Ben bugün sabahın köründe komşu kavgasına uyandım yine, sürekli gürültü yapan bir komşumuza şikayet geldikçe kapılarımıza dayanmaya başladı, sabah sabah gözlerimi yine bir aksiyon filminin içine açtım. Sizin komşularınızla aranız nasıl? Aranızdaki saygıyı ve mesafeyi koruyabiliyor musunuz?
Komşularınızla aranız nasıl, iyi anlaşabiliyor musunuz?
Olması gerektiği gibi, mesafeli, ölçülü. Şu zamanda pek içli dışlı olmayı düşünenlerden değilim. Belki kırsal kesimde yaşamış olsam belki ama şehirde bu pek mümkün olmuyor
Komşularımla görüşmemeyi tercih ediyorum. Hergün kavga oluyor bizim apartmanda. Yöneticimiz tuhaf bir kadın zaten herşeye muhalefet oluyor evlere kim girdi çıktı 7/24 evindeki kamera sistemiyle izliyor, kurye geldi diye asansörleri kapatıyor kuryeler içinde iken. Haliyle sürekli yönetici komşu kavgaları oluyor hepsinin çirkefliğini görmüş oluyoruz bu yüzden de uzak kalıyorum. bir defa kedimiz yan komşunun balkonuna geçmiş bizim balkondan, tek gözü kör kedimizin ve 7. katta oturuyoruz. Kadın etmedik bırakmadı bize.
Sizin durumunuz çok daha vahim desene.. Muhtemelen apartman yöneticisi ile diğer çirkef komşular bir olup diğer komşuların hakkını yiyorlardır.. Ben anlamıyorum ki bu insanların derdi ne, hadi kendi hırsları yüzünden kavga etsinler de masum kediden ne istiyorlar...
Üst kattaki komşumuz çocuklarıyla birlikte deli ediyor. Çocuğuna bağıra çağıra laf anlatıyo, çocuk da ağlamaya başlıyor doğal olarak. 1-2 kez uyardık ama nafile hala aynı kafadalar. Sana önerim; sesler geldiğinde video kaydına al, mahkemeye ver. Polisler ya da zabıtalar ceza yazabilecekken (yazarlarsa 1400 lira kesebiliyorlar, araştırmıştım.) yazmamayı tercih ediyorlar.
İnanır mısınız neredeyse aynı durumdayız, karantina boyunca çocukları sürekli toplu olarak apartman içerisinde oynadı, hatta başka apartmandan çocuklar girdi durdu, şikayet ettik kapıya dayandı bağırdı çağırdı hiçbir sonuç yok..
Kiracıysa noter onaylı her daireden imza toplayabilirseniz attırma yetkiniz bulunuyor. Evi satın almışlarsa desibel metre gözükecek şekilde video kaydını alın, dava açın. Mahkeme ne yapar derseniz; az önce izlediğim bir haberde, para cezasına rağmen ses yapmaya devam ederlerse kabahatlar kanuna göre 3 ay ile 12 ay arasında hapis cezasına çarptırılıyormuş. Bu arada dilerseniz avukat ücretini onlar ödüyor.
Eskiden iyiydi şimdi ise komşuluğun ksi kalmamış, insan bir gelir hâl hatır sorar yolda görseler selam bile vermiyorlar artık herkes düşmüş kendi haline menfaatine. Hiçbirine güvenmiyorum artık.
Evet öyle gerçekten, ben de geçmişe bakınca ne kadar güzeldi biz yaz geceleri kapılarımız açık yatır uyurduk, düşün yani o kadar bir güven vardı ki, şimdi dediğin gibi k'si kalmadı...
bir yan komşum var yandaki abla yüksek savaş donanimina sahip yurt dışından getirdiği çenesi ile tek başına bir ordudur silahını kocasının üstünde kullanip adamı etkisiz hale getiriyor gariban adam ama dahaca kapismadik durcagi yeri biliyo bana sarmiyo😂😂
Hiç de sabır falan vermesin bazen insanın ağzını açıp konuşması, tepki vermesi lazım... Hahah bizi yalıtım da kesmez ben direkt komşunun evine bomba yerleştireceğim
Tabi canım ben hayatta cekemem abi öyle hayat olmaz besleme gibi olmuş adam evde. senin işe gelince de Limondan bomba yapabilirim molotofta bakarız youtubeden ihtiyaç olursa yaz bana😉
Yorumlarını okurken hem hak verdim hem de katıla katıla güldüm allah iyilik versin, eig senindir :D Tamam akşama konum atacağım şöyle güzel bir bomba planı hazırlayalım👺👺
İftardan sonra olur şimdi oruçlu ağızla bomba yorar 😂 ya kizil ötesi arkadaş ben bu uygulamaya yeni kayit oldum da sende pek bir bilir kişiye benziyon bana bir mesaj yazsana bisey soracam yanlış anlama sana yürüme gibi bir niyetim yok o tarz biri değilim 😀
En iyisi mesafeli olmak bence ya fazla yakın olunca bir yerden sonra işin suyu çıkıyor, gruplaşmalar vs oluyor. Eski komşuluk ilişkileri kalmadı ki herkes kendi menfaatinin derdinde artık...
Anlasiyorum tabi bir gece alt komsum diğer bir gece üst komşum bende kalır ikiside dul tabi bende bekar yalnız yasayan erkek gelde yemede yaninda yat🤪😀
Bazen kendi evinizde yürümeye zahmet etmeyin, gelin burada yürüyün diyerek bağırıyorum üsttekilere. Üsttekiler bitse alttakilerin sesi çıkıyor, resmen hayvanat bahçesinde yaşıyorum. Sadece onlar da değil, apartmandaki herkes gürültülü...
Şikayet etsen de arsız gibi umursamadan devam ediyorlar. Balkona sigara külü atılmış üstten ve bu ne hal, kim attı bunu diye söylenirken, üstteki "ben attım heheh" diyerek kıkırdadı. Kimsede insanlık kalmamış, bizi de insanlıktan çıkaracaklar.
Çok teşekkürler iyi dileklerin için, aynısını senin için de diliyorum. Umarım onlar da insan olmayı öğrenir, gerçi olacak gibi değil ama bir umut işte...