Çünkü insanoğlu çiğ süt emmiştir o yüzden mayası bozuktur hayat bozuk saat gibidir bazen doğruyu gösterse de aslında çoğu zaman hem kendini hemde başkasını kandırırsın insanlar işine geldiği gibi davranır menfaati neyse onu yapar gerektiğinde acımasız olurlar veya yardımsever olurlar bumerang gibidirler yaani sen iyiysen iyi olurlar düşkünsen bir tekmede onlar atarlar yaani hayat böyle acımasızdir anne gibi yar olmaz ağlarsa anan ağlar ondan başkası yalan ağlar kardeş kardeşin sadece uyuz olmasını istemezmiş oda Kendisine hastalık geçmesin diye yaani. Artık eskisi gibi dostluklar aşklar sevgiler yok herkes Kendi menfaatini düşünüyor dünyanın sonu yaklaşıyordur belki de kimbilir hayatta hep yalnız ve güçlü olabilmeyi bilmen lazım zaten yanında sahte insanlar olacağına ömür boyu yalnız olman daha iyidir yaani 👻😁
Kesinlikle elinde avucunda gördükleri için verdiğimiz değeri sevgimizi yanlarındayken anlamıyorlar ne hata yaparlarsa yapsınlar yanlarında olacağımızı düşünüyorlar
Birşeyi elde ettiğimiz ilk zamanlar beyin aşırı dopamin salgılar. Çünkü yeni ve güzel bir şeyi elde etmiştir ama zamanla dopamin seviyesi azalmaya başlar artık o şey bize çok az bir mutluluk verir. Yine de artık mutluluk vermeyen o şeyi kaybetmek bizi delirtir çünkü avucundaki şey artık yoktur tamam belki artık değeri azalmıştı ama o bizimdi ve azda olsa mutlu ediyordu işte onu kaybetmeyi İnsan yediremiyor ve kızmaya başlıyor. Olay alışmakla ve kaybetmenin rezilliği ile alakalı kısaca.
Bunun için iki duyguya ihtiyaç var ya allah korkusu ya da ölüm korkusu allah korkusu olan insan kimseyi üzmez, kırmaz mutlu etmeye çalışır ölüm korkusu yaşamış kişi hayatın değerli olduğunu anlar ve sevdiklerine daha çok özen gösterir. Sevelim sevilelim arkadaşlar
Hiç bu duruma gelmedim bugüne kadar. Herkes yerini kendi belirler, başımın üstünde mi, kapının dışında mı kalacağına kendi karar verdirir kim olursa olsun...
Daha iyisini bulma çabaları bunlar. Bulamayınca da seni hiç unutmadım her zaman benim için özeldin farklıydın ayakları. Kıymet bilen zaten en başından biliyor değer veriyor. Bu oyunlara gelmeyin 🤪
Şımarığız çünkü maddesel olarak tüketim toplumu olduğumuz gibi insan tüketen bir toplum haline de geldik bananecilik bencillik tavan yaptı. Gördüğü ilgi yakınlık vb şeyleri kendini beğenmişliğin içine sığdırdık sonuç bu
hayır olmaz kaybettikten sonra üzülme hissini kaybedersin ayrıca inan kaybettiğin geri gelse de aynı şekilde davranmaya devam edersin işte bu yüzden insanlık tuhaf birşey
Ben böyle değilim. Maddi, manevi sahip olduğum herşeyin kıymetini, her nefeste bilir, şükrederim.. Benim için bu hayatta hiçbirşey sıradan değildir.. Yıllarını hastanelerde geçiren insanlar var...
En İyi Cevaplar