Düzeltelim
..
Kadına evlilik için mehir verilir
Onu da kadın belirler.
En az miktarı 6 ay yani iddet döneminde yalnız yaşamasına yetecek paradır
Bu da suanki turkiye şartlarında 6 asgari ücret demek 12bin TL gibi..
Maximumu yoktur..
Çünkü Kuran'da kilo kilo verin diyor...
Ama ekonomik gücü olmayıp
Ahlaklı biri ise onlardan mehir istemeseniz Allah sizi korur rizkiniza kefil vs gibi manalara gelen ayetler de var.
Yani dengeli olmak gerek.
Başlık ( süt ) parsı örf adet meselesidir dini değildir.
Kimi baba kızının dugunune harcar kimi de kendi yer..
Kendi yiyen bir mal gibi satmış olur..
Sonuç sen de satın alınmış köle olursun.
Bir çok cinayet ve sorun bu konudan çıkmıştır..
Misal adam kızda sorun görüyor
Geri iade ediyor defolu mali
Ve verdiği parayı istiyor
ya da namusunuzu temizleyin diyor.
Namus mamus hikaye
Mesele para orada..
Ticaret olmuş bu..
Cahillik başa bela..
Kizlar mehir isteyin
Başlık değil..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Başlık parası kadına maddi bir deger biçme geleneği sadece. Bu bakış açısını hiç doğru bulmuyorum. Kim olursa olsun, o insana maddi bir değer biçmek asla kimsenin hakkı değil. Kadın mükafat değildir, insandir. Ona göre davranılmayı her zaman, her koşulda, herkes kadar hak eder.
00 Yorumla
+1 yılNe kadar saçma bir düşünce bir insan kendini anca bu kadar değersizleştirir sonra neden kadın cinayetleri oluyor diye düşünüyoruz, erkekler işte böyle kendini kadınlara herseyi yapma hakkını veriyor. Evleneceği kadını parayla satın alıp sonra istediği şeyi yapma hakkı varmış diye düşünüyor bunu da senin gibi kızlar ve aileleri yapıyor. Kimsenin değeri parayla ölçülmez eğer evlenicekseniz sevgi için evlenin karşı taraftan para istemeyin eğer ki sana değer veriyorsa da onlar kendi kendine verirler zaten ellerinden geldiğince iyi bir yaşam sağlarlar ama bu şekilde başlık parası isteyen sen kendi kendini küçük düşürüyorsun, mümkün olduğunca bu düşüncelerden kurtulmaya bak kendinin değerinin parayla ölçülmüceginin farkına var bu şekilde daha çok değer görürsün
10 Yorumla
+1 yılBaşlık parası, düğün masrafları... parayı denkleştiren konuşuyor ve bunu da kendi aralarında yapıyor.
Çünkü çık doğudan mesela, sana başlık verip kız almazlar ama hem iki başlı yap hem başlık ver, hediye kabul edip amenna diyen olur. Artık o iç muhasebesi tartışılır.
Niyet vardır, ne güzel kız, al bu da üstüne benden hediye para denir, zora sokulmaz, karşılık beklenmez veya Mihir olarak başlık istenir ve bu da geline verileceği için kabul edilir bı gelenektir...
Ama niyet vardır, konumuna göre değer biçilir, para olmazsa kız verilmezdir... işte buna karşıyız.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı. Kız çocuğu satılacak mal olarak görenler için tabii ki fiyat ne kadar yüksek o kadar kıymetli. Gelenek göreneklerdeki bu iğrenç adetlerin bitmesi lazım artık. Paradan olmamak için kızını satan, buna da gelenek falan diye kılıf bulan iğrenç babalar ve anneler var... Çok yazık.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 363 cevap paylaştı. Kusura bakmada değersizlik yok parasızlık bahanesi ortaya koyuyorsun ama paragöz karilarin parayı görünce kendi değerini unutması cok ironik. nedersen de gerçek şu ki. bir mala anca değer olarak para biçilir satın almak icin. Kaldi ki böyle düşünüyosan neden böyle bir soru aciyosun iddaalı konusyosun kimsenin cevabını s. klemedigin hâlde.
