Ikili ilişkilerde çabuk güvenmek inanmak ve kişilerin arkasına takılıp heyacan aramak , kendi bildiğini okuyup tabiri caizse büyük sözü dinlememek , büyükler bizi hep uyardı şahsen ben yaşayıp kendim öğrenicem bana ne istedigimi yaparım sonuçlarına yine ben katlanicam kafasında olduğum için 36 yaşına geldigimde fark ettiğim şey çok fazla yanlış insana güvenip vakit ve nakit kaybetmişim... özetle! Kimseye uyma , kendim yaşayıp göreceğim diye tutturma fakat tavsiyeleri de kulak arkası yapma , tek kaybın güven vakit ve nakit olur 😉👍🏻
Bu denilenler yapılırsa ne olur sorusunun cevabı koca bir hiç. Zira bu pragrafı yazabilmenin nedeni birazda geçmişinin kazanımları, iyi veya kötü orası ayrı bir konu.
Anlık kararlar almaya daha istekli oluyor gözlemlediğim kadarıyla. Onun dışında bir insan 20'sinde 30 yaş aralığında gerçekten de daha farklı bir karakter modunda olurken 50'sinde çok daha farklı bir düşünce yapısına sahip olabiliyor bu yüzden 20'sine gelmiş insanların hayat hakkında karar verirken daha çok düşünüp bilip bilmeden hareket etmelerinin yanlış olduğunun altını çizmek istiyorum. Artık o eski çocuk modundan çıkmalı ve hayatın olgunluğunu sonuna kadar yaşamalılar :)
Hepimiz 20 olduk çoğumuz bu tarz şeyler yapmadık belki ama bu yaşlarda bunları yapma ihtimali insanların olabiliyor. -Büyüklerinin bir şey bilmediğini düşünüp söz dinlememek -Herkes cahil tek bilgili benim -Ben ne yapsam doğrusunu yaparım -Zamanının büyük bir kısmını (Cafe, Bar vs) gibi yerlerde geçirmek -Sevgililerini ailelerinden üst görmek -Mantıkla değil akan sıcak kan ile hareket etmek. -Yarınlar yokmuşcasına geçirilen günler -Ani olarak değiştirilen fikirler
Yanlis insanla birlikte olmak. Egitim alirken derslere asilmamak. Is hayatinda yeteri kadar hirsli davranmamak. Aileye yeterli onemi vermemek. Ot gibi yasayip hic bir seye karismamak gencligin bosa gitmesi. Kendini frenlemeden aklina gelen her seyi yasamak ve bunun sonucunda kendini erken tuketmek. Bunlarin hepsi tecrubesizlikten olan seyler.
Kariyer planlaması yapamama ki zaten çok erken yaşlar ama genelde bekleniyor. Sevgili edinerek vakit kayıpları yaşama. Alkolün dozunu ayarlayamama, sigara ve belki uyuşturucu kullanımı. Sağlığını hiçe sayma. Önleyici sağlık hizmetlerinden faydalanmama. Korunmasız seks. Kilona dikkat etmeme, bir anlık tatlı keyfi için sağlıklı olmaktan vazgeçme. Egzersiz yapmama. Üniversitede bölüm seçememe.
Insanoğlu her daım hatalar yapabılır tabı yaşına ve tecrubeye göre degısır her yasın hatası farklıdır ama öneml olan sey daha dogrusu tecrube yapılan her hatadan bır ders cıkarım asla ıkıncı aynı hatayı yapmamaktır buna ıse tecrube denır ve her hata bır tecrube olarak bıze dönerse ılerkı yaşlarda hayat bızım ıcın daha kalıtelı ve güzel olur. Ama sureklı aynı hataları yapan ısnalarda mevcuttur zaten onlarda hayaın acımasız carkında kaybolup gıdıyorlar
@baddose_ Bu sorunun cevabı yok cunkı yapılan hatadan zıyade bu hatadan ne cıkarım yaparsın onu acıkladım. Her ınsana gore hata algısıda farklıdır mılyarlarca ıhtımal cıkar bana göre sıgara ıcmek hatadır sana gore normaldır. Bunu her şeyde söylemek mumkun
10-15=karakter yerleşimi yüzünden yanlış yola gitöe eğilimi ve okulla ilgili hatalar. 15-20= hayatına aldığın insanlar ve aile ile ilgili hatalar. 25-30= önceden yaptığın hataları anlamak
Okul okumamak paranın kıymetini bilmeden harcamak aileye saygısızlık yalan söylemek ve en önemlisi bir otobüste ya da minibüste vb otururken yaşlı insanlara ve hamilelere yer vermemek
Üniversite okumak gibi bir hata ile hayatı kayıyor, iki fakülte mezunu diplomalı işsiz olarak sizlere söyleceğim şey, Tıp ya da hukuk okuyun. Gerisi için alım yok. ya da gidin bir ustanın yanına çalışın.
Haklı olduğun yerler var. Ama herşey kısmet bu hayatta. Üniversite iş bulmak için okunmaz bence kültürlenmek ve tecrübe kazanmak için okunur. Hangimiz Fakültede/Yüksekokulda aldığımız veya gördüğümüz şeyleri gercek hayatta uyguluyoruz ki.
isterse herseyı yapabılecegıne ınanıyor.. hıc olmeyecek zannedıyor hıc hesap sorulmayacak sanıyor dunya onun etrafında donuyor sanıyor.. cok fena yanılıyor:)
20li yaşlarda yapılan hatalar o an anlaşılmıyor; 26-27 olduğunda eyvah şunu şunu ögrenebilirmişim, şu şu bölümü bitirebilirmişim, şu teklifi değerlendirebilirmişim diyorsunuz, dikkatli olun canlarım.
İnsanlara inanmak. Umit etmek. Hayal kurmak. Gerçek arkadaş ve ya aşk aramak
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben merkezli çok yaşamışım haddinden fazla çevreme önem verip kendi gelecegimş voşlamılım şimdi yaşıtlarım evli çocuk sahibi evi arabası var işleri var ben ise avmlerde sürünüyorum 3 kuruşa satış danışmanlığı yaparak
Sosyal çevreye verilen değerin ailenin üzerinde tutulması.. 20 li yaşların başında aileye karşı anlamsız bir atar cereyan ediyor. Bence en önemli hata bu..
Aileni dinlememen, ailene yeteri kadar değer vermemen kısacası en yakınında ki insanların değerini bileceksin. her şeye inanmayacak ve acele etmeyeceksin hicbir şey için. Ayrıca kendine inanmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin.