Gizli Üye(30-35)+1 yılLaiklik diyen arkadaşlar kullandıkları kelimenin anlamını dahi bilmiyorlar.Kilisenin gerilemeye neden olan baskısından kurtulmak için Fransızlar ayaklanmışlar ve laik yönetime geçiş yapmışlar.
Bizim aydınlarımızda yeni yönetim biçiminde bu kelimenin anlamını sorgulamadan olduğu gibi almışlar.Çelişki şu ki, İslam hiçbir zaman gerilemeye sebep olmamıştır.Sebep olanlar varsa da bilin ki onlar, mümin olarak görevlerini yerine getirmemiş olmasındandır.
İlköğretimden itibaren and okutulan, gençliğe hitabeyi ezberlettirip, yeni neslimize tüm kahramanlıkları Atatürk'ün üstünden işletirseniz olacağı budur.Ha, anlarım, saygı duyarım atatürk e karşı.Ülkeyi zor durumundan kurtarmış sonuçta.Fakat ülkeyi kurtardıktan sonra yaptıkları, türkçe ezan okutulması olsun, istiklal mahkemelerinde sayısı belirsiz aydınlarımızı vs. astırması...
Laiklik ülkeye resmen dayatılmıştır, hemde zorla.Müziğimiz değiştirilmiş, kıyafetlerimiz değiştirilmiş, harflerimiz değiştirilmiş, hatta harfleri geçtim TDK kurulurken başına ermeni asıllı agop dilaçar geçirilip, Türkçe resmen katliama uğramış.
ve hala kendilerini benliklerinden uzaklaştıran bir insana atam diyebiliyorlar insanlar.işin ilginç kısmı bu.şunu bilin ki,
eğer çanakkale geçilseydi, işgaller başarılı olsaydı,
elin gavuru Atatürk ün yaptıklarını aynen yapardı.Madem Şeriat gerici, öyleyse 90 yıllık Laik cumhuriyet tarihimizde neden takdir edilecek bir başarımız olmadı? neden kendi arabamızı vs. üretmedikte başkalarının yaptıklarıyla geçindik? aynı şey hala günümüzde de geçerli, ürettiğimiz bir telefon yok, başkalarının 10 lira maliyetle ürettiği telefonu binlerce lira ödyerek alıyoruz. vs.vs. Söylenecek çok söz varda, anlayacak insan az olunca diyecek pek birşey olmuyor.86 Yorumla- +1 yıl
Çünkü Osmanlı bize muazzam bir miras, eğitimli bir halk ya da dört köşesi sanayi dolu bir ülke bırakmadı, oku biraz. Sabah sabah güldürdün :)) Kadir mısıroğlu ve Mustafa Armağan gibi tarihçi bile olmayan zavallilardan öğrendiğin saçmalıklari burada yazma komik oluyorsun. İlber Ortaylı oku biraz gerçi oda mason muydu? :)))))
Cevap sahibi+1 yılsizin gibilere laf söylenmez kardeş.
sen okumuşsun ama boş okumuşsun.düşünmeden etmeden...
Cevap sahibi+1 yıl"laiklik" diyerek övüp durduğunuz kavram, hepinizin sonuna neden olacak.o zaman gericilik nedir göreceksiniz fakat çok geç olacak.çünkü şeriatta size yardım edebilecek olan hiçbir müslüman olmayacak.yine çünkü diyorum, suriyeliler, gazzeliler, uygur türkleri/müslümanları teker teker katlediliyor.
sıra bize de gelecek bunu görmüyor musunuz?
Türkiye yi büyük bir devlet mi sanıyorsunuz?
en basit örneğiyle Amerika savaş araçlarını suriye ye gönderirken yükselen dolar yüzünden ekonomimizin nasıl tepetaklak olduğunu görmediniz mi?
Cevap sahibi+1 yılsiz ancak islam gibi bir dinin beğenmediğiniz/işinize gelmeyen yanını söyleyip kötülersiniz.sonuçlarını düşünmeden etmeden."laik" im diyenler, müslümanım da demesinler bir zahmet.kendileriyle çelişiyorlar çünkü.
