Arkadaşlar bugün okul çıkışında ortam vardı herkes oturmuş sigara içip, muhabbet felan ediyordu okulda sigara içmeyen bir kaç kişiden birim arkadaşlar Marlboro almış hepsi sırayla aynı sigarayı içiyorlardı bana geldi ben içmem dedim ısrar ettiler işte gaz vermeye çalıştılar ooooo felan diye bizim sınıftan olmayan kişilerdi gaz verdiler kız, erkek hepsi çek, çek felan dediler baskıya dayanamadım içime çektim, sonra oooooo helall felan diye bağırdılar alkışladılar hoşuma gitti ortama felan ama sigara çok acaip geldi öksürdüm ve tadı aynı Türk kahvesi gibi geldi bana alışırsın dediler yarın okul çıkışında arkadaşlarla içki felan içmeye gidicez ben içmiyorum ama yanlarında takılıyorum bana diyorlar içkinin hasını Hakana içiricez Viskiyi su gibi götürecek lavuk felan diyorlar ben içmem dedim bana içersen, meyve suyu gibi diyorlar tadı sizce hatamı yapıyorum?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn azından merakını gidermiş oldun. ama senin için rahat değil demek ki bu soruyu buraya sorduğuna göre. yani "acaba hata mı ettim?" diye düşünüyorsan zaten yaptığının yanlış olduğunu hissediyorsun demektir. yoksa sorgulamazdın.
Sigara içmemek büyük bir eksiklik değil. Ben 32 yaşındayım ve hayatımda ağzıma sigara almadım. tadını bile bilmem. Senin sayende neye benziyormuş tadı burada sorundan okuyarak öğrendim. Sigara ayrıca ses tonunun güzelliğini bozar. çatallaştırır sesi. Benim çok şükür hala sesim genç kız sesi gibidir.yaşıtlarımın sesi nine gibi. bunu sigara içmemeye borçluyum.07 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız aslında bende dahada içmemeye yemin ettim ama işte arkadaş ortamı felan baskı yaptılar yarında muhtemelen aynı şeyle bana içki içirmeye çalışacaklar iç, iç felan diye sonrada seni Rus'a götürcez diyorlar erkek adamsın diyorlar okul bittimi çoğuyla zaten ilişkimi kesicem ben hayla bakirim erkek adam bakir olmaz diyorlar.
Cevap sahibi+1 yılşu an için sıkıntı çekiyor olabilirsin ama kendini baskı altında hissettiğinde şöyle düşünmeni öneririm ; o arkadaş ortamı hayatın boyunca yanında olmayacak. Belki en fazla 3-4 yıl yanında olabilecek kişilerin gözüne girebilmek için, hayatın boyunca vicdan azabı çekeceğin pişmanlığı hayat boyu sürebilecek şeyler yapmaya değer mi? pire için yorgan yakmak gibi olur yani.
Cevap sahibi+1 yıllise hayatında ben de benzer baskılar gördüm. onlara uymadığım için yalnız da kaldım. Ha belki o 3 yılım yalnızlıkla geçti ama ömrümün geri kalanında pişman olabileceğim şeyler yapmadım. geriye dönüp baktığımda utanacağım birşey yok.
Soran+1 yılÇok doğru söylüyorsunuz ileride pişmanlık çekeceğimi biliyorum sırf bu yüzden uzak duruyordum ortam yüzünden çekmek zorunda kaldım ama anında sıgarayı geri verdim berbat bir tadı vardı hayatta artık azıma sürmem bu ilk ve sondu sağlığımda olacğaımı biliyorum zaten uzatırlarsa böyle konuşucam.
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim :) sadece sigara ve içki konusunda değil. rus kadına gitme konusunda da benzer görüşteyim. İşin ahlak yönünü de bir kenara koyalım onun dışındaAllah korusun cinsel yoldan bulaşan türlü türlü hastalıklar var. o kadınlar günde kaç kişiyle yatıyor kimbilir. kapabileceğin hastalıkların en basiti bir cilt hastalığından mantardan tut, sonu ölümle sonuçlanan AİDS e kadar hastalık kapma ihtimali var. Kendini eşine sakla derim. ama yine de senin seçimin. Ben de yaşım 30 u geçmesine rağmen bakireyim.eşime saklıyorum kendimi. en temizi ve en sağlıklısı bu. cinsellik yaşamamakla ölmüyor insan.
