Gerek reel yaşam da olsun gerekse sanal da olsun başka bir dine inanan ya da hiç inanmayan insanlara karşı çok büyük bir ön yargı var. İslam dini bu kadar acımasız olmamalı. Bir insanı inancından dolayı yargılıyor ya da dışlıyoruz. Güzelce bir şey anlatmak yerine kâfir, dinsiz, imansız ilân ediyoruz. Sonra da bazılar dine düşman diye hayıflanıyoruz. Daha hoşgörüden bile haberdar değilken yargilamak, birilerine doğru yolu bul, islama geç demek nasıl bir sonuç verebilir ki?
İnsanları dine davet etseniz nasıl bir yol izlersiniz?
Ben ateistim, kimseyi ateist olsun diye itelemediğim gibi dine davet edilmek de istemiyorum. İlla davet edeceğim diyen de önce bir tanrının varlığıyla başlasın rica ediyorum, bir tanrı yok derken biri dinini ne kadar överse övsün bir işe yaramıyor çünkü, Kur'an bir kaynak değil yani. Bir de aptal olduğumuz için ateist olduğumuz algısını yıkın yahu, öyleysek zaten günahı yok bizim halin bence heheh. Neyse içeriden bu kadar taktik yeter.
Ben hiçbir zaman din mensubu olan ya da olmayana aptal demedim. Demem de. Ateist arkadaşlarım vardı. Gayet bilgili , hoşgörülü insanlar. Ama bazı tipler kendisi dışında herkesi bir görüyor.
Önyargılı biri hiç olmadım. Hatta bende birçok dini araştırdım. Kafama takılan sorular vardı İslamla ilgili hepsine cevap buldum ve müslümanım. Deist ve ateist arkadaşlarım oldu. Ortak bir paydada buluşamasakta bu konuda sohbet EDEBİLDİK birbirimizi yargılamadan. Birilerine akıl vermek Haddimiz değil ve akıl verir şekilde yaklaşmak sadece iter. Bu bir alışveriştir. Herkes birbirine birşeyler katabilir. İnançlara saygı duymak gerekir. Bu konuda güzellikle örnekler verip dilim döndüğünce anlatmaya çabalayabilirim.
Ne alakası var benim deist arkadaşım da oldu ateist de ama hiç kindar olmadık birbrimize tatkı tatlı tartışıyorduk sadece ben kendi doğrularımı anlatıyordum onlar kendi dogrularını ama şu konuda kesin eminim deist ve ateistler daha merhametli tartışmayı biliyorlar en azından insan kırmıyorlar din ırk ayrımı yapmıyorlar.
Bahsettiklerini yapmamak için ön hesap gerekli. Karıştırdığımız bir mevzu var ki o da; dinde zorlama olmaz mevzusunu yanlış kavramamız. Dine davette zorlama ve kınama olmaz. Müslümansan yapman gereken şeyler olur. Bebek gibi davranmaya lüzum yok.
Bunu sana birkaç hafta önce detaylıca yazmıştım sanırım... Hristiyan misyonerlerin, ilk önce. "İyi insan olmak= İyi Hristiyan olmak" algısını oluşturduğunu yazmıştım.
İnsanları dine davet etmem. Yaşayışımla temsil etmeye çalışırım. Bu dönemde insanları ancak yaşayışla, örnek olaraktan dine davet edebilirsiniz. Bunu da maalesef müslümanlar olarak yapamıyoruz.
birini dine davet etmem. kimse bebek değil ve herkesin kendi kararları var. bir hristiyan ya da ateist seni ısrarla kendi görüşüne davet etse ne hissedersin