Cevap sahibi+1 yıleyv
En İyi Cevaplar
müslüman zaten şeriatla yaşar..namaz kılmak..oruç tutmak vs şeriattır zaten..resmi nikahla birlikte dini nikah yapanda şeriatı yerine getirmiş olur..vs müslümanın şeriattan çıkması zaten küfürdür de laiklik günümüzün yegane devlet yönetim şeklidir bütün farklı dinlerin ve inançların bir arada devletin güvenliği altında yaşamasıdır..devletin bütün dinlere karşı tarafsız olup ibadethanelerini özgürce inanan insanlara açmasıdır..sahtekar din adamlarının para geliri etmesini koruma amaçlıdır onun için vakıf ve dernek kurdurur..iktisadi yapıda dini harcamaları denetler..zaten laikliğin temelide kilise zihniyetini ortadan kaldırılması içindir galileoyu öldüren bu zihniyeti laiklik ortadan kaldırmıştır..feodal yapıdaki kölelikten onların ürün ve mahsullerini sömüren toprak ağlarını ve kiliseyi laiklik ortadan kaldırmıştır...iktisadi olarak mülkiyetlerindeki sermayeyi kilise gibi benim için yamyamlara kaptırmadan toplum ürettiği katma değeri ve serveti kendi tasarruflarında kullanmıştır..laiklik bir aydınlanmadır ve savunduğum bir devlet yönetimidir..ama türkiyedeki gibi politik laiklik olmasından yana değilim türkiyedeki sorun zaten laikliğin avrupada iktisadi türkiyede politik olmasından kaynaklanıyor..gerçek laikliğe türkiyenin ihtiyacı var statükocu laiklikde aynı iran rejiminden farksız..
30 Yorumla
+1 yılLaiklik ne güzel şeymiş ki internette bu soruyu sorabiliyorsun.. Şeriatta adaba internete izin olacak mı? nerenle girerdin internete merak ediyorum , şeriat - komunizm başarılı olmuş mu?
81 Yorumla- +1 yıl
Komünizm zaten saçma ama şeriat biraz mantıklı tabiiki bende şimdiki devirde şeriatı pek mantıklı bulmam ama gerçekten düzgün uygulanırsa olabilir.
ikiside değil çünkü insanlar laikliği sonsuz özgürlük şeriatıda sonsuz baskı sanıyor
72 Yorumla- +1 yıl
en objektif yorum olmuş :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
+1 yılne kadar müslümansam o kadar şeriatçıyım.
şeriat ayettir inkarı dinden çıkmaya delalettir.
iranı örnek gösterenler iranda şeriat değil şeriat adı altında liderlerin faşizmi vardır iran şia dır 5 vakit namazı sahabelere hakarete ederek beddua ederek 3 vakit olarak kılarlar. ve islam mezheplerinden hak mezhep değildir.
arabistanı örnek gösterenler 1860 da şehin kendi ismini verdiği ve tüm arabistanda kabul ettirdiği lakin hak mezhep olmayan vahabi arabistanı örnek gösterenler şeriatı iyi araştırın.
kadına şöyle yapılacak böyle yapılacak atıp tutmayın şeriatta kadını boğazına kadar canlı canlı göm taşla öldür diye bir şey yok.
öyleki kadını diri diri gömülmekten kurtarıp cenneti ayaklarına seren dinin adıdır islam.
osmanlıyla kıyaslayanlar sadece basit bir örnek: 630 yılda osmanlıda sadece6 tane hırsızlık vakası yaşandı 90 yıllık cumhuriyette sadece hırsızlık saniyede kaç kere yapılıyor?
selametle...914 Yorumla
Soran+1 yılağzına sağlık kardeşim. sonunda aklı başında birinden yorum okuyabildim...
Soran+1 yılanket burası...
- +1 yıl
internet elinin altında google amcanada sorabilirsin hee inkilap tarihi kitabına bakma o müfredata tabi ;)
- +1 yıl
atan bulgaristana satmıştı hurda niyetine ona bir sor gerçek tarih nerde diye
- +1 yıl
ee biliyon işte ne ötüyon :)
kendi halkına zulm yapan soykırım yapan biri benim atam olamaz. - +1 yıl
Sen bilmediğin için ötüyorum.Çok bilmiş tavırlarla gelip yanlış bilgi paylaşma diye ötüyorum.Gördün mü zulm yaptığını da burada sadece duyduğun ya da okuduğun şeylerle yorum yapıyorsun.Ben Atatürkçü falan değilim burada gelip bilip bilmeden Atan diye yazıyorsun.Madem atan olamaz bari saygılı ol ki sonuç olarak onun kurduğu ülkede yaşıyorsun.Bende zaten saygı duyuyorum fazlası yok.O yüzden idolojinize ters düşen fikirleri gelip burada kötülemeyin.
- +1 yıl
o mu kurdu? neyi kurdu? onun yaptığı ev sahibini evden atıp bu ev benim demek...
rizeyi dersimi vanı ağrıyı trabzonu haberin yok herhalde? müfredata fazla mı takılıyon?
laiklik diyorum ben.
şeriat da iran ı örnek göstermeyin demişsin. anlıyorum senin anlatmak istediğin şeriat i ancak senin dediğin şeriat i uygulayabilecek adam yok dünyada. sen şeriat e geçsen senin üzerinde öyle bir baskı kurulacak ki sesini çıkaramayacaksın. yani adam senin verdiğin gücü sana karşı kullanırken seni koruyan hiç bir şey olmayacak.50 YorumlaGerçek şeriat devletine örnek verir misin? herhalde vatandaşlşarına hakettiği değeri veren, halkı refah ve mutluluk içinde yaşayan, tüm sorunlarını çözmüş, çok medeni ve adil bir devlet olmalı ama cehaletimi hoş gör ben böyle bir islam ülkesi bilmiyorum.
12 YorumlaBunu sorman bile ahmaklık zira laikliği yıkmaya kimsenin gücü yetmez ancak kendi halinde Müslümanlık taslar.Kurtuluş Savaşındaki Şeriat taraftarlarını da gördük ülkeyi herkesten önce sattılar.Batı'nın diye şapkayı takmazlar nedense batının himayesine girmek isterler.Misal;
İslam Teali Cemiyeti, Sulh ve Selamet-i Osmaniye Fırkası, İskilipli Atıf Hoca daha bir sürü yobaz.Son olarak Yaşa Mustafa Kemal Paşa.31 Yorumla- +1 yıl
çiçeğine kodumun bağnaz kemalisti yazdıklarına kaynak göster.. at yalanı seveyim inananı
Laiklik her zaman.Şeriat olan ülkelere bakın biraz ne haldeler.
90 Yorumla
+1 yılElhamdulillah müslümanız. Fakat iş şeriatla yönetilmeye gelince orda biraz duraksamak lazım. Öncelikle ben belli bir süreye kadar öz İslami bir yönetimin olabileceğini pek sanmıyorum. O sürede de kurulacak hemen tüm İslami yönetimler zulüm üzere kurulmuş olur bence.
00 YorumlaBu gün nedir bir şeriattir dönüyor. İran gibi yapacaklar burayı da. Adamlar Iron Maiden kasetini bile kaçak sokuyorlar ülkeye be!
40 Yorumlaşeriat gelirse sadece müslümanlar faydalanacaksa bırak laiklik kalsın.Laikliğin dinsizlik olduğunu düşünenler bile var.
70 YorumlaŞeriatin özelliklerini tam anlamıyla biliyor musun da şeriat istiyorum diyorsun
725 Yorumla- +1 yıl
Şimdi adam biliyorum dese ne diycen :)?
- +1 yıl
ee biliyon işte ne ötüyon :)
kendi halkına zulm yapan soykırım yapan biri benim atam olamaz. - +1 yıl
o mu kurdu? neyi kurdu? onun yaptığı ev sahibini evden atıp bu ev benim demek...
rizeyi dersimi vanı ağrıyı trabzonu haberin yok herhalde? müfredata fazla mı takılıyon? - +1 yıl
1937 de dersim katliamı
1925 de rize nin bombalanması
1932 de trabzon ağrı van
savaş halindeydik dimi?
tarih bilmeden boş beleş atlama her yere - +1 yıl
Sen önce bilgi paylaşmadan önce araştır bir yerinden uydurma.Bana tarih bilmiyor diyorsunda sen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsun.Sağdan soldan duyduğun saçma sapan şeylerle gelip insanların aklını bulandırıyorsun.Sevmeyebilirsin ama saygılı olmayı öğren.Ben sana ne demişim sen ne diyorsun.Ben sana diyorum ki ülkeyi o kurdu diyorum onla beraber sen mi savaştın diyorum ya da sen mi ülkeyi kurtardın diyorum aklınca beni bozmaya çalışırken sen bozuluyorsun.Banane dersimden trabzondan sonuçta onun önderliğini yapıp kurduğu ülkede yaşıyorsun en azından teşekkür et.
- +1 yıl
"Aklınca ergen tavırlarla misilleme mi yapıyorsun? Sen sanırım o zamanlar savaş halindeydin çok iyi biliyorsun tarihte yaşananları"
bunu kuzenin mi yazdı?
vatan toprağını satarak vatan kurtarılmaz o var olan vatanı sattı çıkarları uğruna 4,5 milyon mt2 den 780 bin metrekareye düşürmüş sonrada vatan mı kurtarmış? hangi savaş tarihinde bu şekilde vatan kurtarmak var dünyada? git kardeşim git öğren oku araştır öyle gel. - +1 yıl
Sende anlama gibi bir problem var ya da anlamak istediğin gibi anlıyorsun.İlk paragrafına cevap olarak yazdım.Ayrıca madem bu kadar çok biliyorsun tarihi kitapların müfredatı da değiştirelim vatanı Atatürk değil Ottoman kurtardı diye değiştirelim.Gerçekten boş konuşuyorsun.Dediğim gibi ben seviyorum demiyorum ama saygı duyuyorum.Sende duymak zorundasın.Sevmiyorsun diye sadece kötü yanlarını söylemen hiç hoş değil.Ona bakarsan alkolikti, ben alkol almıyorum diye gelip bunu burada söylemem mi lazım.Senin amacın farklı bence.O günün şartlarını bile bilmeden sadece yandaş diyebileceğin yerlerden okuduğun şeylerle gelip burada ötme.Tarihte yazılan o bilgilerin çoğu zaten yalanlardan ibaret.Neyin ne olduğunu o yüzden kimse tam anlamıyla blemez.Şu an bile ülkede olan biteni tam anlamıyla anlayamıyorsun ki o zamanın şartlarına göre düşünürsek bilgilerin doğru olduğunu düşünmüyorum.Tartışmak istiyorsan başka yere git.Sana son mesajım.
- +1 yıl
saygı duyma zorunluluğum yok bunu da nerden çıkardın?
bak kız benim cevabımın altında peygamberime hakaret ediyor o zaman onunda saygı duyma zorunluluğu var...
ya da adam cumhuriyeti beğenmiyor liberalşz diyor saygı duymuyor komizm diyor şeriat diyor adam yaratıcıya inannaların yaratıcısına saygı duymuyor. böyle bir zorunluluk yok nerde fikir özgürlüğü? hani o çok savunduğunuz. adam 1400 yıl önceyi yok sayıyor peygambere saygı duymuyor ama 3 milyar yıl önceye inanıyor.
yani kimse saygı duymak zorunda değil saçmalama saçmalayan sensin bir tutturmuşun saygı duy diye duymuyorum arkadaşım benim milletime türküm diyipte soykırım yapan adama saygı duymuyorum inancımı hiçe sayan adamaa saygı duymuyorum. - +1 yıl
Ben bu ülke için savaşan birine saygı duyarım.Sonuçta yaptığı yanlışlardan fazla doğruları var.Bu ülkede yaşıyorsak onun payı yüksek o yüzden saygı duyarım.Nasıl ki biriyle sohbet bile ederken saygı duyuyorsan bu ülke için bir şeyler yapmış birine saygı duymak zorundasın.Duymazsan da duyma o senin yanlışın.Dediğim gibi Atatürkçü falan değilim bir kere olsun fotoğrafını bile paylaşmışlığım yoktur.O zamanın şartlarını düşünecek olursak bazı şeyler çok normal bana göre.
- +1 yıl
abiciğim kazım karabekir neden sürgün etti o zaman enver paşayı 1923 ağustosta baş kumandan vekiliyken 29 ekim 1923 de vatan haini ilan etti bu adamlar ne iş yaptı savaşta? yunanlıları denize döktük? ee peki ingilizler ermeniler fransızlar ruslar amerikalılar italyanlar bunların arkasından su mu döktük mustafa kamal ingiliz pasaportuyla samusuna çıktı istanbula geldi silah arkadaşlarından hepsini sattı vatan haini ilan etti ismet haricinde yapma gözünü seveyim.
müfredatta 1. dünya savaşı olan osmanlının savaştıı çanakkale savaşını bie kurtuluş savaşı gösterdiler 49 alaydan sadece bir tanesinin başındaydı çanakkalede ama sanki tüm çanakkaleyi kurtarmış gibi gösterdiler heleki kurtuluş değil 1. dünya savaşı olduğu halde. tarih bilgin varsa bunları her kaynaktan öğrenebilirsin zaten mehmet akif bile mısırda sürgünde öldü be kardeşim yazıktır yahu. - +1 yıl
bu arada o müfredatta denize döktük diye övündüğümüz yunanlılara bedelsiz kansız batı trakyayı balatı 12 adaları verdik şimdi biz yunanlılara karşı savaş mı kazandık sence?
- +1 yıl
Bunların hepsi olmuş bitmiştir sonuç olarak bu ülkede yaşıyoruz ve bunu orada savaşan insanlara ve bu askerleri kumanda eden sevmediğiniz adama borçluyuz.Sen gelip burada islamı ve şeriati istemişsin ben gelip buna muhalefet olamam ama şeriatte o kadar saçma şeyler var ki sözünü etmeye bile değmez.
- +1 yıl
olmuş bitmiştir mi? böyle mi bakıyorsun olaya. hayırlı sabahlar kardeşim sana sözün bittiği yer artık... :)
- +1 yıl
bak şeriata saygın yok senin? bir toplumun inandığı değere sende saygı duymak zorundasın o zaman dimi? kendinle çelişme saçmalıyorsun diyerekte sadece kendi saçmalığını çıkarırsın ortaya yapma kardeşim okumak araştırmak insana iyi gelir ;) hayırlı sabahlar tekrar ;)
- +1 yıl
İnanır mısın bilmem de sırf şu konu yüzünden 3 adet şeriat konulu kitap siparişi verdim 1 saat önce.Sen ülkeyi bu hale getiren bir adama saygı duymuyorsun.Sonuç olarak yaşadığın topraklarda onun sayesinde yaşıyorsun saygı duymanın sebebi bu.Ayrıca bu ülkede yaşayan herkes islam dinine mensup değildir.Arada fark var.Her zaman dinimin yanında oldum ama şunuda bil ki şeriat gelirse bu kadar rahat olamazsın.
- +1 yıl
şeriat hakkında hiç bir bilgin yok ama hala kesin konuşuyorsun yapma kardeş.
şeriat dünyanın en özgür yönetim biçimidir. tüm dinlere saygılıdır. inanmayan gider içer istediğini yapar ben müslümanım diyen adamda gereğine uyar. ilk elektrikli arabayı abdulhamit test etmişti şimdi daha yeni üretecez düşün. ziraat bankası polis teşkilatı zabıta jandarma itfaiye devlet daireleri kız mektep okulları daha bir dünya sayarım sana hepsi osmanlı şeriat dönemindeydi. neyse uzadı konu geniş bir zamanda selam salla bana hatta istersen sesli bile konuşurum senle tarih siyaset ve din konusunda 177 yıllık büyük bir araştırmam var. fikir alışverişi yapabiliriz :) hadi görtüşürüz. ;) istediğin zaman başımla beraber ;) - +1 yıl
hah işte bak cevabımda ne yazmışım soruya verdiğim.
"şeriatta kadını boğazına kadar canlı canlı göm taşla öldür diye bir şey yok.
öyleki kadını diri diri gömülmekten kurtarıp cenneti ayaklarına seren dinin adıdır islam."
demişim dimi kardeşim kur-an ı sor ayet ayet söylerim sana bir okadar hadis ilmihal ve tefsir tabiki. böyle bir şey yok kuranda.
adamlar kafalarına göre uyguluyorlar ayrımda yok kadınada erkeğede zina ettilerse 80 sopa vurun der ayet ayırmaz ama o 80 sopayı vurmaları içinde 4 şahit ister 4 üde gözüyle görmesi şart yani zorlaştırıyor cezayı adı var ama uygulama zor. hadi diyelimki 4 tane gözüyle gören şahit var bu seferde tövbe ederse affedin diyor yani ceza yok. ayeti tam atayım sana iistersen. - +1 yıl
Verdiğim linkte yazılanların hangisi sana mantıklı geldi söyler misin? Özgürlükle şeriat aynı anda olmaz bana göre.Ayrıca kaç tane şeriat ülkesi ekonomik anlamda olsun teknolojik anlamda olsun ilerdeler? Hatta kaç tane Müslüman ülkesi Batılı devletlerin seviyesine gelebildi? Şunu açıkça söyleyebilirim ki şeriat ülkeleri diğer ülkelerden çok daha geridedir.Ülkeye yarardan çok zarar verir.
- +1 yıl
kardeşim bak napalım biliyor musun özelden bana sana ulaşabileceğim bir numaranı at arayayım seni konuşalım karşılıklı böyle yazarak ikimizde ifade edemiyoruz aslında ifade edeceklerimizi sen kavgayla tartışmayı ayıracak kapasitedesin öğrenme isteeğinde var araştırmacısında istediğini sor bende sana gel bekliyorum.
- +1 yıl
tamam yolla sen numaranı akşam haberleşiriz hadi iyi uykular sana
Şeriat ile yyinetecek kişi hangi mezhepten olmalı bunun cvbini verin ozaman arkadaşlar alevi , Caferi birini kabul eder misiniz sanmıyorum ozaman Allah'ın seriatini adaletle nasıl yoneteceksiniz size göre bu ülkenin çoğu kâfir ben senin seriatini nasıl kabul edeceğim daha beni kabul bile etmeyip kâfir diyeceksin sonra beni şeriatla yoneteceksin çok kan akar aklınızı başınıza alın burası İran'a Suriye'ye benzemez
00 YorumlaLan şeriatı uygulayan hangi müslüman ülkede hırsızlık tecavüz vs. olamamış.Az beyninizi çalıştırarak düşünün.Oksijeni boşuna harcamayın.
40 YorumlaLaiklik tabi ki biz bu hakları kolay kazanmadik. Ayrıca biz Türküz Arap değil, eğer çok ozeniyorsaniz şeriata sizi burada tutan yok. Yıl olmuş 2014 hala şeriat diyorsunuz ya öyle yönetilen hangi ülkede insan hakları, bilim, özgür düşünce var?
32 Yorumla- +1 yıl
Sen ne cahil bir adamsın m.k bari bilgin yok zikrin olmasın cahilligini belli etme git istediğin kaynaktan arastir gerçi sen ve senin gibi mallar faceden Twiter bilgi öğrenirler sosyal medya müfredat çocukları sizi.
- +1 yıl
Sen ve senin gibilerin bana cahil demesi, aksine benim kesinlikle cahil olmadığımı kanıtlar. İşin komik tarafı bana cahil diyen kişi, "hükümet" ve "devlet" ayrımı yapamayan ikisini aynı sanan ayrıca Kadir Mısıroğlu ve Mustafa Armağanın saçmalıklarını doğru kabul eden, işlerine ters gelen herkesin mason veya dış güçler kabul eden bütün bunlara rağmen ismini İNGİLİZCE yazan gerçek cahil. Buda 2 oldu :)
insan sahip olduğunun delisi, sahip olamadığının kölesi olur derler ( ya da tam tersi ) .şeriattakiler laiklik der, laiklikdekiler şeriat.
00 Yorumlainsan hem müslüman olup hem şeriatı inkar edemez önce bunu bir öğrensinler yorum yapmadan..soruna gelince şeriat veya laiklik ikisinde de gerekli olan adil yönetimdir
10 Yorumlaşimdi de bu mu oldu? burdaki farklı fikirler bişeyi değiştirmicek diye düşünüyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Sadece merak ediyoruz nasıl bir tolumda yaşadığımızı :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat isteyenler şeriatla yönetilen ülkerden birine yol alsın, burada avuçlarını yalarlar.
50 Yorumla
+1 yılAtatürkçüyüm Ben Yemişim Şeriatı İranmı Burası
111 Yorumla- +1 yıl
Eksi Verenler İdam Gelirse İlk Sizi Asıcak Tayyip Amcanız
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'e düşmanlık yapacağım diye İslamı perde yapan ahlaksızlar.
Bir kişi sizin yüzünden dinden soğursa bunun hesabını veremezsiniz.30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanların kafalarını laiklik düşüncesiyle yıkamışlar ve hala değişmedi bu değişmez gibime de geliyor yani kardeş ne dersen de bunlar yine burnunun dikine gidecekler çünkü beyinleri ele geçirilmiş atatürkçülük olgusuyla...
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldil dökmeye değmez yani biz inaçlarımızı yerine getirelim onları da Allaha havale edelim...
+1 yılArkadaşlar şikayet edin kaldırılsın aynı soruyu aynı kişiler sordu bu tartışılmaması gereken bir konu adamın amacı insanları galeyana getirmek
10 Yorumla
+1 yılTabii ki Laiklik.İnsan dinini önce içinde yaşamalı insanları bir şeylere zorlamadan...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLaiklik.
https://www.youtube.com/watch?v=_sfeJuTu0ho
Suudi arabistana kadar yolun var kardes.21 Yorumla
Soran+1 yılseni de kuzey koreye alalım... saçmalama bence
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılseriat isteyen bir kisinin boyle bir sitede isi olamaz
30 Yorumla
+1 yılşeriat isteyip kizlarsoruyor.com'da takılmak nası bir kafa lan?
00 Yorumlaülkenin anasını ağlattınız mübarekler
60 Yorumlane olduğunu bilmediğn şeyden yana olman da iimiş.
40 Yorumla
+1 yılŞeriat DİYENLER bunu diyebilmeyi LAİKliğe borçlu :D
00 Yorumla
+1 yılşeriat isteyenler alçaktır
70 YorumlaÜlkeyi terkedin bir zahmet uğraştırmayın adamı.
41 Yorumla- +1 yıl
sana illa islamı seç diyen oldu mu?
+1 yılşeriat diyenlerin alayının aklına sokayım cahiller
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıllaik yapı. her zaan iyidir.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılama açık giyen kadınların öldürülmesi için evet şeriatt of ne iyi olurdu oh beeeeeeeee dünya ne güzel erkeklerindi. inşallah şeriat gelir...rrrrrrrrrr
+1 yılLaiklik
50 Yorumlaşeriat
20 Yorumla
+1 yılŞERİAT :)
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası