Yorumla
+1 yılannenin dediğini yap bildiği var ki diyor
01 Yorumla
Soran+1 yılSadece beni evleneceğim insandan kıskanıyor.
+1 yılEvlenene kadar calisiyor de😁
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaş 30-35 değil mi eminsin?
08 Yorumla
Soran+1 yılNe?
Cevap sahibi+1 yılHala anne ve babanın kararlarıyla hareket ediyor olman ilginç
Soran+1 yılEtmek zorundayım o zaman da istemeyiz diyorlar eee isteme olmazsa nasıl evlenecem? Onları nasıl ikna edebilirim?
Cevap sahibi+1 yılSizinkiler parayı çok seviyor , kız değil boşa suçu ona yüklemesinler.
He he çalışacak de geç ya bu kadar zor mu...
Çalışmadığı takdirde git boşan mı diyecekler
Soran+1 yılÇalışan biri olmazsa istemeyiz diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılPapağan gibi tekrar etmene gerek yok
Sana diyorum ki he çalışacak he de geç
Soran+1 yılKafan basmıyor herhalde. Çalışıyor olması lazım diyorum. Anca öyle isterler.
Cevap sahibi+1 yılKızın çalışası varsa çalışsın birkaç ay evlenince ayrılır.
Evlendikten Sonra da karışacak değiller
Aile & Toplum konusunda 501 cevap paylaştı. Gene mi sen yeter artık ama
00 Yorumlaboşver çok ugraşma derim ancak ondan anlıyorlar
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenemiyorum
Hamile bırak
03 Yorumla
Soran+1 yılSen iyi misin? Kimse kızının hamile bırakılmasını hoş görmez. Hem ileride hamile bıraktığım kızın ailesinin bana ne gözle bakacağı aşikar
Soran+1 yılSence Türkiyede kaç kız böyle bir şey kabul eder ki? Kimse kimseye güvenmez. Bu ihtimal çok zor.
Sizin çevrenizde böyle bir şeyi kabul edecek biri var mı
Tek çocuk olmak nasıl bir duygu peki
00 Yorumla
+1 yılOnlara bugünü değil yarını anlat
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnneni anlamaya çalış aslında haksız da değil
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden haksız değil?
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Kahve & Keyif
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İkna sürecinde konuya şöyle odaklanmak lazım: İkna olmamasının ya da karşı koymasının ardında yatan sebep nedir. Nasıl sizin ikna etme kaygınız varsa, karşı tarafın da ikna olmanın sonucunda ikna olduğu şeyin sonuçlarının sizi ve kendisini etkileyeceği düşünceleri yatmaktadır. Yani her iki taraf için de süreç kaygı sürecidir. Kişilere değil kişilerin kaygılarına odaklanılıp o kaygılar yumuşatılıp ya da ortadan kaldırılırsa ikna süreci de kendiliğinden gelişir.
İknaya bir süreç olarak bakmak gerekir. Önce karşı tarafı anlamak, sonrasın da mesajları parça parça vermek gerekir. Ardından parça parça parça verilen mesajlar bütün olarak verilmeli ve ara ara tekrarlanmalıdır.