Sanırım yazılanlara göre çoğu insan görgüsüz. Siz bu kurallara katılıyor musunuz? Veya eklemek istedikleriniz var mi?

Uyuyan kişinin yanında yüksek sesli şeyler izlenmez dinlenmez ve yüksek sesle konuşulmaz..
Biri önünüzde bir iş yapıyorsa “kolay gelsin” demek zor değildir..
Mağaza, dükkan benzeri yerlere girerken size hoşgeldin diyen çalışanların suratına bakmamak ayıptır, çıkarken de “iyi çalışmalar” demek zor değildir..
Garsonlar size siparişinizi getirdiğinde, götürürken “teşekkür etmek” zor değildir..
Kalabalık caddelerde sokakta yavaş yavaş yürünmez..
Size yol veren arabanın önünden kaplumbağa hızında değil hızlı adımlarla geçmeniz gerekir..
Hepsine katılıyorum..
Ve evet çevremizde olup bitene insanlara karşı daha hassas ve duyarlı olmaya tümden katılıyorum. Ama insanlar bugün bunun tam tersini yapıyorlar. Yani adeta inadına karşısındakileri kıskandırmak ve hasetlenmeleri için bunları anlatıyor ortalığı karıştırmaya uğraşıyorlar. İnsanlar neden böyle oldular? Çok derin bir konu bu...
Cevap
15Cevap
Sizinle konuşacak birini eğer dinlemeyecekseniz dinliyormuş gibi davranmak yerine, durumu anlatıp müsaade istemelisiniz. Bu sık yapılır ve hoş değil gerçekten.
Anladın mı? diye sorulmaz, anlatabildim mi? denir.
Sohbet ederken telefon ile uğraşılmaz.
Bu madden az bilinmiyor ama bazılarının işine gelmiyor, özellikle hemcinslerimin; arkanızdan gelen varsa kapı tutulur veya size tutan biri varsa teşekkür edilir. Sanki prensese kapıyı açmak zorundayız. O kapılar bir gün suratınıza indiği zaman “aa napıyor bu” demeyin uyarayım şimdiden.
ne güzel bunları hatırlatmak
ama bencillik artıyor, kul hakkı artıyor
adam faizle ev alıyor ev aldım diyor, kiraya veriyor falan
borcunu da ödeyemiyor evi hacz oluyor
ortam ne karışık heri
Saygıyı hiçbir insan bilmiyor.
İltifat edildiğinde aynı iltifatı karşıya iletme, teşekkür et.
Birisine yemek ikram ettiğinde ikinci kez sorma.
Teşekkür karşılıksız bırakılmaz.
Genelde nazar değmesin diye anlatma derlerdi büyüklerimiz. Onda yok iken sende var olanı anlatma diye 😬
Olan var olmayan var şeklinde özetlenebilir.
Bunlar kaçıncı yüzyılın kurallarıdır kim bilir. Şimdi arsızlık görgü, utanma varoşluk oldu.
Bunlar cok olan seyler. Birde ozellikle bilerek yapiliyor. Benim hangi konuda eksigim varsa nedense insanlar yanimda en cok o konuda kendilerini ovuyorlar. Allahin gorgusuzleri allah verdigi gibi almasinida bilir zaten.
Bu bir görgü kuralı mi bilmem ama sokakta yürürken önümde bir kadın varsa yanlış anlamasin diye önüne geçerim hemen
Yani bu görsele göre bir düşünür aslında gösteriş yapma boş konuşma demiş :D
Ohoo bunları kim yapacak, bu devirde herkes gösteriş peşinde... 🤷♀️
Bütün görgü kuralları az biliniyor artık zaten.. ince düşünebilen kalmadı ki bu cahillerin arasında
Ahlaklı olan insan görmese dahi görgülü olabiliyor ben çok şahit oldum
Çoğu kişinin. Umurunda olmasada sevgi saygı dengesi çok önemli bence en çok da ikili ilişkilerde
Aklıma mevlana nın sözü geldi
Çok insan gördüm üstünde elbisesi yok çok elbise gördüm içinde insan yok
Bu gün olanı anlatıyor senin paylaştığın şey
Birini dinlerken gözlerine bakılmalı mesela...
Kadın erkeğe el uzatır erkek değil
Yolda yürürken düşene gülmemek
Bir büyüğünle otururken bacak bacak üstüne atılmaz
Çocuğu olmayanın yanında çocuktan bahsetme..
Nerde boyle insanlar😔
Dini değerlere saygısızlık etme
karanlıkta bile esnersen ağzını kapat
Emerken dis drgdirilmez kiz korkar
Çok doğru bir şey ama
Kısaca empati kur
Yere çöp atmamak
El ele sıkışırken eldiven varsa çıkarılır
çok doğru
Katılıyorum.
Doğru
İnsanların içinde sigara içmemektir.