Hepinizin bildiği ve çoğunuzun izlediğini düşündüğüm testere serisi ile ilgili sizlere bir kaç sorum olacak. Testere serisini en az 7-8 defa izlemiş olarak John Kramer'ın % 100 haklı Film serisinde genellikle John Kramer yani Jigsaw yaşamanın kıymetini bilmeyenlere ikinci bir şans tanıyor ve onlara yaşa ya da öl diyerek seçimini yap diyor. Yaşamak için bazı şeylerden vazgeçmek zorunda aksi takdirde oyun kurallarına uymadığı için kurbanlar ölüyor. Şimdi genellikle bu filmi izleyen genel çoğunluk filmde tuzaklara yakalanmış olan kişinin tarafında oluyor ve oldukça geriliyor ve şunu yap kurtul gibi cümleler kuruyor. Ancak olaya birde John Kramer'ın gözünden bakarsanız daha iyi anlayacaksınız...
Daha iyi bu felsefeyi kavramanız için jigsawın yani John Kramer'ın sözlerini yazayım birde video.. mutlaka izleyin
Yaşamanın kıymetini bilmeyenler yaşamayı hak etmezler...
Ölümcül kanserin tedavisi nedir? Ölümün tedavisi yani.. Yanıt, ölümsüzlüktür. Arkanda bırakacağın bir miras yaratırsın. Hatırlanacak bir hayat yaşarsın ölümsüz olursun...
Beni Bir Kere Kandırırsan sana ayıp.. iki kere kandırırsan bana ayıp...
Evet, rahatsızım.
Beni içten içe yiyen hastalıktan rahatsızım.
Ellerindekinin kıymetini bilmeyen insanlardan rahatsızım.
Başkalarının acılarını önemsemeyenlerden rahatsızım...
Bazen gözün kapalıyken daha fazlasını görürsün...
Çevrenizde bir sürü şey harcanıp gidiyor..
İnsanlar yaşamak için fazla nankörler... Ama sen değilsin, artık değil...
Hayatta kimseye zarar vermedim, karar onlara aitti...
T - Oğlun ölümle burun buruna gelince harekete geçmek durumunda kaldın, neden bunu sadece can söz konusu olduğunda yapıyoruz?
E - Oğlumu hep sevdim, bu değişmedi
T - Hayır hayır, şimdi değişti, ölümü bilmek her şeyi değiştirir. Eğer şimdi sana ne zaman öleceğini söylesem bütün dünyan tamamen değişir, biliyorum..
E - Bunu düzeltebilirsin
T - Evet ama seni düzeltebilir miyiz?
E - Ben mi?
T - Ben asla düzelemem, kanser oldum
E - Yaptıkların için kanseri bahane gösteriyorsun
T - Hayır, buna başlamama kanser neden olmadı, hayatıma son vermeye kararlı olunca bu işe başladım ve ona bir anlam kattım...
Bir gün birisi yanına oturup , ölmekte olduğunu söyleyince ne hissedeceğini düşündün mü? O ağırlığı? Saat artık sizin için tik taklamaya başlamıştır. Bir kaç saniye içinde korkuyla karışık bir şaşkınlık içinde bulursun kendini.. Artık her şeye başka bakıyorsundur. Her şey başka kokuyordur. Artık her şeyin lezzetinin farkındasındır. Bir bardak suyun, ya da parkta bir minik yürüyüşün tadını almaya başlarsın, ilk defa. İnsanların çoğu saatin kendileri için ne zaman duracağını bilme lüksüne sahip değiller. Ve çelişki de buradadır. Bunlar kendi hayatlarının değerinin farkında olmazlar. Suyu içmeye devam ederler, ama o bir bardakj suyun ne kadar lezzetli olduğuna dikkat bile etmezler. Ölümün bilinmesi... her şeyi değiştirir. Şimdi sana öleceğin günü ve zamanı kesinlikle söylersem hayatındaki her şey darmadağın olur...
Daha iyi bu felsefeyi kavramanız için jigsawın yani John Kramer'ın sözlerini yazayım birde video.. mutlaka izleyin
Yaşamanın kıymetini bilmeyenler yaşamayı hak etmezler...
Ölümcül kanserin tedavisi nedir? Ölümün tedavisi yani.. Yanıt, ölümsüzlüktür. Arkanda bırakacağın bir miras yaratırsın. Hatırlanacak bir hayat yaşarsın ölümsüz olursun...
Beni Bir Kere Kandırırsan sana ayıp.. iki kere kandırırsan bana ayıp...
Evet, rahatsızım.
Beni içten içe yiyen hastalıktan rahatsızım.
Ellerindekinin kıymetini bilmeyen insanlardan rahatsızım.
Başkalarının acılarını önemsemeyenlerden rahatsızım...
Bazen gözün kapalıyken daha fazlasını görürsün...
Çevrenizde bir sürü şey harcanıp gidiyor..
İnsanlar yaşamak için fazla nankörler... Ama sen değilsin, artık değil...
Hayatta kimseye zarar vermedim, karar onlara aitti...
T - Oğlun ölümle burun buruna gelince harekete geçmek durumunda kaldın, neden bunu sadece can söz konusu olduğunda yapıyoruz?
E - Oğlumu hep sevdim, bu değişmedi
T - Hayır hayır, şimdi değişti, ölümü bilmek her şeyi değiştirir. Eğer şimdi sana ne zaman öleceğini söylesem bütün dünyan tamamen değişir, biliyorum..
E - Bunu düzeltebilirsin
T - Evet ama seni düzeltebilir miyiz?
E - Ben mi?
T - Ben asla düzelemem, kanser oldum
E - Yaptıkların için kanseri bahane gösteriyorsun
T - Hayır, buna başlamama kanser neden olmadı, hayatıma son vermeye kararlı olunca bu işe başladım ve ona bir anlam kattım...
Bir gün birisi yanına oturup , ölmekte olduğunu söyleyince ne hissedeceğini düşündün mü? O ağırlığı? Saat artık sizin için tik taklamaya başlamıştır. Bir kaç saniye içinde korkuyla karışık bir şaşkınlık içinde bulursun kendini.. Artık her şeye başka bakıyorsundur. Her şey başka kokuyordur. Artık her şeyin lezzetinin farkındasındır. Bir bardak suyun, ya da parkta bir minik yürüyüşün tadını almaya başlarsın, ilk defa. İnsanların çoğu saatin kendileri için ne zaman duracağını bilme lüksüne sahip değiller. Ve çelişki de buradadır. Bunlar kendi hayatlarının değerinin farkında olmazlar. Suyu içmeye devam ederler, ama o bir bardakj suyun ne kadar lezzetli olduğuna dikkat bile etmezler. Ölümün bilinmesi... her şeyi değiştirir. Şimdi sana öleceğin günü ve zamanı kesinlikle söylersem hayatındaki her şey darmadağın olur...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer