Dostum Turkde var Kurtde var Alevilik mesepde degil Turkler aslinda ilk islamiyeti kabul ettiklerinde Aleviligi yadiyorlardi daha sonra halefelikle birlikde sunnilestiler osmanlida yeniceri ler ve yeni ceri agalari hep slevilerdendi Turkmenlerin buyuk cogunluguda Alevidir ama sia likla karistirilmasin bu ulkemizde cok karisyiriliyor cunku
Bu konuyu gercekten merak ediyormusun ediyorsan gercekten size bilgi verebilirim. cunku oyle birsey sorfunuzki ikinci sorunyzda herkesin atladigi bir konu
1065 yillarinda Avsin bey Sultan Alparslanin isyihbarat subayi anadoluya gelmistir 6 yil istihbari bilgiler toplayip Sultan Alparslana vermistir o istihbari bilgilerde anadokunun istilasinin neden Malazgirtten baslamasi gerektigi yazmaktadi nedeni ise Kurt Alevilerdir diger bir konu ortaasyadan boylar ve kavimler halinde goc eden. Turller Ersurum pasinler Bitlis Ahlat uzerinden Anadoluya yayilmistir ve uzunca bir surede Aglatta kalmislardir bingol bitlis van tatvan Tunceli Mus Urfa burcok Turkmen obalarinin yillarca kaldigi bolgeler bir donem. kayi biyununda kaldigi bolge Ahlat zaman. icetisinde evliklerle karisimlar olmustir bu yuzden kendini Kurt sanan. Bir cok. kurt asireti aslinda gecmiste Turkmen dir son olarakda Sultan. Alparslan avsin beye dogru ve basarili isthbari gorevinden. dolayi bir bolgeyi. kendine vermistir iste orasida bugun Marasin ilcesi afsin elbistan ilcesidir aslinda konu cok uzun yazmakla bitmez ben ozetin ozetinin ozetini gectim
Yok bro be bizde aleviyiz hemde has aleviyim konuşmalarımdan hareketlerimden millet anlıyor baba dbakirli anne malatyali biz ama kürt olduğuma inanıyorum bizim yedi ceddimiz aleviymis hem baba hem anne tarafi
Dostum siz kurt alevisi olabilirsiniz orada onuda yazdim iyide yozgattaki nevsehirdeki kirsehirdeki corumdski amasyadaki tokattaki alevileeri ne yapacaksin bu damlar Kurt degil Turkler ben kurtlerin hepsi Turk du demedim zaten yazdigimda okursan veya marasa ahlata pasinlere yolun duserse ne demek istedigimi anlarsin ayrica benim diyarbakirli arkadaslarim var ama onlarda sunni alevi degil yani dicem. oki Turl alevi var Kurt alevi var Turk sunni. var Kurt sunni var sen kabuletsende etmesende bu boyle dostum eget merakin varsa iyi arastir unutmadan yukarida ic anadolu ve karadeniz bokgesinden saydigim yerlerde Diyarbakir nekadar Kurtse onlarda okadar Turk ama alevilik var orda hemde nufusun buyuk cogunlugu
Ne olacak dostum gocunacak bir taraf degil guzel bir baslik acmissin bu konuda hasbal ettik. tanimak istersen konusmak istersen bu konu benim uzmanlik ve bitirme tezim oldugu icin dibine kadar bilirim ondan sana bukadar cvp verdim
Eğer bir kişiye mezhebini sorarsani ve cevap olarak sunniyim yanıtı alırsanız o kişi %50-60 ihtimal Türk'tur. Çünkü Kürtlerin çok büyük bir bölümü sunni-safidir. Aynı şekilde Siirt Antep Urfa da yaşayan Arapların tamamı yine sunnidir. Ülkemizdeki diğer etnik Türk olmayan insanlardan Çerkezler Lazlar Boşnaklar tamamen Sünni mezhebine mensuptur. Ancak bir kişi ben Aleviyim derse o kişi %70-80 ihtimal etnik Türk'tur. Arap alevileri kurt Alevileri ve Türk alevilerinin hiç bir ibadet ve seramonileri birbirine benzemez. Birbirleriyle inanç eksenli anlaşmaları özellikle Arap Alevileri ile mümkün değildir. Ayrica belirttiğim gibi Çerkez Boşnak ve lazlarin içinde Alevi bulunmaz.
Ben kendimi iyi biliyorum benim dedelerim aleviler bende aleviyim yarı dbakir yarı malatyaliyim insanlar bile söylüyor sen alevimisin diye direk hal ve hareketlerimden anlıyorlar fakat türk değilim
Türkler Alevilerden nefret filan etmezler, o dediğin kendini islamcı diye adlandıran denyoların oyunudur... Türk bir ırktır, Alevilik ise dini seçim...
bir insan nasıl arapları sevebilir arap halkının dinle alakası olmadini anlatsana ailene neden peygamberler sürekli kürtlerin ve arapların atasından çıktığını anlatsana peygamberler iyi şeyler için zuhur etmez var olan pislikleri temizlemek için gelirler ortadoğunun pisliği asırlardır temizlenmedi
Ben maraşlı'yım ve Pazarcık ilçesindeyim pazarcıklıyım Ve sonuna kadar da Türk'üm Pazarcık'ta çoğunluk olarak Türk nüfusu daha çoktur fakat merkezde Aleviler de vardır ama bu Alevilerin hepsi kendini Türk olarak görüyorlar Kısacası tarih olarak baktığımızda bile Aleviler Özde öz TÜRKTÜR🇹🇷🤘
bu ulkede aleviyiz sunniyiz kürdüz demeden , türküz diyip efendi gibi yasayacaksaniz yaşayin.. yoksa boyle ayrimcilik yapip duracaksaniz def olup gidin ulkemizden.. türkiyenin huzurunu daha da bozmayin.. bye
Kürdün Alevisi olmaz. Türkler alevilerden nefret etmez, size kim salloyor bunları? Az kitap okuyun. Kızılbaş Türkler nihat çetinkaya, oku bunu da ne olduğunu anlarsın.
Evet yok öyle bir şey. Yaşam modelinden tutta kadına gösterilen değerlere kadar hiç bir şekilde yanından geçmez. Ben size kitap verdim, vaktiniz dar ise 1 haftada biten kitap, her şeyi açık açık göstermiş, oradakilere inanmazsanızda oradaki belgeleri de internette aratabilirsiniz.
Biraz araştır. Anadolu'ya gelen Aleviler Türk kökenlidir ve geldiklerinde Aleviliğe en çok düşman olan Şafi Kürt halkı olmuştur. Dış evlilik Alevilerde çok çok az olmuştur Sünni hristiyan evliliği daha fazla idi ondan. Tarihin arka odası programında bile belgeler koyuldu Kürtleşmiş Türkmen. Kürt yöneticiler, Türkmen katliamı ile özünü unutmuş birisisin. Türk olmak varken kendini başka ırka adama
Benim yedi ceddim alevi büyük büyük dedelerime kadar insanalr bile bana diyor ben demeden alevimisin diye muhabbet edince ama kürdüm bu saçmalık senin dedigin