🙏🐺 Ailemden ötürü müslümandım ancak hayat görüşüm, fikirlerime uymadığını farkettim 👉 İnancım: 5-6 yıldır araştırdığım ve kadını yüce tutan, Atalarımın Eski Türklerin dini GökTengri... 🙏🐺
"Özgürlük: hem amaç hem araç olarak önemli bir değerdir. Özgürlük isteyenlerin, tüm beşerî vasıflarından bağımsız olarak, özgürlüğün tüm açılımlarını ve kendilerine istedikleri özgürlüğün aynısının başkalarının da hakkı olduğunu kabul etmeye hazır olmaları gerekir. 🙏🐺Şüphesiz en temel özgürlüklerden biri de din özgürlüğüdür. Din özgürlüğü, aynen ifade özgürlüğü gibi, bütün özgürlüklerin bir araya geldiği bir özgürlük durumudur. Aslında yukarıda saydığımız bütün özgürlüklerde de, her tür özgürlük bir şekilde bir araya gelmektedir. Fakat en bariz ve en yoğun birleşme ifade özgürlüğü ve din özgürlüğünde görülür.
Din özgürlüğü aynı zamanda özgürlüğün mihenk taşıdır. Din özgürlüğünün olmadığı yerde büyük bir ihtimalle diğer özgürlükler de yoktur. Eğer bir ülkede din özgürlüğünü ortadan kaldırmaya çalışırsanız, büyük bir ihtimalle diğer özgürlükleri de ortadan kaldırıyorsunuzdur. Bunu farketmek biraz zaman alır. Ama eninde sonunda geleceğiniz yer bütün özgürlükleri rafa kaldırmak, gaspetmek olacaktır.
Özgür bir toplumda Müslümanlar için Allah, Hıristiyanlar için God veya the Lord, Tanrı olarak benimsenebilir. Veya birisi ateşe tapabilir; bir grup güneşe, başka bir grup yıldıza, üçüncü bir grup gene başka bir şeye tapabilir. Başka bir şeyi Tanrı olarak kabul edebilir. Farklı bir Tanrı nosyonuna sahip olabilir. Hiçbir şekilde bu alanda bir kısıtlamaya gidilemez." #Nationalreligiousfreedomday#january16
Uzun araştırmalarım sonucunda islamı seçtim. Yani anadan babadan gördüğüm için müslüman değilim 150 cilt kitap 560 makale gibi bir kaynaklar zincirine başvurdum araştırmalarımda bana en uygun dinin islam olduğuna karar verdim. İslam konusunda yanlış anlaşılan bir çok şey ver mesela rivayet kültürünü islam zannediyor bazıları ve bedevilerin dini diyor islama bu kişiler ne yazıkki bilgisizliklerin kurbanıdır. Bazı araplar kendi kültürlerini islam diye yutturmaya kalkmış bazıları da arap kültürünü islam zannederek bu kültürü kabullenmiş ancak yapılıcak araştırma ve oluşturulucak bilgi birikimiyle görülebilir ki arap adet ve gelenekleriyle islam ap ayrı şeylerdir. Bizim Türkler araştıran bir toplum değil araştıran bir toplum olmadığı içinde bazısı islamı arap dini bazısı da tengriciliği türk dini zannediyor. Tengricilik din değil görüştür. Ben dinleri araştırma dönemimde bir tercümen tutarak altaylara kadar giderek bu inanışı araştırmıştım çok karmaşık bir yapıda olan inanıştır ve bu inanışı doğru bir biçimde anlatan Türk kaynakları hiç yoktur. Bazı Türk araştırmacılar biraz milliyetçi duygularla atalarımızın dini diye bahsederler ancak dediğim gibi bu bir din değildir görüştür ve zannedildiği gibi türklere has bir inanış değil daha çok moğollara ait bir inanıştır ancak Türklerde etkilenmiştir bu inanıştan ve gene zannedildiği gibi tek bir tengriye inanılmaz alt tabakada daha farklı varlıklara inanılır klasik pagan inanışıyla çok benzerlikler gösteriyor ve islamla benzer yönleride vardır tanrıya kurban kesme vs. Bizim Türkler tengricilik inanışının hükümleri yasaları kuralları yok zannediyor. Sadece tanrıya inanıyoruz ve öyle takılıyoruz zannediyorlar ama alakası yok islamın ağır hükümlerine rahmet okutucak kadar katı hükümleri vardır bu inanışın zamanla bu inanışın yasaları töreye dönğüşmüş ve Türk töresi olarak karşımıza çıkmıştır bazısı. Mesela zina edenlerin öldürülmeleri eşcinsellerin öldürülmeleri gibi uygulamalar tengriciliğin yasaları arasındadır.
Türklerim islamlılığı üzerine iki hezeyana inanılır 1-Türkler kılıç zoruyla müslüman oldu 2-Türkler koşa koşa birkerede müslüman oldu bu iki bilgide çok laubali derecesinde abartılıdır. Ne kılıç zoruyla müslüman olduk nede koşa koşa hoplaya zıplayarak müslüman olduk. Türklerin müslüman olması bir süreçtir mesela bu süreç bugün kırgızistanda hala devam ediyor merak edenler oraları inceleyebilir.
Şunuda belirteyim herkezin inancı ne olursa olsun saygım var. Herkez inancını belirlemede özgürdür
Evet mesela sizin görüşleriniz bana göre saçma... Gök Tanrı inancının en büyük kaynağı araştıranı Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ hocamdır.. Noel çam ağacının çıkışı bile Orta Asya kaynaklıdır.. Din ve görüş vb. bana ters ayrım yapmam önemli olan bana ne anlattığıdır...
Muazzez ilmiye çığ tek tük birşeyler biliyor ama muhteşem bir kynak aktarıcısıdır diyemeyiz. Benim burada dediğim şeyler 600 e yakın kaynaktan öğrendiğim şeylerdir sana göre saçma olması bu bilgilerin gerçekliğini değiştirmez. Birgün altaylara gidip inanıyorum dediğin dini en orjinal kaynağından alıp öğrenmeni tavsiye ederim atalarımız nasıl yaşadıysa oradaki insanlarda tengriciliği öyle yaşıyorlar öyle zannettiğiniz gibi türklere has ve tek tengri inancı olmadığını görüceksiniz. Ha şimdi senin amacın zaten tanrıya nasıl daha yakın olurum gibi bir derdin yok bunu yorumlarında çok açık olarak gördüm sen sadece dünyevi görüşünle uyum içinde olan bir inanış peşindesin kendince de onu bulmuşsun ancak buldukların çokta doğru değil dediğim gibi birgün git asıl kaynağından öğren bu dini altaylara git moğolistana git ben oralara gittim kendim gördüm bu bir din değil bir görüştür ve nefret ettiğiniz islamın kanunlarına rahmet okutucak yasaları vardır. Ama bizim ülkedeki tengriciler sadece vijdanlarını ve milli duygularını beslemeye çalıştığı için sadece işin İNANIYORUM kısmıyla ilgileniyorlar ama söyleyeyim tanrı tarafından gönderilen hiçbir din bana inanın gerisini ne isterseniz yapın dememiştir tengricilikte böyle kendi yasaları kuralları var madem tengriciyim diyorsunuz bare onları öğrenin ona göre yaşayın amacınız kendi nefsinizi değil tanrıyı memnun etmek olsun. Neyse konu din tartışmasına dönmesin hayırlı günler dilerim
Ben tartışmam ancak alanıma girildiğinde savunmaya geçerim, saygı duyuyorum ki bu soruyu sordum.. Sizin dininizin temeli hoşgörü bunu kim anlıyor, idrak ediyor veya bunu diretip baskı haline getiriyor...
Ne yazıldıysa insan yazdı ne söylendiyse insan söyledi, dinler tamamen ortadoğu masallarına ibarettir, ailemden baskı göremedim dünyanın öbür ucundada doğsam aynı düşünürdüm ben deistim bir yaratıcının varlığına inanıyorum lakin bu kutsal olduğu söylenen kitaplarda yazan değil.
😳😳😳 beni dinler konusunda öoı fazla çeşitlilik ve bilgiyle tanıştırdınız bir anda.. Soruyu açtığım da bu kadarıyla karşılaşacağimı bilmiyordum. Herkesin inancına ve dinine saygılıyım, 'benim inanışıma ve sınırlarıma girilmediği sürece' ** Müslüman'ım. Ve Müslüman bir ailede doğdum. Ailem bize hiç bir zaman bu konuda baskı yapmadı. İnanmamız inanmamamız veya ibadet etmek zorunda olup olmamamız gibi...
Kuran’ı Kerimde “Allah’dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer” diye bir ayet vardır. arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe arıdır. yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir. günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.) burada 1400 yıl önce atmosfere Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik. Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz biliminde yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE HARİKULADE İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana koysan diyaliz makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta birini bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan hangisi daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu bir yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
müslüman türk ülkücüsüyüm atatürk yolunda!! kendı aklım bılgım ve dımagım var.. rabbım bana akıl vermısş onu kullanabıleyım dıye.. analız yapıp bundan elde ettıgım donlerle akıl suzgecınde gecırdıgım seyler hep bana.. elhamdülillahki musluman bır toplumda musluman bır aılede dogmus ve oyle olmuşum.. bugun tamamı ıle ozgurum! dıledıgım her kararı kendım uygulayabılırım.. haşa seytan tapsam bana kımsenın bır yaptırımı olamaz! ancak allahtan korkarım.. çokta severim.. o benım herseyım.. rızkım ondan belamda ondan dermanda ondan! kuran gıbı bır mucıze var karsımda.. daha dun bılımn kesfettıgı seylerı 1400 sen once ruyasında gormus bır adamın yazdıgı bır kıtap degıl.. oyle doneler verıyorkı bana oku!!! derken ne dedıgını cok daha ıyı anlıyorum.. ben ıncılde okudum ustelık!! neyse ben kuran ewmrıne uydum yazdıgınız her satrı okudum.. dedımkı bır yanlıslık var.. onu soylemelıyım! turkler kılıc zoru ıle musluman olmadılar.. bu apacık bır ınkardır! truklerın ıslamı secmesı 751 yılı talas savası esnasında olmuştur.. araplarla yapılan ısbırlıgınde muslumanlıgıda benımsemıslerdır.. turke kılıc zoru ıle boyun egdırmek kımın haddınekı zaten! kalbınde sıkıntıya dusmuş herkese kuranı onerırım.. okuyunkı aradıgınız soruya yanıt bulun.. okuunkı huzura erın okuyunkı o gune hazırlanın.. okuyunkı sevdıklerınız ıcını bırakın yasayan tum canlılar ıcın ıyıyı ısteyecek kadar pişin.. baskasının kotu olması bıze fayda saglamaz orda bızı on sırayada koymaz.. oku.. oku... oku...
Beyefendi bu sizin inanışınız.. Ben araştırdıkça bu fikre kapılıp bedevi inancını bıraktım.. Talas savaşı konusunda kılıç zoruyla olduğuna inanıyorum, bahsettiğimiz arapların ihaneti yüzyıllardır bir sürü örnekleri mevcut: ortadoğu da İngilizlerle işbirliği ile Türklerin zulüm ve kılıçtan geçirilmesi, en büyük ihanetin Çanakkale Savaşında 77. Arap alayının yerini bırakıp kaçması, Büyükdedem Çanakkale Şehidi ziyaret edeceğimiz kabri bile yok.. Herkesin inancına saygılıyım, ancak bana ve kanıtlanmış bilgilerle Türklerin geldiği Orta Asya da ilk obasını su kenarına kurup temizliği, doğa, hayvana olan saygısı olan bir inanış varken, Türk'ün, elleriyle yemek yiyen, kadını aşağılayan köle gibi gören bedeviyle işim olmaz...
