Ceza indirimi herkesi kapsamalı idi. Cinsel suçlar, uyuşturucu da dahil. Saçma, sapan hiçbir şey bilmeden konuşuluyor. Bir insanın koluna, bacağına dokunmuş insanlar senelerce hapis yatıyor. İnanmayan CAHİLLİK abideleri gitsin, medyada gördüğü uyuşturucu, cinsel suçlar gibi suçların detaylarını öğrensin. Uyuşturucu dersiniz herkes BARON zanneder. Değil arkadaş, değil HERKES BARON DEĞİL! ya da serseri bir hayat sürmüyor herkes! Neyse, sizin fikriniz nedir?
Kesinlikle öyle her şey abartılı her şey orantısız hiç olmayacak şeylerden cezalar veriliyor adam öldüren serbest ama söz meclisten dışarı o**spuya o****pu demek bile suç veya erkekler için de aynı bu kadar abartılı ceza olamaz muz cumhuriyeti bile daha dengeli.
Anlıyorum tabiki. Fakat yine de insanlar sırf bu yüzden çok ağır cezalar almasın istiyorum. Sonuçta herkesin bir geleceği, hayatı, sevdikleri, ailesi ve hayattan bekledikleri var. İngiliz yargıç örneğini bilirsin. Bir genç kızı rahatsız eden erkeğe 10 sene hapis verilmiş. Tam bir insan hakları ihlali, fakat kimse o erkeğin yanında olmadı.
Tabiki kimse destekleyemez. Ve taciz elbette insan hakları suçu fakat bir insana sırf bundan dolayı 10 sene hapis verilmesi çok daha büyük insan hakları ihlali siz de takdir edersiniz ki. Tamam sonuçta kimse kimseyi rahatsız etmemeli ama cezalar da orantılı olmalı.
Bir insanın rahatsız olması, diğer bir insanın 10 senesinin elinden alınabileceği anlamına gelmez, gelmemelidir zaten. Orantılı cezalar verilmeli. Mesela birini rahatsız eden bir kişiye 2-3 sene verilebilir ama kalkıp 10 sene verilmesi vicdansızlık ve insan hakları ihlalidir. Bu tacizi desteklediğimiz manasına gelmez kimse desteklememelidir. Fakat bu durum orantısız ceza ya da haksızlıklara da ses çıkarmayacağımız anlamına gelmez. Empati kurmak gerekli diye düşünüyorum.
O erkeğin 10 sene boyunca, dört duvar arasında her aynaya baktığında ne düşüneceğini göz önüne getirmek gerekiyor. Sevgili yok, yemek yok, müzik yok, özgürlük yok, aile yok, hiçbir şey yok, para yok. Bitmiş, sefil olmuş bir insan. Ne için? Birine dokunmuş. İnsanları soyup soğana çeviren, bıçakla yaralayanlar bu kadar AĞIR cezalandirilmiyordur emin olun. Yoğun feminizm propogandasının en kötü etkisi erkeğin 10 senesinin kadının 1 saniyesinde daha değersiz olması oldu. Diğer tüm etkilerini (belki) destekleyebilirim ama bu insanlığıma sığmaz. Eşini öldüren bir kadın bile bir kere 7 sene hapis almıştı, bir kadını rahatsız etti diye erkeğe 10 sene hapis vermek nedir... Gerçekten size tuhaf gelmemesi çok garip. O adamı cezalandırmamışlar, intiharın içine atmışlar.
Hiç kimseyi intiharın içine attığı yok. Burada feminazi bir yaklaşımla yaklaştın kanaatimce. Sana 50 kere tecavüzden bahsetmiyorum demiştim halbuki. Bahsettiğim şey parkta birinin rahatsız edilmesi. Rahatsız edildim diye intihar eden varsa zaten şizofrenik vakadır. 10 sene hapsin hiçbir kabul edilecek yönü yok.
Eğer feminazi olmasaydın bahsettiğimin ne olduğunu anlardın zaten. Yok tecavuzmus yok birini intihara sürüklemiş miş ne intiharindan bahsediyorsun ya ne tecavüzü kendi aklından uydurduğun şeyler bunlar. Parkta beğendiği kızı rahatsiz etmiş ne var bunda? Cinsellik yok ortada ki cinsel suç olsun bırak tecavüzü. Saçma sapan konuşuyorsunuz feminazi feminazi ya defolup gidin Allah aşkına ya.
Cinsel suçların başında tecavüz geliyor. Bir insanı taciz etmenin ötesi ise tecavüz zaten , hiçbir şekilde ceza almazsa iki gün sonrasının tecavüzcüsü olur o insan. Üstelik olaya ne kadar hakimsin? Koluna bacağına dokunduğunu nereden bilebilirsin? 10 yıl boyunca hapiste kalması doğru demiyorum ama hiç de hafife alınacak bir suç değil bu. Ruh hastalığı resmen. Ben asla hiçbir şeyin etkisiyle burada değilim feminazi bir tutum sergilediğimi de düşünmüyorum.
Hafif görmüyorum suçu. Ama 10 sene hapis almasını da adaletsiz buluyorum. Ve taciz-tecavüz birbirinden çok farklı şeyler. Sadece öfkelendiğim konu; o erkeğin acısını ve aldığı hapis cezasını görmeyip sadece kadına odaklanmanızdı. 10 sene hapiste kalması hiçbir şekilde doğru değil, bence bu tip vakalara ceza indirimi uygulanmalı diyorum sadece hiçbir şeyi aklamıyordum.
Cinsel suçlar yazdığın için aklıma ilk olarak tecavüz geldi çünkü en ön planda olan o , senin tecavüzden bahsetmediğini son iki gönderinde anladım hatta tecavüzden birilerini rahatsız etmek diye bahsettiğini düşündüm. Sen şimdi cinsel suçlara indirim gelsin dersen bunun içine tecavüz de girecek doğal olarak ve ben tecavüzcü birinin indirim almasını istemiyorum çünkü genelde çokça alıyorlar zaten , iyi hal , tahrik , o , bu.. Ayrıca tecavüz ve sonuçları benim uydurduğum bir şey değil günlük hayatımda birçok kez böyle durumlara rastladım.
Hapis cezası sacma bir şey. Ceza hemen verilmeli. Diyelim ki adam öldürdü, o da öldürülsün ya da uyuşturucu falan . Dövülsun bir guzel. Biraz da hapis. Hırsızlık ise kes elini