Eşitlik, adalet , insanca yaşam, sınıfsız toplum , özgürlük, bağımsızlık ve medeniyet dururken faşizm ve diktatörlüğü ne diye tercih ediyorsunuz edebinizle anlatın.
Para ve gücü ellerinde tuttukları sürece rejimlerin sadece ismi değişir yönetim şekli yine kölelik olarak kalır. Sosyalizmi, demokrasiyi, özgürlüğü, adaleti bile seni köleleştirmek için kullanırlar. Para ve güç kimdeyse efendilerin onlar olur. Sosyalizmi istiyor musun? Sistemin dışına çıkıp kendi sosyalizmini kendin oluşturacaksın o halde. Para ve güç çemberi içinde seni köleliğe hapsetmeyecek bağımsız bir hayat oluştur. Sosyalist bir yönetimin dünya üzerinde hiç bulunmadığına eminim çünkü. İnsanlar hiç yaşamadıkları şeylere nasıl karşı olabilirler ki! Boşver onları 😏
Sosyalizm halk hareketinin rejimi ele geçirip yeni rejimi getirmesiyle olur. Senin dediğin anarsizm oluyor ki anarşist olmaya niyetlendim hadi hayırlısı 😁😎
Ben ne yapmak istiyorsam önce kendi hayatımda başlarım onu uygulamaya. Bu beni ciddi anlamda özgürleştiriyor. Bu yüzden sana da tavsiye ettim. Atıyorum adalet mi istiyorum önce kendi kendime adil olmakla başlıyorum sonra en yakınımdakilere. Diğerleriyle birlikte bir şey yapmak çok zordur ama birilerine öncülük etmek daha kolaydır bunun için kendi hayatında uygulayıp göstermelisin. Yani daha basit ve bireysel düşün. İşe yararsa yayılır zaten 😁
Asıl devrim insanın kendini değiştirmesidir. Kime nerde, ne zaman ve ne için öncülük edeceğini asla bilemezsin. Kelebek etkisi diye bişey var. Kendi bireysel yaşamında kendine dönüp bir bak bakalım neler yıkılıp yeniden yapılandırılmalı 😄 kendine yapabiliyorsan bunu esas o zaman gerçek bir anarşistsin 😄
Çünkü halkımız artık o kadar kör olmuş ki kendilerine bile düşünme özgürlüğü tanımıyolar ve kendi kafasındakine ters olanı vatan haini olarak görüyolar.
Ben size kapitalizmi ya da herhangi bir sistemi savunmadım sadece sosyalizmin de iyi bir sistem olmadığından bahsettim, demiyorum ki ülkeler çok iyi ve kusursuz yönetiliyor.
Ütopya gerçekleşmeyecek hayaller için vardır. Ama yıllarca insanların inandığı uğruna büyük mücadeleler verdiği, işkenceler gördüğü kan döktüğü can verdiği bir ideoloji için ütopya denmez "dava" denir
Bahsettiğin o sosyalist devrimini gerçekleştiren ülkeler malesef ki yeterince güçlü değillerdi kapitalizm karşısında. Çünkü geriye kalan bütün ülkeler kendilerine kapitalizmi yol seçmişti ve sosyalizm onların kendi halklarını sömürüp rant sağlamalarına çok büyük bir engeldi