Bir arkadaşım vardı. Ne yaparsa yapsın onun yanında olurdum. Hakli haksız farketmezdi. Ama aynı şeyi o yapmıyordu. Benim kırıldığım üzüldüğüm zamanlarda buna mi kırıldın sen çok alıngansın gibi tepkiler vermeye başladı. Bir gün başkasından bana güvenmediğini söylediğini öğrendim ve bütün sevgim bitti.
Hayatın bana öğrettiği ilk şey artık dostluk diye bir kavramın kalmadığıdır. İkincisi ise paran olduğu sürece selam verildiğindir. Üçüncüsü ise mutlak suretle ketum olmak gerektiğidir. Maalesef bunları çoooook acı bir şekilde tecrübe ettim.
İnsanı, heran hata yapacak gibi karşılıyor ve ona göre davranıyorum. Güven, sevgi ve saygıyı zamanla kendisi kazanıyor veya kaybediyor. Bu sebeple kimin nereye kadar ulaşabileceği çok zaman belli oluyor. Güveninizi kıracak insanların hayatınıza çok bulaşmadan bu yönlerini görmeniz dileklerimle.
Gündelik normal yaşamda herkes iyi oluyor, ne zamanki maddiyat işin içine giriyor insanların gerçek yüzlerini görüyorsun o zaman. hemde öyle birdurumda oluyorlarki bir zaman sonrası olacakları düşünmüyorlar bile. 25 yılda kazansığımı sandığim iş yaşamımda işlerim bozulduğu zaman baktım bir kaç kişi var , hepsi yok olmuş. hemde öyleki farkettiğinde çok ucuza gittiğini anlamış oluyorsun.
Kırıldı. Hem de öyle bir kırıldı ki bir daha toparlanmamak üzere kırıldı. Kim kırdı? Biraz ailem ve akrabalarım, biraz arkadaş ve dostlarım, biraz da birileri kırdı. Bana benim benden kimsem olmadığını öğretecek kadar kuvvetli ve net kırıldı. Güven denen şeyi sevgiyle birlikte yitirdim gitti.
Eğer varsa bu yaşına kadar güveni sarsılmamış, kazık yememiş biri ilk kazığında tökezler o insan. Alışmadık don bile bünyede durmaz. Bu zaman kadar kazığın, güvensizliğin tadını bilmeyen adam ilk tanışmayla çöker.
Kendimden başka kimseye güvenmiyorum. Keşke daha önce kırılsaymış güvenim. Ne yapıyorsam kendime yatırım yapıyorum. Lisans, eğitim, para her şey. Ne yapıyorsam kimseye muhtaç olmadan yapıyorum. İnsana güveneceğime taşa güvenirim daha iyi.
Bazen çevrem dostlarım sevdiklerim kırıcı konuşuyorlar insanız ister istemez kırılıyoruz ama karşı taraf her defasında bu kadar alıngan olma yok trip atma diyor her kırgınlığı alınganlıga ve Trip atmaya bağlayan insanlardan hep nefret etmişimdir ve çevremde bırakmadım yakın akrabalarım harici yeri geldiği zaman onlara da son sözü söylemesini bilirim sizde her kırgınlığı alinganlikla karıştırıp ya da Trip atmayla bir tutuyorsa bütün bağlantınızı koparın size en büyük tavsiyem çünkü onlar sizi alinganlikla trip atmayla suçlamalarının sebebi işlerine gelmemesi sadece
Üç sözde mutlak suretle çok güzel. Heliki bir insana hak etmediği birşeyi şahsımızca insan olmanın gereği olarak vermek kadar insanı hayal kırıklığına uğratan birşey yok. İllaki inşa ettiğin o duvarı yıkacak gün gelip👍🤔✋🌹
Güvensizlik SatılmakArkadamdan iş çevrilmekNe ararsan var ben de. Ve bunlarda çok iyi anlaştığım arkadaşım dediğim kişilerden oldu. Acı veren de bu. eğer önemsemediğim takılmadığım çok fazla biri olmasa bu kadar yanmazdım.
Evet oldu güven kırıldı mi bir daha geri gelmez artık insanlara haddinden fazla değer vermiceksin sonra bir tarafı kalkıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sadece bir kere bir defa güvenim kırıldı inancım yıkıldı.. Sonra mı? Bir daha hiç kimseye güven duymadım. Sevgi duymadım. Artık soyutladım kendimi değil umrumda hiç kimse...
Hayat sanki bir santiye alani gibidir. Birileri bir taraftan yikarken, baskalari yapar ve bu santiye omurboyu 7/24 esasina gore durmaksizin calisir. En sonunda azrail gelir santiyeyi muhurmeyip kapatir.
Bugüne dair güvenimi yıksada geleceğe güvenim tam👍
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kırıldı tabi bir kadınla birlikte oldum 30 bin TL paramı carpti mahvetti beni hala borç ödüyorum kadın resmen gözümün içine baka baka çarptı iki üç kere birlikte oldu benimle soydu gitti sonra
Paranoyak olmam sebebi insanlardır bu yüzden kendime bile güvenmiyorum...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
En sevdigim kisi tarafindan guvenim kirildi dusunsene hayatina almissin sevmissin seviyor sanmissin sonra bir or rr kizi icin seni yari yolda brakiyor ser efsiz hay siyetsiz ko pek...
En İyi Cevaplar