İnsanlar neden bu kadar cahil?

Ülkemizde bir çok böyle bağnazlık içeren, kendini burjuva gibi görüp ama cahilin ta kendisi olan milyonlarca insan var. Burada çok net bir şekilde görüyorum, sanki kendi fikirleri doğru olan ve bunu kabul etmeyen bütün insanlık salakmış gibi davranan burnu yukarda yobazlarla dolu burası da.

Müslüman olmadığım halde biliyorum ki müslümanlıkta size düşman olmadığı sürece, sizin kuyunuzu kazmadığı sürece insana saygı duyacaksın, fikirlerine saygı duyacaksın. Başkasının inanışlarına, düşüncelerine saygı duyup, ezmeyeceksin.

Bu hayatta ben istersem allahımı bile seçebiliyorum, sizinle sırf aynı fikirde değil diye bir insana hakaret etmeniz ne kadar doğru. İkinci bir konu atatürk meselesi, arkadaşım isteyen istediği kişiyi sever veya sevmez bu kimseyi ilgilendirmez. Sen sırf çok seviyorsun diye bütün insanlık buna sevgi duyacak diye bir şey yok. bir salın insanları, özgürlük özgürlük diye tatava yapanların çoğu insanları kayıranların ta kendileri.

Ocu bucu diye ayırmayı bir bırakın arkadaşım gerçekten saygı duymayı öğrenin.
Güncellemeler
+1 yıl
Şunu da eklemek istiyorum, yok allahsız, yok atatürk düşamanı, yok suriye yok kürt yok bilmem neci. Herkesin bir hayatı ve bu fikirlerin oluşması için geçirdiği bir süreç var, sevmeyi ve değer vermeyi bırakın. Irkçılık ne demek bir öğrenin.
Güncellemeler
+1 yıl
(sevin ve değer verin olacak o güncelleme, telefon yanlış ekleme yapmış)
İnsanlar neden bu kadar cahil?