aklınıza guvenıyorum.. ben arabı sevmıyorum arap hayranı ıse gıc degılım.. ama mevzuu arap türk mevzussus degıl.. kı peygamberım dahı dıyorkı ben arabım! ama arap benden degıl.. dınlerın bır cogunun arap yarımadasına ınmesı zaten aslında bıze herseyı anlatmıyormu.. yalnız onyargılı olmayalım insan hayvan doga sevgısı muazzam bır lıder ıle bugun ulkesınde yapamdıgını baska ulekerde yasayn ınsanlar bır olurmu hıc.. ki ben gayet emınım ve tarıhde oyle dıyor turkler ıslamı zor ıle degıl ısteyerek benımsemısdır oncesındede turkler hep tek tanrılı dınlere ınanmıstır tengrı samanızm belkıde ıslamıyete gecmelerınde en onemlı etkendı.. bugun allahın dedıklerıyle hareket etmelıyız arabın yaptıgı ıle degıl.. bana mantıktan ayrılmış bır hadıs mantıktan ayrılmıs bır ayet gosterın hak vereyım sıze.. oysa ben neyı savnuyorsanız ona daır bır ayte ya da hadıs gostermeye hqzırım sıze.. buyrun:)
Bir dakika... Şurda anlaşalım, soru size, birbirimizi din değiştirme Vs. ikna değil... 2014 Temmuz sıcağında oruç tutan bir şahıstım.. Ancak kadın olarak kafama uyman şeyler var, bütün ayet vb. mealini biliyor muyuz? Herkesin yanlış anladığı mevzu şu, benim dinimde ceza yok cehennem vb. doğa, hayvan, insana saygı sevgi var ve bunları yaratan Tengri yani Tanrı, Hristiyanların God, muslimlerin Allah dediği yaratıcı aslında aynı adlandırma ve öngörü detayları farklı... Siz mutlu musunuz evetse, boşverin çünkü bende inancımla mutluyum... Saygılar...
yoo ben kımsenın dınınde ımanında degılım bırbırımıze saygı duydugumuz muddetce sorun yok.. lakın ınanmadıgımızseylerde olsa baskalarının ınancına saygımızdan ıcımızdekılerı dokemesekte he he dıyebılmelıyız.. ınanmmamak baska sey yporum yapmak baska sey.. sanıan edılen falan gıbuı kelımeler benı rencıde eder sahsen orada saygısızlık vardır cunku.. bu hındıstanda ınek yemek gıbı bırsey.
Diğer dinleri ve inanışları uzun süredir araştırıyorum. Kuran ve İncilin büyük kısmını okudum yahudilikle ilgili birçok makaleyi inceledim ve bir süredir apateistim. Tanrı bana kendini tam olarak ifade etmemiş ve iyi açıklamalarda bulunmamış gibi gelmekte bu nedenle bana sorumluluk yükleyemez. Gök tengri gibi inançları tam olarak bilmemekteyim yalnızca tarih bilincimle konuşacağım. Herhangi bir milliyeti veyahut cinsiyeti üstün gören hiçbir dinin gerçek olduğunu düşünmüyorum. İnsanın bu dünyada yaptıklarının karşılığını alması için bedel ödemesi gerekir ki milliyet veya cinsiyet insana doğuştan gelir. Yaklaşık bir hafta önce yaşadığım bir olay yüzünden İslamı belki onuncuya olacak şekilde tekrardan araştırmaya başladım. Emin olduğum takdirde İslamı kabul edebilirim. Türklerin kılıç zoruyla Müslüman olmasına gelirsek: Bu tek bir nedene bağlanmamalıdır. Gerek kültürel etkileşimler gerek inanç benzerliği bir yere kadar etkilidir fakat neredeyse tüm Türk milletinin Müslüman olmasındaki asıl neden ne azınlık bir Türk halkına yapılan soykırımdır ne de inanç benzerliğidir. Türkler Anadolu'ya yeni göç etmiş ve ittifak edebilecek bir devlete/güce ihtiyaç duymaktadırlar; bu nedenle asıl İslamı kabul nedenleri siyasidir. Zaten genel anlamda dinler insanlar tarafından siyasi otoriteyi sağlamak amacıyla uydurulan gelmiş geçmiş en iyi insan buluşu değil midir?
Yaşınız dogruysa arastirmaya devam.. 2014 yaz sicaginda oruc tutarken simdi Goktengri ye inaniyorum yani yasanmisliklar, olaylar entegre etmek icin cok onemli; sadece iyi kotu yer gok bilinci var, hersey dogada gizli hersey net... Nazar boncugu, at nali, yilbasi agaci bile Goktengri ye uzaniyor.. Uzun arastirma yolunuz kutlu ola..
Yaşım doğru değil birkaç ay sonra 16 yaşına gireceğim. Yalnız haklısınız araştırmaya ölene dek devam edeceğim. Ölüm çoğu insana korku salar beni de korkutuyordu önceleri fakat Camus'nun dediği gibi 'insan yaşamadığı şeyden korkar, öldükten sonra korkabileceği bir şey olmayacak; bu yüzden korkmak anlamsızdır.' Bende 8. Sınıfımın yaz tatilinde oruç tutarken şu anda inanmıyorum. Fakat kendi yaptığım bir hatayı farkettim size de söylemek isterim. Araştırdığınız inanış size ne kadar yanlış gelirse gelsin o sıra araştırdığınız inanışa göre yaşayın, ona yakın olun. Bana kalırsa bir dini araştırırken objektif davranabilmenin en doğru yolu bu:))
Bana bişey mantiksiz geldi oruc nefis olayi her zaman olmali misal.. 11 ay alkol kullanip 1 ay kullanmamamk bu beni ilgilendirir.. Ama ya baskalarinin alanina giren hakkini gasp etmek vb? Yani nefs veya sevap diye odullendirilen seyler kişinin kendini baglar ama 2. Veya 3. Kisinin alanina girmek iste bu kötü.. Ben cook mukellef sofra kurmak yerine elimden geldigince yardim da bulundum umarim da devam edebilirim.. Aslinda basa dönülüyor ya iyi ya kotu ama iste bunlar kime ve neye göre.. Hep dediğim gibi tek bi kelime: sorgulamali..!
Gerçrk yaşını söyleme brn bir keredinde söyledim sistem hesabımı kapatı 18 yaş altı olduğunu söylediğin anda kapatıyorlar benimki de şu an gerçek yaşım değil
Dinine ve inancına saygı duyarım yani bu inanç sana neden uydu bilemem önemli olam sonuçta senin mutluluğun ben Elhandülilah mğslümanım evet aşlemde müslüman ama ailemin zorlamasından değil küçüken ailem müslğman diye şimdi ise bende düşündüm ve araştırdım ki bana dinlerden ancak islam mutlu ediyor ki şahsen ben Allah'a çok değer veriyorum ve tek gerçeğin o olduğuna inanıyorum ve kadınlara verdiği değer için eskiden kıd çocujları diri diri toprağa gömülürken bunu yasakladığı için tamamen iyilik dini olup hep iyilipi emredip kmtülüğü yasakladığı için sonsuz merhameti sonsuz affından ötürü dualarımızı kabul ettiğinden güzel melekler yaratığı her şryi kusursun ve güzel yaratığı için onun her hareketine hayranım her sözüne aşığım dindar değilim zaten açık biriyim ama namaz kılıyorum ıı sürekli onu hayal ediyorum aşığım yani her aşk şarkısını da ona söylüyorum ona çok değer veriyorum hatta diğer dinlerden ya da Allah'ın yokluğuna dahir kanıt bulunursa intihar ederim yani çok seviyorum Allah çok iyi biri bence yani ben böyşe düşünüyorum abla
Konu eski ama görüşlerimi özgürce yazmayı çok severim, o yüzden gururla ve mutlulukla söylüyorum ki Agnostiğim, böyle çok mutluyum ve huzurluyum. Hiçbir dinin gerçek olmadığını düşünüyorum, ülkemizde yaygın olan dinlerin ise gerçek olmadığını kendi kaynaklarından ispatladığım için vicdanım da çok rahat. Deizm ve Ateizm neden değil derseniz Deist kesin Tanrı var der, Ateist kesin Tanrı yok der, ben ise ne varlığını ispatlayabilirim ne yokluğunu, zaten bir Tanrının varlığı veya yokluğu ispatlanabilir olabilse bu kadar din, mezhep ve diğer inanç türevleri oluşmuş olmazlardı. Benim görüşüm bir Tanrı var mı yok mu bilemeyiz, ispatlanamaz. Herhangi bir dinin gerçek olmadığını da tüm kalbimle biliyorum ve tüm dinleri reddediyorum, Tanrıya ise şüpheyle bakıyorum ve tamamen reddetmiyorum. Tek bildiğim eğer benim anladığım anlamda bir Tanrı varsa o Tanrı kesinlikle Arapların tabir ettiği bir Tanrı olamaz.
