Evlenmek yerine okuduğum için çevrem bana tuhaf davranıyor ne yapmalıyım?

Ben 23 yaşında bir hukuk öğrencisiyim.
1 senedir ilişkim yok. Benden ayrıldıktan 3 ay sonra nişanlandığı için hâlâ şoku atlatamadım kendimi toparlamaya çalışıyorum. Derslerim Allaha şükür iyi. Onca emeğime rağmen çevrem, komşular en çok bana sevgilimin olup olmadığını soruyor çoğu zaman ve evde kaldım muamelesi yapıyor. Bu beni çok üzüyor. Ben önce sağlam bir şekilde mesleğimi yapmalıyım. Ayaklarımın üzerinde bir kadın olarak durmalıyım bunun farkındayım. Ama komşunun kızının sevgilisi var benim yok diye içten içe seviniyorlar gibi geliyor. Komşunun küçük kızı yanıma gelip sen evde mi kaldın diye sordu. Bu beni çok kırdı. Sevgilisi/ eşi olupta hiç bir başarı elde edememiş insanlar neden böyle el üstünde tutuluyor? Evlenmek marifet mi? Ben anlamıyorum. Neden bilgi ve başarıya önem verilmiyor. İlla evlenilmeli mi? Bulamıyorum. Elimde değil. İçimden gelmiyor gezip erkek avlamak. zaten karşıma doğru düzgünleri çıkmıyor. Çevremdeki insanlar yüzünden sosyal fobi oluştu. Utançtan evden dışarı çıkamıyorum. Kendimi o kadar eksik ve yetersiz hissediyorum ki. Aslında göğüsümü gere gere gezmeliyim çünkü ben Avukat olup burda yurt dışındaki zor durumda olan ailelere, çocuklara ve hayvanlara yardım etmek istiyorum. Ama destek yok.
Evlenmek yerine okuduğum için çevrem bana tuhaf davranıyor ne yapmalıyım?