Kapalı kızların bazen açılmak istediklerini söyledikleri sorular görüyorum sık sık. kapandıktan açılmak bu kadar zor mu gerçekten?

biraz şey gibi bakıyorum. mesela bugün etek giyiyorsun yarın canın pantolon gitmek istiyor. dün etek giymiştim bugün pantolon giyersem çevrem ne der diye düşünmeye gerek kalmıyor. ama bugün saçım kapalı yarın açarsam millet ne der ailem ne diye çok strese giriyor kızlar. toplumsal baskı başörtüsü konusunda haddinden fazla galiba. bugün mesela namaz kılıyorum ama yarın terk ediyorum. bunu yaparken kim ne der diye düşünmeye gerek duymaz kimse. çünkü namaz kılıp kılmaması tamamen kendi iradesiyle allah için yapılan bişey. peki örtü neden böyle olmuyor? zaten kapalıyken açılmayı düşündükten sonra ''insanlar ne der'' diye düşündüğün an olay ilahi boyuttan çıkıp kul rızası gözetmeye girdiği için o an kapanmanın bir değeri kalmamış olmuyor mu? belki kapandıktan sonra açılmak bu kadar zor olmasa kapanmayı düşünen milyonlarca kız en azından hayatlarının bir bölümünde bunu deneyecek ama kapandıktan sonra açılmak mafyaya girdikten sonra mafyadan çıkmak kadar zor olduğu için çoğu kız kapanmayı daha baştan göze alamıyor bile. söyleyeceklerim bu kadar. sözü değerli jüriye bırakıyor ve vicdanlarının emrettiği şekilde yargılayacaklarından emin olarak kürsüyü terk ediyorum. teşekkürler
Kapalı kızların bazen açılmak istediklerini söyledikleri sorular görüyorum sık sık. kapandıktan açılmak bu kadar zor mu gerçekten?