Lise yıllarımda kendime bir plan yapıyordum; örneğin yarın en az 5 saat ders çalışıcam diyordum ve bunu nerdeyse her gün diyordum ama şimdi fark ettim ki sadece sınav günleri çalışmışım.
Kilo vermek için güya spora başlayacaktım, halen evde kıçımın üstünde yatıyorum.
Bir ara İspanyolca öğrenmeyi kafama koymuştum ama birkaç kelimeden ilerisine gidemedim çünkü çalışmadım, sebebini bilmiyorum.
Kültürlü ve donanımlı olmak için her ay en az 1 kitap bitirmeyi hedefliyordum ama yıllardır bitirdiğim kitap sayısı 10u geçmedi.
İngilizcem gelişsin diye yabancı dizi izlemeyi kafaya koymuştum ama izlediğim tek yabancı dizi How I Met Your Mother oldu ve 1 sezonunu bile bitirmedim.
Saymakla bitmez daha çok örnek var, kararlı ve hırslı biriyim, iş hayatı olsun eğitim hayatı olsun sürekli kendimi geliştirmeye odaklandım ama planlarım sadece sözde kaldı, eyleme geçiremedim, bana engel olan şeyin ne olduğunu da bilemiyorum. Kendimi suçlu hissediyorum, hayallerimi gerçekleştiremiyorum çünkü planlarımı uygulayamıyorum. Bana yardımcı olun
Sayın DiffArence uzun zaman sonra siteye girebildim tekrardan. Şimdi sizin sorununuz bence şu hepimiz biliriz ki insanoğlu takdir edilmeyi sever. Siz benim anladığım kadarıyla ilgiyi seviyorsunuz. Şimdi klasik Türk milleti olarak bir iş bizim için ölüm kalım meselesi veya ego savaşı olmadan yapmıyoruz.Örneğin şu dersi geçmem lazım yoksa okul uzayacak veya şu karşı cinsi etkiliyim kim olduğumu görsün. Kilo problemlerimiz bile hep arzulanmak üstüne kurulu bir dünyada olduğumuzdan. Unutmamalıyız ki kapağını beğenmediğimiz bir kitabı araştırmayanlar var ülkemizde. Sizin istediğiniz takdir edilmek olacağı için bende de olan bir durum başarılısın ama kime göre bu yeteneklerin sana ne sağladı fiziksel olarak maddiyat olarak. Ben bir bay olarak hiç bir kadının a bak ispanyolca biliyormuş çok güzel kız denildiğine şahit olmadım. O yüzden biz insanoğlu kariyerimizi veya beğenebilirilik oranımızı arttıran şeyleri önce yapmaya çalışıyoruz. Kendimizi geliştirmeyi sona bırakıyoruz. Ne yazık ki paran kadar yakışıklı vücudun ve seksepaliten kadar güzel oluyorsun. Tavsiyem bu yaşam senin hazlarda sana ait hedefin az olsun ama öz olsun sonra büyüklerine geçersin kendini şımartmayı bil ve hayalsiz yaşama ki hedefin olsun.
Bence, bildiklerimizi yapamıyor olmamızın önündeki en önemli engel, “mevcut durumun yarattığı alışkanlıklara teslim olmak” ve “değişimin getireceği bilinmezlikten korkmaktır.” Bence, bildiklerimizi yapamıyor olmamızın önündeki en önemli engel, “mevcut durumun yarattığı alışkanlıklara teslim olmak” ve “değişimin getireceği bilinmezlikten korkmaktır.” Bence, bildiklerimizi yapamıyor olmamızın önündeki en önemli engel, “mevcut durumun yarattığı alışkanlıklara teslim olmak” ve “değişimin getireceği bilinmezlikten korkmaktır.” Doğrunun hayata geçirilmesi için önce kendi rahatımızı bozmamız, alışkanlıklarımızı terk etmemiz, bazı ilişkileri bitirmemiz gerekiyor ki sonrasında elde edeceğimiz yeni ilişkiler ve yeni düzen bize daha fazla başarı ve mutluluk versin. Ama bu adımları atmak yerine çoğunluk yanlışları sürdürmeyi tercih ediyor durum bu.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kendimden örnek vericem sana bende asla bu sekilde planlar yaptigimda hic bir zaman gerçekleştiremedim ve en sonunda fark ettim ki uzun sureli plan yapmak bana gore bir sey degil. Bu yüzden artık anlık yaşıyorum plan yapmadan direk uygulamayı dene bir de. Kitap mi okuyacaksın kalk o an okumaya basla spor mu ya da ders mi aklına geldiği anda yapmaya koyul çünkü ertelemek en berbat sey.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sen daha çok gençsin önüde uçsuz bucaksız bir ömür var umarım hayallerin bir bir gerçekleşir
Senin olayin planlamak sonrasi yok.. Yani sunu bunu onu yapcam ama o an gelince amaaaan sonra da yaparim ne olcak gari diyosun :/ Önce otur tam olarak ne istiyorsun? Genel olarak ama tüm konular dahilinde onu bul.. Sonra ona göre plan yap bir problemin kalmaz :/
Plan yapmak güzeldir.. Lakin en güzeli ne istediğini bilmektir sanırım siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz bu yüzden planlarınız eksik ve yarım kalıyor Sorulması gereken soru şu Siz ne istiyorsunuz?
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnanın ben de emin değilim 😭😭😂😂 güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Sanırım her alanda başarılı olmak istiyorum. Hepsi bu
Yapmak isteyip de plan kurduğun aktivitelerin oluşma sebebi ne ve bu sebeplere hala sahip misin, önemli olan öncelikle bu. Belki yapmak istediğin şeyi artik yapmak için sebebin olmadığından kaynaklanabilir. Yazdığın planların amaç olmaktan çıkıp, daha büyük bir tablonun aracı haline gelmesini sağlaman gerekir.
Havalardan dolayı böyle oluyor ve en büyük sebebi belki de düzenli olarak uyku uyumuyor ve radyasyona maruz kaldığımız için olabilir. Bence kalk hareketlen yattıkça insanın yatası geliyor.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Havalardan dolayı derken kastettiğin şey iklim değişikliği mi?
Daha hiçbir şey için geç değildir... Bende öyleydim ta ki 25 yaşımda kafama dank edene kadar... Açıköğretim fakültesi 4 yıllık Kamu Yönetimi ne başladım herkes hem okumak hem çalışmak zor yapamazsın dediler ben hem çalıştım hem okudum onur belgesi ala ala geçtim... Hâlâ bazı şeyleri yapacam diyorum yapamadığım oluyor kendime kızıyorum biraz yanlış anlama beni dicem ama yanlış anlayın sıkıntı yok tembellikten oluyor bu emin olun... Üşenmemek gerekir... NET!!!
Bende de benzer sorunlar var bunun nedeni bazı şeyleri kafama takmam ve geçmişte bazı zamanların için takılı kalmam. O anların o zamanların dışına cıkamıyorum. E biraz da yalnız olmak var. Hayattan zevk alamıyorsun falan. Zevk alamadığın için de seni harekete geçirecek bir özgüven tazeleyemiyorsun maalesef
Önce kendi kahramanın ol ki insanlar da seni kahraman olarak görebilsin... düşünmekle olmuyo düşündüğün an yapacan. Araştırcan soruşturcan ama anında yapacan. Yoksa nefsten dolayı kalıyo inan bana. Gelen kutusuna bakar mısın bu arada..
Çok fazla olan yaptığın için olabilir mi? Bence doğaçlama dene. Mesela bir şeyi yapmayı istiyorsan hemen harekete geç. Boşver planı falan. Faydasını göreceksin
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Yenı seyler lazım sana belkıde heyecan aksıyon gerılım :)
Azim ve kararlılıkla tembellik oluşturan şeylerini keşvediceksin öncelikle nedir seni tembel yapan bunları çok net tespit ediceksin daha sonra tespitlerinin üzerine gidiceksin
En İyi Cevaplar