Kardeşim hadi elini yıkarsın yıkamazsın geçtik, tuvalete telefonla girip ardını pis bırakacaksan ve diğer zavallı temizliycekse evlenme! ya da 'yapma' denmisse yapma demi? 👉peki siz tuvalet alet edevatını ya da tuvaletin kendisini pis bırakan ya da tuvalet sonrası elini yıkamayan birisiyle yapabilir misiniz?
Evlenirken tuvalet adabını biliyor musun diye sorulmalı mı?
cok fazla hassas oldugum bır konu bu benım.. adımız cıkmısya temızlık takıntısı var dıye.. bunu dıyenlere baktıgınızda bıze neden takıntılı dedıklerını anlamak guc olmuyor tabıı.. hep derım! anası babası pıs olabılır gostermemıs olabılır ama en azından ılkokula baslayan cocuklara cıddı bır tuvalet egıtımı verılmelı ve sonrasında bılıme ılıme gecılmelı.. belkıde tum cocuklar bır sene hıcbırsey oıgrenmeden adabı muaseret kanunları ogrenmelı!!! bu tum omru boyunca ıhtıyacı olacak yegane şey.. bazen bana hela tabırı kullandıgımdan taharetden bahsettıgımden ayı tabırı yakıstıranlar oluyor.. ben heledan cıkınca orada bal dokup yalayabılır kısı!! ama onun kullandıgı lavabo wc ya da banyo her neyse oraya kendısı bıle gıremez!! egıtım şart.. cıft dıploman olacagına ınsanı ozellıklerı gelısmıs hayat bılgısınden gecmıs olacaksın.. allah sabır versın cok ama cok zor bır durum ben delırırım!!
Cidden görücü usülü evlilikler bu yuzden çok sakat. En özel mahrem yerlerde ki davranışlarını bilmeden evlenmek çok kötü. Ve evet mutlaka evlenmeden önce nasıl ihtiyacını giderdugini ( ayakta mi isiyor, çıkınca elini yıkıyor mu, tuvaleti temiz mi pis mi bırakıyor ) muhakkak bilmek lazim.
Ben hiç yapamam galiba böylesi ile. Ben eşime zamanında vc girerken pantolonunu çıkartmayı, oturarak yapmayı çıkıncada el ile birlikte ayaklarını da yıkamayı öğrettim. WC bin başında bekliyordum. Şimdi otomotiğe bağladı çocuklarda öyle😅
Bunu sorarsak gerçek cevabı alamayız. Bunun yerine eve ait tuvalete gitmek o evdeki tuvalet kullanım adabını anlamamız mümkün. Misafir gelmeden temizlenmiş olur derseniz o da basit. Taşın veya fayans renginden kullanım şeklini anlamak mümkün.
Evde tek kişi yaşamaz sonuçta. Evin kızı annesi evvelce humalı bir çalışma yapmış olabilir ve yapmasa bile bu adam mi pis yoksa evdeki diğerleri mi yine bilinmez.
Aileden alınan ilk terbiye dersleri arasında tuvalet adabı vardır. Bu sebeple tuvaleti kirli olan evin kızı alınmaz o eve kız verilmez diye anonim bir inanış var.
Daha konuşarak, birlikte alışveriş yaparak, yolculuk yaparak ya da her neyse yiyip içerek vs kişi olarak taniyamadigimiz insanları tuvalet adabindan hiç çözemeyiz. Kimse kötü yanını ele vermiyor. Ve kavun gibide koklanmiyor. Teşekkürler.
Bakmasını ve dinlemesini bilirsek aileye girdiğimiz anda evi kimin yönettiği ve evin işleyiş (ahlak, adap ve ritueller) her şekilde ortaya dökülür. Kendini gizleyen insan her yerde gizler ama kendi ailesi içinde bu mümkün değildir. Rica ederim.
Evet bence sorulmali bazi insanlar tuvaleti ve lavoboyu buldukları gibi temiz bırakmıyorlar ellerini herkez yıkıyordur bence de tuvaleti temiz bırakan azdır bence
Dış dünyaya kimse pis tarafını hissettirmez ki. Bilemezsin abicim eli yüzü düzgün kılığı kıyafeti temiz ama afedersin tuvalette ne halt yiyo yeminle bilinmez.
zor işler valla... tuvalet kullanması.. yemek yemesi... vs ç hep tefferruat :) ben eski eşimle 1.5 yıl aynı evde yaşadıktan sonra evlenmiştim mesela baya fazdalı oldu o dönem :))
En İyi Cevaplar