Annem evle ilgilenmiyor, nasıl düzelir?

Aslında annem diye içimden hiçbir şey söylemek gelmıyor, yanlış anlaşılmak istemem onu seviyorum ama artık gerçekten gücüm yetmıyor evin temızlıgiyle hiç ilgilenmıyor doğru düzgün yemek yapmıyor. Hiç bir şeyi umursamıyor işi gücü ancak akrabalarla arkadaşlarıyla telefonda konuşmak ya da uyumak. Uyku ilacı (unisom) kullanıyor ne yaptıysam bıraktıramadım ramazan ayındayız çorba yaptı yaptığı çorbada kurtçuk çıktı bir sürü midem kalktı o zaman sen yap diyor olabılırsınız haklısınız da ama ben hangi birine yetişeyim temızlığe mi yemeğe mi çamaşıra mı bulaşığa mı bir çamaşır atıyor makıneye beyazlar renklıler karışık hiç sorumluluk sahıbı degıl yaptığı yemeklerı yıyesim gelmiyor malum korona sebebiyle karantina dönemindeyiz arkadaşları eve gidip gelıyor yapılır mı bu gerçekten babama üzülüyorum artık adam çalışıp çabalıyor bir sürü şey alıyor mutfağa alındıktan kısa bir süre sonra ya aldıgı şey bozuluyor ya da ortadan kayboluyor (arkadaslarına veriyor) annemi gerçekten seviyorum bu durumun psikolejik oldugunun farkındayım ama yardım edin yani bu durumu düzeltmenin bir yolu var mıdır?
Annem evle ilgilenmiyor, nasıl düzelir?