Soran+1 yılÇok, çok haklısınız zaten yarın girmiycem ortamlarına onlar takılsın bu cinsel hastalık konusunda çok doğru söylüyorsunuz bende kendimi eşime saklıyorum ama bunlar yüzünden aklım karışmaya başladı benimde en doğrusu kendime hakim olup gene ben gibi davranmak. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için kesinlikle çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ediyorum. :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim :) kafandaki düşünceleri netleştirmede katkım olduysa ne mutlu bana :)
En İyi Cevaplar
Sigara konusunda kesinlikle hata yapıyorsun. Gençken bunlar bize çok cazip geliyor, yasaklanan bir şeyi yapma hevesi falan. Arkadaş ortamında havalı bulunuyor böyle davranışlar. Ama bundan 10-20 yıl sonrasına bakıyorsun önceden sigaraya başlamış herkes pişman veya birçok sağlık sorunu ortaya çıkmış bırakmak için cebelleşiyorlar. Kesinlikle sigaraya başlama. Zaten beğenmemişsin, sevmediğin bir şeyi sırf ortam için de kendine alıştırma. Hatta arkadaşlarınla olan ilişkini gözden geçir derim.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet biraz değişik insanlar daha 17-18 yaşlarındayız ama içkiler, sigaraları su gibi götürüyorlar bende sevmiyorum ama neredeyse bütün okul başıma toplandı çek, çek, çek diye bağırdılar kızlar, erkekler felan bende çekince millet güldü, alkışladı evet tadınıda hiç beğenmedim zaten dahada içmem.
Soran+1 yılZaten söyledim birşey olmaz lan ne olucak bir kereden diyorlar yarında içki içmeye götürüp oradanda afedersiniz Rus'a gidicez ben bakirim bana erkek adamsın böyle takılma diyorlar ben gelmem dedim bu kadar hanımevladı olma sanki sevgilin anlayacak diyorlar.
+1 yıl22 yıldır sigara içen biri olarak hiç tavsiye etmem
geçen benim çocuğu elinde sigarayla beni taklit ederken gördüm, kendimden tiksindim bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum01 Yorumla
Soran+1 yılBende ondan korkuyorum tadı çok acı geldi hemen verdim dahada içmem dedim gülüyorlardı.
+1 yılBu gerrrrzeklerle arkadaşlık yapman aptallık!
Kendine adam gibi arkadaşlar bul.
Boş beleş salaklar bunlar06 Yorumla
Soran+1 yılOkul bittikten sonra bir çoğu ile ilişkimi kesicem okulda takılıyoruz işte öylesine.
- +1 yıl
Abicim o zamana kadar sigaraya da alkole de baslicaksin. Madem önemsiz adamlar, hayatinda böyle büyük değişiklik yapmak ta hadleri değil. bir iki beyinsizi eglendircen diye su yaptigina bak. Akilli davran
Soran+1 yılHaklısınız aslında yavaşça bağımı koparıcam daha soğuk davranmaya başlıycam onlara pek iyi insanlar değiller biliyorum yani uzatırlarsada direk reddedicem.
- +1 yıl
Kalitenin hakkını ver. İlerde aralarındaki o iğrenç sohbetlerde "La Hakan vardı hatırlıyomusun, üniversite okudu falan sonra. Ne içirmiştik salağa ama" dicekler. Bu Gerzek sürüsü için fazla akillisin. Mesafeni koy. Kimsenin haddi değil sana boyle yaklasmak
Soran+1 yılÇok haklısın aslında abi dediklerinde içtiğimde birde gülmüşlerdi aralarında bana böyle benzer bir konuşma yaptıklarını biliyorum aslında aralarında takılıyordum işte yalnızca okulda, günlük hayatta çoğuyla görüşmüyorum ama ilişki komple kesmem daha mantıklı aslında yalnız kalıcam ama bunlar yüzünden bu gidişlede sağlığımdan olucam çok haklısınız abi. :)
- +1 yıl
E bak kendin de diyosun. Onlar kendi küçük beyinlerince eglenecekler. Sen o kadar aciz ve değersiz misin ki bu iki paralık adamların eğlence malzemesi olacaksın. Ben sana bir abin olarak söylüyorum. Sigarayı da içme, alkole de bulaşma. Aslanlar gibi sağlıklı bir delikanlı olarak devam et. Sen daha kaliteli ortamların, fikirlerin konuşulduğu masaların adamı olmalısın. Hadi kendine yakışanı yap bakalım. Allaha emanet
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
5Cevap
+1 yılBen dogru bulmuyorum hem sigara icmeni hem de cevrendeki arkadaslarini. İyi arkadaslar arkadaslari sigara icki uyusturucu kullansin diye ugrasmaz vazgecirmeye calisir bunlarin yararli olmadiklarini biliyor olmalilar ayrica bagimli olursan birakman cok daha zor olur hem sagligina hem de parana yazik ben 19 uma geldim ve sigara kullanmiyorum bir dejavantajini gormedim avantajlari ise param cebimbe kaliyor daha iyi seyler icin harciyorum akciger koah gibi hastaliklarim olmiycak dislerim sararmiycak nefesim kokmiycak vs vs secim senin ama sahsen ben sigara icen birisiyle olmak istemem kotu koku falan aliyorum bence asla kullanma ayrica arkadaslarini da gozden gecir kendileri bagimli olmus seni de yanlarinda goturmek istiyorlar muhtemelen biz uyusturucu kullaniyoruz hadi sende bir dene alisirsin da derler beklerim
17 Yorumla- +1 yıl
Değil mi? Uzunca ve güzelce anlatmış arkadaş, feyz alınmalı :)
Soran+1 yılÇok haklısınız dediklerinizde bana çok berbat geldi tadı hemen verdim sigarayı ayrıca içki felanda içmem yani kötü etmesindne korkuyorum bir anlık gaz verdiler zaten okulun bitmesine az kaldı çoğuyla bağımı koparıcam.
- +1 yıl
İlk yorum icin tesekkur ederim :) . Butun arkadaslarin mi bu sekilde? Benim sinifimda okulumda da vardi alkolu sigarayi bir sey zannedip ovune ovune icinler ama benim gibiler de vardi. Ve kimse kimseye baski yapmazdi eminim daha iyi arkadaslari bulabilirsin
Soran+1 yılHepsi aynı değil düzgünlerde var bana sigarayı uzattıklarında bazılar vermeyin çocuğa yazık felan dedilerde işte o gazla çektim bir kaçtanesi böyle okulda takılıyoruz zaten günlük hayatta pek tkaılmayız okul bitincede komple bağımı koparıcam.
- +1 yıl
Vermeyin diyenlerle arkadaslik kurabilirsin okul bitene kadar neyse ben cok karismiyim da hayatina secim senin
Soran+1 yılİlişki kesicem onlarla yarın ortamlarınada girmiycem içkili felan benzer şeyler ordada başıma gelicek en iyisi yavaştan bunlarla aramı koparmak çok teşekkür ediyorum. :)
- +1 yıl
Rica ederim :) yanlis arkadaslar insanin hayatini mahveder bence insan hayati kadar onemli bir sey yok vazgecirebildiysem ne mutlu. Benim basima boyle bir sey gelse acik acik ben icmiyorum ve icmiycem derim biter beni kabul ediyosaniz boyle edin derim etmiyolarsa zaten dunyalari verseler oyle insanlarla gorusmem
yarın okul mu var? pazar günü diye biliyorum yarını ne işşş
hee dün sigara verdiler bugün içki verdiler yarında uyuşturuc verirler onlardan uzak dur!
uyuşturucu içersen helede hapsa altın vuruşa geçersin! demek istediğim geberir gidersin onlardan uzak dursana hayatını sen belirle00 YorumlaYapma bence seni gazlamislar sende gelmissin. ilerde cok pisman olursun sagligin bozulur. ickide demissin gunqh ne derlerse desinler yapma. Allah insanlara bunlari yasaklamistir cunku zararlidir.
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız bir anlık gazla yaptım yarın içki felan içmeye gidecekler ben girmiycem ortamlarına ilişkimi kesmeye başlıycam bunlarla.
+1 yılHayatının hatasını yapmışsın, sigara gibi çok kötü bir alışkanlığını alkışlayan arkadaşlarından da bir an evel uzaklaşmalısın.
14 Yorumla
Soran+1 yılBağımlı olmam değilmi hemen 3-4 kere çektim içime. :/
- +1 yıl
24 yaşındayım ve hayatım boyunca hiç sigara içmedim ve içmeyi de düşünmüyorum o yüzden bağımlı olur musun, olmaz mısın konusun da sana bilgi veremiyeceğim lakin sigaranın biri ikisi üçü olmaz.Aile büyüklerimiz hep anlatırlar değil mi? "Arkadaş çevresinden birkere çekle başlar bu işler" diye.Sonra bırakamamanın pişmanlığını yaşarlar...
Yol yakınken dön ve sağlıklı bedenini harabe etme kardeşim
Soran+1 yılZaten daha içmem söyledim berbat hoşuma gitmedi diye dahada içmem dedim bana birşey olmaz lan ne olucak felan diyorlarda dahada içmem.
- +1 yıl
Tebrik ederim :)
Ilk ve son olsun. Ilerde seni o şakşaklayanlara bela okursun. Içme hata yapıyorsun hemde çok büyük bir hata
02 Yorumla
Soran+1 yılDahada verirlerse zaten almıycam çok haklısınız dediklerinizde.
Her insan gençken bir hata yapar. Önemli olan hatanın farkına varman. :)
02 Yorumla
Soran+1 yılTadı çok kötü geldi bir dahada içmeyeceğime yemin ettim azıma sürmem bir daha.
sen en buyuk hatayı yanlıs ARKADAS secerek yapmıssın...
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız onlara soğuk davranıp, ilişkimi kesicem yarın ortamlarınada girmiycem zaten koparıcam ilişkimi.
hemen bağımlı olmazsın merak etme
ama o çevreden uzaklaşmaya bak
o yıllarda dikkat çekmek için yapılır bunlar gerek yok yıpratma boşuna vücudunu01 Yorumla
Soran+1 yılDahada içmem söyledimde berbat geldi tadı ama bir an kızlarla, erkeklerin alkışlamaları felan hoşuma gitti çektim iyice.
Sirf milletle takilabilmek icin yapiyorsan tabiki hata ediyorsun. .
06 Yorumla
Soran+1 yılYa baskı yaptılar ama daha hayatta içmem, ayrıca içki içinde baskı yapıyorlar.
Soran+1 yıl18 yaşındayım ve içmeyide istemiyorum ama arkadaş ortamı diye zorda kaldım birdaha içmeyeceğimi söyledim.
Soran+1 yılHaklısınız çok teşekkür ediyorum dahada içmem zaten.
Arkadaşlarının sonu pek iyi görünmüyor. Umarım onlar gibi olmazsın.
02 Yorumla
Soran+1 yılYemin ettim içmeyeceğime ayrıca ilişkimi kesicem onlarla.
Bu gün okul mu vardı?
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben açık öğretim okuyorum herşey serbest.
Soran+1 yılZaten öyle diyorumda gelemem felan diyorum yemedikleri halt yok okul bitince çoğuyla ilişkimi koparıcam.
Soran+1 yılHemen bitirmem daha doğrumu olur ilişkimi onlarla? :/
Soran+1 yılYarın ortamlarına girmiycem ilişkimi kesmeye başlıycam galiba en doğrusu bu olucak teşekkür ederim bu arada yorumunuz için. :)
Viski falan bir şey değilde sigaraya başlama.
01 Yorumla
Soran+1 yılYarın Viski felan sonra Rus'a gidicekler benide götürüyorlar aklın duracak diyorlar erkek adamsın ilişkiye gir diyorlar ben daha önceden hiç gitmedim bakirim.
+1 yıldetayı okumadım ama evet hata yaptın birdaha içme.
00 YorumlaEzik gibi görüyolar seni salak arkadaslarin.
02 Yorumla
Soran+1 yılHepsiyle teker, teker bağımı koparıcam eziklikten değil içki, sigara felan kullanmadığım için baskı yapıyorlar benim arkadaş var oda içmezdi zorla içirdiler onada o da yemin etti bir daha içmem diye berbat geldi ikimizede tadı
+1 yılUzak dur. İçme
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız okulda herkes bana iyi birşeymiş gibi gösterdi çek, çek diye bağırdılarda tadı berbat geldi, boğazım yandı daha içmem zaten.
Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. içme dostum içme
02 Yorumla
Soran+1 yılİçmiycem zaten artık yemin ettim berbat geldi tadı.
+1 yılBence hiç başlama
03 Yorumla
Soran+1 yılDahada hayatta içmem berbat geldi tadı.
- +1 yıl
içki falan içeceklermiş onuda içirirlerse
Soran+1 yılYarın okul çıkışında içki içmeye gidecekler banada gel diye baskı yapıyorlar oradan Rus'a gidecekler yani geneleve ben daha önceden ilişkiyede girmedim bana erkek adam ol felan diyorlar çok hoşuna gidicek Rus felan diyorlar.
+1 yılHata yaptın evet
01 Yorumla
Soran+1 yılBir daha içmeyeceğime yemin ettim arkadaşlarımlada bağımıda koparmaya karar verdim.
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hayatımda ilk defa sigara içtim alkışlandım. Tadı çok garip geldi, acıydı. Sizce de sigara içerek hata mı yaptım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler