Selam tiktoklar.
Annem tutturdu TOKİ'ye yazıl diye. Nasıl olur bu işler bilen var mı?
Annem tutturdu TOKİ'ye yazıl diye. Nasıl olur bu işler bilen var mı?
İlk şart 25 yaş üstü olmn lazım
Hane halkının gelirinin 4500 altı olması lazım.
Tapudan belge snn eğer evliysen kocanın üstünde bişey olmaması lazım.
Tokiye daha önce girmemen lazım.
Bulunduğun ilde en az 1 yıl oturman lazım.
Eğer evliysen sadece 1 kişi katılabilir hane halkında
Gerekli belgeler kimlik fotokopisi.
TOKİ den ya da tam bilmiyorum bir yerden kağıt veriyorlar gidip anlaşmalı bankaya para yatırıyorsun. Kurayı bekliyorsun
Bankaya gidiyorsun TOKİ için diyorsun. Sana bir form veriyorlar hangi daireyi hangi yeri istediğini vs yaziyorsun. Ödemesini yapıyorsun bitti gitti. Bankaya gidecek vaktim olsa ben de başvurmayı düşünüyordum. 😀
Merhaba Sayın Adminim,
https://www.toki.gov.tr/basvuru-sartlari
Buradaki başvuru şartlarını gözden geçirdikten sonra www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Bende düşünüyorum. Eğer tanıdık eş dost bulursanız daha iyi olur. Çok beklemeden sahip olabilirsiniz. Yapanlar var benim bildiğim kadarıyla çevremde ama bana faydaları yok o başka! 😅
Benim de yok valla😢
Rica eder ve bende teşekkür ederim. Olur inşaAllah tez vakitte 😊
Ziraat Bankası'na gidip başvuru ücretinin yatırıyorsun 2 artı birler 500 üç artı birler bin TL ve 1 yıl aynı yerde oturmak lazım ve annenin babanın ya da kardeşinin üstüne herhangi bir arsa ev olmaması lazım ve de Kura çekiliyor çıkarsa alırsın çıkmazsa paranı geri alır gidersin
Cevap
50Cevap
Halk banka gidiyosun kayıt olacağın ev tipine göre bin tl civarı kayıt ücreti ödüyosun ama ikametkahının o ilde en az 10 yıl olması gerekiyor sonra kura çekiliyor diyelim çıktı 250 bin tl fiyatı var evin 15 bin peşinat veriyosun geri kalanı 500 tl civarı taksitle ödüyosun ama uzan vadede tabi çıkmazsa ilk başta yatırdığın bin tlyi geri alıyosun
Ama tokiden ev almak ne kadar mantıklı orası sorgulanır. Neden eminevim bir evim gibi kurumları denemiyorsun
Toki de farklı kapsamda satış yapılan konutlar mevcut.
Halka açık satışlarda herhangi bir koşul aranmıyor. Peşinatı yatırıp evin taksitlerini ödüyorsun.
Diğer türlü olan satışlarda üzerine ev olmaması, o ilde yaşamak gibi gibi koşullar var.
Tokinin web sayfasında tüm detaylar mevcut. Eski bir toki evi sakini olarak fikrimi sorarsan pek bulaşma derim.
Ben edevletten basvurdum, normal cep uygulama da acılmadı ama, google aramada, toki 100 bin ev yaz, orada toki sayfası cıkıyor, edevlet tarayıcı linki cıkıyor, oradan edevlet girip basvuruyu yapabilirsin, zşraatte hesabın varsa, verilecek ibanı kaydet, toki proje ilçesinde sana sanal hesap acılıyor, oraya 500 veya 1000 TL havale yapıyorsun, hepsi bu
Ziraat bankasina gidersen zaten para yatiriyorsun su anda :) birde uzerinizde herhangi tokiden alinmis ev olmamasi lazim kimin uzerinde yoksa ev onun uzerine basvurun.
Önce sürünüyor olman gerek... evliysen kocanin degilsen ailenin evi veya goze batan bir menkulü olmamasi gerek. Sonrasinda internet sitesinden kaydolabilirsin
TOKİ evleri depreme dayaniksiz diyorlar. Ne kadar gerçek bilmiyorum ama külden yapılmış diye alay konusu. İyi araştır derim
Toplam gelir (anne baba ve başvuran ve eşi) 6 bin tl altında olmalıdır
Başvuru ziraata yapılmalı
Gelir testi yapilmis olmali
Gelir beyani sunulmalı
Anne baba, evladın velayetinde olmaz zaten. Ev almadan önce cehaletinizi giderin.
Bankadan başvuru oluyor ama tarihleri var geçmediyse devlet bankalarından başvuruluyor.
Bosver ugrasma hem iyi degil o evler, biraz birikim yap sonra kredi ile ufak bir daire alirsin kendine. seni buradan tanidigimda 25 olmustun Pentin 😁 nikten tanidimmm
Halkbanka teminat yatiriyosun once ya da ziraate sonra cekilis oluyor kazanirsan daire bedelinin % 10 gibi bir kismi nakit yatiyo sonra yillik belli bir toplu odemesi var oyle oluyo
Ziraat bankasına gidip başvurabiliyorsun. Ama başvururken kapora veriyorsun. Ve eğer kuradan sana ev çıkarsa % 10 peşinat alıyorlar.
Valla yaşın 30. Bağlamasın bir zahmet :D
Önce internetten ya da direkt bankadan da başvuru yapılıyor , başvuru yapıp zıraat halkbank ya da vakıf banka para yatırılıyor diye biliyorum ben
bankaya gidiyorsun form dolduruyorsun. evrak istiyorlarmıydı unuttum. bir miktar yatırıyorsun. banka ziraat bu arada
Tokinin internet sitesine gir, koşullar orada vaar, Banka az bir teminat yaırıyorsun. evraklar vs.
Ziraat Bankası şubesine git ve Toki başvurusu yapacağım de. Orada hallediyorlar.
6000tl ev geliri olmasi gerekir 1000tl nakit. ve e devletten basvuru yapabiliyorsun
Projeye göre başvuru şartları oluyor.
Tokinin sitesinden ayrıntılara bakabilirsin.
Açıktan satışa sunulanları ilgili bankaya giderek alabiliyorsun.
Uzerine ya da evliysen sen esin tapu olmucak.2 1 500 tl 3 1 1000 tl e devlet uzerinden basvuru yaparsin. Yine mobilden ibana yatirip tmdir 5 ay sonra cekikis
E devletten yapabilirsin. Daha sonra telefon bankacılığı dan para yatırabilirsin
Tokiye zenginler giriyor. Mesela bizim evin yanındaki pastane sahibi 4 tane ev alıp kiraya vermiş
Sen 30 yaşında mısın Gerçek ten ya hiç göstermiyor sın?
Hiç 30 gostermiyorsun
İstediğiniz oda sayısına gore ziraat bankasina kimlik fotokopinizle müraacat
Galiba onun için Çevre ve şehircilik başkanlığına başvuru yapılıp Sıraya giriliyordu. Sonra da kura çekiliyor diye biliyorum.
Bilmiyorum ama tokinin evleri küçük oluyor genelde
Ablacım sırf senin sorun diye yorum yazıyorum yoksa konuyla ilgili bilgim yok 😃
Google gibi devasa bir yer varken şuncacık kişiye sormak. Bunlar hep bu sitenin ıq düşüren üyeleri.
Ziraat bankasına başvur ama önceden internette araştır gerekli detayları
Ya hikamet ettirdiğin yerde satış ilanı açıklanıyor sonra para yatırıp kuraya katılıyorsunuz
Sitesinden kayıt yaptırman gerekiyor. Sanırım üzerine birşey olmaması gerekiyor
Halkbankasina istediğin evin kayıt parasını yatırarak baslayabilirsin
Hiç sevmedim sehir dışı burda toki evleri aidat yüksek. Kendi sectigüm evi aldım
Sen admin değil misin?
Umarım 13 yaşında kızın olur
he shshsnndbdndnwi
E devletten başvuru yap. Kendi üzerine ev olmamalı
13 Ocak son gün
Bandırmada olsaydı yazılcaktımda burda yok
Asagıda yazmıslar ya da yukarıda :)
Bazılarını alınca kıraya veremıyorsun , bazılarını verebılıyorsun onlarada bakmanı önerırım
Bence toki evleri iyi değil yazılma
TOKİ’nin yazıhanelerine gitmek daha iyi bence..
Ziraat bankasından başvurabilirsin.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmanız gerekiyor.
Projenin olduğu il veya ilçede en az 1 yıldan uzun süredir ikamet etmesi gerekiyor.
Daha önce TOKİ’den konut almamış olması gerekiyor.
Başvuru yapacak kişinin üzerinde herhangi bir tapu olmaması gerekiyor.
Başvuru sahibinin 25 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.
Aylık hane halkı gelirinin 4500 TL (İstanbul 4800 TL) fazla olması gerekiyor.
Bir haneden sadece bir kişinin başvuru yapması yeterli olmaktadır.
yazilman gerekmiyor acik satistan gir al
Halk bank'a gidicen 1000lira bayılcan tiktokcugum
Suriyeli değilsen başvurma knk 😄
Ziraat bankasından başvuruyor
Vay be adminler iyi kazanıyo
Yaşadığın yerden
Tokici güzeli 😂😂
Ziraat bankasından başvuruyosunuz
tokilere girme
Toki den alma.
Tokiye yazılcan
Hiç bulaşma