“Otuz Beş Yaş” şiiriyle bitiriyoruz;
Yaş otuz beş! yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.
Delikanlı çağımızdaki cevher,
Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne var?
Benim mi Allahım bu çizgili yüz?
Ya gözler altındaki mor halkalar?
Neden böyle düşman görünürsünüz,
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Zamanla nasıl değişiyor insan!
Hangi resmime baksam ben değilim.
Nerde o günler, o şevk, o heyecan?
Bu güler yüzlü adam ben değilim;
Yalandır kaygısız olduğum yalan.
Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız;
Hatırası bile yabancı gelir.
Hayata beraber başladığımız,
Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir;
Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
Gökyüzünün başka rengi de varmış!
Geç farkettim taşın sert olduğunu.
Su insanı boğar, ateş yakarmış!
Her doğan günün bir dert olduğunu,
İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim.
Ne dönüp duruyor havada kuşlar?
Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?
Neylersin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak.
Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak,
Taht misali o musalla taşında.46 Yorumla- +1 yıl
@A_G_A_ sıkma cocuk ziya abi 66 yaşında öldü
- +1 yıl
@A_G_A_ o zaman yolun 3/2 si ediyormuş
En İyi Cevaplar
Erkekler yaş aldıkça güzelleşir, kadınlar yaş aldıkça güzelliklerini kaybederler kadınların yaş takıntısı da bundan kaynaklanır erkeklerde yaş takıntısı pek olmaz çünkü erkekler yaş aldıkça kendilerini daha yakışıklı, daha güçlü ve daha tecrübeli hissederler bu nedenle orta yaş olmak ya da yaş almak en çok erkeklere yarar
Erkekler yaş aldıkça daha karizmatik ve çekici görünürler evli erkeklerin eşlerini aldatmaya daha yatkın olmalarının bir sebebi de budur aslında bu yaşlarda daha dikkat çekici ve karizmatik olurlar kadınların dikkatini daha çabuk çekerler diyorum 😊80 Yorumla
+1 yılEvet ve şu an öyle birine aşığım ve yardıma ihtiyacım var beyler bayanlar bana yardım edin onu düşündükçe heyecanlanıyorum 😇🙈💕🙏
42 Yorumla- +1 yıl
@Matij 43 yaşında
Magazin konusunda 551 cevap paylaştı. Saçları beyazlayan her erkek karizma falan değil ergen kafalı çoğu maalesef. Belki boşanmaların sebebi de çoğu kes bu yüzden.
36 Yorumla- +1 yıl
nasıl ergen
- +1 yıl
Haklısınız yılların saclara düşürdüğü AK ların %80 nin sebebi de zatı muhterem hanımefendiler bu yüzden sanırım ergen diye nitelendirdi hanım efendi.
- +1 yıl
@iSLaNDBaZaR Kusura bakmayın katılamayacağım bu görüşe. Sözedilen aklar sigara ve alkol sonucu spordan sağlıklı yaşamdan kaçmak aşırı cinselliğe meyilli olmaktan kaynaklıyor efendim tabi günümüzün saç bakım ürünleri de iyi değil buna gıdayı da eklersek zaten sorun ortada. Ama laf çarpıp hanımlarda suç görüyorsanız aksine kadınlarımızın değerini bilmeyen sizlersiniz ve bizlerin saçları sizin yüzünüzden sizden de erken beyazlıyor boyayla örtüyoruz sadece.
- +1 yıl
Polemiğe girmek istemiyorum.. sadece bu ülkede elektrik faturası yüzünden intihar edenleri. cebinde 1,5 tl si var diye intihar edenler var bence sporu alkolü cinselliği geçin..
- +1 yıl
@iSLaNDBaZaR Geçemem efendim, o fatura kadınlara da geliyor. Saçnı süpürge edip çocuğu için çalışan kadınlar var kocaları ya ayyaş ya başka bir hayırsız olup teretmiş ya da daha beter hala istismar ediliyor ya da şiddet görü boşanamıyor. Cinsellik hiç de küçümsenmemeli gördüğüm kadarıyla, onca ihanet var etrafta.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Biz erkeklerın en büyük avantajı yaşlanma hızımız Kadınlara göre daha yavaş olması ancak dip not kendıne bakan ıyı sağlıklı yaşam tarzı olan kısılerden bahsedıyorum sıgara alkol duzensız yaşam kılo erkeklerıde oldugundan cok buyuk gösterır. Fakat kendıne bakan erkek bırde tarzını oluşturmussa dıkkatlerı ceker. Kadında ıse malasef 24 yaşından sonra çöküş başlıyor buna kılo falanda gırerse hele sıgara hareketsiz yaşam 30-35 li yaşlar kadınlar ıcın cıddı çöküşlere sebep verıyor. Bır ara bır kız vardı ona takılıdrdım şakadan senı alıcam dıye kız la aramda 20 yaş vardı sanamı kaldım derdı. Gecen gördüm aynı kızı emın olun benden 15 yaş büyük duruyor yanyana gelırsek tabı bırsey demedım ama işin özü aynı yaşlarda evlenmıs kadın ve erkek arrasındakı fark 20 yıl sonra en az 20 yıl oluyor kadınlar aleyhıne yanı 35 yasındakı bır kadın ıle 45 yasındakı bır erkek aslında esıt ayardadır rakamlara takılmayın zıra kadınlar zaten 40 lardan sonra menepozada gırıyor yanı doga bıle 40tan sonra kadını emeklıye ayrırıyor erkek 90 yasında dahı baba olabılıyor teknık olarak
10 YorumlaMagazin konusunda 1,7b cevap paylaştı. Şimdi de tipsiz, sarılığından biraz kurtulsa ancak benzer bir şeye.
Cevabima gelince; kadının da erkegin de en ihtişamlı oldugu aralık 30-40 yaşları. Ama bu dönemde kadın çoluk çocuk deyip salarken erkek yaşlanma psikolojisiyle kendine daha fazla dikkat ediyor. Kadının kafa 40 da sonra basınca ancak estetikle kendini kurtarıyor. Ki zaten erkekte sakal denen bir illet var en beterini bile bakılır hale getirebiliyor. Kadının gençlikte gördüğü ilginin 1/10 yaşlanınca gören garibim erkekte seviniyor. Hepi topu 4-5 yıl sevinecekler zaten. Işin özü; erkekler aynı tas aynı hamam oldukları müddetçe bir halt olmaz onlardan. Tipin gideri 2 adım, zeka ile karakter yoksa çöpten ibaretler. Bir de üstüne kafaları tek bir şeye basan (!) erkekler var ki Allah affetsin elimden gelse hepsini ateşe verirdim.20 YorumlaOlgunlar çünkü. Oturup konuşmak istersen çok fazla hikâyeleri var görmüş geçirmişler nerede nasıl davranacaklarini biliyorlar. Maddi olarak iyi durumdalar dış görünüş olarak yüzleri oturmuş oluyor sesleride oturmuş oluyor ve bu onlara karizma katıyor. Cinsel olarakda deneyimli oluyorlar buda ayrı bir çekicilik katıyor. 20 yaşındaki çocuklardansa 35 yaşında deneyimli ve maddi olanakları yüksek bir adam her türlü daha iyi tercihtir.
30 YorumlaDaha olgun felan demeyin ben 22 olucam gayet olgun sakin ilgili sevgi dolu birisiyim, ama gel gör ki halim ortada. Yani bence bu sadece şeref yoksunu sevmekle ilgili... It herifler sırf cinsellik için köpek gibi koşuyor peşlerinden, kızların da hoşuna gidiyor
04 Yorumla- +1 yıl
olmuşu varken senin gibi gelişme sürecindekileri ne yapsın öğrencisindir makarna yiyorsundur
- +1 yıl
@Deliyimbendeliyim cidden lüzumsuzsun tekisin makarna yemesi öğrenci olması onu kötü mü yapar bazen sizin gibilere dayak atıp sövüyolar ya üzülmüyorum
+1 yılBelki insanlar saçma bulacak ama daha rahat oluyorum. Yani bazen çocuk gibi davransam bile karşımdaki sinirlenmiyor. Normalde yaşıtlarım olsa çoğu böyle davranmayı kes der. Öyle yani yalan değil. Hem yaşlarının getirmiş olduğu bir yaşanmışlık var.
77 Yorumla- +1 yıl
Yaşanmışlığı olmayan o kadar olgun erkek sayarım ki
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
Saymaya kendimden başlayacaktım😂😂
- +1 yıl
He öyle desene. Öyle mi kim var mesela
- +1 yıl
Oyun konsolu satın almıştım orta yaşlı birinden ve kendisi bekar biriydi.. Tekstil işi yapmasına rağmen bulamıyorsa dedim kendine eş adayı benim bulmam zaten imkansız oluyor dedim hayata küstüm yemin ederim
- +1 yıl
Şöyle söyleyim ülkede işsizlik bu kadar artmışken ve askerlik dönüşü hayatın gerçekleri ile yüzyüze kalmışken evlensem mutlu olmam imkansız zaten... Devlet problem üstüne problem yaratıyor. Suriyeli çocuk manitasına whatsapptan yazarken ben işsiz ve derbeder
- +1 yıl
Arap kızlarını duygu sömürüsü ile kandırmak kolay ama bizim kızlarımıza dünyaları versen mutlu edemezsin tıpkı Ebru Gündeş gibi aile kurmuşsun Tayyip’çi olduğu için yuvasından oldu kadın
+1 yılYüz hatları karakterleri tam anlamı ile oturduğu bir zaman dilimi orta yaş o yüzden nerde ne yapmasını iyi bilen erkek ee biraz da yakışıklı olunca bize laf düşmüyor
40 Yorumla
+1 yılOrta yaşlı değil zengin ve ünlü olması. Yoksa pazarda gördüğün orta yaşlı adam da karizmatik geliyor mu?
O olsa olsa amca geliyor, ama para şöhret olunca AMCA faktörü birden KARİZMA kimliğine bürünüyor30 Yorumla
+1 yılYoo her orta yaş karizma değil. Genelde herkes ilk gençlik yıllarında toy bir görünüme sahip ve yüz hatları tam oturmuyor. E yıllar geçtikçe o yüz hatları daha belirgin oluyor ve kimine yakışır kiminede yakışmaz.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu erkek orta yaşlı mı bilmiyorum ama acayip karizma, eriyip bitiyorum adeta... sebebi şu: erkek de tıpkı bir meyve gibidir olgunlaştıkça daha da lezzizleşiyor 😋
212 Yorumla- +1 yıl
bu yaşlı
Cevap sahibi+1 yılHayır bana göre olgun erkek 🙈
Cevap sahibi+1 yılbir pembeli eksilemiş hayret bir şey ya 🙄
Cevap sahibi+1 yılBenim mi
- +1 yıl
bu nasıl fantazi
Cevap sahibi+1 yılKıskanç yelozlar eksiyi basmış siz gidin kıvancı mıvancı beğenin 😒
- +1 yıl
bunu beğenip beni takip etmiyorsan ben üyelikten ayrılıyorum:)
+1 yılErkeğin yüzüne yılların tortusu çöker, saçına aklar düşer, yüreğine de durulma ve sukunet çöker. Bu da gözlerine bir bulut gibi çöker. Kadın da erkeğin gözlerinde o hayat tecrübesinin izlerini okur ve onun cazibesine kapılır.
20 YorumlaBilmiyorum ama kadının da adamın da en iyi yaşı 30'dur bence.
60 Yorumla
+1 yılSorumluluk sahibi olarak görülmeleri.
Basit bir durum bu.
Erkekler gençliklerinde sorumsuz, başıboş ve karakteri oturmamış görünüyor ama yetişkinliklerinde ise tam tersi bir düzelme gösterdikleri için karşı cinsi etkiliyorlar, ister istemez.00 Yorumla
+1 yılSanmıyorum asıl kadınlar duru güzelliğine 30 yaşlarında başlarlar
50 YorumlaTek sebep kızların ergen olması
Orta yaşlı erkeklerin de abaza olmasindan kaynaklı
Nerede genç kız görseler aç köpek gibi salyalari akıyor kandirmasida kolay olunca yeme de yanında yat10 Yorumla
+1 yılHer konuda daha oturaklı olduğu ve tecrübeli oldukları içindir
40 Yorumla
+1 yılGörmüş geçirmişlik havası adam artık kendine neyin yakışacağını biliyor vizyon sahibi kendini keşfediyor
313 Yorumla- +1 yıl
@Okngüll aynen öyle
- +1 yıl
@Okngüll buda büyük bir etken zaten
- +1 yıl
@Okngüll yalnız bu erkekler içinde geçerli çok yanlış karar veren erkekler var çevremde yanlış evlilikler
- +1 yıl
@Okngüll zamanla ölçüp tartmak iyi birşey her konuda
- +1 yıl
@Okngüll gayet güzel ifade ettin fakat soru sahibinden azar yemek istemiyorum kızacak birazdan bildirim geliyor diye😁
Kızlar yemeyin bizi orta yaşlıların parası daha çok oluyor bu yüzden onları karizmatik buluyorsunuz 😆
30 YorumlaKisilikleri oturuyor ve bu hareketlerine yansiyor daha kendinden emin ozguvenli ve kendisiyle barisik oluyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2009'da ki daha iyi.
Ben olgun erkek sevmiyorum. Genç, dinamik varken neden olgun olsun? Babaya ihtiyacım yok. Psikolojik olarak aşırı olgun seven kızlar da bu açıklık yüzünden seviyor hem.22 Yorumla- +1 yıl
olgunun arabası olur evde tek yaşar.
- +1 yıl
yüzü oturur
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende bunu cok duşundum sanırım yüz kemiklerinin oturmasıyla daha bir erkeksi oluyorlar mesela ben 21 yasındayım flört ettıgım adam 38-39 yasında bakımlı tabı baya bende oyleyım 17 yas cok ama baya karızmatık adam yaaa bı arkadaşım dedıkı baban yasında fılan yanı cok buyuk 17 yas ama sevınce oyle olmuyor tabı oda sanslı adamım fılan dedı tazecık bır kadınla olmak güzel dedı
39 Yorumla
+1 yılHayat tecrübesi var, olgunluk var, ne istediğimizi biliyoruz :) Maddi yönden daha dengeli. Bu çok önemli bence.
10 YorumlaOlgunlaşmaları , kadınlar genelde olgunluk ve zeka ile ilgilenir
20 Yorumla
+1 yılYani sonuçta çocuk gibi görünmemesi lazım karşındaki insanın, o zaman ne anlamı kalır birlikte olmanın?
41 Yorumla- +1 yıl
ya genç gösteriyorsa:)
Magazin konusunda 809 cevap paylaştı. Olgun erkek candir. Tecrube insan davranisi uzerinde bayagi etkili bir şey. Kaldı ki her gecen gun kendini gelistirdikce kültür ve bilgi seviyesi daha da artiyor. Anlayisli da oluyor aynı zamanda 😌
21 Yorumla- +1 yıl
bu anlayıslılarda nedense sızı yataga atıyor sonrada kurtaj kuyrugunda beklersınız
- Magazin konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSaçlardaki beyazlar ve kadını daha iyi anlıyor olmasıdır.
02 Yorumla- +1 yıl
ne alaka kıvançın saçındsa beyaz mı var
- +1 yıl
Benim görüşüm böyle ve sarışın sevmem
+1 yılBana hos gelmiyor ama okulumda 47 yaşında bı hocam var çok karizma adam yani
30 YorumlaOlgunluk.
00 Yorumla
+1 yılOrta yaşlı erkek karizma değildir ki bana göre. karizma görünüşle değil düşüncelerle olunur.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet Oda mantıklı
+1 yılNe yapiyim lan yasli moruğu, citir bitir erkek dururken. Kesin para icin onlar karizmatik geliyor size.
62 Yorumla- +1 yıl
Hahaha :D aynen baston fantezisi olan moruk seviyor
- Magazin konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılGençken görmediğimiz değerleri topluyoruz. Antika gibi :)
11 Yorumla
+1 yılHayatın sillesini yemiş oluyor ve yere sağlam basıyor
00 Yorumla
+1 yılErkeklerin Vücudunun ve görselinin en diri olduğu yaştır 30-40 o yüzden erkekler o yaşlarda gayet çekici gözükürler.
20 Yorumla- Magazin konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇekici değillerdir
Sadece maddi yönden düzenleri oturmuştur
Bizim kadınlarımızın da büyük çoğunluğu hayat arkadaşı yerine ATM aradıkları için yaşıtlarını insan yerine koymuyorlar20 Yorumla
+1 yılSanırım nerede nasıl ne yapacaklarını biliyor olmaları
karizma durumunu güzelleştiren detay :)00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla bilmiyorum ama bu askim goblin dizisindeki adamla basladi adami izleyin belki nedenini anlarsiniz ben cozemedim
10 Yorumla
+1 yılOlgun olması ve bunun farkında olup geçmişi kıyaslamasına bağlıyorum ben.. 🙂
00 YorumlaFiziği ve karakteri oturduğu için karizma yapı alır.
10 Yorumla
+1 yılYaşıtlarına vermek sıradanlaştıgı için degişik lik arıyo kızlar hepsi bu sonra olgun dan sıkılıp zenci ye. Sonra hayvan lara sonu gelmez yani
00 YorumlaÇok basit, yüzü tam oturuyor ve hafif kırışıklıklar oluyor ve harika karizma gösteriyor
00 Yorumla
+1 yılUzgunum ama ben biraz erken davrandim zaman kaybini sevmem 😀
01 Yorumla- +1 yıl
Yuz hatlarinin oturmus olmasi.
Magazin konusunda 6,4b cevap paylaştı. Anca olgunlaşıyorlar ondan.
30 YorumlaKıvanç çok sarışın ya 😕
60 YorumlaCocuksa tavirlar yapmiyor kisisel bakimina onem veriyor ondan
00 Yorumla
+1 yılçunku olgunlaştıkça karizma oluşur yaş ilerledikçe herşeyi yerine oturur
10 Yorumla
+1 yılSon baharları olması bunamaya az kalınca insan güzelleşir son baharları
10 Yorumla
+1 yılBunun erkekle kadınla alakası yok yaş aldıkça yüzümüz oturuyor.
10 Yorumla
+1 yılOlgunluğa kavuşuyorlar
40 Yorumlagörmüş geçirmiş oluyorlar. artık gerçekten büyümüş oluyorlar
00 Yorumla
+1 yılOlgun, karizmatik ve cool olmaları
30 Yorumla
+1 yılDemek sen öyle görüyorsun 😊
17 Yorumla- +1 yıl
ne alak herkes
- +1 yıl
Öyle görmek kötü olsa senin tezinde ki herkese de " ne alâka " demen lâzım. Görüşlere baktım da senin gibi düşünmeyenlerde baya var biri de benim , yok sen bilmiyorsan dersen canın sağolsun
- +1 yıl
oğlum bu 2 fotoya vbak hangisi daha karizma
- +1 yıl
Kızım herkes senin gibi düşünmek zorundamı
- +1 yıl
soruma soruyla cevap verme ayı
- +1 yıl
Seni kaale almakla hata etmişim
- +1 yıl
hakettin ama hakareti
Bence 28-33 yaş arası iyidir...
20 Yorumla- Magazin konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYaşlanınca bazıları daha olgun oluyor ondandır
12 Yorumla- +1 yıl
nasıl bir olgunluk
- +1 yıl
Suratındaki gözlerindeki yaşanmışlık olgunluk oluyor
sadece olgunlukları başka bişi değil
01 Yorumla- +1 yıl
hmm
Hem fiziken hem ruhen olgunlaşırız.
02 Yorumla- +1 yıl
30 yaşında oyun oynayan var hala sadece fizik diyekim
- Magazin konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAnca olgunlasiyoruz napaq🤣🤣🤣
10 Yorumla Ay bilmiyorum bana da öyle geliyorlar
40 YorumlaMagazin konusunda 1,7b cevap paylaştı. Olgun oluyorlar tabiki de.
10 Yorumla
+1 yılŞu hayatta herşeiyin orta şekerlisi güzel
10 Yorumla
+1 yılkivanc nasil bir alfasin sen la
20 Yorumla
+1 yılYılların Saçlara Düşürdüğü Ak lar yüzünden ;)
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat