Merhaba..Yok diyen yalan söyler bence. Evet. Her hata ve o hatadan, yanlıştan sonra duyulan pişmanlık insana bir şey katar. Tecrübe deriz bunun adına. Amma velakin bazı hataların sonucu hem kendimize, hem çevremize o kadar zarar verir ki her ne kadar tecrübe saysak bile kapanmaz yaralar bırakır.
Bugünde #16ŞubatDünyaPişmanlıkGünü imiş. Twitter da günün anlam ve önemine dair mesajlar atılmış. İşte onlardan bir kaçı;
#16ŞubatDünyaPişmanlıkGünü bir zamanlar Fikret için çok kişi ile kavga etmişim çok pişmanım geç kaldık.. Kulübü bu hale getirenler utansın.. Yazıklar olsun sana Allah senden çıkarsın bunları.. https://t.co/BzK9FHDWsN— Bülent Senyüz (@senyuz_bulent) February 16, 2020
Pişman mısın? diye sorsalar. hayır, kesinlikle hayır.. aksine, iyi ki yapmışım derim.. çünkü çoğu için sevmek; sonrasında "keşkeler" ve işe yaramaz çırpınışlarla geçen bir süreçten ibaret.. ben ise bunca insanın arasında sevebileceği en doğru kişiyi sevdim.. Hata mı yaptım? sanmıyorum. Hatanın ne olduğunu bilirim, hata sonrasında suçluluk duygusunu getirir. ben onu sevdiğim için kendimi bir an bir ... le suçlu hissetmedim. o mu? Beni sevememiş oluşuna mantıklı açıklamalar getirecek.. ama bir gün bir yerlerde aklına geldiğimde, "keşke onu sevseydim diyecek, keşke onu sevmek için bir şeyler deneseydim"diyecek.. Bunu nasıl mı biliyorum.. çünkü ona nasıl sevilmesi gerektiğini öyle gösterdim ki.. bundan sonra her kiminle olursa olsun, karşısındakinin sevgisini benimki ile karşılaştıracak.. ben ne kadar mı seviyorum.. basitçe, asla sevilemeyeceği kadar.. özetle, bir yüz annesi tarafından ne kadar sevilirse işte..
Çok sevdiğim bir kadından şüphelenmem üzerine telefonunun veri tabanına sızdım ve beni aldattığını öğrendim birgün APS den takip ettim ve başka bir eve girdiğini anladım o eve gittim aradım açmadı birkaç defa daha aradım sonra mesaj yazdım neredesin diye evdeyim dedi gaziosmanpaşa damısın size geliyorum dedim gelme falan dedi neden dedim arkadaşlarımla buluşucam dedi en son dayanamayıp bütün zillere bastım telefondan duydum zilin çaldığını kapıyı açsana dedim sustu bir an aç bişi yapmayacağım dedim ülkü ocakları mensubuyum diye psikopat sanıyor herkes beni, neyse herşeyi biliyorum dedim fotoğrafları gösterdim onun telefonun dan sızdırdığım konuşmaları falan gösterdim hiçbirşey diyemedi içerden bir lavuk geldi elleri titriyordu, korkmayın demekki benden iyisin dedim çocuğa ve gittim son gördüğüm yer hastaneydi kendisini, o gün bu gündür hep ulaşmaya çalışıyor da ben sadece o şehiri değil tüm hayatımı değiştirdim güvendiğim dağlara kar yağdı emin olmadan kimseye güvenilmeyeceğini anladım. Onun sayesin de başarılı bir yazılımcı oldum yanıma kar kalan tek şey
Geçmişe dair hiç bir pişmanlığım yok benim.. Aksine ne olduysa iyi kötü hepsi benim seçimim Belki daha fazlasını yapmalıydım dediğim olmuştur ama derin bir pişmanlığım olmadı.. Çünkü hayat pişman olacak üzülecek kırılacak ya da sürekli geçmişe takılacak kadar uzun değil çok kısa.. Dün yanımızda olan bir çok kişi bu gün yok.. Dün sevdiğimiz artık yabancı.. Ama yarın ve bu gün hala bizimle.. Pişmanlıklar içinde kalıp mutsuzluk denizinde boğulacağıma... Ne olduysa oldu deyip yürümek ve yaşamak lazım bu hayatta
Genelde pek pişmanlık duyan biri değilim hatalarımızdan da ders almamız gerektiğini hatta gereklilik olduğunu savunurum ama var maalesef 2 büyük pişmanlığım geçmişe dönme şansım olsa çok farklı olurdu her şey dediğim... Önemli olan kemikleri azaltmak ve aynı şeyleri tekrar etmemek.
Ya pazara gittim. Mantarın kilosu pazarda 12-15 lira arasında değişiyor. Markette 400 gramı 5,95. Ben marketten iki paket aldım da yani hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Keşkem pazardan alsaydım. Yaşlı ama çok tatlı bir teyze satıyordu "gel kuzum verem mi sana mantar" demisti de ben sonra gelip alırım dedim ama almayi unuttum. Allah daha büyük pişmanlıklar vermesin😂
Çok şaşkınım şu anda, ben neden bilmiyorum böyle bir günü kendime kızıyorum şimdi, hayatım benim hayatım evet, her insanlar hata yapar gayet normal, evlenmekti benim yaptığım hata, bir de hiç bilmediğim e-ticaret işine ortak olarak girip zarar etmek, her şeyin hayırlısını diliyorum.
Gençliğimi boşa geçirdim bu yaşıma kadar kendimi eve kapattım hiç çalışmadım kazanmadım faydam hayrım olmadı okumadım hiçbir şey yapamadam ömrümü heba ettim
Var en büyük pismanligim ona inanmam koşulsuz güvenmem oldu malesef ki gözü dışarda yalancı biri çıktı bundan âlâ pişmanlık yok boşuna emek vakit değer sevgi saygı verdim maddisini geçtim artık
herhangi bir sağlık sorununuz var mı? Fenerbahçeliyim :D Yaa bu bayağı komik gereçkten bu fener adamı kanser eder :) Dün maçı izlediğime pişman oldum 90 dakikayı boşa harcadım :)