*Değerini parayla başlıkla degil sevgiyle görmen dileğiyle...*20 Yorumla
+1 yılBeş kilo altın.. yani liraya çevirdiğinizde bir trilyon 300 milyar... kim verir bu parayı? Hiç kimse.. kadın mal değildir diyoruz kadın cinsel meta degdir diyoruz.. erkek olarak diyoruz!! Ama kadın diyorki ben metayim kıçını açıyor ben metayim diyo dehajesini açıyor.. ben malım fiyatim su diyor.. ve aynı kadınlar duygusallık romantizm sen bahsedip erkeği odunlukla suçluyor... Ve aslında şeytan bişey diyoda neyseee işte😂
13 Yorumla- +1 yıl
Bir erkek olarak kadına verdiğin değeri kadın kendine vermiyor kendini mal diye ilan ediyor ne kadar acınılası bir durum.
- +1 yıl
@kırmızıfularlıbağyan yinede biz bunu tüm kadınlara mal etmiyoruz.. bagzilari sadece😇
- +1 yıl
Tabi ki
Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı. Komedi ya millet 100 binlik düğün için olan borca girip evliliği sürecinde sıkıntı çekiyor onda zorlanıyor destek olmasa çıkmış başlık verecek düğün edecek bide üstüne 5 kilo altınmış. Sen git bir 5 kilo altın kaç para namusla nasıl kazanılır bir yaşa gör ondan sonra kaale alalım seni.
00 Yorumla
+1 yılFnur, zaten Instagram adresini de değiştirmişsin. Neyse, bizim oralarda başlık parası falan geçmez çünkü kızlarımızı para ile satıyormuş gibi görünmek hoşumuza gitmez. Aile yakınlarımızdan, eğer taraflar da birbirini sevmiş ve birbirlerine de uyduğu düşünülüyorsa o evlilik desteklenir. Kimse kimseden para istemez, hangi çağdayız la weqweq.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaslik ve mihir ayni sey degil bu birincisi baslik seni almak icin ailene odenir yorumda gordum birisine senin yasinda burda olmicam falan demissim haklisim evlenince kocana ve sulalesine kole olup sekiz on cocuk dogurmakla mesgul olacaksin cunku onlar parayi bastirdi seni aldi sen de onlarin mali olacaksin artik evet gercekten cok degerlisin agzimiz acik kaldi... Yasin 21ise evde kalmissin demektir yasi gecmis kizlara baslik cok vermezler🤣🤣🤣
20 YorumlaKendi kızını mal eşya olarak görüyorsa normal ama ondan sonra istenmeyen birşey olunca da kalkıp o adamı öldürmesin. Önce kendini öldürsün insan kızını mal gibi satabiliyorsa elin oğlu neler yapar neler... Her yerde geri kafalı var sadece adı değişiyor.. "başlık parası, hamam takımı vs vs" adı her ne olursa olsun bu zihniyet değişmedikçe kadın ikinci sınıf insan muamelesi görmeye devam eder.
00 Yorumla
+1 yılValla ben de Doğuluyum dört tane de kız kardeş verdim kocaya ama hiç birinde kuruş para almadık kıza güzel bir yuva ve güvenilir efendi bir eş istedik hep. Kızlarımızı da hiç bir şekilde parayla değerlendirmedik bunu yaptığımız için uygar olduğumuzu da düşünmüyoruz uygarlık buna göre hesap edilmez. Kızın ve bir insanın değeri hiç hesap edilmez. Hiç kimse de bizden elini kolunu sallayarak kız alamaz trilyon parası da olsa, meteliksiz bir fukara da olsa.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Niye eşyamısın sen? birde bunu iyi birşey gibi yazmışsın utanmadan. O yüzdenmi işe yaramadığını düşününce ölüme bile başkası karar veriyor.
Öyleye parasını verdim MAL benim ne istersem onu yaparım.31 Yorumla
+1 yılvlendikten sonra ne ben sizi, ne siz beni, ne kızınız sizi, ne siz kızınızı bir kerecik dahi göremeyeceksiniz. kabul ederseniz amenna etmezseniz para mara yok size.
arkadaş sen kızını mal gibi görüp para talep edeceksen, bende senden bunu talep ederim.00 Yorumla
+1 yılBu konuda sana cevap vermeyecem. olay başlık parasi değil de mehir olsaydi yani bosanma gibi durumlarda kadının istediği maddi unsurlar olsaydı o zaman kantar kantar istesin ama başlık parasi bu anlama gelmediği için seninle başlık parasını tartismayacam
00 YorumlaYa bana kadınlar malmış satılıyor gibi geliyor başlık parası konusunda 🙄 eskide kalan adetler bunlar yok işte 4 buyuk bas alın kızı bize verin falan kendinizi kandırmayız siz mal degilsiniz kendinizi boyle mi degerli goruceksiniz 😁😂
20 Yorumla
+1 yılAltından mi kadının ki. Neden para ödemek zorunda erkek. Evde anasida yemeğini pişirip temizlik yapıyor zaten. Cinsellik için de karı satın almaya değmez. Kızlarını satan aileler de degersizlestiriyor. açgözlülük bu kızın değeri değil. 😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
Oda kendisini degerli zannediyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu yuzdenmi bazi yerlerde gelinlikle gider kefeninle donersin deniliyor?
Seni sattik artik bize ait hicbir bagin yok gibi.
Senin mihrin de 5 kilo altinsa, nekadar mutsuz olursan evlilikte, omrun boyunca bosanamazsin o adamdan, sana sukadar baslik odedik aldik, uzerine 5 kilo altin verip, iade etmem demezmi?00 YorumlaBu bahsettiğin Cahiliyenin getirdiği bir grlenek gorenektirki çok yanlıştir, alenen kizlari satılan Mal durumuna sokar, ha sen kabul. ediyorsan mal olmayı birsey diyemem, sakın kizma.
İşin asli Mehir dir ki bu evlenirken belirlenir ne kadar yüksek olursa o kadar degerlisndir seni seviyordur, ve Allah göstermesin bosanirsan sana verilir, bosanmayı engellemek içindir.01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSokam senin beynine bende doğuluyum malesef ki senin gibi cahiller yüzünden bu haldeyiz. Bişeye para biçtiğinde o mal ürün olarak adlandırılıyor açık arttırmalarda insan satıldığını gördün mü hiç? İşte sen o köleliğin olduğu çağdan kalmasın. Senin için para önemli en çok fiyatı verene satcan kendini karekteri kişiliği bilginliği cahilliği hiç bir önemi yok
10 YorumlaDoğu dizilerinde bile kalmadı artık böyle şeyler sen hangi nesilde kaldın 😄 Mardinliyim halalarım kuzenlerim hiç birinde başlık parası sözü bile geçmedi,5 kilo altını versinler sana bende burayı terk ederim.😄
10 YorumlaUrfada Oturuyorum. Bir kıza En Azını Söylüyorum 20 bin Başlık Parası İsteniyor. Altın desen hat safada haddi hesabı yok. Burada erkek tarafını çok zora sokuyorlar. Tamamen yanlış bir gelenek.
210 Yorumla- +1 yıl
Bende urfada yaşıyorum ama böyle birşey görmedim
- +1 yıl
Urfalıyım 😊 hangi ilçe
- +1 yıl
Siverek viranşehir ceylanpınar akçakale ve harran tarafında kaldı böyle şeyler ama genel olarak urfada kalmadı. Bende evlendim benden başlık maşlık istemediler. Etrafımda da duymadım pek. Tarih oluyor artık böyle şeyler.
- +1 yıl
Ahahah aman aman canlanmasın. Yazık gençlere. Mümkünse yerin dibine batsın bir daha da çıkmasın.
