Güzel yorumlar için teşekkürler arkadaşlar, ben sadece yapmam gerekeni yapıyorum, umarım daha fazlasını da yapabileceğim günler olur, etmesi benden gerisi Tanrı'dan...
Paylaşmak güzeldir, önemli olan niyet.. 🙏🍀

Anlamadığım şey o kadar yardım yapıldı kaç kişi yaralı 1500-2000 kişi olsa bile zaten bu kadar yardım fazla gelir acaba bu yardımlar yerine ulaşmıyor mu anlamadım
Onunla ilgili bir şey bahsetmedim... Benim bahsettiğim aracı olan bir hanım, bizzat tanıdığı aileye yollanacak...
Bilmiyorum 🤔 ihtiyacımız var diye arkadaşına tel. açmış...
Çok güzel bir hareket tebrik ederim seni :)
Ben farklı beden vs sebeplerle az giydiğim kıyafetlerimi elimden geldiğince dağıtırım. Bundanda çok mutlu oluyorum..
Yorumlara baktım birisi demiş ki eski kıyafetini nasıl veriyorsun git yeni al ver vs diye. Peki tamam yenisini aldım verdim problem yok. E peki ben giymediğim daha tertemiz kıyafetleri ne yapayım? Çöpe mi atacağım? Şu saçma sapan duyar kasılmasından hiç hoşlanmıyorum. Ben yıpranmış kıyafetimide veririm, daha hiç giymediğim kıyafetide. Boş yere çöpe atmam hiçbirşeyimi..
Bu arada o aile için benimde elimden gelecek birşey varsa yardımcı olmaya çalışayım..
Haber geldi apar topar en yenileri kışlıkları, çoraba kadar koydum... Hem de uzın dağcı çoraplarından... Normalde de titizim kıyafetim yırtılsa, bişey dökülse çöpe atacak kadar aşırı takıntılıyım, bunun faydasını dün gece gördüm.. Gidecek adres belli bir aile, beden yaş vb. detay bilmediğim için ona uygun şeyler koymaya çalıştım, ne diyim ben ettim gerisi Tanrı'dan... Desteğin için teşekkürler emin ol bunu demen yetti..🙏
Ben kendi kıyafetlerimi ya da genel olarak eşyalarımı paylaşmam.
Bunun iyilik yanı bir tarafa. Vicdan yapıyor insan. Kendi kullandığını başkasına vermek. İkinci el eşya.
Sıfır eşya olsa neyse.
O sizin düşünceniz, ama afet anı kişileri bedenlerini bile bilmiyorum, yani bu hediye değil ki...
Keyfi değil, "Afet" durumu..
Peki napabiliriz arkadaşım? Anlatıyorum olmuyor.. Çözüm alayım senden?
Mevzuyu gerçekten anlamamışsınız.. Siz öyle yapın 👍
Uzatmadınız mı? Afet durumunu yaşadınız mı? Herşeyiniz göçük altında.. Anlamıyorum ki.. Azıcık empati...
Enteresan buraya yazanlar anlamış, takdir etmiş, siz fikrinizi kabul ettirme çabasındasınız, Yokluk görmediyseniz normal... Bana gelen bu haber üzerine en yeni tertemiz kazaklarımı, sıfır etiketli çoraplarımı yolladım, hani gönlümden ne koparsa, sonuçta pis ve çuval giyen biri değilim..
Siz sanırım fazla kadercisiniz.. Peki siz oturup hiç birşey yapmadan seyredebilirsiniz... Ama ben seyretmek yerine taşın altına elimi koyarım, iyi günler 🙋
Asla. Aksine insanın kaderini kendisi belirler. İnsanin kaderini tercihleri dokurmuş.
Yardıma lafım yok. Ama şöyle de bir durum var: asla kendi eşyalarımı başkasına atık niyetine vermem.
Bizim burada bir söz var. Köpeğin önüne yal atar gibi derler.
Kimse bunu istemez. He belki siz razı olabilirsiniz. Ama herkes razı olamaz.
Başa döndük.. Hala atık ve köpek vb. deyimler kullanıyorsunuz... Bu yazdıklarınızı okuduğumda yorumlarınıza cevap vermeden geçeceğimi anladım.. Sizi gerçekten merak ediyorum eğitim durumunuz, işiniz Vs? Sanırım tok açın halinden ne anlar lafında bahsettiği kişisiniz.. Gucci den alıp bizzat oraya gidip yardım edin veya yapmışsınızdır çünkü bu kadar önyargılı, kibirli savunmanın karşılığı budur...
30 yaşındayım. Üniversite mezunuyum. Atama bekliyorum.
Ablacım ben seni anlıyorum da sen beni anlamıyorsun galiba 🤣😅😁
Yardıma söz etmiyorum, lafım yok.
Ön yargı ve kibir değil bu. Ben karşı taraf açısından bakıyorum.
Bakın, lütfen, kimse kimsenin kullandığı eşyayı istemez.
Yardım konusu ince birşey dir. İnce düşünmek gerekir.
Yukarıda yazmışsınız. Sıfır kullanılmamış eşyalar. Bu güzel bir sey.
Ama kullanılan eşyayı vermek benim açımdan doğru bir sey değil.
Sonuçta o kişinin gururu incinir.
Arkadaş! İyi misin soruyu bir okusana, ordan talep geldi talep! Yollayın ihtiyacımız var diye, bize diyince birkaç kadın seferber olduk hatta sabah annem aldı gitti kolilere yerleştirmek için.. Anladın?
Paylaşabilmek dünyanın en güzel şeylerinden biridir. Senin gibi gönlü güzel insanlara yakışır ancak🌺
Var ol canım.. Ben zaten titizim, giymeye kıyamadığım kazakları koydum, mutlu olsunlar🙏napayımm
Cevap
13Cevap
Tırlar dolusu yiyecek giyecek gitti halen ihtiyaç varmıymış
Detayı bilmiyorum orda değilim.. Bana aracı kişi dediği için... Hazırlıyorum ötesini bilmem..
Ulaşamazsınız annemin arkadaşı.. İlginize teşekkürler 🙏
Ne mutlu sana, en azından yaptığın yardımın sahibine ulaşacağını biliyorsun;benim gibi düşünmeyeceksin ulaştı mı ulaşmadı mı diye? Ne güzel 🤗🤗🤗
O yüzden içim rahat, aracı kişiyi tanıyoruz...
Bir de direk eşya göndermek çok zekice bir hamle, nakitin nereye harcandığı belirsiz...
Sağolsun bir ablamız vesile oluyor...
Hayrın kutlu olsun.Çok güzel birşeye imza atıyorsun tebrik ederim.
İnsanlar paylaşmayı bilseydi fakirlik kalmazdı dünyada
Bir takim yardimlarda bulundum bende karinca kararinca
Yardim etmek lazim yardimlasmak boyle kötü günlerde elzem
Paylaşmak ve paslaşmak her zaman daha çok insanın mutlu olmasını sağlar ☺️
Elinde varsa ve onu vermek seni etkilemeyecek ise paylaşmak güzeldir
Aynen öyle paylaşmak güzeldir 😊
Allah kabul etsin paylaşmak güzeldir
Güzel , paylaşmayı seveerim
Doğru söylemiş Yunus Emrede, adalet yok ülkemizde
ne kadar güzel söylemiş rahmet olsun
evet imkanı oldukça paylaşmak iyidir
Ne güzel söylemiş