Kusursuz olmaya çalışmak
Kusur aramak
Her ikisi de
İnsan olamamak
Kesinlikle halden anlamamak
Ön yargı
Aynalar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İkiside büyük bir kusur zaten..
Kimse mükemmel değildir ve olamaz da.. kusursuz olmaya çalışıyorum derken kişiliklerini kötüye kullananlar gördüm.. hatta bizzat böyle bir insanla ilişki yaşadım...
Tek bildiği kusur aramak, kendini üstün göstermeye çalışmak idi.. zira bilinç seviyemin yarısı kadar olamayan birisiydi ama hep ben alttan almak zorunda kaldım, polemiğe girmemek için...
Bazen o kadar sabırlı oluyorum ki ben bile şaşırıyorum kendime... çevremde o kadar boş o kadar herşeyi doğru yaptığını sanan ama her defasında yanilan insan var ki anlatamam..
Ne zaman bu yanlış ya da bunda bir yanlışlık seziyorum desem hep haklı çıkıyorum...
Daha beni şaşırtıcı bir şey ya da biri ile karşılaşmadım henüz..
Kendimi bildim bileli çok iyi şekilde herşeyi tasavvur edebiliyorum..
Ve bu hayal gücümün, aşırı düşünen yapımın,ön sezilerimin dolayısıyla ön görüşlerimin kaynağında yaratıcının bir parmağı olduğunu hissediyorum..
Buda beni çok fazla düşünmeye ve hayatı anlamlandırmaya sevk ediyor..
Bazen öyle derin düşünüyorum ki benimle ayni derinliğe ineni bırak inmeye çalışanini gormedm henüz, geneli sığ denizlerde yüzüyor ama bilgili gibi davranıyor. Çoğu yarıda kesip gitti, çünkü düşüncelerimi ne kadar anlatmaya çalışırsam çalışayım dinlemek yerine kendi bildiklerine körü körüne bağlanıyorlar, o kadar örnekleri ile anlatmaya çalıştığım halde.. oysa hep farklı bir pencere, farklı bir bakış açısı sunuyorum insanlara..
bunuda kendimi üstün görmek için demiyorum haşa, keşke benden daha derinlere girebilecek İnsanlar çıksa karşıma da bende belki göremedigim şeyleri görmüş olsam..
Dediğim gibi kimse mükemmel değildir... önemli olan bilinç yapısını, ufkunu, mantelitesini geliştirebilmek..
Sevgiler saygılar ladysss and centilmensss 🕺🎩🤵🌹🏴☠️
Kusura bakma benim işim senin bulduğun kusurda huzur bulma dikkat et bende bulduğun kusurda kendin boğulma boğulup gitmek kolaydır kusur bulmalarda kusursuzluk arayanlar başbaşa kusurlarıyla
Kusurları kabullenmeyip, üzerine başkalarının kusurlarını göze batırmak.
İnsan kusursuz olamayacağını bilirse kusurda aramaz dolasıyla ikisi de. Kusur ararsan illa ki bulursun kimse 4/4lük değil.. ✔
Teşekkürler 😊🌸
Cevap
21Cevap
Malesef ki kusur aramak gadası
A. H. Tanpınar'ın bir lafı vardır; "Dönemin eğitimi, günümüz neslini kendinden başka bir şey ile uğraştırmıyor." der.
Kusursuz olmaya çalışmak kadar, kusur aramakta kusurumuzdur. Birini yapmayan ötekini yapıyor.. Hepimiz kusurluyuz.
çok güzel bir söz. İnsan her zaman en büyük noksanlıktır
İsteyen kusuru da görür güzelliği de. Nasıl baktığınla alakalı.
İnsan neden önce kendine bakacak başkasının kusurlarını görmeyip kendi kusurlarını gören olmaz
Kusur ve hata aramak.
Kimsenin haddine değil bence başkasında kusur aramak !
Kusur aramaya çalışmak en büyük kusurumuz
Zor soru ama ikisi de kusur ya.
Elbette kusur aramak 🧞♀️
Çok takıntılı ve detaycı olmam herhalde
Eleştirilere kapalı olmak
Kusursuz olmaya çalışmakta.
Kesinlikle halden anlamamak
Kusursuz olmaya çalışmak
Kusursuz olnaya çalışmak
Hepimiz insanız saygıdeğer vatandaşım
Kusursuz olmaya çalışmak aşkım 🤪
Kusursuz olmaya çalışmak