babamın 2. evliliği üvey annem babam ve ben birlikte yaşıyoruz. babamın bu kadınla evlenmeden önce aldığı bir ev var kadın bu evi babamdan sürekli istiyomuş babamın mesleği öğretmen babam birkaç seneye emekli olacak kadın diyor ki bütün emekli ikramiyesini verecek bana diye bu adamın bide kızı var gencecik üstelik tek evladım niye sana veriyo hepsini bir evlendin karısı oldun diye herşey senin hakkın mı ben daha yuva kurucam çocuk yapıcam belki sinir oldum üstelik babamla ikisinin çocukları yok ortak haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBabanın evine ve emekli ikramiyesine mi güvenerek evlenip çocuk yapacaksın? Kendi bileğine ve alın terine güven. Baban sağ ve ister bağışlar, ister pavyonda yer, ister karısına verir kime ney ki?
013 Yorumla- +1 yıl
cok yanlis dusunuyorsunuz.. evlatlar dunyaya kendileri gelmek istemiyorlar.. anne baba isteyerek dunyaya getiriyirlar.. babanin mallarinin tek vicdanen sahibi evlatlar.
Soran+1 yılben babama güvenerek evlenip çocuk yapıcam demedim ama adamın hayatta öz be öz evladı varken neden 2. karısına versin herşeyini çocuğunun annesi değil bişey değil kadının zaten kendi evi var evi alsa babamdan boşansa ya da başka birini bulsa evlense yapmaz diyebilir misin elin kadınına güven olur mu
- +1 yıl
pavyonda yiyemez bu kizi dünyaya getirdiyse öncelik kizinin ya
- +1 yıl
@isimsibiüyekim Miras yediler senin gibi düşünür. Ata evladını büyütmek, yetiştirmek ve okutmakla mükelleftir. Okumak istemesende zorla okutamaz. 18 yaşından ibaren reşitsin ve kendi ayakları üzerinde durabilmelisin. Adamın kazancında payın yok. Sağ iken mal varlığının tasarrufu kendisine aittir. İster satar, ister yer, ister bağışlar ve ister eşine verir, ister çocuklarına verir ya da ölümünde yasal paylaşım neyse ona o şekle bırakır. Dünya ya getirdiği diye ona tüm ömrünü çalışarak mal bırakmak zorunda değil. Sende kıskanma, çalış seninde olur.
- +1 yıl
ata evladi buyutmek ve gelecegini guvenceye almakla mukellef.. burasi Avrupa degil. devlet guvenceye almiyor. O duru. da anne baba , eger dunyaya getirdiyse mecbur guvenceye alacak.. Degilse getirmeyecek. Miras sadece ve sadece evladin hakki
- +1 yıl
cok salaksin kizina daha bir şey vermeden elin paragöz karisina veremez once cocugun icin yaparsin bir şeyler sonra pavyonda mi yicen paragöz insanlarami verecen kime verirsen ver ama önce cocugun icin bir şeyler ypcn
- +1 yıl
@yıldıray34 @isimsibiüyekim Adamın kazancında payın yok. Sağ iken mal varlığının tasarrufu kendisine aittir. İster satar, ister yer, ister bağışlar ve ister eşine verir, ister çocuklarına verir ya da ölümünde yasal paylaşım neyse ona o şekle bırakır. Dünya ya getirdiği diye ona tüm ömrünü çalışarak mal bırakmak zorunda değil. Diyelim ki pavyonda yedi hesap mı soracaksın? Niye yedin mi diyeceksin? İşine gelmiyorsa kapıdan çıkar ve kapıyı dışarıdan kapatır gidersin. Zorla tutmayacaktır seni emin ol? Sende kıskanma, çalış seninde olur.
- +1 yıl
Adamın 2. Karısıda tıpkı öz kızı gibi öz karısıdır. Tasarruf ve karar malın sahibine aittir. Adamın kararını beğenmeyen birlikte yaşamak zorunda değildir. Ölümünden sonra hukuki hakkını kullanır.
- +1 yıl
ya gec bana avukat agziyla konuşmayi yedirme kardeşim böyle paragöz insanlara o parayi al parayi
- +1 yıl
dogdugu an evladin adamin kazancinda payi var.. o adam o paralari biriktirirken o cocuklarin kursagindan gecen paradan biriktirdi. Vicdanen tek vermesi gereken cocuklar. o paralar o cocuklarin kanindan canindan birikmis paralar.. simdi hakki yok deme. Dersen kadinin biri gelir yer parani salak bu adam diye sonra da koyar kapiya.. Esra erolda daha yeni cikti adam ilk karisina bir bilezik almamis, cocuklara da, ikinci kadina parasini yedirmis ekranda agliyor. Ikinci kadin da o salaksa ben ne yaoayim diyor. Cocugunun hakkini yedirirsen senin de olacagin o.
- +1 yıl
@yıldıray34 gözü babanın parasına diken hayırsız bir evlatsın. Yasal olarak sana mal bırakmak zorunda değil. Kişi kendinden bilirmiş işiki kendin salak olunca herkeside kendin gibi sanıyorsun. Adam malını yerken ya da birisine verirken sana sorma zorunluluğu yok. Ne paragöz bir evlatsınız? Adamın karısı kızından önce gelmesi çok doğal. Gençsin git çalış. Önünde uzun ömür var. Babanın malına değil alın terine ve bileğine güven aç tavuk.
- +1 yıl
Malın sahibi malının başında ve akli dengesi yerinde olduğu sürece hiç kimse adamın ne yapacağına karar veremez. Şahsen böyle düşünen bir kızım olduğunu bilsem bırakacağım varkende bırakmazdım. Adam sağken adamın malının ortağı ve haktarı yoktur. Ölümünden sonra mevcut malların yasal mirasçıları vardır. O payda kanunda belirlenmiştir. Ancak kanında yine bir husus var eğer malını bir başkasına devredecekse kız çocuğunun saklı miras hakkını muhafaza etme gerekir. Yok malını yiyecekse zaten muhafaza edilecek mal ortada kalmamıştır.
- +1 yıl
Miras evladın hakkı şeklinde bir kanun yok. Kanun eşin hakkını herzaman % 25 olarak belirlemiş. Kalan % 75 ise çocuklar arasında eşit bölünür. 1 çocuk ise % 75 in tamamını, 2 çocuk ise % 37,5 alır. Hiç bir anne ve babanın çocuklarının geleceğini garanti altına alma kaide ve zorunluluğu yoktur. Öyle olsaydı her çocuk okumak, çalışmak zorunda kalmaz ve asalak olurdu.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
7Cevap
+1 yılo para senin hakkin.. o para babanin ve babanin evladi sensin.. kadin daha yeni dahil olmus hayatiniza , ve ne emegi var o paranin ustunde. umarim baban akilli davranir yedirmez
011 Yorumla- +1 yıl
babana hep iyi davran.. babanla aranizi da bozmaya calisabilir bu kadin.. cok uyanik ol.
Soran+1 yılkadınla 12 senelik evli ama ikramiye babamın yıllarca devlete hizmetinin karşılığı evde kadından önce alınmış kadının bir hakkı yok ara bozmaya çalışıyor ara sıra açık arıyor babama yetiştiriyor hemen
- +1 yıl
erkeklerin beyni degisik calisiyor. umarim uyanik olur baban.. babanin olan senin hakkin.. tum mallar oz evlatlarin hakki degilse dunyaya getirmeyecekti. sen bu dunyaya gelmek istemedin , onlar getirdi. Ama o kadinla evlendikten sonraki surecte de bence vicdanen o kadinin da hakki basliyor. o yuzden evlenme surecinden sonraki emekli ikramiyesini de paylastirabilir.. Ama bakalim baban ne diyir.. hala hayatta belki baban kendi uzerine birsey yapmak ister. Erkekler kadinlara cok kanabiliyorlar. Sen de cok uyabik ol, kadina karsi da.. para herseyi yaptirir. Babana karsi da , o kadinin aranizi bozmasina izi n vermemeye calis. Allah yardimcin olsun
Soran+1 yılhaklısınız. benim kızdığım nokta kadının bencilliği ve beni yok sayıp görmezden gelmesi aynen öyle çocuk yapıyosan hayatını garantiye alacaksın kendi hakkını alsın bişey diyen yok ta benim hakkıma ne göz dikiyosun bu adamın daha 22 yaşında kızı var diyoki benim için çalışsın alsın sanki ev almak kolaydı bu devirde sen neden annenden babandan kalan evde oturuyosun sen ananın babanın malına konuyosan bende konarım o kadar
- +1 yıl
uvey anne... seni dusunur mu? bekleme boyoe birsey.. uyanik olmaya bak... babana karsi asla dik konusma olur mu.. isin kilidi baban.. ama aklina girmek icin bu kadin her oyunu yapabilir.. belki babana birsey yansitmiyor.. seni kiskirtip babanla arani bozmaya calisacak.. annen hayatta mi?
Soran+1 yılaynen öyle düşünmüyor zaten bir kere koruyup kolladığını hatırlamıyorum asla insanın kendi annesi gibi olmaz üstelik kendide bir kadın insanlarda empati vicdan kalmamış annemin psikolojik sorunları var görüşemiyoruz 5 6 yıldır falan
- +1 yıl
dusunmez... uvey anne. o senin annen degilki.. sadece babanla arasini bozmamak icin oma gore davranir..( iyi uvey anneler istisna) ama hep soyle dusun, o kadin sen giderken donuyordu.. yani tecrubesi var... cok cok uyanik ol
. Allaha emanet ol.. - +1 yıl
babani taniyorsun.. asla babanla ters dusme ve babanin yanindan ayrilma.. bir de hep babanla konus.. kadin doldurmaya kendi fikrini benkmsetmeye calisabilir. tatli dille babana dogruyu goster.. ama tatli dille.
Soran+1 yıltamamdır çok sağol
- +1 yıl
rica ederim.. Allaha emanet ol..
- +1 yıl
asagida @solmez0634 adli kisi yorum yazmis, benim yazmama firsat vermeden beni éngellemis.. onun yorumuna sunu yazarmisin rica etsem : "Yasal boyut bu bahsettigin.. Vicdani ve ahlaki boyutu var... Ona bakilirsa dogurup sokaga atan pek cok anne baba var ve yasal olarak bakmam diyorsa bakmiyor. Cocuklar devlet korumasinda veya uvey anne baba elinde buyuyor.. yasal olarak hersey normal gorunuyor.. ama vicdani ve ahlaki boyut.. Tekrar soyluyorum burasi Avrupa degil. Avrupada devlet cocuklarin geoecegini guvenceye aliyor. Ama burada bu sorumluluk anne babaya dusuyor. Akli basinda anne baba da cocuklarinin canindan ozveride bulundurarak biriktirdigi paralari da baska kadina veya adama yedirmiyor. veya bir gece de pavyonda yemiyor."
+1 yılKaç defa aynı soruyu soracaksın acaba? Kadının kızına pay düşmez bence babanla konuşun herkes eşit miktarda alsın
010 Yorumla
Soran+1 yılkadınla çocukları yok
- +1 yıl
Kadına veya çocuğuna niye veriyor adam daha hayatta belki 50 sene daha yaşayacak. S gidin çalışın adamın kazancına göz dikmeyin
Soran+1 yılhey allahım ya babam benim babam adam 60 yaşında benim göz diktiğim yok zaten ama parayı ve evide kadına verip al tepe tepe kullan dicek değilim
- +1 yıl
Belki adamın amacı emekli olduktan sonra seni zengin kocaya verip, karıyı boşayıp tekneyle Yunan adalarına açılmak, güneşlenip kaliteli scotchlar içmek. Niye yaşam hakkına müdahale ediyorsunuz? Genç hatunlarla teknesinde party yapma hakkını elinden almayın, yazık
Soran+1 yılof öğretmen emeklisi adam onları nasıl yapsın zaten yakışıklı değil
- +1 yıl
Baban bu yazdıklarını bilse sana zırnık koklatmaz
- +1 yıl
@charleslylelarue yine sen... hep herkesin moralini bozmaya calismiyormusun? gecen de 3 yas buyuk kiz diye kica kar demistin hatirladin mi..
- +1 yıl
@isimsizbiruyekim
Yani kadınlar olgun erkeklerden hoşlanır aksini uygulayan jigolo arıyordur. - +1 yıl
muge boz ve caner erdeniz ciftine bak.. kadin adamdan 3 yas buyukmus.. bugun onlarin yas farkini gorunce aklima geldin ama o yorumu bulamadim, burda go4dugume sevindim.. sadece fotograflara bak. onstagramdan muge boz yaz. 3 yaa hicbirsey goreceksin fotograflara bakinca.
- +1 yıl
@isimsizbiruyekim
İlgim yok o konuyla ben çıtır genç kızlar dururken niye orta yaş bunalımına girmiş kadınla evleneyim? Yanlış tercih ayrılırlar yakında
Baban akıl edemiyomu ikincisi Allah gecınden versin
07 Yorumla
Soran+1 yılbabam kurnazda kadında çok şeytan türlü bahanelerle aklına girer diye korkuyorum
Soran+1 yılkaptırmam o evi valla yolarım o karıyı
Soran+1 yılenayi mi var burda bir adam tutarım aldatıyo diye iftira atarım zina suçundan hiçbir bok alamaz
+1 yılAnnem babamı aldattı babam ikinci kez evlendi aynı durum olmasın diye evde psikopat gibi geziyorum jfkf gözucuyla bile bakamıyor jdjd sana koly gelsn
03 Yorumla
Soran+1 yılahahha hdhhd bende mi öyle davransam acaba bu kadın fazla tepeye çıktı hiç benden de çekinmiyor korkmuyor ses çıkarmıcam sanıyo herhalde senin üvey annen nasıl bir model
- +1 yıl
Anne demeyelim de yaratık daha mantklı jdjgf palayla gez evde jdjgf
Soran+1 yılnasıl bir kadın neler yapıyor nasıl davranıyor sana sen napıyosun
+1 yılUvey annenle konus buna hakki yok araniz bozulursa da bozulsun ama tabi is babanızda bitiyor en sagliklisi ilk once onunla oturup konusmak
05 Yorumla
Soran+1 yılaynen babama dedim yapmam diyo üstüne vermez inşallah
- +1 yıl
Yapmam dediyse yapmaz insallah ama kadinlar her istedigini yaptiriyo erkeklere o yuzden tetikte olman lazim gerekirse duygu somurusu yap cunku sen yapmazsan uvey annen yapicak babana dersin bu kadin seninle mal mulk icin mi birlikte
Soran+1 yılaynen öyle ev için mi seninle evlenmiş evi vermedin diye tavır yapıyosa ya da tehdit ediyosa demekki derdi babamın malı mülküydü bu adamın kızı var demiyo şeytan iblis sadece kendinde hak görüyo kaptırmam o evi valla
- +1 yıl
Aynen oyle kardesim gercekten seytan bunlar sakin ama sakin hakkini yedirtme yoksa daha cok tepene biner zaten senin hakkina goz dikmesi sacma bu ne boyle ya is ortagi gibi benim 25 senelik evli ailemde annemin ustune hicbir sey yok mesela ama kadin bunu takmiyo cunku derdi mal mulk degil ama o karinin derdi cok belli nasil hala yuzunuze bakabiliyo iyi ki cocuk yapmamislar
Soran+1 yılaynen öyle bunların hesabını yapması şimdiden ısrarla evi üstüme yap demesi mal derdinde olduğunu gösterir üstelik kendi payını değil komple evi istiyo bide daha 12 senelik karısısın çocuğun bile yok ben kaptırmam ona yolarım valla o karıyı zaten kalıplıyım annemin ve kendi hakkımı kimseye yedirmem
+1 yılBabana söyle bu durumu
06 Yorumla
Soran+1 yılvermem diyo evi
- +1 yıl
Üvey annenemi diyor baban vermem diyorsa vermez eğer üvey annen hakkını yiyorsa ahirette hesap verir
Soran+1 yılaynen kadına diyo vermem diye bana öyle dedi yani
- +1 yıl
Sen elinden geleni yap eğer mirasa birşekilde konarsa Allah onun cezasını verir
Soran+1 yılsanmam böyle şeytanlara bişolmaz bulur başka adam koşar koynuna
- +1 yıl
O zaman dünyada değil ahirette çeker cezasını
+1 yılAllah yardımcın olsun
Haklısın01 Yorumla
Soran+1 yılamin ben kadının hiç hakkı yok demiyorum tamam senelerce karılık yapmış ama hepsini istemek nedir yani bir sen mi varsın kendi çocuğu olsa çocuğunun üstüne yaptırırdı bana gelince böyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın haklı hakki olanı istiyor
115 Yorumla
Soran+1 yılbabamın herşeyi mi onun hakkı mal 2. karısı çocuğu bile yok
Cevap sahibi+1 yılBen görüş yazdım hakaret etme hakkın yok bence öyle
Cevap sahibi+1 yılistiyebilir kocası baban da verirse verir
- +1 yıl
neai hakli para icin evlenen tipsiniz belliki
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 Para için evlilik de olur bunu eleştirmek kimseye düşmez
- +1 yıl
ben eleştiririm miden kbl ediosa sen evlen sevginin bile içine ettiniz paragöz varliklar ya
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 Erkek güzellik için evleniyorsa kadın da para için evlenebilir bu seni bağlamaz işine bak
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 Ahh çatır çatır yiyorum zoruna gitti mi
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 hakaret etme hakkın yok yok tamam mı bu kadar saygısızsın işte
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 her insan bir olacak değil kimi paragöz olmaz kimi paragöz olur
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 eğitim yok bir şey yok daha tartışmayı bile bilmiyorsunuz mide bulandırıcı
- +1 yıl
noldu ben yiyorum derken gülüyordun ben kardeşimsin diyince mi zoruna gitti para için evlenen ve bu yüzden birilerini magdur edenler şerefsizdir ya
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 kendi görüşün
- +1 yıl
noldu ben yiyorum derken gülüyordun ben kardeşimsin diyince mi zoruna gitti para için evlenen ve bu yüzden birilerini magdur edenler şerefsizdir ya
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıray34 kimse senin görüşüne uymak zorunda değil görüşünü saygı çerçevesinde belirt
+1 yılhaklisin yedirme o parayi ona ya
01 Yorumla
Soran+1 yılkadın tam bir açıkgöz bide kardeşi var tam yürüyen iblise
Aile & Toplum konusunda 465 cevap paylaştı. Ev senin hakkin
00 YorumlaHaklısın
00 Yorumla
+1 yılverici kızlar burda mıı ;)
00 Yorumla
+1 yılÇoçuklar var mı
08 Yorumla
Soran+1 yılçocukları yok
- +1 yıl
İyi kadın cocuk istemiyor
Soran+1 yılvalla istiyoda olmuyo galiba bu şeytanlıkla yarın bir gün yapar diye korkuyorum yaşıda ileri ama
- +1 yıl
Allah kolaylık versin yaşı kaç
Soran+1 yılamin kimlikte 54 kendi 48 diyo cadı
- +1 yıl
Takip etsene beni baban kac kı
Soran+1 yıltamam bekle babam 60
- +1 yıl
Tamam
Babanla konus kansk
01 Yorumla
Soran+1 yılverme dedim zaten
Olaylar olaylar
01 Yorumla
Soran+1 yılşeytan çok napacan
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaban ne diyo bu işe
01 Yorumla
Soran+1 yılevi vermem diyo ama kadın çok sinsi kurnaz bişey
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Üvey annem babamın evine ve emekli ikramiyesine göz koydu napmam lazım bu kadınla?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım