Neden planlarımı harekete geçiremiyorum?

Lise yıllarımda kendime bir plan yapıyordum; örneğin yarın en az 5 saat ders çalışıcam diyordum ve bunu nerdeyse her gün diyordum ama şimdi fark ettim ki sadece sınav günleri çalışmışım.

Kilo vermek için güya spora başlayacaktım, halen evde kıçımın üstünde yatıyorum.

Bir ara İspanyolca öğrenmeyi kafama koymuştum ama birkaç kelimeden ilerisine gidemedim çünkü çalışmadım, sebebini bilmiyorum.

Kültürlü ve donanımlı olmak için her ay en az 1 kitap bitirmeyi hedefliyordum ama yıllardır bitirdiğim kitap sayısı 10u geçmedi.

İngilizcem gelişsin diye yabancı dizi izlemeyi kafaya koymuştum ama izlediğim tek yabancı dizi How I Met Your Mother oldu ve 1 sezonunu bile bitirmedim.

Saymakla bitmez daha çok örnek var, kararlı ve hırslı biriyim, iş hayatı olsun eğitim hayatı olsun sürekli kendimi geliştirmeye odaklandım ama planlarım sadece sözde kaldı, eyleme geçiremedim, bana engel olan şeyin ne olduğunu da bilemiyorum. Kendimi suçlu hissediyorum, hayallerimi gerçekleştiremiyorum çünkü planlarımı uygulayamıyorum. Bana yardımcı olun