İslamiyette kadın değerlidir. "İlm taleb etmek, her kadın ve erkeğe farzdır." "Mescide giden kadınlara karışamazsınız." "Karısını dövenin öte tarafta davacısı ben olacağım" der. İslamiyette din özgürdür. Kuran "onlar iman etmiyor diye, nerede ise kendini tüketeceksin, sen sadece bir tebliğcisin." "Onlara katı davransaydın, onlar arkalarını dönüp giderdi." "Dinde zorlama yoktur." Nerede ise tüm büyük surelerde bu tür ifadeler var. Hangi din olursa olsun, insanların o din adına diye iddia ederek yaptığı ama o dinden olmayan yanlışlar, o dinin öğretilerini bağlamaz.
Hahaha, şaman mı oldun? Neyse, maalesef günümüzde islamın talihsizliği odur ki yanlış anlaşılır ve yanlış aktarılır. Bir de günümüz insanında ciddi anlamda öğrenme hevesi yok. Misal sen diyorsun ki kabaca işime gelmediği için bayanı daha çok destekleyen ve daha işime gelen Gök Tengri dinine yakınım. İyi hoş da ciddi anlamda bir araştırma yapsaydın, yani sağdan soldan duyduğun kadarıyla değil, veyahut anne babandan gördüğün kadarıyla değil de bizzat kaynağı olan kurandan baksaydın mümkün değil islamdan sapmazdın. Şöyle düşün: Şanlı ve Onurlu atalarımız niçin islamı tercih etti? 4 1 Abbasilerin yaklaşımlarındaki güzellik 2 Zaten kendi inaçları olan Gök Tengri inancına yakın olması Ve şimdi sen geriye dönüş yapıyorsun.
Baltaya kalkana inanıyorum ben. Müslümanlıkta, şamanlığın bol bol etkisini görürsünüz. Sığ ve leş arapların sünniliği islam olarak dayatmaları çöp ve leştir. Ve islamiyet, sadece sünnilikten oluşacak kadar sığ değildir, alevilikte meshep olarak görülecek kadar sığ değildir.
Türkiye'de Din Nüfusu ; İSLAM = %89,50 ☪️ %74 = Sünni Müslüman %12,5 = Alevi Müslüman %3 = Caferi - Nusayri - On iki İmamcılık HRİSTİYANLIK = %0,40 ✝️ % ATEİST/AGNOSTİK/DEİST vb. = %8,90 ⚛️ % DİNİ İNANCI TAM OLARAK BELİRSİZ = 1,70 🛐 % DİĞER vb. = 0,10 🙏 🤲
Kişinin dininde ailesinin baskın olmasının sebebi ailenin evladının üzerinde sorumlulukları olmasındandır. Örneğin Aileniz size aptal ismini verse siz ailenizi sorumlu tutarsınız ve bu isimden dolayı aşağılanır küçük düşürülürseniz yine aileniz hesaba çekilmek zorundadır. Siz benim kabul ettiğim hak dinine mensup değilseniz, aileniz baskın olup ellerinden geleni yapmasına rağmen islama daveti reddettiyseniz bu artık sizin kararınızla birlikte ve pişmanlığınızla tek başınıza hesap vermenizi sağlar artık ailenizin size hesap vereceği ve sizin fikrinizi değiştirme çabasına giremeyeceği o gün gelince zaten anlayacaksınız aslında doğru olanı.
Agnostik Türkçüyüm. Dinler, tanrı mantığıma yatmıyor. Ama biraz inancım olsa bende Atalarımın, öz dinimiz olan Tengrici olurdum. Yolun açık olsun sevindim.
En mükemmel din İSLAM Dinidir. İslamiyet ile ilgili merak ettiğiniz sorularınızı "sorularlaislamiyet" sitesine sorabilirsiniz hiçbir soru cevapsız kalmıyor. Ve YouTube da "Sözler Köşkü" kanalını takip edebilirsiniz. İyi günler
Sözler köşküne güvenmiyorum ama sorularislamiyet sitesine güveniyorum bir de nihat hatip oğlu o dinde yalan söylemez adam bu işin ünibersiyesini okumuş nihat hatip oğlu tavsiye ederim
Ben ateistim. Ancak seni tebrik ederim. Bizim Araplardan öğrenecek hiçbir şeyimiz yok. Türk kültürü, gelenek ve görenekleri; özellikle kadına verdiği değer İslam'ın kadına verdiği değerden daha üstündür. İslam'a göre kadın parayla alınıp satılan maldır. Evlenene kadar babasının sözünden çıkmaz, evlendikten sonra da kocasının sözünden çıkmaz...
Merhaba abi haddim değil sadece bir konuda yanlış anlaşılma var maalesef müslğmanız diye geçinen ama müslğman olmuyan yobazlar islam hakında yalan konuşurşar benim inancım rahmet dinidir yani bayanın babasının ya da kocasının sözünden çıkmaz diye değil aksine bayana çokndeğer verilir peygamberimşn kızı be zaman peygamverimizin yanına gelse peygamberimiz ayağa kalkarak karşılarmış zaten prygamberim de bayana iyi davrwnmıyan iman etmiş sayılmaz der Kuran da hangi sureydi bilmiyorum disleksiyim ezberim de yoktur da erkekler eşlerinin ihtşyaçlarını karlılamada onları mutlu etmekte zorunlular karışısına kötü davranan ceheneöden çıkmaz denir yani ben femilist biriyim koyı atatürkçüyğm gerçekten sizin dediğiniz gibi Rabbim bayanlara değrer vermeseydi ona iman etmezdim ama inancımda baya kadın ve erkeği eşit tutmuş iyilşk dinidir kimse kimseye kötülük yapmaya hakkı yoltur onun haricşnde yanlış anlamayın dinim hakında yanlış anlaşılmayı açıkladım tabi insan kendini mutluğy ettiği gibi yaşamalı mige anlınında dediği gibi içimizdeki kelebkler uçmalır eğer kendi inancınız sisi mutlu ediyorsa bu beni de mutlu eder ben tamamen herkeze saygı duyarım ben yanlış anlaşılmayı açıklamak istedim dindar değilim zaten namaz dışınsa bir ibadet yapmam yanlış anlamadın veya bana kızmadın dimi abi?
Hristiyanım, lakin yehova şahitleri çok eskiye dayanır. Yeni bir din değil ve hristiyanligi saptirarak kendilerine göre yorumlama ile yeni bir akım başlattıklarını zannederler.
Kendi inançlarına göre çocuklarına islamı öğretmek zorundalar. Diğer dinlerde nasıldır bilmiyorum araştırmadım ama hristiyanlıkta vaftiz sistemi var ayrıca başka dine mensup olurlarsa evlatlarının sonsuza kadar ızdırap çekeceklerine inanıyorlar. Kendilerine göre mantıklı ama dinlerin bu çıkmazını saçma buluyorum.
Amon da olabilir. Amon Aman amen amin Antik Mısır Amon dini Amon Yahudilerde Aman olmuş Hristiyanlarda Amen Müslümanlarda Amin antik Mısır ilahi dinlerden çok daha eski olduğuna göre.
Evet ceheneme girmelerini istemexler ama sık sık cehenem bahsedilierse o çocuk soğura bilir ben cehenemen korkusu veya cenet için değil Allah'ın davranışları sonsuz merhametliği iyiliği emretiği için müslümanım cehenem için inanıyorsa ya Allah'a değer vermeyip sadece korlu için yapıyorsa o inancın faydası ne iyiliği de cennet uani çıkar için yapıyorsa bu da gerçek iyilşk değül insanı anne babalar Allah'ı güzel anlatmalı yok şunu yaparsan Allah seni taş eder çsrpar filan dersen çocuk Allah'ı sevöex korkar ama şeytana kanmaması için de Allah'ı sevmesi şazım ceheneme gelirsen birisi kötülük yaptığında diyelim bir kedi öldürdüğünde kızıyoruz o zaman cehenemi hatırlıyınca a bu öbür dünyada hak etiğini alacak intikam almıyım ua da dert etmeyiyim diyecek sonuçta Allah'tan korkunmalı ama cehenemden değil Allah'a karşı kmtü bir kul olmaktan onu üzmekten kırmaktan kaybetmekten bizi terk etmesinden korkmalıyız onun haricinde aile uyarmalı ama vaskı yapmamalı eğer zorşa müslümansa onun inancı Allah tarafında kabul de olmaz aileye de kızar
Allah yahudileri lanetlenmiş olabilir ama bu lanet Allah'ın her yahudiye düşman olucağı anlamına gelmez bence iyi kapli yahudilerin olduğunada inanarak hristiyanlarınki gibi yahudileri de seviyorum zaten inancımız benzer
En İyi Cevaplar