arkadaşlar malatyalılar genellikle beyaz tenli karakasli kara gözlü olurlar dogululara benzer onlar türkmenmi oluyor yoksa malatyalılar kürtmü? Not bu ülkede herkes aynı amacım bisey öğrenmek
Arguvan, Pütürge, Yazıhan, Akçadağ, Doğanşehir, Akçadağ kürtlerin yaşadığı yerler diye biliyorum. Asimile olmuş kürtlerde var. Türk-Kürt-Alevi karışık.
Malatyalıların yerlisinin yüzde 90i Türktür. Şehirde hala Türk nüfusu ezici çoğunluktur. Eskiye oranla göçlerle birlikte Kürt nüfusu da artmıştır. Ailen Türkmeniz diyorsa Türkmensinizdir neyine inanmiyosun. Çekik gözle falan alakası yok bunun...
doğru türkmenler de vardır dostum olabilir. Bizim bir arkadaş diyarbakırlıydı, ırak türkmeniyim diyordu. Irk mırk fakretmez bir bulgar (pomak) olarak , malatyalı tanıdıklarım oldu. çok iyi insanlarsınız zararınızı görmedim , daha fazla bilgim yok yani
Hacı seni hatırladım ya , diyorum bu kullanıcı adı nereden tanıdık geliyor diye, yani ilk görsem Azeri falan derdim , biraz benzerlik var , kürt de olabilir , beyaz tenli , hatta sarışın olan kürtler var, bazı tanıdıklarım öyle. Türkmenlerin biraz daha gözleri çekik oluyor diye biliyorum. Ama tam kestiremedim bende, büyüklerine sor en iyisi aga dedene babana falan. Kesin bilgi onlardandır.