- +1 yıl
İnşallah her yerden kaldırılır da evlenmek kolaylaşır 😊
+1 yılşu kadınları satılacak camış gibi görmeyi ne zaman bırakacağız. bir de atım mühendisliğinde yeni teori çıkarmış gibi bir de kasılmak da ayrı bir şey ( o şey aklıma gelmedi sen tamamla :) ).
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaslik parasi cok olunca kizi skmeye kiymiyonuz mu? Ablamadim ben.. kadin degerlidir zaten bunu maddiyata dokeceksek gider araba alirim en azindan gittigim yere goturur..
50 Yorumla
+1 yılBence saçmalık mal satın alıp vermiyor insanlar, evlilik sevgi anlaşmak demektir. Gerçi günümüzde düğün nişan söz kına diye saçmalık var
20 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılBende doğuluyum yok öyle birşey bu tür şeyler uydurup doğuyu kötüleme çabasına girme boşuna. Yalan söylediğin de ayan beyan ortada. 5 kilo altınmış. Sana 1 gram altın verecek adamın aklına tüküreyim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılSen kendini ne zannediyorsun
Senin şeyin altından mı?
Ne kadar saçma sapan adetiniz var
Doguluları bu yüzden sevmiyorum.
Nerde degişik adet hepsi sizde00 Yorumla
+1 yılBana da eski erkek arkadaşım veya biri o başlık parasını alıyor babalar. Kızlarının çeyizindeki eksikleri veya evlenince olan eksiklere harcıyorlarmış.
00 Yorumla
+1 yılEvet doğru çünkü doğuda böyle adetler vardır başlık parası süt vb saçma sapan gelenek görenek ve adetler var bunun sebebi akılsızlık ve yaşam tarzlarının iyi olmaması ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor evet bu genellikle böyle
10 Yorumla
+1 yılGünümüzde halen mevcut olan bir sacmalik, adet olarak görmüyorum, artik doguda bazi insanlar baslik parasindan uzaklasiyor ve bu tamamiyle kalkmasi lazim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 325 cevap paylaştı. Bu çapsıza kim 5 kilo altın verecek ya 😂😂... Aynen öyle... Kendinizi açık artırmada satıyorsunuz... Başka bir açıklaması yok... Değerliymiş peh değerinizi yiyim... 5 kuruş etmezsiniz
01 Yorumla- +1 yıl
Kim skerr lan gardaş bunu 5 kilo altının fiyatından haberi yok mk malının 🤣
Cehalet oldu buralar. Farklı bakış açılarıyla da bakman gerekiyoooor
30 Yorumla
+1 yılSacmaliga bak sende buna inan aglayacan yerde gelmissin bos yapiyorsun malmisin seni satiyorlar markan ne 🤣🤣🤣🤣
33 Yorumla- +1 yıl
Abidas 😂
- +1 yıl
@Pirensheri hGGgzhajajja
- +1 yıl
@Pirensheri ulan ya 😄 bu güldürdü işte
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir kere almak nedir ya? Kız meta değildir. Bu yüzden lütfen kız isteme-alma gibi şeyleri şu dilimizden silmeliyiz. Yok öyle dava artık. Kibar Fryzo bile yıllar önce bunun için az mücadele edip falakaya yatırılmadı. :D
10 Yorumla
+1 yılBence bir önemi yok. Resmen kız babasının işiticarete döküp kızını satması, peze. vnklik.
Kim fazla para verirse kızını ona verecek sonuçta. Yani satacak.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende doğulum bizde niye böyle bişey yok? Demekki doğulu olmak değil mesele geri kafalı olmak
61 Yorumla
+1 yılaynen bizde de kurbanlık hayvanlar için öyle ne kadar pahalıysa o kadar iyidir.
senin ederin ne söyle de bilelim kendine yakıştırdığına göre bu durumu bir fiyatın vardır00 Yorumlaavel oğlu avel aynen değersiz ya sonradan hayatın kararacak farkında değilsin cahiller ya eski kafalı
00 Yorumla
+1 yılHayvan misiniz kızim bende kürtum bizde baslik parasi yok ilerde kocaniz yuzunuze vurur hadi kendi icin altin istersin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılYöresel inanç ve adetlerin insanlık ve kanunların önüne geçmesinden başka bir şey değil. Kızı altın tavuk olarak yetiştirme kafası çok enteresan...
00 Yorumla 1 milyon TL başlık parası da istese baban sana, 3 5 ay sonra üstüne kuma getiriyor kocan kimse de ses etmiyor, şimdi ne kadar değerin kaldı?
00 YorumlaHayırdır pazardan mal mı seciyoruzda paraya göre insanların değeri degisiyor. Benim bildiğim köle ticareti artık dünyanın hiçbir yerinde yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. kadın mal veya eşya değildir
başlık parası saçma bir adettir artık bitmelidir
mihir ayrı başlık paraıs ayrı
kadın olarak kendinize parayla değer biçmeyin00 YorumlaMal eşya satar gibi bir kız satılmaz parayla ya da verilmez. Esikden bu türkiyede hemen hemen her yerde vardı ama artık yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı. Sizin yörede önemli bizim yörede şu an lafı geçmiyor hatta Doğu yöresi haricinde devam ettiğini sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılBu dolandırıcılık için güzel baganedir. ömür boyu evli kalan kadın degerli dir. Başlık parası şu kadar takı üstüne ev araba 3ay sonra başka müşteriye kaçıp boşar kadın üstüne ömür boyu nafaka. Yok kalsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParayla satin aliniyosan demekki evlenincede baskasindan parayla satin alinabilecek bir kizsindir...
30 Yorumla
+1 yılBu devirde başlık parasını vermeyi kabul edenlerde ileri düzey gerizekalıdır teşkürler.
10 YorumlaEe ben de doğuluyum. Başlık parası çok saçma geliyor bana. Mal mıyız niye?
10 Yorumla
+1 yılBaşlık parası senin ailen yiyecek ben buna satılık mal diyorum 🤣
10 Yorumla
+1 yılHangi dönemde yaşıyoruz bu dediğin şey senin cahiliye döneminden kalma salak saçma işler kadın mal mı mülk mü eşya mı parayla satılsın değer biçilsin
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı.
+1 yılKız bile böyle düşünüyorsa , aile ne yapsın. He kızım he , sen milyar dolarliksin 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Sen gorebildiklerinle , sığ düşüncelerini birleştirip , onları parayla harmanlayıp konuşursun anca tatlim. Rahat ol sen , doluysakta sana patlamadigimizdsn gelir boşluk 😉😅 sen bak etiketine
- +1 yıl
Sen başka sitede misin? Kendine para biçen insan 😅 kalitesiz karı.
+1 yılNiye sizin oeda satılicak hayvan yok mu kiz çocuklarını satiyorlar
10 Yorumlabence babaların kızlarından para kazanmak ıcın uydugrudu br sey
00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Başlık parası satılan malın değerini ve önemini gösterir!00 Yorumla
+1 yılHala alınan yerler var. Çok saçma kız mal gibi satiliyor
00 YorumlaSeni bizim köyun eşekleri s*ktirsem onlar seni s*kmek istemezler bu nasil bir beyinsizliktir böyle
00 YorumlaBu kafayla sat ozaman sen kendini. Diyecek bişey yok...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 12,2b cevap paylaştı.
+1 yılEn çok parayı veren büllüğü sokuyor desene.
Bu ne ve mal mı alıp satıyoruz00 Yorumla Ne 5 kilo altini mk etsen etsen 3.000 dolar edersin oda 2013 te felan 😀
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı. Bence, para ile verilmemeli bir bayan bir kız sizler bir mal değilsiniz ki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılMehir 5 kilo altın, iyiymiş. Bir kuyumcu açarsınız artık..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılEn saçma baktığım görüştür başlık parası, bir insana fiyat biçilmez biçilmemeli de
00 Yorumla - Devamını Gör (93)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar