Tarihte bunun adı " Anakronizm" olarak geçer. Zaman yanılgısı veya uyuşmazlığı. Yapılan en büyük hatalardan biri bugünden bakıp geçmişi yargılamak. Son zamanlarda malûm herkesin gördüğü bir haber var: Kanal İstanbul. Siyasiler bugüne bakarak geçmişi yargılıyor. Montrö sözleşmesini. Keza Lozan antlaşmasını. Musul meselesini. Unutmayalım ki , her olay kendi zaman ve toplum değerleri kapsamında değerlendirilir.
Bugünün değer yargıları ile geçmişi yargılamak ne kadar doğru?
Konu basligini bile okumadim cunku Bunun tamamen yablis birsey oldugunu biliyorum Gecmis bugunle yargilanamaz Ulen bir devrim dedigimiz teknolojilerin bile 5 sene icerisinde tarihe karistigi bir dunya duzenine gecerken 2 asir oncesi durumu anlayip onu yargilamak cahilliktirtir aptalliktir salakliktir. Hele birde konu ile ilgili hicbir bilgisi olmayan ama yorum yapan netice olusturan yargilayan salaktanda otedir bilimde yeni bir hastalik adi bu hususa verilebilir. Bizim kulturumuzlede alakali Turk Milleti inanmayi seven bir millet anlat anlat inanir sabaha kadar anlat sabaha kadar inanir:)
Bekara karı boşamak kolaydir derler ya atalarımız.. Tarihteki olumlu olaylari tenkit edip yapılan pislikleri iyi havasina sokanlar birinci sınıf deyyustur.. Menemendeki Kubilay olayı ile madımak olayını destekleyerek Atatürk'ün cumhuriyetini yargilayanlar bunlarin önde gidenidir. Bir de dikkat edin bu tipler kör cahil ve ahmak tiplerdir.
Merhaba Öncelikle size hakverdiğimi söylemeliyim. Geçmişte yaşanılan şeyleri yorumlamak ya da açıklamak için şimdiden yola çıkarak kısyasşçlama yapmak nekadar da sığ bir düşüncedir. Savaşta alınan bir kararın o şartlar altında en doğru karar olduğunu bilemeyiz. Bazı kişilere göre geçmişi şimdiye göre yargılamak bir meziyettir. Bana göre tamamen deli saçmasıdır. Olayı ve sonuçlarını bildiğimi ve etkisinin zamanayalışımına hakim olduğumuz bir konuyu neye göre yorumluyorlar anlamış değilim
En İyi Cevaplar