- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
+1 yılCenabet ne demek önce bunu bilmek gerekiyor, cnabetin ne olduğunu nasıl bir şey olduğunu bilmemekten doğuyor bu sonuçlar yıllardır insanlar cenabetliği vücudun bir uzvundan çıkan sıvıya bağlıyor, halbuki cenabet olmak zihinde gerçekleşen bir şey hepimiz düşüncelerimiz varız ve eylemlerimizin sebebi düşüncelerimiz her şey zihinde bitiyor, Sabah akşam cinsellik düşünen biri cünuptur abdestli olsada yıllardır mevzuyu yanlış yerde arıyor bu toplum Ojeli tırnakta cinsel dürtüleri harekete geçirdiği için cünup muamelesi yapılıyor ama zihnini kontrol edemeyen adam çarşaflıyada yürüyor buna şahit oldum. Onun için takma boşver salla gitsin ne derlerse desinler bildiğini oku sen öjenin rencide tatlıymış bu arada
11 Yorumla- +1 yıl
rengide
En İyi Cevaplar
+1 yılTabi ki doğru değil. Bunu üç yıllık ilahiyat tecrubeme dayanarak söylüyorum. Şöyle bir sey var: eğer namaz kılan biriysen ve namaz abdestin yoksa abdesti alip ojeyi surersin namaz kilabilirsin ama abdestin bozulduğunda tekrar namaz kilmak icin ojeyi silip abdest alman gerekir. Guslun yok ve gerekliyse bunun icin de ojeyi çıkarman gerekir. Zaten guslun gerektirdigi bir durum olunca o zamana cenaber derler. Bence ismi sacma ama olsun. Eger müslüman degilsen zaten hicbir önemi yok. Kimin ne dedigini de takmayirver bosversene. Milletin cogu kendi uydurduğu dine inanır olmuş.
24 Yorumla- +1 yıl
Şimdi sen farklı ne dedin ki...
İlmihallerde de bu böyle zaten - +1 yıl
Zaten farkli bir sey demek icin demedim. Dogruyu demek icin dedim. sen niye bos yaptin ki peki
- +1 yıl
Tabi ki doğru değil. Bunu üç yıllık ilahiyat...
Bu şekil cümleye basladiğin icin - +1 yıl
Nasil baslasaydim?
+1 yılÇok saçma bisey, kim söylediyse, ben ilişkimi de yaşarım gider ojemi siler gusülümü alırım sonra yine oje sürerim, reglimi olurum gider yine ojemi siler gusülümü alırım yani bu düşüncede olan insanları anlamıyorum sanane benim dinimden inanişımdan dimi
23 Yorumla- +1 yıl
Cehalet en büyük şey işte yeni yeni türedi bunlar
- +1 yıl
Anlam veremiyorum 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
- +1 yıl
Çok da güzel yazmışsın
+1 yılOje ile namaz abdesti ve gusul alamazsnz. sizin soylediginizi hangi yobazlar soyluyor diyeyim karısınin koynundan cikip baska kadinlarla aşna fişne yapıp cenabet gezmeyi zinhar gunah sayan kesimdir onlarin ne dediginin de hic bir onemi yok
33 Yorumla- +1 yıl
Fevkalade 👏👏👏
- +1 yıl
Bak yobazin biri eksilemiş bile bu o soyledigim takimdan ki yarasına basmisim
- +1 yıl
Kendilerini belli etmeleri yok mu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOjeli kadin cenabet diyen akit yazari bir gerici yobaz. Ustelik bunu ozellikle ogretmenlere söylüyor, musluman cocuklara egitim vermesinler diye.
Ensarda tecavuz ettikleri cocuklarla ilgili cok gereksiz bir sekilde muhalafetin olayi buyuttugunu soyleyen pic mevzu ogretmenlerin ojeleri olunca birden musluman oldu.320 Yorumla- +1 yıl
Kimse oje sürersen cenabet olursun demiyor sadece oje varsa tırnagında abdestin kabul olmaz
- +1 yıl
@kıskançheriff adam acik acik bunu diyor neden yalanliyorsun? Ayrica bir eğitimcinin abdesti inanci vs yalaka gerici gazatecenin yorum yapabileceği bir sey degil.
- +1 yıl
Bak bir çok İslam'ı kötü göstermek isteyen sahte hoca var tamammı bunların söylediklerine göre gerçek İslam'ı yargılayamazsınız adam ojeli kadın cenabettir derken ironi yapıyor demek istediği benim tırnaklarım ojelidir gider ilişkiye girerim o tırnaklara gider abdest alırım adamın cenabet dediği kesim bu kesim herkes ojesini temizleyip girmiyor duşa siz fazla çalışan arkadaşlar malesef söylenmek isteneneni işinize gelmediği için böyle yapıyosunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
@kıskançheriff yahu onu niye ilgilendiriyor bu konu diyorum bende. İnancli bir kadin zaten abdestini alip ojesini surer, inancli degilse istedigi gibi surer. Bu durum cocuk tecavuzculerini mesru goren zihniyetin asla soz konusu yapip konuşabileceği bir konu degildir. Egitimcilerin cocuklara verdikleri egitimin kalitesi tartisilmalidir.
- +1 yıl
Yav inancı olmayan bir insan bunu neden üstüne alınıyo o zaman ! Takılsın kafasına göre ne diye tartışma yaratıyorsunuz? Müslüman İslam'ı yaymakla görevlidir o adam görevini yapıyor he hakkıyla mı yapıyor o tartışılır ama müslüman değilsen bundan sanane? Ayrıca senin dediğin konuyu tartışmak la görevli insanlarda var sen bu soruyu işine geldiği gibi sormuşsun resmen burda polemik yaratıyosun
- +1 yıl
@kıskançheriff senin mantigina göre eline kalem alan kadınların giyimleri secimleri inaclari hakkinda isine geldigi gibi yorum yapabiliyor. Musluman bir kadına cenabet demek boyle yobazlarin haddine mi? Bu ne aşağılık bir bakış acısıdır yahu. Egitimcilerin basari durumlarıni elestirmek icin otoriteler var evet, buna saygi duymayan kisi savunduğun gericidir ben degil.
- +1 yıl
Ya sen kimsin benim adıma düşünceler yazıyosun? Ben öyle bir şey söylemedim bak beni kanser etme !
- +1 yıl
@kıskançheriff "Müslüman İslam'ı yaymakla görevlidir o adam görevini yapıyor" sozlerim sahsina değil savundugun gericiyedir.
- +1 yıl
Ama yanına hakkıylamımyapıyor o bilinmez dedim ooooffff Allahım bsna sabır ver yemin ederim beynim fokurduyo sinirden bilerekmi yapıyosun benimi deniyosun anlamadım lütfen benden uzak dur yalvarırım
- +1 yıl
@kıskançheriff iyi misin sen? Görüşüme gelip yazan sensin. Savunduğun gerici zihniyetinden her daim karşısındayım. Evet haklisin demedigim icin tartismaya devam ediyorsun, sonra da uzak dur falan diyorsun sj
Peki cekilebilirsin gorusumden - +1 yıl
Bencilsin bana hak ver demiyorum sadece 1 tane gereksiz adam yüzünden benim inancımı sorgulayamazsın çamur atamazsın
- +1 yıl
@kıskançheriff peki, sen pedofiliyi savunan biri hakkinda ne düşünürsün? Ornek sadece.
- +1 yıl
Hastalıklı sapık insanlar topluma kazandırılmayı bile hak etmeyen insanlardır ama bunun bir dini yoktur !
- +1 yıl
@kıskançheriff tamam iste kisi sadece savundugu icin tecavuz etmis gibi nefret uyandiriyor ya sende. Ben de aynı şekilde bu gericinin zihniyetine saygi duyan ve savunan insanlari onunla aynı kefeye koyuyorum.
- +1 yıl
Sen sadece İslam'ı karalıyorsun şahsı değil bu sorduğun şeyin cezası benim inancımda idamdır !
- +1 yıl
@kıskançheriff yahu islamin nesini karaladim, nerenle okuyorsun yazdiklarimi? Lutfen islam inancına yaptıgım tek kelime elestiriyi soyle ben de sana hak vereyim.
- +1 yıl
Anaa hakkaten lan 😂😂😂😂
- +1 yıl
@kıskançheriff iste onyargıların sonu, lütfen savundugun adamin kim oldugunu arastir. Akit yazari gerici zamaninda ensar tacizleri icin "muhalefet acik buldu saldiriyor" diyerek olayi mesru gostermek isteyen bir zihniyet taşıyor. Onu savunanları elbette onun gibi görüyorum, ancak insanlarin inanclarina karsi asla kötü bir sey soylemedim soylemem de.
İyi gunler dilerim. - +1 yıl
Ben akit yazarını falan da unmadım ben sadece soruyu soranın soruş tarzına sinirlenim zaten "akit" başlı başına bu ülkeye de bu inanca da zarar
+1 yılBunlar sanıyor ki ojeli bir şekilde duş alıyoruz ya da abdest. Cahilliklerine veriyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
Cehalet başka
Benim de olmazsa olmazım ama oje ile abdest almak doğru değil. Aseton denilen bir meret var şükür ki
32 Yorumla- +1 yıl
İnsanların saçma fikirleri
- +1 yıl
Temizlen diyor sana temizlen bunun neresi saçma? Senden hırsızlık yapmanı istemiyor pislik yapmanı istemiyor kirlendin diyor temizlen !
Saçma sapan bilgiler, cenabetlik nedir ki? Kim söylemiş. Yıllardır dövme de de bu şekilde kandırmadılar mı bizi. 30 yaşımdan sonra gittim 2 tane dövme yaptırdım. Boşver salla gitsin. Bak oje ne kadar güzel durmuş, nasıl güzel yakışmış tırnaklarına, ellerine. Salla gitsin. Beğenmeyen ojesiz kadınlara gitsin. Bence çok yakışıyor kadınlara👍
00 Yorumla
+1 yılO sanırım şeyle alakalı; protez veyahut kalıcı ojeyi bir ay çıkarmayanlar var bu durumda da güsûl abdesti olmadığından dolayı söylüyor olabilirler. Ama normal sürülen ojeye öyle bir şey dediklerini sanmıyorum benim karşıma çıkmadı ya da.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Değil tabi. Sanki o Ojeyi Kadın cıkarm (a) mıyor güsül alımı öncesi, abdestini tazelerken. Kadınlara ne kadar uzak, iletişimsiz oldukları ordan belli buna takilacagina cahiliklerine ver ve geç.
20 Yorumla
+1 yılGusül alırken ojeleri çıkarmak gerek eğer bunu yapmıyorsan ne yazık ki söylenenler doğru.
Vücudunda iğne deliği kadar kuru yer kalmayacak gusül alırken. ...20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılSadece oje varken namaz abdesti ve gusul alamazsın. Abdestini alırken buna dikkat ediyorsan soeun yok.
Kimin ne söylediğinin de bir önemi yok.30 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Cenabetlik oje süren kadın da değil bunu söyleyen zihinler de...
30 Yorumla
+1 yılGusül alırken tam olarak çıkarmadıysan dinimize göre gusül almış olmazsın. Dolayısıyla cenabet gezersin.
10 Yorumla
+1 yılBilmeden konuşanların, cahillerin hepsinin canı cehenneme
20 YorumlaBunlara gelene kadar ne cenabetlikler var oje konusulacagi kadar su bademlemeyi felan hic konusmazlar 45 cocuk tecavuze ugrar herkes sus pus kadina gelince butun alimliklerini hunerlerini sergilerler 😀
00 Yorumla
+1 yılVicudunda ıslanmayan yer kalmaması lazım oje sürerek tırnaklarını kapatıyorum yani 26 yaşında bir kızsın bunu düşünebilecek kadar zeka sahibi olduğunu düşünüyorum 🙄
20 YorumlaOje sürerek cenabet de olduk be. Bari bir sevişeydik iyiydi.
11 Yorumla- +1 yıl
Oje sürerek cenabet olunmaz cenabetken oje varsa abdestin kabul olmaz
Açıkça konuşmak gerekirse beyinsiz olarak yaşanıyorsa cenabet de yaşanır. Çünkü bu beyinle başlarına bir şey gelme ihtimali cenabet gezip başına bir şey gelme ihtimalinden daha fazla.
00 Yorumlaİslama göre o tırnaklara su değmesi lazım ki abdestin olsun. İnanmak veya müslüman olmak zorunda değilsin ki
15 Yorumla
+1 yılGusül abdestinin şartları yerine gelmediği için ,
Saçma bir yanı yok...
Su geçiren doğal boya kullanabilirsiniz..
Kına yakmak gibi 👍18 Yorumla- +1 yıl
@gnl_1998 kim konusacaktı
- +1 yıl
Bu konular namaz kılan dini hassasiyeti olan kimseyi bağlar ,
Namaz derdi olmayan zaten dinim var demesin..
sorularlaislamiyet.com/oje-abdeste-mani-mi-gusul-abdesti-aldiktan-sonra-surulen-oje-ile-beraber-daha-sonra-normal-namaz - +1 yıl
@M-B-B cahil cahil konuşma
- +1 yıl
Bana yine başka insanın şahsi fikirlerini beyan ettiği yabancı bir siteyi kaynak gösterme. Bizim yolumuz Kuran dır. Orada her şey var. Meal yapacağım diye değiştirip şahsi fikirlerini sanki Kuran'da yazılanlarmış gibi harmanlayıp yazıyorlar. Bak Allah hepimize verdi cezayı bu gibi insanlar yüzünden öyle ki yıl 2020 yere tükürüp sonra namaza giden adama bugün el nasıl yıkanır onu öğretiyoruz. Allah'ın sopası yok. Kabeye bile kimseyi kabul etmedi. Bir temizlik işçisi. Bence biz neyi yanlış yapıyoruz diye düşünmek lazım. Ojeden su geçer mi geçmez mi tartışana kadar. El temizse kim mani ister ojeli ister ojesiz. Niyet ve twmizlik önemli.
- +1 yıl
@M-B-B temizlik ?
İşte o temizlik ne?
Önce bunu öğren
+1 yılİslam'ın hükmü ortadadır
Öğrenmeye meraki olan açar okur
Kimse götünden* fetva vermesin
Kimse konuşulanı da götünden* anlamasın00 Yorumla
+1 yılduşa girerken ojeni silip çıkarıp abdest aldıktan sonra tekrar sürüyorsan cenabetlik bir durum yoktur.
00 YorumlaBu konu dini yaşamak isteyenleri ilgilendirir...
Boş muhabbet açmayın20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKulağını kapat duyma, konuşma, öyle kişilere insan bile denmez. Cenabet olsan ne olacak sanki.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYalnız keşke benimde tırnak yatağım öyle uzun olsa be :d
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Cenabetlik diyenlerin beyninde var.. inanmak beyinle olur temiz isen sorun yok..
11 Yorumla
+1 yılöyle birşey yok, sadece namaz abdesti alamazlar..
ayrıca gusül ile namaz abdesti arasındaki farkı bilmeyen valimiz varmış..10 YorumlaAbdest almaya engeldir ama bu abdestsiz oldukları kanısına varmaya gerektirmez
00 YorumlaBen kadınlarda oje sevmem. Rivayet doğrumudur yanlışmıdır ben bilmem
10 Yorumla
+1 yılOjeyi kadın a çok yakıştırıyorum el ve ayaklarda özel bir duruşu bakımlılığın sembolü
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYobaz insanların pis düşüncelerini umursamamak lazım. Güzel olmuş. Sür.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılarkadasim din allahin kuralda allahin istersen uyarsin cennete istersen uymazsin cehenneme gidersin. bu kadar basit. mensubu olmadigin inanmadigin bir dinin kuralini sorgulamak sanami kaldi?
00 Yorumla
+1 yılOnların beyinleri cenabet
30 YorumlaDüşünmeyle oluyormu bu iş muhakkak yazıyordur kitapta oku öğren 😉
00 Yorumla
+1 yılAbdestliysen sür sorun yok
20 YorumlaBöyle şeylere inanma Kulaktan doğma bilgilere rihayet etme aç kendin oku
10 Yorumla
+1 yılbence o oje sürmeyi bilmeyeen ya da sevmeyenlerin uydurduğu bir laf
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOje varken gusül abdesti olmaz. Onun dışında oje sürülen tırnaklar oksijenden maruz kaldığı için ilerde sıkıntı yaşayabilirsin
00 Yorumla
+1 yılo adam kenevir kullanımı serbest bırakılsın da diyor :) kafa dumanlı onun
00 Yorumla1-2 çok güzel kendin mi sürdün
10 Yorumlaİhtimaller Yüksek Tırnaklarına su deymedigi için.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Onu diyen cenabettir :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOjeyi silip dus alirsan oyle bisey olmaz
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilme ihtimali yüksek ama benane
00 Yorumla
+1 yılOjeyi temizle abdest al olur yoksa olmuyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Ben s. kerim gerisine karismam
00 YorumlaAmaaaan herkes bir şey diyip diyip duruyor zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. O diyeni kaale almıyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Hiçbir şey demem.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılneye istinaden cenabet açıklaması varmı?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 15,3b cevap paylaştı. Ojeli kız bakımlıdır. Aman salla
10 Yorumla
+1 yılO lafi diyen bas cenabet
10 YorumlaCehalet fıskırıyor
10 YorumlaGüzel durmuş sizde
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Ben takmamn
00 Yorumla
+1 yılBilmem oyle miymis
00 Yorumlaİlk defa duydum araştırmak lazım tabiki
00 YorumlaOje iyidir. Diyen sallıyordur net.
00 Yorumla
+1 yılNe alakaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılReglken yapar bazılari
00 Yorumla
+1 yılilk defa duydum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYobaza herşey cenabet zaten takma
10 YorumlaTırnakların güzelmiş
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!