Ülkemiz de hala 5 evlilikten biri akraba evliliği ne yazıkki. ve bu bilinçsiz tutumun acısını çocuklar çekiyor.Genellikle "miras ve toprak dışarı çıkmasın ya da bildiğimiz insanlarla akraba olalım " mantığı hala çok yaygın kırsal kesimde. Ve tabii engelli çocuklar da kaçınılmaz makus bir talihi yaşamak zorunda kalıyorlar.Peki akraba evliliği kader midir, cehalet mi?
Akraba evliliği kader midir, örf adet adı altında cehalet mi?
Soruyu kırılma noktasından sormuşsun. Burada ilk husus tabiki Kader, lakin , kız veya erkege veya her ikisine de gönül rızası olmadan baskı ve maalesef bazen şiddet uygulayarak zorla yaptırılan evliliklere kader değil, ancak zulüm ve cehalet diyebiliriz. İslâm dini evlilik konusunda erkekten fazla kadının onayının kendi gönül rızası dogrultusunda olmasına yönelik çok önemli şekilde hassasiyet göstermiştir. Kız ve erkeğin karşılıklı olarak Gönlü varsa , akraba evliliklerinde herhangi bir sakınca söz konusu değildir. İnsan sağlığına zararlı olan veya ciddi şekilde sağlığı tehdit eden herşey yaratıcı tarafından haram kılınmış ve yasaklanmıştır. Buradan hareketle bir düşünelim, eğer insanların engelli yani sağlığı bozuk şekilde dünyaya gelmesi tamamen akraba evliliklerine bağlı olsaydı, insanların sağlığına çok önem veren İslâm dini akraba evliliğini haram kılmazmıydı? Engelli bireylere hiç baktınız mı ailelerini tanıdınız mı? Acaba kaç tane ebeyn birbiri ile akraba? Gozlemlediniz mi? Bu aldatmacalara itibar etmeyin, buraya konulan görsel bu konudaki furyanın sahiplerine prim kazandırmak için internete konulmuş fotoğraf. Gosterimdeki şemanın ise kesin delil ile ispatlanmış tıbbi bir dayanağı yok. Sormazlar mı? Altında hangi tıp insanının imzası var diye? Saygılar gönderiyorum.
ne alaka be benim annem babam da akraba teyze çocukları hatta cahil falanda değiller cahillikle hiç alakası yok zorla evlenme olmamış sürekli bu konu olunca bir yerlerinizden elementler uyduruyorsunuz artık zihniyetinizi temizleyin.. istanbulun göbeğinden doğup büyümüşler annem emekli öğretmen babam mühendis yüksek lisans mezunu 6. okulunu dahi okuyor şu an... 4 çocuk dünyaya getirmiş birbirimizden güzeliz ve yakışıklıyız hiç sağlık sorunumuz yok sevmişler evlenmişler her akraba evliliğin bir sanmayın rica ediyorum bu nasıl bir zihniyet dinimiz gereği yasak değillse sağlık açısından da zararı yoktur ayrıca engelli çocuk doğar diyorsunuz da yabancı anne babadan da çıkar o çocuklar bununla hiç alakası yok iki gene bağlı bir şey bir sülalede akrabalarda bir hastalık bir kötü gen yoksa evlenince engelli çocuk doğmaz..
Herhalde yabancıya gitmesin zihniyetidir güzel insan başka açıklaması yoktur özelikle seninde eminim düşündüğün gibi bizim doğudadır sadece yoksa sizin orda Ören Bayan fabrikası vardı olmaz öyle şeyler :)
Bence cehalet. Böyle saçmalık bu asırda sürdürmek çok varoşca. Yalnız resim korkunç ben bakamazdım Engelli çocuğa bakmak başka engelli fiziksel ve zihinsel yetişkinlere bakmak başka. Allah korusun herkesi.
Bu hükümetin yaptığı iyi birşeyler de varsa bunlardan biri kesinlikle ve evlilik öncesi kan testi. Malesef devlet nikâhı kıymayanlar bunun bedelini ağır ödüyor.
akraba evliliği kararı kendisine ait olanlar için cehalet seçimi olmayanlar için kaderdir sadece cehaletle kalmayıp ensestliktir yani amcasının kızına göz koyan kendi kızına bile koyabilir büyük bir ahlaksızlığın başlangıcıdır bu
Genelde batılı kafasıyla düşünenler cehalet diyor. Ama bu ülkenin kültüründe var bu. Ve her akraba evliliğinden doğan çocukların hasta ya da engelli olacak diye bir kuralı yok. Benim kuzenlerim var akraba evliliğinden doğdular gayet sağlıklılar.